Bouterse: Surinaams anti-drugsbeleid gaat door

48

PARAMARIBO, 3 sep – Het drugsbestrijdingsbeleid van de vorige regering wordt voortgezet. Dit zegt president Desiré Bouterse. In dit licht moet de kandidatuur van ex-minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie gezien worden. “We willen continuïteit van beleid”, aldus Bouterse.

Santokhi mag dan ook op Suriname rekenen in zijn verkiezingscampagne bij Cicad. Het betreft het voorzitterschap van de Inter-Amerikaanse anti-drugsorganisatie. “Ex-minister Santokhi heeft baanbrekend werk verricht”, zegt Bouterse. Het blijft niet bij steun voor de campagne. Om zijn werk bij Cicad te doen, krijgt Santokhi een eigen kantoorruimte in Paramaribo. “Er is een budget voor vrijgemaakt.”

Het lobbyen voor het houden van de eerstvolgende Cicad-meeting in Paramaribo gaat door. De Amerikaanse hoofdstad Washington lijkt nu de voorkeur te krijgen. “Wat ons betreft wordt de meeting hier gehouden. We blijven lobbyen, omdat drugs internationaal een hete issue is. Het is een zaak die het sociale en politieke klimaat verpest. Suriname zal een belangrijke rol blijven spelen in Cicad”, aldus Bouterse.


48 REACTIES

 1. Ze zullen wel een reden hebben om deze niet in SME te houden. DDB moet in het algemeen ophouden het volk dom te houden. Hij zal ook daarvoor zijn reden hebben.


  Maak melding

 2. Het gaat er niet om wat je roept! Het gaat erom wat je doet.
  In het kader van het anti drugsbeleid is het verstandig dat Bouterse zich bij Interpol gaat melden.
  Neem meteen je vriend Brunswijk mee.


  Maak melding

 3. Sonthoki moet in het parlement blijven en de heren van repliek dienen.
  Hij moet niet weggestuurd worden omk iets anders te doen.
  Ze willen hem kwijt omdat hij als oppositelid bij de debatten rake klappen gaat delen.

  Dus zeg ik Santhoki.
  Blijf in het parlement en volg een goede strategie.
  er moeten alternatieven zichtbaar worden gemaakt.

  Raga


  Maak melding

 4. Eerlijk gezegd ben ik blij dat de de nieuwe generatie SuriNeds (lees: in nederland geboren jongeren) geen enkele afiniteit heeft met Suriname en dat de oude generatie SuriNeds aan het verdwijnen (lees:uitsterven) is. En weet je waarom?

  OMDAT WIJ DE NEGATIVITEIT VAN DE OUDE GENERATIE SURINEDS KOTSBEU ZIJN!!!!!!!


  Maak melding

 5. Suriname moet de drugs buiten de deur zien te houden , dat is het aller-belangrijkste.
  Alle samenwerking met buitenlandse organisatie moet voordeel opleveren voor SME , omdat wij in een opbouw fase verkeren kunnen wij de problemen van andere landen echt niet bij hebben.

  Verder dient de rijke westerse landen veel meer te investeren in de gebieden waar de drugs van daan komt, zodat de boeren een andere alternatief hebben, dan bvb coca planten te verbouwen.

  Dit probleem is niet alleen een criminaliteits probleem , maar zeker een economische probleem van vooral arme gebieden in de wereld.

  Voor de kapitalistische wereld geldt in deze, wat zij hebben geplant dat oosten zij.


  Maak melding

 6. De grootste drugscrimineel van Suriname zegt:”Het is een zaak die het sociale en politieke klimaat verpest”. De sociale en de politieke klimaat in Suriname is sinds 1980 verpest. Wij wisten vroeger niet eens wat cocaine was. Dit Surinaams doorvoerprodukt is door DDB in Suriname gelanceerd en met zijn drugsgeld heeft hij zijn verkiezingen gesponserd. Heer Santhoki, ik ben een fan van U. Please, blijft in de oppositie zoals RAGA zei. DDB wilt jou kwijt op een legale manier.


  Maak melding

 7. Het gerucht doet de ronde dat Romeo Hoost,Jan Ramkisoen,Owen Venlo,Lisbethe de kabaaltante,Theo Para en een aantal anderen er de oorzaak van zijn dat de conferentie niet meer in Suriname wordt gehouden.Romeo Hoost heeft persoonlijk toegegeven dat hij brieven naar de VN zou schrijven.Deze zielige idioot zegt dat hij tot het uiterste zal gaan.

  Deze personen zijn druk bezig om Suriname internationaal te beschadigen.Ook willen deze lieden voorkomen dat internationale investeerders hun bedrijven in Suriname gaan opzetten.


  Maak melding

 8. Twee begrippen in 1 zin die met elkaar in tegenspraak zijn “Bouterse” en ‘Anti-drugsbeleid”. Dat miet waarschijnlijk zijn ” Anti- anti drugbeleid.


  Maak melding

 9. DE HEER BOUTERS.. Ik Hoop dat U Uw beloofte na komt..Alle kinderen van de basis school in suriname zouden een labtop in de klas hebben..1 oktober begint de school.. en de kids verheugen zich daarop..


  Maak melding

 10. de dommen hebben gekozen voor de crimienelen,laten zij het daarmee doen mneer raga..

  ben blij voor meneer Santokhie,dat hij zijn cariëre buiten sme kan voor zetten..

  van ddb kan je niks verwachten en van ronny helemaal niets..


  Maak melding

 11. @Raga
  Toen hij in de positie was op de klappen te geven deed hij dat niet. En nu hij in een hoek gedreven is, denk jij dat hij ’t zal kunnen?

  @Humpry/Reag.
  Ook de DEA & CICAD hebben ’t schijnproces in Nederland met argusogen gevolgd. En net zoals de toenmalige minister van justitie Winny Sorgdrager was ’t dossier met anonieme getuigen rijp voor de prullenbak. Als deze gekozen president echt met deze zaken te maken had was hij al ingerekend. Trouwens op welke opsporingslijst komt hij voor? Zeg ’t maar als je ’t weet. Blijf maar lekker napraten! Hoost & Spong komen jullie nog meer voorkouwen. Hoezo beroerte? Waar en wanneer laten oppakken?! Jullie maken je belachelijk. Komt doordat jullie intens gefrustreerd zijn. SRANANG SA WINIE!!!


  Maak melding

 12. Eerlijk gezegd ben ik blij dat de de nieuwe generatie SuriNeds (lees: in nederland geboren jongeren) geen enkele afiniteit heeft met Suriname en dat de oude generatie SuriNeds aan het verdwijnen (lees:uitsterven) is. En weet je waarom?

  OMDAT WIJ DE NEGATIVITEIT VAN DE OUDE GENERATIE SURINEDS KOTSBEU ZIJN!!!!!!!
  ccl

  zit jou fam er ook bij dan


  Maak melding

 13. De veroordeling van Bouterse in Nederland is niets anders dan een rechterlijke dwaling in de Nederlandse rechtspraak.Men heeft hem veroordeeld op basis van horen zeggen.Aangezien de Nederlandse regering een haatgrondige hekel heeft aan Bouterse om de Decembermoorden moest hij op de een of andere manier worden gepakt.De bewijsvoering van Nederland rammelde aan alle kanten en toch deden de rechters een uitspraak in het voordeel van de tegenstanders van Bouterse.


  Maak melding

 14. President Desi Bouterse kan gewoon op reis. Hij geniet immuniteit als staatshoofd en bovendien staat hij op geen enkele opsporingslijst van Interpol. Dat zegt Harvey Naarendorp, chef-staf van het kabinet van de president.

  Volgens Naarendorp heeft Nederland wel aan 25 landen gevraagd Bouterse aan te houden omdat hij is veroordeeld wegens drugshandel. Hij beloofde die lijst beschikbaar te stellen aan de pers. Een van de landen is Trinidad & Tobago, waar Bouterse desondanks zonder problemen vakantie heeft kunnen vieren.

  Ongefundeerde veroordeling
  De veroordeling van Bouterse is volgens de chef-staf bovendien ongefundeerd. Er was maar één getuige en dat was een drugscrimineel. “Iemand die in de gevangenis zat met een veroordeling voor acht jaar en op dat moment ook verdachte was in een andere drugszaak.” Die getuigenis lijkt Naarendorp weinig geloofwaardig. Bovendien heeft de getuige later gezegd te hebben gelogen: “Waarop wacht Nederland om Bouterse vrij te spreken?”

  Suriname heeft van geen enkel land te horen gekregen dat Bouterse zal worden aangehouden, aldus Naarendorp. Hij maakt zich dan ook weinig zorgen bij de voorbereiding van buitenlandse reizen van het staatshoofd.


  Maak melding

 15. President BOUTERSE doet zo., het is niet goed. Het beleid van de vorige regering tav het drugsbeleid voortzetten is ook niet goed. Dang fa dan?, dan is die van de voorgaande ook niet goed, of ben ik dronken. Mi Masra, ding sabie so djaso., ik ….ZUCHT…. een diepe zucht als no. 4 Lijkt veel op als kraboe in wang barie. …*LAFOE*.


  Maak melding

 16. Ik kan mij wel vinden in de woorden van CCL.

  Ik ben zelf vrij jong. Mijn ouders hebben mij het een en ander verteld over wat er in de jaren tachtig is gebeurd. Ik heb zelf ook veel over deze periode gelezen.
  Daardoor had ik ook een antpathie tegen Bouterse. Mijn ouders overigens ook.
  Mijn ouders hebben mij altijd bijgebracht dat je dingen die in het verleden zijn gebeurd niet moet vergeten maar je moet wel in staat zijn om mensen te vergeven.
  Om eerlijk te zijn was het in het geval Bouterse wel moeilijk omdat ik de grondrechten van de mens zeer hoog acht.
  We weten allemaal wat Bouterse in de jaren tachtig heeft gedaan.
  Echter, zowel Nederland als de vorige regering van Suriname hebben de afgelopen jaren alle mogelijkheden gehad om Bouterse
  politiek uit te schakelen. En geloof me, de mogelijkheden waren ruim voorhanden.
  Afgelopen mei zijn er vrije en geheime verkiezingen gehouden en daarbij is Bouterse op een democratische wijze tot president gekozen. Indien Nederland of de vorige regering van Suriname naar behoren hun verantwoordelijkheid hadden genomen dan zaten wij nimmer met Bouters opgescheept.

  Eigenlijk kun je stellen dat de Nederlandse overheid en de vorige Surinaamse regering debet zijn aan het ontstaan van deze hele netelige situatie. Hoe kan je iemand die veroordeeld is door Nederland en verdacht is van moorden jarenlang vrij laten lopen???
  Het is te bizar voor woorden.

  Nederland en de vorige regering heben jammelijk gefaald om Boutrese achter de tralis te krijgen. Wie ben ik dan om hier in Nederland irrationele en dingen over Bouterse te roepen
  Ik ben niet in de mogelijkheid om vanaf hier in Nederland een verandering in dit voldongen feit te brengen

  Welnu , op basis van dit gegeven ben ik daarom bereid om Bouterse het voordeel van de twijfel te geven. Hem beoordelen op basis van zijn daden.
  Bouterse heeft een aantal dingen beloofd en gezegd dingen anders te doen dan voorheen. Ik wil Bouterse niet de hemel in prijzen maar in veel van zijn handelingen zie ik dat hij inderdaad bereid is te doen wat hij zegt.
  Bouterse laat zien dat hij bereid is om zich te houden aan de democratische rechts- beginselen. Niet alleen naar Suriname toe maar zeker ook naar andere landen toe die hem met argusogen bekijken.
  Het is Santhoki die heeft gezorgd dat het proces tegen Bouterse is gestart en Santhoki heeft Bouterse op alle fronten bestreden.

  Het zou dus logisch zijn wanneer Bouterse
  Santhoki zo snel mogelijk zou willen lozen en hem alle macht uit handen zou willen nemen.
  In het verleden zou Bouterse dat ook absoluut gedaan hebben.

  Maar dit gebaar naar Santhoki en ook naar anderen toe geeft aan dat Bouterse bereid is consesies te doen.

  Bouterse zal nimmer de vader des vaderland worden maar indien Bouterse zich weet te houden aan de democratische rechtsbeginseln en zijn beloftes weet waar te maken dan zou Bouterse in staat kunnen zijn om Suriname economisch naar een hoger peil te brengen.
  Overigens denk ik niet dat alles onder Bouterse goed zal gaan maar ik hoop wel dat
  niet alles fout zal gaan.
  Ik woon in Nederland en ik heb geen binding met Bouterse maar desondaks hoop ik van harte dat het Suriname goed vergaat.
  Ondanks Bouterse heb ik, gezien het bovenstaande, geen sombere verwachtingen over de toekomst van Suriname.


  Maak melding

 17. Jullie noemen Bouterse de Grootste Drugscrimineel, Weet je wie de grootste Drugscriminelen zijn. Dat zijn diegenen die hem beschuldigen. Let goed op wat je zegt. Een Drugscrmineel is zelfs een persoon die een grammetje drugs verhandeld. Dus ook die man of vrouw die het spul verkoopt op straat.Tot nu toe weet niemand te bepalen wie een grote drugscrimineel is. De hele wereld zit vol met zulke mensen, die zich bezig houden met drugs.EN DAN LULLEN OVER BOUTERSE. Laat die man zijn werk doen en beoordeel hem naar zijn werk.


  Maak melding

 18. We zullen de kat uit de boom kijken wat Bouta en Tokhi kunnen op het stuk van het anti-drugsbeleid, beiden hebben nm geen schone vingers op dit stuk, indien je echt de Surinaamse situatie volgt weet je dit…


  Maak melding

 19. SANTOKHI !!!!! NIET DOENNNNNNNNN..
  Samen werken met de CRINMINELEN is niet goed voor jou reputatie.

  Bouterse wil DRUGSBESTRIJDINGSBELEID voortzetten? PRIMA heeeel goed !!!

  Maarrr wie gaat de BOUTERSEBESTRIJDINGSBELEID voortzetten ?????
  enne zijn Mattie
  BRUNSWIJKBESTRIJDINGSBELEID ????
  Niemand ?
  Of misschien wil de minister van de justitie de RASTAMAN de verantwoordelijkheid nemen en een HELDENDAAD verrichten.

  Maar dan zal minister de RASTAMAN de grootste vijand van Bouterse worden zoals SANTOKHIE maar wel een HELD.

  Maar de vraag is en de KEUS is, wil je een HELD worden of een HIELENLIKKER.


  Maak melding

 20. Dat Suriname door Nederlandse Politici als Drugsland wordt bestempeld is een lachterje. Nederland wordt er ook beter van.
  Verander de wereld om te beginnen bij jezelf Nederland.

  Glenn Jagroep


  Maak melding

 21. @broertje

  Wordt je nu zelf niet dood ziek van dat onnozele goed praten van jouw soort.

  Ja iemand die een gram verkoopt is een crimineel, maar iemand die aantoonbaar tonnen verkocht heeft ( en waaraan ook zijn kinderen en matie zich onmiskenbaar schuldig hebben gemaakt) en daarbij duidelijk de grote baas was noemen we een drugbaron.

  Zo iemand is vele male erger dan een domme hosselaar die zijn geluk met een grammetje probeert. Zo iemand is schuldig aan de dood en verslaving van 1000-de junks en aan het leed dat en schade die die junks veroorzaakten. Zo’n persoon heeft de maatschappij – lees SME – een enorme schade toegebracht, die nog steeds voort gaat.
  Voeg daarbij dat die zelfde persoon ook in andere opzichten SME kapot heeft gemaakt en hebt het profiel van een idiote crimineel die het slechts verdiend om tot zijn dood te kreperen in een cel van 1/2 m * 2 m in Boma.


  Maak melding

 22. Du,

  Bouterse denkt misschien dat alle Surinamers een gat in hun hoofd hebben.
  Maar van jou denken we niet alleen maar dat jij een gat in je hoofd hebt maar dat is een onmiskenbaar feit. Het gat in jou hoofd is niet een gat maar een gigantische krater.
  Jammergenoeg voor jou kan niemand je meer daar van afhelpen. Jij bent een loser.
  Iemand die van s’ochtends vroeg tot
  s’ avonds laat zich bezig houdt met Bouterse
  kan nimmer alles op een rijtje hebben.
  Jouw moordenaar en drugsdealer is tot president gekozen maar jij zal voor eeuwig een onbeduidende loser hier in Nederland blijven.
  Jij bent de enige nog die jezelf kan redden.
  Laat het los en ga lekker genieten van de rest van je leven in jouw paradijs dat Nederland heet.
  En natuurlijk bepaal jij zelf wel hoe jij je leven inricht. Dat is jouw volste recht.
  Maar dat je niet inziet dat je eigenlijk allen jezelf kapot maakt en niet
  degene die je graag kapot wilt krijgen, is eigenlijk tragisch en zielig.
  Succes met je verdere leven.


  Maak melding

 23. het enige wat ik de afgelopen weken uit de mond van Bouterse heb gehoord is “Ik wil dit gaan doen ” Ik wil nu wel eens horen wat hij concreet doet. Ik wil zus en ik wil zo, maar een uitgewerkt plan is er niet. Alleen loze beloften en luchtballonnen. Beloften over het bouwen van duizenden woningen, laptops voor de schoolkinderen, meer AOW meer kinderbijslag. Voorlopig heb ik nog niet een uitgewerkt plan gezien met een dekkende begroting. Dat had hin kunnen doen in de periode voordat hij begon, maar toen had hij het te druk met het verzinnen van loze beloften en daarna was hij oververmoeid.


  Maak melding

 24. Het copa team

  Kennen jullie die nog ze zijn jaren bezig geweest om bouta
  Op te pakken het enigi doel was om bouta van het politieke
  Toneel af te krijgen want nederland wilde koste wat het kost van bouta af
  Dokters van leeuwen heeft toen het plan bedacht als we deze man criminaliseren dan kan hij niet meer reisen en is hij in het
  Buiten land niet meer welkom
  Maar ja he lukte niet best dus hebben ze een gevangen crimineel berijd bevonden voor straf vermindering valse verklaringen af teleggen
  Nota bene ontvlucht deze belgische crimi de gevangenis en heeft niemand ooit meer van hem gehoort
  Als je nadenkt copa heeft jaren onderzoek gedaan wat niets op levert dan kun je geen gezichts verlies leiden toch
  Voor de gene die het nog niet wisten .

  Kodjo


  Maak melding

 25. Miranda,
  ondoordacht, onwetend, onberedeneerd daar valt jou reaktie onder a.u.b
  Vertel mij wat stommer is A mensen die het kwaad bouterse de hand boven het hoofd houden of B de mensen die terecht de misdaden van deze man bespreekbaar maken zodat wij niet vergeten wat deze man met mijn land en volk heeft aangedaan.Ik vindt het inhumaan dat surinamers een misdadiger als bouterse adoreren.


  Maak melding

 26. Du,

  Als jij de betekenis van die moeilijke woorden niet weet dan moet je die niet gebruiken.
  Nergens uit mijn betoog staat dat ik mijn hand boven Bouterse hoofd hou. Dat is weer
  een of ander kronkel uit jouw simpele hersenen. Ik ben net zo’n tegenstander van Bouterse als jij bent.
  Maar jij ziet achter alle mogelijkheid en achter alle kans een probleem. En dat is het verschil tussen jou en ik.
  Jij komt niet met oplossingen maar alleen maar met herhalingen van dingen die jij en ik allang weten. Wat is eigenlijk jouw doelstelling. Het feit dat je maar continu schrijft dat Bouterse een moordenaar en drugsdealer is, is geen doelstelling op zich maar een constatering van feiten die reeds bekend zijn. Jouw ‘geschreeuw’ heeft dus geen toegevoegde waarde op het geheel en leidt derhalve ook niet tot een oplossing. Kortom irritant, nutteloos en heilloos.
  Jij bent al jaren op deze manier bezig maar Bouterse is toch president geworden.
  Zie je dan nog steeds niet in dat de door jou gekozen strategie totaal niet effectief is? En dat is nou jou mijn punt. Jij blijft maar doorgaan met het voeren van een
  ineffectieve strijd.
  Indien jou strijd een effectieve was dan zou je mij zeker aan jou zijde vinden.


  Maak melding

 27. Verantwoordelijke in Suriname stellen dat Suriname aan de afgrond staat, waaruit blijkt dat. Tot op heden zijn er alleen maar aantijgingen in de wereld gebracht.
  Is het niet zo dat de veroordeelde boeven heel zachtjes in hun vuistje lachen. Het maakt niet geloofwaardig als je naar de CV van enkele kijkt en hoort van ze uitkramen.
  Als een sluw persoon mooie praatjes verkoopt, voert hij wat in zijn schild, zeker als zijn woorden niet in overeenstemming zijn met zijn karakter.


  Maak melding

 28. Ik herken bij veel Surinamers het zogenaamde “O.J. Simpson effect” als het gaat om Bouterse. Iedereen weet dat de man niet deugt en dat hij van alles op zijn kerfstok heeft, maar hij is Surinamer en de bakara’s blijven met hun vingers van ‘onze’ man af. Heel typisch.


  Maak melding

 29. Miranda,

  Jij hebt gelijk, jij hebt geen gat in jou hoofd maar, ZAAGSEL in je hoofd.

  Voor jou is het een bevestiging dat als iemand President kan worden, dan kan die persoon geen GAT in zijn hoofd hebben.

  Nou NAIEVE Miranda, ken jij de Presidenten van Afrika? of misschien ben je toch niet zo erg naieve, maar ECHT EEN LOSER !!!!

  En je kunt Nederland van alles beschuldigen wat er in Suriname mis gaat, maar in Ned. kan niemand gekozen worden tot President die zelfs gelinkt is van MOORDEN en DRUGS.

  En in die vergelijking is Nederland zeker een PARADIJS en Suriname zou dat ook kunnen zijn, maar helaas is er in Sur. teveel van jou SOORTGENOTEN. JAMMER !!!!!


  Maak melding

 30. ” In 1996 werd ik in een kantoorpand in Paramaribo geïntroduceerd bij een zich autoritaire en zakelijk gedragende man. Hij was kalend en had een klein ringbaard. Pas later hoorde ik van mijn handlangers ( lees Spong) dat deze gesprekspartner dhr Bouterse moest zijn.”
  Patrick Loon.

  Deze op de valreep valse verklaring was z.g. een opsteker van ’t OM. Ik heb begrepen dat deze kroongetuige toegaf gelogen te hebben, maar een officier van just. J. Mooyen vond dat dit toch moest meetellen voor het bewijs om dhr Bouterse veroordeeld te krijgen. Spong was geen janken, het zou niet goed zijn voor de nabestaanden als vrijspraak aan de orde zou zijn. De toenmalig minister van just. Sorgdrager die de zaak-Bouterse in de prullenbak wilde gooien kreeg bezoek van de toenmalige hoofdoff. van just Blok die zei: mevrouw de minister het spijt me maar we hebben een ronde zaak tegen Bouterse. Toen mochten ze doorgaan om deze President uit het machtcentrum te verwijderen wat helaas mislukt is. Zoek op : http://retro.nrc.nl?W2?Lab/Bouterse/b-150699.html. Je hoeft geen jurist te zijn om een conclusie te trekken!


  Maak melding

 31. Miranda maak je niet druk om figuren die Suriname de afgrond in wensen vanwege 1 omstreden persoon. Laat de in het verleden levende en door Bouta geobsedeerde redi musu’s, die ergens ver weg in NL (of in de woestijn)wonen, zichzelf maar hart- en maagkwalen ‘aanschelden’. Degenen zoals jij en ik die wel liefde voor Suriname hebben en die verder kunnen kijken dan hun aversie tegen Bouterse, zullen zich bezig houden met het hier en nu, de huidige regering kritisch volgen en goed beleid ondersteunen.


  Maak melding

 32. @ miranda ,
  Nog een keer mijn doelstelling is om de misdaden die bouterse in mijn land heeft begaan bespreekbaar te maken zodat ze niet vergeten worden volgens mij is dat een nobel streven. kan jij mij uitleggen wat de doelstelling zijn van de aanhangers van bouterse want zolang ik hier op dit forum komt heb ik ze nooit een veroordeling horen uitspreken over de misdaden van bouterse het enige wat jullie doen is op de meest domme misselijke en kinderachtige manier onderdrukking mensenrechten schending genocide onrecht moord verdedigen en goed proberen te praten.
  Dit nog miranda ik kies de zijde van het recht democratie vrijheid van meningsuiting, en niet voor onrecht ondedrukking moord en criminaliteit dus jou redenering is weer zo mc redenering kortzicht en onwetend.Ik laat mijn niet voor de gek houden door een stelletje residivisten die nu aan de macht zijn in suriname.


  Maak melding

 33. Twee dingens vallen mij op .
  1)figuren die suriname de afgrond in wensen van wege 1 omstreden persoon.
  2)laat de in het verleden levende en de door bouta geobserdeerde redi musu die ergens ver weg wonen ….
  als ik dit zo lees dan vraag ik mij af wat degene bezield die zoiets schrijft echtwaar.
  Het is bouterse die suriname op de rand van de afgrond heeft gezet en niemand minder, en over redi musu gesproken bouterse is de grootste redi musu van de republiek suriname.


  Maak melding

 34. A mang ne mek grap.Die pikin ingie boi heeft het vergeschopt.Nu is hij zelfs hoofd van een staat.Escobar zou hem benijden om zijn drugsland.Paulo Escobar kon nieteens een boerderij behouden.
  Augie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.