Unieke ontmoeting: La Rouge meets Sweelinck Orkest

0

Tijdens het Concertgebouw Open op 25 juni vindt een unieke Amsterdamse muzikale ontmoeting plaats. De Surinaams-Nederlandse band La Rouge zal samen optreden met het Sweelinck Orkest. De ontmoeting tussen het klassiek ensemble en een Kaskawina formatie La Rouge is de eerste editie van Wereldberoemd in Amsterdam; een serie concerten waarbij een gerenommeerd westers klassiek ensemble kennis maakt met Amsterdamse musici en bands uit breed vertegenwoordigde niet-westerse genres.

De band La Rouge werd bijna 20 jaar geleden opgericht door een groep 11 en 12 jarige zangers en percussionisten die de Surinaamse Kaseko en Kawina een nieuw en jong geluid wilden geven. Kawina is akoestische Afro-Surinaamse drummuziek wat sterk gebaseerd is op de winti muziek. Kaseko is de populaire ‘stadse’ variant waar ook Kawina, Calypso, merengue en jazz elementen in te bespeuren zijn. Een mix tussen Kaseko en Kawina is Kaskawina of Kaskawi. La Rouge is inmiddels een begrip en leading in de Nederlandse Surinaamse muziek scene.


Het J. Pzn. Sweelinck Orkest werd opgericht in 1878 en is daarmee het oudste symfonieorkest van Amsterdam. Het orkest speelt normaliter diverse klassieke werken, maar staat open voor nieuwe en gedurfde experimenten als deze. Het orkest zal met arrangementen van Jazz pianist Marc Bischoff de kaskawina stukken van La Rouge naar een totaal nieuwe dimensie brengen.

Wereldberoemd in Amsterdam: La Rouge meets Het Sweelinck Orkest is een bijzonder boeiende, maar gezonde clash tussen culturen in Amsterdam. Een initiatief van Breathing ism het Concertgebouw Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.