vrijdag, april 26, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurPresentatie nagelaten roman van Clark Accord

Presentatie nagelaten roman van Clark Accord

-

Does Travel - naar Suriname

Vrijdag 28 oktober 2011 verschijnt bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar de nagelaten roman van Clark Accord (1961-2011) Plantage d’Amour. De feestelijke presentatie vindt dezelfde dag plaats van 16.00-18.00 uur in de Openbare Bibliotheek Amsterdam, in bijzijn van de Amsterdamse wethouder van cultuur Carolien Gehrels.

Met Plantage d’Amour heeft Clark Accord een dimensie toegevoegd aan het beeld van de Nederlands-Surinaamse slavernij. Helaas heeft hij niet de kans gekregen om zijn grootse roman te voltooien. Desondanks vormen de nagelaten hoofdstukken, notities en aantekeningen tezamen een uniek document van een uniek schrijver; een ode aan zijn geboorteland en aan zijn familie.

Over Plantage d ‘Amour
Kenneth Campbell is al zevenentwintig jaar niet in Suriname geweest. Nu de relatie is stukgelopen met zijn Nederlandse vriendin, acht hij de tijd rijp om terug te gaan. Kenneth vertrekt naar het land van zijn wortels, naar Plantage Berlijn. Hier leert hij Nadira kennen, die met hem de geheimen van zijn familie ontrafelt. Niet alleen Nadira’s schoonheid blijkt onweerstaanbaar, maar ook de drang zijn bloedlijn voort te zetten en het roemrijke plantageverleden van zijn familie te doen herleven.

Clark Accord (1961-2011) was visagist, publicist en schrijver. In 1999 verscheen zijn debuutroman De koningin van Paramaribo, gevolgd door Tussen Apoera en Oreala (2005) en Bingo! (2007). Voor zijn werk werd hij onderscheiden met het Ereteken van Verdienste van de stad Amsterdam en met de Ere-Orde van de Gele Ster van Suriname.

320 blz., € 19,95

ISBN 978 90 388 9372 3

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES