Eerste Keti Koti festival in Groningen

10

Sportcentrum Kardinge in Groningen staat morgen, zaterdag 4 september 2010, in het teken van het Keti Koti Festival. Keti Koti symboliseert de “Dag der Vrijheden”; met dit festival wordt jaarlijks de afschaffing van de slavernij herdacht en gevierd.

Nederland schafte in 1863 in Suriname en de Antillen de slavernij officieel af. Sinds 2002 wordt dat jaarlijks ook in Nederland herdacht. Het is de eerste keer dat het Keti Koti Festival in Groningen plaats vindt. Op het programma staan diverse activiteiten.

Ook rekent de organisatie op de komst van bekende topsporters en andere beroemdheden, zoals voetballer Edgar Davids en tv-presentator Prem Radhakishun.


10 REACTIES

 1. Wat heeft Prem met de slavernij te maken? Zijn ouders waren contractarbeiders en verdienden in Suriname meer salaris dan ze in India ooit bij elkaar hadden gezien.
  Tja de waarheid en geschiedenis is onverbiddelijk.
  En Edgar z,n ouders mogen een andere datum hanteren n.m.l. die van 1760.
  Bovendien woonden er in Paramribo in 1863 al meer dan 5000 vrije negers.
  Dat is een groot percentage op de totale bevolking.
  Dat was dus ruim voor de Franse Revolutie. De tijd dat de arbeiders in Europa ook in slavernij en als lijfeigene leefden.
  Pas in het begin van de vorige eeuw werd hun bestaan verbeterd.


  Maak melding

 2. nr 1. en 2. – ach waren jullie maar slaaf gebleven of in het bos in Afrika achtergebleven. Dan zou je deze onzin niet via een toetsenbord kunnen typen… tis ook nooit goed.


  Maak melding

 3. Beste mensen,

  Tjonge wat een negativiteit allemaal! Get alive! Wees positief en blij dat er mensen zijn die op hun manier wat kunnen betekenen in onze maatschappij.
  Bovendien spreken we niet meer over Afro Surinamers maar gewoon over “Surinamers”.

  Prem en Edgar, super dat jullie er zijn!


  Maak melding

 4. aan 1 en 2 wees blij dat de blanke meester jou uit afrika naar suriname heeft gehaald anders liep je nog steeds in je blote reet achter de wilde beesten. Kijk maar hoe ze anno 2010 nog steeds daar lopen geen meter zijn ze vooruit gekomen.
  Je moet voor ze knielen en bedanken. Me danki wittie masra ie tja mi na sranang, me dankie me dankie.


  Maak melding

 5. wanneer gaan wij begrijpen en onze voorouders niet langer verloochenen. De feitelijke afschaffing van de slavernij in Suri is in 1893 en niet 1863!!!!


  Maak melding

 6. @ Kofi Oerang u tang

  Jij bent te zielig voor woorden. Je behoord tot de groep die zeker als die wittie masra nog zijn kontgat schoon gelikt wilde hebben dat je het nog voor hem ging doen. Ga je liever met geschiedenis bezig houden dan onzin hier uitkraaien.

  Marvin.


  Maak melding

 7. Wat niveau hebben de postings. Racisme, haat en nergens een zinvolle opmerking bij sommigen.

  Met dit soort zelfmedelijde komt SME nooit ergens. Zielige figuren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.