dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenPolitiekHeeft Suriname een communicatieprobleem met zijn regering?

Heeft Suriname een communicatieprobleem met zijn regering?

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 dec – Niet de regering maar de samenleving schijnt aan een communicatiestoornis te lijden. Tenminste, deze conclusie zou je kunnen trekken na opeenvolgende gevallen van klaarblijkelijk luidruchtige ruis. En de reacties van leiders, alsof die het in Keulen horen donderen. Tot maar liefst twee keer toe blijken hele volksstammen de grote leiders totaal verkeerd begrepen te hebben dit jaar. Het gaat dan niet om minieme doelgroepen.

Duizenden ambtenaren dachten dat ze een ‘dertiende maand’ loon zouden ontvangen. Duizenden zestigplussers leefden in de veronderstelling dat hun oudedagsvoorziening flink zou worden opgekrikt. Vanwaar die waan? Of was het een geval van wishful thinking? De betekenis van de uitdrukking ‘van een koude kermis thuiskomen’ kan nooit eerder zo hebben aangesproken.”Eind december hebben we wat voor jullie en in februari volgend jaar weer wat.”

Deze woorden van president Desiré Bouterse tijdens een ouderendag zullen nog lang naklinken. Het staatshoofd ontkent thans in alle toonaarden. De ambtenaren kregen hun koude douche al eerder. “Ambtenaren krijgen geen dertiende maand. Wij zullen kijken wat wij doen in december 2012.” (Citaat minister Ramon Abrahams tijdens een bijeenkomst van de politieke partij NDP). Beter luisteren. Zeggen de leiders. Nu. Jeugdig enthousiasme? Wie lacht daar?

opening
Fernandes Express
Passion in concert

39 REACTIES
 1. Tja ,met bouta de misdadiger is dit al vanaf 25 feb 1980 het geval geweest en is nog steeds hetzelfde liedje..

  ‘IEDEREEN IN DE WERELD IS SCHULDIG EN ALLEEN IK BEN ONSCHULDIG’,
  ‘Iedereen in de wereld is Fout bezig alleen ik doe de goeie dingen..ook met Amnestie doe ik het goed!
  Aldus bouta de crimineel…
  en verder zegt hij..
  Niemand Begrijpt Mij maar ik begrijp iedereen daarom dat ik op bepaalde dagen van het jaar aan het onderduiken ben en laatst heb ik het nog gedaan op 8 dec!!


  Maak melding
 2. Met een regering die incompetent is en haar beloftes niet waar kan maken verbaas ik mij nergens over. Waarom durft Bouterse niet te zeggen dat er geen geld is voor zijn plannen ? Er wordt een rook gordijn opgetrokken en het volk wordt dom gehouden.


  Maak melding
 3. Die lummels hebben geen commucatieve vaardigheden,ze denken vanuit hun macht positie. ze zijn ook meestal ongeschoold.
  ik word moe van dit zooitje ongeregeld.


  Maak melding
 4. ik denk juist dat geschoolde die zo geschoold zijn niet meer goed kunnen luisteren,of lezen komt alleen door die haat,die steuntrekkers hier op waterkant willen overkomen als geleerde maar ik vraag me af als je zo geschoold ben waarom werkt jij niet in nederland maar alleen achter die pc zitten of rond lopen in de bijlmer ik hoorde dat meo oudekranten ging verkopen doe dat liever oke odi takkie


  Maak melding
 5. Een veel gehoorde kreet van onze president luidt:
  “WIE HOUDT WIE VOOR DE GEK?” Hihihihihihihihi!
  Ik denk dat de radioomroepen en TV zenders de toespraak opnieuw moeten uitzenden.
  Maar dat zullen ze niet durven!
  Ma kies ding moi!Ding bin wan stem NDP!Goede les!


  Maak melding
 6. 1 de aov is van 275 naar 525
  2 de kinderbijslag is van 3 naar 30
  3 de pensioenen worden waarde vast gemaakt
  4 opening van een cassavemeel producerende fabriek
  5 wageningen wordt gerehabiliteerd
  6 je blijft lekker lullen van uit nederland samen met je consorten


  Maak melding
 7. zullen wel weer pakketten uit Nederland moeten komen om ze aan het vreten te houden daar.
  .
  Elke dag wordt men hier op het forum geconfronteerd met valse beloftes, valse hoop, leugens, ontkenningen.

  En die paarse klootzakken blijven er maar geloof in houden, dan heb je toch serieus psychische hulp nodig.


  Maak melding
 8. Eey Lonnie..kijk wat MEDUSA zegt!!

  pasew mi boi.. laat mij gezegd hebben dat wat MEDUSA zegt niet gezegd is door mij, en dus ga ik zeggen dat niet alles wat gezegd wordt ook moet worden gezegd en daarom ben ik een gezegde……

  ….dom geboren, en tog rijk geworden….

  ai mi gado MEDUSA…lonnie heeft gesproken 😳


  Maak melding
 9. Ik vind het heel leuk dat er beloften gedaan worden, ondanks dat alles niet uitgevoerd worden, maar belangrijk dat het langzamerhand wel beetje bij beetje uitgevoerd worden wat wel mogelijk is.
  @ Henk Die mensen die pakketten vanuit NL naar SU sturen is alleen om Surinamers te slijmen, omdat wanneer ze dan naar SU komen met vakantie genieten ze meer dan dat wat ze alle maal gestuurd hadden + ze krijgen een goede/extra service en aan het einde van de ritme beloven ze zoveel en wanneer ze terug zijn in NL/eigen land zijn ze alle beloften vergeten(dus slim en gek houderij).
  In SU houden ze dames voor de gek, genieten en maken ze zwanger en vluchten ze weg naar NL.


  Maak melding
 10. Whahahahahahaha,

  Zielugggg hoor, ik mag niet lachen, maar soso lafoe.

  Het heeft niets met Communicatie te maken, ze Liegen alsof het gedrukt staat.
  De beloften staan online in alle Surinaamse media.
  Dwz dat alle Surinaamse journalisten ‘dumber then dumb’ zijn.

  Journalisten jullie luisteren niet, jullie geven een verkeerd beeld van de werkelijkheid, jullie zijn een schande voor de journalistiek, kortom Ongeschikt om een juiste weergave van de woorden Regering alias bouta te reproduceren.

  Dat is niet mijn conclusie, maar die van alias bouta.
  Want de ambtenaren hebben geen visite gehad van alias bouta, het nieuws hebben ze via de media mogen vernemen.

  Of was het die fatzo limbojana die heeft lopen liegen en bluffen….

  Whahahahahahaha, don’t believe them soldiers, they lie again and again.
  Bob Marley, whahahahahahaha

  Wordt wakker Suriname, want ondanks het feit dat de gouddeal vergroot is, krijgen jullie niets, nada, notie van alias bouta….. ..

  Wake up, stand up
  Stand up for your rights!
  Bobby M.


  Maak melding
 11. @Radjkoemar Rajaram

  WAT LEES IK?
  1.genieten ze meer
  2.ze krijgen een goede/extra service

  HAHAHAHAHA!
  Genieten ze meer???(Met en van ons eigen geld,ja!
  Mag dat niet???)

  Extra service???
  Jullie krijgen juist van ons nog extra service en “wang lekkers” er bij!

  3.In SU houden ze dames voor de gek, genieten en maken ze zwanger en vluchten ze weg naar NL.

  DAN MOET JE JOUW DAMES MAAR OPVOEDEN EN LEREN OM NIET OP HUN RUG TE GAAN LIGGEN EN VOOR EEN PAAR €’s HUN BENEN WIJD UIT TE SPREIDEN.
  Leer ze om te gaan werken!!!


  Maak melding
 12. @alleen

  de cassave fabriek is van Kamla Madho en zij is de bij zitster van Winston Lackin,de virtuoos in diplomatie.Zo een bij zitster wordt weleens byside genoemd.Daarnaast is ze hoofd van invoer en accijnzen en deviezen op Nieuwe Haven waar de brandkast leeggehaald is zonder braak sporen.De daders zijn nooit achterhaald maar we zien nu waar het geld naartoe is gegaan.

  Cobie.


  Maak melding
 13. Dat mensen zich zo massaal richten voor een baan bij de overheid Spreekt voor zich.De overheid richt zich weer op het bespelen van de luie massa.
  Er is geen beleid en visie.Partijen waar je zou verwachten dat ze het volk wakker zouden moeten maken hebben het af laten weten.Zoals de NPS/VHP en dit is heel jammer.Door hun toe doen zit er iemand die verdacht wordt van moord op de troon.Een ding ze stelen als raven en hebben geen schande.Vader en moeder hadden het ook niet dus wat verwacht je.


  Maak melding
 14. Men kan –
  *sommige mensen aan een stuk door bedriegen en
  *sommige mensen een tijdje,maar men kan niet
  *alle mensen aan een stuk door bedriegen.(A.Lincoln)


  Maak melding
 15. elke dag wordt men hier op het forum geconfronteerd met valse beloftes ,, als je alleen naar een nieuws site waterkant je bezig houd die geen juiste nieuuws verkondig dan ga je dat krijgen dus ga voor waterkant klagen,lees ook andre nieuws site ook oke


  Maak melding
 16. @Jacobus,

  Is ‘bij zitser’ de nieuwe naam voor levenspartner in suri?

  Dit staat in gfc:

  “Het initiatief is afkomstig van de levenspartner van minister Winston Lackin, Kamla Madho en voedseltechnoloog en honorair consul van Barbados in Suriname Robert Power.”

  Anyhow, weer een ‘connectie’ geregeld.
  “kamla & robert” zijn een stelletje.
  En lakei heeft een ander vriendinnetje…
  What’s new is suri…

  Maar……..met gejat geld…tsjonge, jonge, jonge..
  Zal me niet verbazen……

  Don diablo Belfor, gaarne uitzoeken……


  Maak melding
 17. Waarom heeft de governor van de Centrale Bank geen waarschuwed geluid laten horen na de excessieve verhogingen van de regeringssalarissen en dat van de DNA? Wat dat betreft was Telting gedurende de jaren van Venetiaan een betere bankier. Telting trad waarnodig corrigerend op en waarschuwende voor inlfatoire effecten bij ongebreidelde salarisverhoging. De huidige governor steekt zijn dikke kop in het mulle zand!


  Maak melding
 18. Komen weer die pakketten aan de orde.Wat een vernedering voor je familie zeg.Of stuurt Henk pakketten voor alle inwoners van Suriname?
  Als ik op vakantie ben in Suriname word ik verwend ik krijg juist alle lekkers wat maaltijden betreft,als het aan mijn Javaanse opa en oma ligt hoef ik geen dubbeltje mee te nemen zo ook mijn tantes en omes en neen ik stuur nooit geen pakketten,dat hoeft helemaal niet want ze WERKEN.

  Idd communicatie is een groot probleem onder sommige Surinamers en zeker onder sommige Surneds lees maar sommige reaktie pfff.


  Maak melding
 19. Bouta kan verschrikkelijk liegen.
  Hij zei op de Bigisma day: In december krijgen jullie wan tjin san , het is geen 3% en in februari krijgen jullie weer een verhoging.
  Welke televisie station durft dit uit te zenden.
  Dit was ook zeker 100 keren uitgezonden op info act.


  Maak melding
 20. Sommigen laten zich iedere keer verleiden door gratis eten en drinken .eenmaal in extase doet men beloftes in “BERM TAAL” wat later in DIPLOMATIEKE TAAL wordt ontkend.Dat is het verschil.


  Maak melding
 21. @Jacobus, Medusa
  Kamla Mado voorzitter van de deviezen commissie en partner van Lackin investeer 1 miljoen US in de cassave fabriek. Hoe komt men aan zoveel vreemde valuta? Vreemd???? Nee hoor…. bij deze regering is van alles mogelijk!!!


  Maak melding
 22. @I know

  Sang datieeeeeeeeeeeeeeee
  Je bent ‘ke’weldig mangggggggg.
  Wat goed zeg, dat je Javaanse moeder een bakra heeft weten te strikken, sang datie…was het met bami, nasi of pleng pleng?

  Jij bent echt de enige op aarde die verwend wordt in suri, wat goed zeg, jeetje man, ik ben super jaloerzzzzzzzzz.

  btw, een kerstpakket is normaal gegeven voor de werkenden in Nederland hoor.
  Het is een ‘geste’ ivm Kerst en heeft niets van doen met armoede.

  wss weet jij dat niet omdat je ‘in between jobs’ bent.

  Geeft niet hoor…
  Jeetje man, wat ben jij geweldig zeg…..oef!
  —-
  ——–
  ————-

  Doe eens een keer normaal zeg, achterlijke, er zijn duizenden suri’s en surineds die getrouwd zijn met ‘witjes’,zo’n ‘bami speciaal’ ben je weer niet, spuit elf!


  Maak melding
 23. hahahahahahaha negerin,je reageert zoals het een negerin betaamt hahahahahah.

  Kerstpakket wie heeft het daar nou over hahahahah typische negerinnen gedrag als ze niet uit hun woorden komen typen/schreeuwen ze hun strot uit elkaar.
  Je zegt wat je denkt en bent,jaloezie is een slechte gewoonte bij jouw soort.


  Maak melding
 24. @i know,

  Excuse me, bermrat!
  Sorry voor jou maar ik ben alles behalve een negerin.

  Je bent gewoon te zielig voor woorden.
  Elke reactie van jou is doorspekt met haat richting Negers!
  Maar……..
  Omdat je een paarse bermrat bent, krijg je geen tegengas van die paarsen..
  Continu zit je te zeiken over negers dit en datum.

  Laat me raaien, je hebt je haar laten blonderen, net als willy, want je denkt dat je wit bent, whahahahahaha.

  Halloooooooooooo, je bent en blijft een pinda hoor goedoe.
  Wss kom je ook uit Indonesië en ben je zgn een indo, phoe.

  Het moet eens een keer afgelopen zijn met jou discriminerende opmerkingen, vieze rat!

  Jij stelt helemaal niets voor, doe wat aan je identiteitsstoornis, want je komst schizo over!

  Het is tijd voor een banned!


  Maak melding
 25. hahaahhaahahah, zielepoot,ga werken ipv de gehele dag op wk te zitten schelden.Nagemaakte,je bent wel een negerin,lees je scheldpartijen maar.
  Who cares als het tijd wordt voor ban,hahahahaha zou er echt niet wakker van liggen hahahahaaha.


  Maak melding
 26. @i know, alias blonde bermrat.

  Whahahahahaha, teer punt geraakt hé…

  Blijf maar lekker foeteren op negers…je doet maar.
  Blijf maar lekker wakker van negers, want een reactie op 00:23, kan alleen maar afkomstig zijn van iemand die slapeloze nachten heeft van negers….dus…

  Heb je al een verwijsbrief voor het pbc gehaald?
  Of moeten ze je ophalen???

  sicko!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES