Surinaams staatshoofd ook voorzitter NDP

67

PARAMARIBO, 1 apr – President Desiré Bouterse is weer voorzitter van de Nationale Democratische Partij, NDP. Dit gebeurde tijdens de bestuursverkiezingen van Suriname’s grootste politieke partij. Er waren geen tegenkandidaten. Dit maakt de uitslag minder tot een verrassing, maar het enthousiasme leek er niet minder om. De uitslag werd met veel toeters en bellen verwelkomd.

Bouterse trad in 2010 af, nadat hij tot president was gekozen. De partij huldigde steeds het standpunt dat de beide functies niet te verenigen waren. Als tussenpaus fungeerde de gepensioneerde bankemployee Clary Linger. Bouterse gaf uiteindelijk aan toch voor het voorzitterschap te gaan. Hij ziet als directe uitdaging de parlementsverkiezingen, die over drie jaar worden georganiseerd.

De partij moet zich degelijk voorbereiden en dat begint nu al. “Wat schort en mankeert, gaan we samen corrigeren. Ik ben ervan overtuigd dat we het kunnen. U hebt een enorme job te doen naar 2015 toe”, zei Bouterse kort na zijn verkiezing. In het nieuwe bestuur zit ook parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Ook de parlementariërs Rashied Doekhie, Lesley Artist en André Misiekaba krijgen een bestuursfunctie, evenals minister Ramon Abrahams van Openbare Werken.

Bekijk ook:


67 REACTIES

 1. Goeie timing! De beide functies zijn nu ineens wel prima verenigbaar in de hitte van de strijd. Ach ja, het toont wel weer aan hoe betrouwbaar deze man is..


  Maak melding

 2. Begrijpelijk dat EZELS een grotere EZEL zullen kiezen als leider.Maar het ergste is dat er ook PL/AC muilezels zijn die bereid zijn hun faeces op te ruimen.SURINAME??????


  Maak melding

 3. Eerbetuigingen en Felicitatie aan de Exellentie/Voorzitter NDP President D.D Bouterse.
  Dit was mijn wens en het is in vervulling gegaan.
  NDP betekend: Mijn Mening
  1 Nationale Democratiesche Partij (geen etnische politieke partij) Multiculturele groeperingen participeren erin zoals Hindostanen, javanen, inheemsen, creolen, chinezen, boslandcreolen, dauglas, blanken enz. met de bedoeling om 1(een) grote partij in Suriname te hebben. Einde raciaal, Einde verdeeldheid en hand in hand zij aan zij en schouder aan schouder werken om dit land op grotere hoogtes te brengen nml belangen behartigen van het volk/welvaart en welrust geranderen.
  2 Meedoen, meedenken en meebeslissen.
  3 Partij van Suriname.
  4 Het behartigen van Surinaamse belangen.
  5 Extra allert en waakzaamheid aan alle rijkdommen van dit land.
  6 Geen ontwikkelingshulp, maar toch mogelijk om zelfstandig dit land te besturen.
  7 God beschermd tegen alle aanvallen vanuit Nederland.
  God Bless en alle zegen. Verder
  Vrijheidsmenig/vrijheid(geen slavernij)
  Nationalisme
  Antikolonialisme
  Verzetstrijder tegen oorlogen
  Democratie handhaving


  Maak melding

 4. brada nanga ssa, NDP na Gado djie, als ik de kracht van de politiek toen onderkende da mie no beng af foe kanto den tjil, alhoewel mie annoe beng kras toemsie… ma eind goed, al goed. Vandaag.. vandaag is een heugelijke dag….oen nak deng kalakaskotoe.. bedankt 1000x dank voor jullie support, zonder jullie…zonder jullie mijn trouwe kakkerlakken was ik nergens…ma kow de eerlijk….zonder mij waren jullie ook nog onder de klamme planken zoekend naar njang. Wel…hier is nu jullie njangpatoe….t..t..w..s..g..m..fara ! aldus calimero


  Maak melding

 5. En nog trots er op zijn, wetende dat de man amnestie nodig heeft om in vrijheid te kunnen leven.
  Moraal is niet aanwezig bij zijn volgzame schapen.
  Afschuwelijk.


  Maak melding

 6. Wat ik mij afvraag> Bouterse is de rijkste man van Suriname. is er ooit wel eens een onderzoek van de Surinaamse belasting/justitie geweest waar deze enorme rijkdom vandaan komt. Behalve president heeft deze man nog nooit een echte baan gehad. Betaalt hij uberhaupt belasting over zijn inkomen>?


  Maak melding

 7. De Koning van de een~oogigen!

  In een blind land is de Koning gezegend met een oog.
  Praktijken die horen bij een volk uit de 16e Eeuw. We draaien de geschiedenis terug en roepen daarom luid om een Robin Hood!
  Maar die zal uit het laffe Surinaamse volk nooit opstaan.


  Maak melding

 8. Deze man heeft héél veel boter op zijn kop !
  Hij grijpt nú naar alle middelen om zijn hagie te beschermen .

  Wat ik niet snap, van de mensen die nu willens en wetens(b.v. Bouva,Mevr.Simons,Missikaba ect,ect,….. met hem hier in óók mee doen. Kunnen zij niet meer zelfstandig nadenken ? Waar is hun gezond verstand gebleven ! Wie kan mij hier in duidelijkheid geven ?

  Broeder Wikielieks, wil jij misschien proberen ? Wie durft???? Wie durft anders te zijn?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies ( Veel wijsheid !)


  Maak melding

 9. Beste Radjkoemar Rajaram: Uit welke zwakzinnige inrichting kom jij in godsnaam?????

  NDP betekent volgens jou:

  7) God beschermd tegen alle aanvallen vanuit Nederland.

  Als jij denkt dat Bouterse door God gezonden is, ben ik bang dat jij nog wel enige tijd in je inrichting moet vertoeven.

  Wat een dom stemvee dat achter hun moordpresident blijft aankruipen.


  Maak melding

 10. Ik kan en zal nooit kunnen wennen om deze criminele schoft staatshoofd te noemen.
  Brada R.Lalbhadoer.
  Dictatuur is niet alleen het werk van dictator,ook van de slachtoffers. Ze werken op bepaalde manier mee om een dictatuur in stand te houden.In het begin zijn ze geen monster.De aanbidding, de onderdanigheid, het gebrek aan verzet aan verzet tegen hun macht maakt hun tot alleenheersers die uiteindelijk alles en iedereen controleren, zelfs de dromen van de mensen.http://retro.nrc.nl/W2/Nieuws/2001/02/02/Vp/bk2.html lees dit dan krijg je een een beeld hoe deze beesten te werk gaan.


  Maak melding

 11. “Bouterse trad in 2010 af, nadat hij tot president was gekozen. De partij huldigde steeds het standpunt dat de beide functies niet te herenigen waren. Als tussenpaus fungeerde de gepensioneerde bankemployee Clary Linger. Bouterse gaf uiteindelijk aan toch voor het voorzitterschap te gaan.”

  Wat een verrassing Bouterse doet niet wat hij had beloofd en maakt een 180 graden draai (sarcasme).
  Ik heb nooit op de crimineel Bouterse en zijn criminele partij gestemd dus ik zie Bouterse helemaal niet als mijn president.


  Maak melding

 12. Baas vertrouwd niemand, alles om hen heen draaid en gaat op zijn gebaren. Ma eeh..voor de vele oliedomme ndpsekteleden zijn de paarse entourages naar het komende dictatoriaal di di bri rijk .op en top……ie sjie tog, baas beng potie julius wijlvanbos, ma soso frektie beng psa, nownow no wang enkri tjans baas e go teki moro……straks minister president na zoonlief…..da na egte dictator fasie lekt na noord korea…….ai boi..fout na neks gi oenoe, ma tog we twijfel kevaarlijk is wo tjies gratis ete,drinke nanga kabouterhuisje………weg met baas, krijsen enkele vertwijfelde ndpsekte leden.ieja……..na misike-ba…nanga stefje beng beloof voorspoed, toe a bigi na masdra Gado die didibri…..ma lokoe noh………oenoe dong poti wang……….wee KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK


  Maak melding

 13. Beste Radjkoemaar Rajaram
  “1 Nationale Democratiesche Partij (geen etnische politieke partij) Multiculturele groeperingen participeren erin zoals Hindostanen, javanen, inheemsen, creolen, chinezen, boslandcreolen, dauglas, blanken enz. met de bedoeling om 1(een) grote partij in Suriname te hebben. Einde raciaal, Einde verdeeldheid en hand in hand zij aan zij en schouder aan schouder werken om dit land op grotere hoogtes te brengen nml belangen behartigen van het volk/welvaart en welrust geranderen.”
  Is een mooi streven, maar blijkt nergens uit hun handelen. Alles draait alleen maar om één man en een door hem geselecteerd gezelschap. Ik zie tot nu toe niet veel maatregelen die het algemeen belang hebben gediend.
  Bovendien waarom zijn er in die zogenaamde Democratische Partij dan geen tegenkandidaten. Het kan niet zo zijn dat mr. DDB de enige is die “kwaliteiten” heeft. NDP staat voor mij slechts voor Nationale DESI Partij
  “2 Meedoen, meedenken en meebeslissen.”
  Meedoen en meedenken mag dan misschien, maar het wordt niet serieus genomen zolang het niet uit zijn koker of van uit die van zijn getrouwen komt. Meebeslissen door anderen is er beslist niet bij. Er is er maar één die de beslissingen neemt en dat is DDB.
  “3 Partij van Suriname.”
  Het is louter een partij ter meerder eer en glorie van DDB. Blijkt wel uit het feit, dat hij zelfs nu weer de voorzitter wil zijn. Het is zijn partij en van niemand anders. Zodra hij er niet meer is bloedt de hele NDP dood.
  “4 Het behartigen van Surinaamse belangen.”
  Noem eens paar hele belangrijke maatregelen die de bevolking ten goede zijn gekomen. Niet de plannen dus, maar de realisaties tot nu toe.
  Waar zijn de huizen, computers voor iedereen en vooral het beteugelen van de alsmaar stijgende prijzen?
  De behartiging van de eigen belangen van DDB en kornuiten heeft tot nu toe altijd de eerste prioriteit gehad.
  “5 Extra allert en waakzaamheid aan alle rijkdommen van dit land.”
  Daar heeft u op zich gelijk in. Daar zijn de heren en dames van deze regeringskliek heel alert op. Echter niet met het oogmerk om het algemeen belang te dienen, maar vooral om zichzelf te verzekeren van een goede toekomst.
  “6 Geen ontwikkelingshulp, maar toch mogelijk om zelfstandig dit land te besturen.”
  Is geen verdienste van NDP en of DDB. De ontwikkelingshulp, met name vanuit NL, was al zo goed als klaar. Iedere ander partij/regering zou daarmee te maken hebben gekregen.
  Het zelfstandig besturen van een land heeft volgens mij niet zoveel te maken met ontwikkelingshulp. Wel het realiseren van plannen ed. Bovendien wordt er flink op los geleend door deze regering, wat ook een vorm van afhankelijk zijn in zich bergt.
  “7 God beschermd tegen alle aanvallen vanuit Nederland.”
  Als God Suriname beschermt zoals u beweert, dan kan die toch zorgen dat Nederland geen aanvallen uitvoert. Kortom onzin bewering dus.
  Ik heb werkelijk geen idee over welke aanvallen u het heeft. Zijn de beide landen in oorlog of zo. Bovendien heeft Nederland Suriname nergens voor nodig. Bij de meerderheid van de bevolking in NL leeft Suriname niet eens.
  Heeft u nog meer “pluspunten” te melden over de NDP en DDB, behalve de bovengenoemde onzinnigheid? Laat ons ze weten
  Gr. Polderman


  Maak melding

 14. Wat een stelletje gestoorde idioten die een moordenaarsbende/drugskartel/criminele organisatie steunen. Volgens mij heeft gado sranang allang de rug toegekeerd. Je wil toch niet met zo’n bende te maken hebben.


  Maak melding

 15. @Henk Molenaar

  Hopelijk betaal jij wel belasting in Suriname. Jij als wannabe zakenman zal toch ook de nodige belasting moeten betalen. We zullen je natrekken en de boel doorlichten. Tenminste als je echt zakenman bent. Ik heb zo mijn twijfels. Ik hoorde in de wandelgangen iets over bollen. Maar het kan ook billen of ballen zijn geweest.


  Maak melding

 16. Die NDP is gewoonweg een sekte.

  De leden volgen blind en machteloos al ze zijn, hun “Baas”. Het kritisch kijken naar de leider is bij een Bouva en een Misiekaba simpelweg uitgeschakeld. Verdwaalde geesten zijn het. De jeugd mag deze jongens dan ook niet als rolmodel gaan zien. Er is werk aan de winkel op dit punt.

  Overigens; kan het geen toeval zijn, dat het criminele deel van de Surinaamse populatie steevast beweert NDP’er te zijn..


  Maak melding

 17. Straks worden die 18000 woningen niet meer gebouwd, en krijgen die schoolkinderen geen laps meer. Als dit volk nog niet wakker is zal het nooit meer gebeuren………..


  Maak melding

 18. Volgende stap voor bouta president voor het leven. Zo zie je de metamorphose van indiaan tot afrikaanse dictator voor het leven.


  Maak melding

 19. Musk-iet ,
  Het is ‘ In het land der blinden is een oog koning ” en niet wat jij van heeft gemaakt !
  Ga jij mij nu vertellen dat de oppositie uit blinden bestaan ???
  In dat geval , hebben zij toch mazzel met een president die wel kan zien en ook daar wanneer het nodig hun wegwijs te maken ???
  Musk-iet , jij alleen weet waar het blinde land is en van mij krijg jij alle ruimte om door jouw blinde land rond te vliegen of zzzzzzzzzwerven !

  Zoete groet


  Maak melding

 20. henk de Mol ,
  Bekommer je maar met de inkomen van prinsen of princessen .
  Komt dit van de belastings-betalers en betalen zij belasting ???
  En wie betaalt de luxe-buitenlandse reizen en de luxe vakanties , om maar een paar op te noemen !
  Dat jij met een surinaamse hokt , geeft jou nog niet het recht om met de interne aangelegenheden van de Surinaamse Staatshoofd te bemoeien .
  OpRutte , jij malafide-handelaar !!

  Nu stel ik een vraag aan jou ;
  Weet jij hoe heet/warm het Noord-Zee water is ?
  Zo niet , dan vraag ik het aan een andere KWAL !!!


  Maak melding

 21. Als het volk een beroep op de leider doet , is het voor een leider een plicht om het verzoek van het volk tegemoet te komen of te honereren !
  NIX MIS MEE of NEKS NO FOUT !!!
  Hoe doen jullie het dan , negeren ???
  EN NU ????

  Zoete groet


  Maak melding

 22. Musk-iet ,
  Als jij je geroepen voelt om ” het Robin Hood te zijn ”
  wat belet je ???
  Of ben jij laffer dan het surinaamse volk ?
  Om een Musk-iet te meppen , hebben wij geen moker nodig , hoorrrr .
  EN NU ???


  Maak melding

 23. Ezel somo geeft zijn laatste troef uit handen. DDB strooit nu nog met US$ (dollars) en baantjes voor zijn concubine en soortgenoten. Na de amnestie is het voorbij voor somo. somo en brunswijk zijn beiden grotere vervloeking voor suriname. Gelukkig zal na de goedkeuring en aanname van de amnestiewet suriname verlost zijn van deze beide vervloekte lastdieren. Lastdieren, zoals de ezel, is een nederig dier dat door zijn baas gedwongen wordt zeer hard te werken. De ezel weet zelf niet eens voor wie hij dag en nacht zo hard moet werken. Hij is al tevreden wanneer hij zijn maag vult met een bosje gras( hier ook een kop linzensoep of blikje parbo bier).De mudha (hier ezel) slaapt in angst dat hij door zijn baas zal worden afgeranseld en zijn geslachtsdrift bevredigt op het gevaar af dat hij herhaaldelijk een trap zal krijgen van de ezelin (hier concubine). Soms brengt de ezel poëzie en filosofie ten gehore, maar dit gebalk is anderen slechts tot stoornis. Dit is de situatie van de baatzuchtige strevende dwaas die niet weet voor wie hij dient te werken. Hij weet niet dat karma (handelen, actie) bedoeld is voor onbaatzuchtig dienstverlening voor het universum, hier voor Suriname. (Bhagavas-Gita les 7 vers 15).
  DDB doe uw voordeel ermee.


  Maak melding

 24. Surinamers, er komen over vier jaar geen verkiezingen in Suriname. Wie in dit euvel gelooft, is een os. NDP parlementariers zullen heus wel een artikel vinden om hun zittingstermijn te verlengen. Verder, na vier jaar begint het leger wederom met een scenario van “Huurlingen in Suriname” of “Binnenlandse Veiligheid,” etc., zodat de President de noodtoestand kan afkondigen. Met mannen als DDB, Doekhi, Herrenberg, en Abrahams weet je het maar nooit. Het wordt in Suriname alla Chavez. “Een partij voor alle Surinamers!” Socialisme.


  Maak melding

 25. President of voorzitter van NDP(de moordenaars’partij), Bouterse’s tijd is aangebroken.
  Hij praat over verkiezingen van 2015 maar die zal hij niet in vrijheid meemaken.

  Zijn bewegingsvrijheid is nu wel met de dag aan het slinken. De amnestie wet zal niet komen, want er zullen niet genoeg parlementariers aanwezig zijn om de vergadering door te laten gaan,

  En zelfs als het tot een stemming aankomt ten vavure van Bouterse zal dat geen zoden aan de dijk zetten, want zijn misdaden zullen nooit ongestraft blijven.

  Wat Bouterse en handlangers nu doen is tijd proberen te winnen omdat ook zij weten dat hun spel terminaal is.


  Maak melding

 26. Actie graag!@@

  Twee mensen hebben het leven gelaten vanmiddag aan de Kennedyweg door een verkeersongeval. Hun lichamen zijn bekneld in het voertuig. De brandweer weigert om assistentie te verlenen.

  “Wij zijn in actie, wij gaan nu niets doen. Sorry wij zijn in actie”, zegt John Seedorf resoluut tegenover Starnieuws. De politie van Para heeft ook deze boodschap gekregen toen om hulp werd gevraagd van de brandweer.


  Maak melding

 27. Open brief: Het volk moet ons land redden

  Het volk moet ons land redden van een dreigende internationale veroordeling en de schande die wij zullen begaan. Bovenal moeten wij de scheiding der machten te allen tijde handhaven. Suriname wordt steeds meer in een negatief daglicht geplaatst. Hebben wij geen respect voor het rechtssysteem? Gedogen wij mensenrechtenschendingen? Blijkbaar doen onze leiders dat wel, maar dat betekent niet dat wij dit ondersteunen.

  Het zou ons niet verbazen als een groot deel van de Mega Combinatie het liever ook niet zou hebben. Maar de aanhangers van de Mega Combinatie zijn in een vervelende positie en het deel dat tegen is, houdt zich stil. Wij willen hen en de rest van het volk oproepen om gezichtsverlies te voorkomen en de grondwet te beschermen. De NDP kan veel beter dan dit zijn, maar nu riskeert deze partij voor altijd het stigma te dragen van de partij die mensenrechtenschendingen gedoogd en daarbij ook nog onze grondwet heeft geschonden. Er staan dan wel heel veel schendingen op jullie geweten. In principe geldt dit ook voor ons, alle Surinamers, als wij dit niet voorkomen.

  De NDP is een dynamische partij met veel potentie, maar helaas wordt deze belemmerd door de agenda en de grip van de ‘grote Bazen’; Bazen die heel veel op hun geweten hebben. Een groot deel van het volk weet dit, en zal dat nooit los laten. De NDP zou dus veel meer kunnen groeien en voor ons land betekenen als ze loslaat van deze bevlekte Bazen. Zoals wij gemerkt hebben, hebben veel gerespecteerde kernfiguren, hun principes en integriteit ook verloren. Jammer! Op allerlei manieren trachten zij de realiteit te verdraaien.

  Ondertussen is er heel veel tegengeluid geuit vanuit verschillende hoeken, en toch willen onze leiders de verdachten van mensenrechtenschendingen beschermen. Koste wat het kost. Grondwet opzij, internationale verdragen opzij, principes opzij. Wel, dat geldt niet voor ons en wij hopen dat wij kunnen spreken namens een groot deel van de Surinamers. Wij, een groep studenten en pas afgestudeerden, hebben een facebookpagina aangemaakt. Steun onze pagina
  http://www.facebook.com ReDSu door op ‘like’ te klikken. Als wij genoeg ondersteund worden, zullen wij dit internationaal kenbaar maken om deze schande in te perken. In de meest optimistische situatie, kunnen wij elkaar inspireren om op te komen voor onze toekomst, voor de generaties die volgen. Vergeet niet dat als wij al deze moorden en martelingen tussen 1980 en 1992 gedogen, er niet zo veel overblijft van het ontmoedigingseffect dat justitie zou moeten hebben op opkomende criminelen. Het maakt ons niet uit welke partijen ons land besturen, zolang we niet overgaan tot het gedogen van misdaden, vooral geen moorden, martelingen en andere schendingen van mensenrechten en vooralsnog het schenden van onze eigen rechtsstaat.

  “True peace is not merely the absence of tension: it is the presence of justice.” Martin Luther King, Jr
  No Justice, No Peace

  ——————————————————-
  Dit bericht is natuurlijk voor alle surinamers ongeacht ras,cultuur,geloof en politieke kleur.
  Op degenen na wie deze wet willen doordrukken en de verslaafde na drugs partij aanhangers.


  Maak melding

 28. Ik kan begrijpen dat sommige volksstammen hem niet lusten, maar dat hij er moet zijn voor de Surinaamse natie staat als een paal boven water.


  Maak melding

 29. Lalbhadoer

  Iedereen is vrij keuzes te maken. Als je van mensen gaat eisen dat zij jouw opvattingen moeten hebben, dan ben jij ben je ook een dictator!


  Maak melding

 30. De nieuwe rage in Suriname “Back to the 80’s ”

  “de voorstanders van de wet willen dat niet horen. En dus worden er vanuit het kabinet van de president telefoontjes gepleegd met redacties van televisieprogramma’s en kranten. Het programma ‘Panorama’ dat wordt uitgezonden op de staatszender ATV kreeg te horen dat er alleen voorstanders van de wet aan het woord gelaten moeten worden. En een ochtendblad kreeg een telefoontje naar aanleiding van een bericht over kritische geluiden in het Europees Parlement. De berichtgeving moest wat positiever zijn. Intussen is via de staatsmedia een regeringsgezinde campagne bezig en worden de oppositie en buitenlandse media zwaar op de korrel genomen door de chef voorlichting van het kabinet van de president”

  http://www.rnw.nl/suriname/article/de-grenzen-van-de-surinaamse-zelfcensuur-0


  Maak melding

 31. @R.Lalbahadoer: Je vraagt je af waar het gezond verstand van de parlementariers is gebleven…….
  Welnu ze hebben geen verstand, laat staan gezond verstand. Ik hoop dat je vraag hiermee beantwoord is………..


  Maak melding

 32. @Henk Molenaar

  Beste malle rubberen Henkie,
  Je hebt het nogal druk de laatste tijd. Je bent de nummer één op de lijst van posters met de meeste reacties. Ben je soms gestopt met ondernemen? Ik maak me ernstig zorgen om je. Krijg je wel genoeg slaap beste man. Je schijnt je nogal zorgen te maken over de komende amnestie maar ik kan je geruststellen. Amnestie is in ieders voordeel dus ook de jouwe. Ons Suriname wil graag afrekenen met de boze wolven die over de ruggen van de gevallenen van de revolutie een comfortabele positie denken veilig te stellen. Suriname heeft genoeg van misbruik van haar leed. Door amnestie te verlenen kan Suriname zorgen voor de definitieve oplossing van dat vraagstuk. Jij krijgt dus ook de kans om met een schone lei te beginnen. Maar zorg wel dat je er niet onderdoor gaat. Haat is zo vermoeiend!


  Maak melding

 33. Henk molenaar,
  Ik heb het gezel, Limbo is de motor achter deze misleiding hij komt zich zelf nog tegen.
  @ paramanpinto, bedoel je NAZI??


  Maak melding

 34. Let op mijn woorden: Binnenkort staat van beleg in Suriname want Bouterse heeft coupplannen ontdekt. Avondklok, militairen op straat, kranten gesloten.
  Back to the 80’s…..


  Maak melding

 35. Ik ben NDP-er en blijf NDP-er. Echter gaat ook dit mij te ver. DDB is de democratisch gekozen President van Suriname. Als partij voorzitter dient hij de belangen van de NDP te beschermen en in te vullen terwijl hij hetzelfde moet doen met de belangen van alle Surinamers, dus ook van andere partijen. Onze President is maar 1 persoon en ik zie niet in hoe je deze belangen optimaal kan verenigen in 1 persoon. Ik heb mij in de NDP terug kunnen vinden omdat dit de enige partij was en is waar geen etnische politiek bedreven word en de enige partij die zijn oren niet laat hangen naar de (ex)kolonisator. De enige partij die vanaf het begin af propageerde eerst de nationale belangen voor te staan. Deze ontwikkeling draagt zeker niet de schoonheidsprijs, maar veranderen doe je niet met direct moord en brand te schreeuwen. Er zijn democratische manieren om dit op te lossen tenzij de schreeuwers hier twijfels hebben aan de kracht van hun eigen soort democratie…De rode lijn door bijna 100% van de reacties hier is Bouterse en alles om hem heen zo snel mogelijk op de brandstapel te zetten. Wat hier gebeurt verschilt weinig van wat men denkt te bestrijden. Dat bijna 100% van de gecensureerde reacties pro NDP of Pro Bouterse reacties zijn laat zien dat ook de directie van Waterkant een raar begrip heeft van democratie.


  Maak melding

 36. henk de MOL ,
  Slapeloze nachten gehad ???
  Betreffende pers-vrijheid in Republiek Suriname, genieten de Surinaamse Pers/Media meer ruimte en vrijheid dat in tegenstelling tot hun collega’s van de Nederlandse Pers/Media mag genieten in Nederland .
  bvb . Kan de Nederlandse Pers nu vertellen over de nieuwe Kabinets-onderhandelingen in Den-Haag ???
  Of het ongeluk van de prins ???

  Oh ja , ben je nu al achter gekomen hoe heet/warm het Noord-Zee water is ???
  Zeg het dan , want zo kan je mij wat tijd besparen om niet naar een andere KWAL te zoeken !!!

  Zoete groet


  Maak melding

 37. “Amnestie is een prijs die alleen dwazen willen betalen.
  De oplossing die je ermee koopt is een illusie!”

  Mr. R. Dicker
  International Justice Program


  Maak melding

 38. Speciaal voor Afu sensie.

  Omdat je gek bent op berichtjes uit de Trouw:

  02/04/12, 07:04
  Amnestie Boutserse: machtsmisbruik, in democratisch jasje

  “Als het Surinaamse parlement vandaag begint met zijn beraadslagingen over aanpassing van de amnestiewet, dan zou het eigenlijk slechts één stap moeten zetten: binnen VIJF MINUTEN concluderen dat het een parlement niet past in te grijpen in een lopende rechtszaak, en zich van bemoeienis onthouden.

  In het Surinaamse geval is van enige spijtbetuiging bij Bouterse en de zijnen geen sprake, laat staan van volledige openheid over wat zich in december 1982 in Fort Zeelandia heeft afgespeeld.
  Amnestie zou hier een PURE VORM VAN MACHTSMISBRUIK zijn, VERMOMD als een democratische uitspraak van een parlement.

  De heftigheid van de reacties laat zien dat alleen het voorstel al de verdeeldheid in Suriname over de kwestie verder heeft verdiept.
  Tegelijkertijd is het positief dat er zo veel openlijk verzet wordt aangetekend.
  Ook belangrijk is de bereidheid van prominente Surinamers de juridische houdbaarheid van een eventuele amnestiewet tot aan de hoogste internationale hoven aan te vechten.
  Er is alle reden om aan te nemen dat deze hoven dit soort ad-hocwetgeving illegaal zullen verklaren, wat Suriname internationaal aan de schandpaal zou nagelen.”

  De rest mag je zelf lezen je bent toch een fan van Trouw.
  Ik ook, wat toevallig!


  Maak melding

 39. Beste sempa : ik slaap prima. Ik heb rein geweten. Ik verkwansel mijn principes niet/nooit voor een bordje pindasoep en zet mijn land te kijk in de wereld als de ultieme bananenrepubliek waar moordenaars en criminelen de dienst uit maken.

  Een president die tijdens een rechtzaak zijn eigen amnestie even regels is een schuldbekentenis. Suriname wordt te schande gezet. Maar dat kan jou en je domme soortgenoten niets schelen.


  Maak melding

 40. @Paraman
  Ik kan begrijpen dat sommige volksstammen hem niet lusten, maar dat hij er moet zijn voor de Surinaamse natie staat als een paal boven water.

  Beste Paraman,

  Je hebt helemaal gelijk, maar waar kan ik die paal terugvinden, zodat ik kan zien dat de president er staat voor de natie?

  Volgens mij staat die paal nog steeds (diep) onder water.

  Gr. Polderman


  Maak melding

 41. Ik ben het niet altijd eens met Henk Molenaar, maar in dit geval heeft hij groot gelijk. Deze regering heeft overal op straat reeds geheime agenten lopen om mensen te intimideren. Dit is hun ambtenarenjob. De pers wordt nu reeds gedwongen bepaalde uitzendingen pro-regering te verzorgen op straffe van terugtrekking van het privilege van regeringsnieuws. Zij die het niet zien zijn blind, want we gaan terug naar 1980. De staking bij de brandweer is de eerste in lijn, en op het moment dat BVL volgt, kondigt de regering een Staat van Beleg af zodat weer mensen vermoord kunnen worden.


  Maak melding

 42. Als ik zou vermoeden dat het hier om een 1 april-grap gaat dan zou ik niet hebben gereageerd. Maar het lijkt er echt op dat dat het Surinaamse volk wordt geleid en gedomineerd door een vermeende moordenaar en veroordeelde drugscrimineel die door middel van een amnestie aan zijn uiteindelijke berechting wil ontkomen. Het ziet ernaar uit dat hij zijn vijanden van vroeger aan zijn zijde heeft weten te kopen en zo een meerderheid in het parlement heeft verworven die de rechterlijke macht de kans ontneemt om hem te veroordelen. Het Surinaamse volk zal wellicht nooit weten wie verantwoordelijk was voor de schanddaad die het leven kostte van 15 burgers die het beste met hun land voorhadden. Een volk dat dit toelaat zal zich massaal moeten schamen.


  Maak melding

 43. Beste Eduard Lupson: ik durf er een krat Parbo op te zetten. Er komt binnen 2 maanden staat van beleg en de grondwet wordt opnieuw buiten werking gezet ivm noodtoestand.


  Maak melding

 44. Zondag 1 april 2012 om 22:58 uur, door Tilly;

  Waar is jou verstand ???? Niet op je hoofd in ieder geval ! Was het zó ,dan had je meer moeite gedaan om met een zinnerger antwoord te komen. Een antwoord die echt hout snijdt !

  Mijn benadering is er op gericht mensen te helpen zelfstandig te worden, helder te leren denken, effectiever problemen te leren oplossen, en op wat mensen voelen en denken !!!

  Ga er over nadenken,ik hoop voor je,dat je vanaf nú veel wijzer door de tijd gaat.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies ( Veel wijsheid !)


  Maak melding

 45. Neusi ,
  Wat jij hebt gezien is het brandende NPS-frambo die tot een brandende NPS-theelichtje is geworden en dat op een hete klaarlichte tropische middag !!!
  Laat jij ook de chauffeur en resterende drie inzittende van de NPS-busje niet uitstappen ???

  Zoete groet


  Maak melding

 46. Remember that whatever does not grow will die !!!
  Try to look on the bright side and embrace change !!!
  Yes , We Can !!!

  Stre de’f stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het Geluk en de Overwinning !!!
  Krakti nanga Soso Lobi !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.