Ujala 90’s mogelijk nieuwe organisator Kwakoe Festival

7

Stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose van Amsterdam Zuidoost heeft gisteren (woensdag) de aanvraag van de Hindoestaanse stichting Ujala 90’s, om het Kwakoe Festival dit jaar te organiseren, in behandeling genomen. Aan de andere vier van de vijf vergunningaanvragers voor het Kwakoe Festival is geen vergunning verleend door het stadsdeel. Dat schrijft het Parool.

kwakoeHet stadsdeel heeft voor 1 december 2010 acht aanvragen ontvangen van organisaties die het festival in 2011 willen organiseren. Daarvan vielen drie af en bleven over de stichting Kwakoe Zomerfestival, stichting Kwakoe Events & Festivals, stichting Damsko Events & Festivals, stichting Ujala 90’s en de firma Zuidoost Evenementen.

De komende twee weken zal stichting Ujala 90’s, geleid door PvdA-raadslid in Almere Anand Chandrikasingh, in de gelegenheid worden gesteld de vergunningaanvraag op een aantal onderdelen van nadere informatie te voorzien.

7 REACTIES

 1. wat een gelul, ik wist niet dat kwakoe een hindoestaan was, kwakoe is een blakamang fesa opgezet door die donkere jongens die in de bijlmeer rond lopen, wil je me zeggen dat er geen ene blakamang stichting of organisatie is die dit kan organiseren? dit is te gek voor woorden. ik hoop dat de mensen weg blijven en dit evenement niet meer bezoeken. Ma a kies ding ningre mooi, denken alleen maar aan hun eigen zakken snel te vullen.
  Die hindustaan ook, maar die doet het heel subtiel, lange termijn.


  Maak melding

 2. aha, daar heb je d’r een:

  Nummer 2 hierboven ‘kwakoe’ luister noh: Kwakoe bestaat al 35 jaar en in al die 35 jaar hebben die blakkamangs, zoals je ze zelf noemt, geen goede organisatie kunnen neerzetten. M.a.w.: de tijd heeft bewezen dat deze blakkamangs niet kunnen organiseren. Dan moet je niet de Hindoestaan die ook Surinamer is en dit nu gaat oppakken, scheef aankijken. Verder: we leven in een land met diverse culturen dus als een chinees een hollander of hindoestaan kwakoe gaat organiseren: het gaat om het eind resultaat. Niet om de orga. Dombo.


  Maak melding

 3. IEdereen opgerot met hindoestaan, blakamang dit dat blablaaaaaaa
  Ik als blakamang vindt het niet erg wie het organiseert wit, zwart of geel. Een hindoestaan zal het in mijn ogen beter organiseren!


  Maak melding

 4. En de negers zeggen dat de hindostanen racisten zijn.De grootste racisten zijn de negers in suriname kijk naar de feiten. Ze stemmen altijd op negers. Als ze over surinamers hebben hebben ze het over negers. Ze denken dat ze de oorspronkelijke bewoners van Suriname zijn . Nee jullie horen ergens in de jugle van Afrika thuis.
  Is niet generaliserend bedoeld
  Is bedoeld voor de mensen die de schoen past.


  Maak melding

 5. Het doet me pijn om al deze reactie te lezen.
  Laten we voorop stellen, dat we Surinamers zijn en geen hind, creool javaan of indiaan.En mekaar helpen om een erfgoed die al 35 jaar bestaat. Het gemeenschap niet te ontnemen.
  Wat zou het uitmaken wie het organiseert, zolang het maar goed en


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.