Vruchtbare samenwerking Franker en Krajicek in Suriname

3

Stanley Franker en Richard Krajicek hebben gisteren in Suriname het allereerste Krajicek Playground geopend in het land. Hiermee komt de langverwachte wens uit van de in 2005 geremigreerde Stanley Franker. De succesvolle coach nam in 2010 het initiatief om samen met de Krajicek Foundation dit maatschappelijke Surinaamse project te realiseren. De playground heeft tennis en basketbalvelden en ligt in de Gladiolenstraat in Paramaribo.

De Krajicek Foundation benut het talent uit de aandachtswijken om meer bewegen voor de jeugd mogelijk te maken. Hierdoor bevordert de Krajicek Foundation niet alleen de gezondheid maar ook de maatschappelijke kansen en de sociale veiligheid van de jeugd in die wijken. In tientallen aandachtswijken zijn sociaal veilige sport- en spelplekken neergelegd die beweging en ontmoeting stimuleren.

Franker is blij met de nieuwe sportplek voor Surinaamse kinderen. “Wekelijks organiseren buurtbewoners sport- en spelactiviteiten voor jongeren van 6 tot 18 jaar waardoor de Playground sociaal veilig is en alle doelgroepen uit de wijk zich welkom voelen”, aldus de oud-coach. Kinderen, jongeren en andere bewoners kunnen hun talenten via de sportactiviteiten ontwikkelen en zo kunnen ze doorstromen naar lokale verenigingen.

De tennisvereniging waaraan Franker verbonden is, zal elk jaar het beste talent van de playground verwelkomen op de club. Daarnaast kunnen jongeren zich ontwikkelen als sportcoach via het scholarship-programma van de Krajicek Foundation.

3 REACTIES

 1. Gewoon fantastisch de kansen geboden aan de jeugd van Suriname!

  Hopelijk is dit een aanzet voor meer van zulke initiatieven!

  de toekomst van morgen heeft het nodig!


  Maak melding

 2. Het is een geweldig initiatief van Stanley Franker en Richard Krajicek . Welke rechtgeaarde Surinamer(s) gaat hun na doen ???? Suriname heeft nog meer mensen nodig met geweldige initiatieven !!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.