Win kaarten voor Kassav’ in de Melkweg (A’dam)

26

Tijdens de 13e editie van het Amsterdam Roots Festival heeft de Melkweg op zaterdag 19 juni de befaamde zoukformatie Kassav’ te gast. De band Kassav’ bestaat intussen al ruim dertig jaar en bracht minstens zo veel platen uit. Het zevental Francophonen, oorspronkelijk afkomstig van de Caribische eilandjes Guadeloupe en Martinique besloot eind jaren zeventig hun favoriete muziekstijl Carnival in een moderner jasje te steken.

Deze swingende Carnival versie met kompa, salsa, calypso en zelfs rockinvloeden bleek uitermate aan te slaan en een heuse nieuwe muziekstijl was geboren: Zouk. Op het hoogtepunt van hun wereldfaam scoorden ze de wereldhit ‘Zouk la sé sèl médikaman nou ni’. Na dertig jaar blijkt Zouk nog lang geen uitgekauwd concept en weten de mannen nog steeds wereldwijd de heupen aan het swingen te krijgen.

Waterkant.Net mag 4 kaarten weggeven voor het optreden van Kassav’ op zaterdag 19 juni 2010. Lees hieronder hoe jij een kaartje kunt winnen.

Doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op een gratis kaartje voor dit concert. Deelname is simpel: laat een reactie hieronder achter waarin je aangeeft waarom jij graag naar Kassav’ zou willen gaan. De leukste en/of creatieve formuleringen worden door ons beloond. Let op – vul ook een juist e-mail adres in bij het reageren. Dit is niet zichtbaar voor derden. Reageren kan tot 1 juni 2010. Deelnemers moeten ouder dan 18 jaar en woonachtig in Nederland zijn. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. Medewerkers van Waterkant.Net zijn uitgesloten van deelname.

Kijk voor meer informatie over het Amsterdam Roots Festival op www.amsterdamroots.nl


26 REACTIES

 1. Waarom???Omdat het mijn favoriete groep is, ik heb ze eerlijk gezegd nog nooit live zien optreden wegens verscheidene omstandigheden. Dit is voor mij een uitgelegen gelegenheid om deze geweldige groep eens gezien te hebben.
  Cause the Melkweg is “the place to be”.
  With Kassav, and ME!!!


  Maak melding

 2. waar moet je bij voor zo,n goed musicaal leven?Kies dan voor n,kasav avond dat geeft explosief LEVEN zij het jammer genoeg voor even


  Maak melding

 3. Kassav live onder de Surinaamse sterrenhemel lijkt niet te evenaren. Duzzzz… controleren of de Nederlandse Melkweg het aankan?
  Marjorie Teunis


  Maak melding

 4. ‘Zouk la ce sel medikaman nou ni’, ‘Oh Madiana’, ‘Sye Bwa’; het zijn slechts drie van de hits van Kassav waarmee ik ben grootgebracht door mijn ouders. Ik zou mijn vader en moeder graag de vrolijke klanken van Kassav gunnen, temeer daar mijn vader rolstoelgebonden is sinds een aantal jaar en wel wat muzikale afleiding kan gebruiken!


  Maak melding

 5. Ik heb van alle Kassav(e) varianten al mogen genieten. Denk aan: (K)assavesoep, Grietbanasoep, Her’heri, Teloh, Ksababrede…..
  Echter, Kassav live!?!?! Die heb ik nog niet mogen proeven.
  Hier ligt derhalve een uitgelezen kans voor mij 😀


  Maak melding

 6. Ik zou heel graag met mijn partner hier naar toe willen omdat we door de financiële crisis amper uitgaan en dus wel een verzetje kunnen gebruiken! Bovendien zijn we dol op Kassav dus slaan we 2 vliegen in 1 klap!


  Maak melding

 7. Jammer genoeg kon ik via de reguliere kanalen geen kaartjes bemachtigen voor dit concert, en aangezien ik tijdens ALLE tours van Kassav in europa een optreden van hen heb mogen bijwonen.
  Hoop dat het dit keer ook kan, maar dan op deze manier.

  Robert.


  Maak melding

 8. Kasav is mijn inziens een internationale voorbeeld formatie die positiviteit uitstraalt en sociaal- maatschappelijk karakter uitstraalt.
  Kasav maakt mij gelukkig als ik naar haar muziek luister omdat deze zowel vocaal als instrumenteel aanspreekt.
  Met sociaal bedoel ik dat deze formatie laat merken dat een man en vrouw niet alleen in de thuissitutie liefde kunnen bedrijven maar ook bijvoorbeeld in een band.
  Als je kijkt naar de samenstelling van KASAV dan zie je dat er ook tenminste een echtpaar in zit die mensen, het maakt niet uit welke kleur of ras,weet te vermaken met hun muzikale liefde.
  Die zanger die de een van de gitaren bespeelt is een van mijn favoriete zangers op deze wereld met als handelsmerken:
  zijn grijze baart, ketel of tewel zijn tuinpakken en vooral zijn stem die hij weet te varieren van laag naar hoog.
  De hele band is voor mij de BOMB, omdat ik opgepept en super gelukkig word als ik hun liederen hoor.
  Ik word gelukker als ik deze formatie in juni 2010 in Nederland kan meemaken !!!


  Maak melding

 9. heb heel gelukkige herinneringen in de jaren ,80
  is enige band in de muziekwereld die zo een muziek speelt/maakt
  inderdaad het pept me op als ik ook verdrietig ben
  heb altijd een cd van cassav in de auto
  heb nooit live zien spelen
  heb zeker en wenst eens mee te maken
  de grt. Randy


  Maak melding

 10. Ik zou dolgraag die 4 kaartjes voor Kassav willen winnen omdat het voor mij jeugdsentiment is, ik ben ermee opgegroeid. Vanuit mn box was ik al mee aan het swingen op de beat van Kassav. Het is gewoon een topband!


  Maak melding

 11. Kassa is een van mijn favoriete groepen,maar jammer genoeg heb ik ze geen enkel keer zien optreden,vanwege omstandigheden….dus deze kans wil ik niet missen!!!


  Maak melding

 12. Ik slaap met Kassav en sta op met Kassav, waar ik ook ga, in de auto, op verjaries ..everywhere…when you hear Kassav you have no other choice than to shake your body!!!!! En dat heb ik nu wel nodig!


  Maak melding

 13. K is for the kissing of the wonder tunes
  A…s a thirsti bagger who needs somedrinking soil.
  S….no no that aint sex ..cause
  A.ll their songs are wonderfull
  Very rythem and good for all souls


  Maak melding

 14. ik heb Kassav gezien in Suriname, ik heb Kassav gezien in Belgie en ik heb Kassav gezien in Rotterdam. Hoe noemen we dit ook al weer?? uhhhhhh verslaafd??…DUS GEEEF MIJ G**verdeG***%%$## DIE KAARTJES!!!!!!! IK MOET die kaartjes AAAAHHHHHHHH!!!!!!!


  Maak melding

 15. Geachte heer/mevrouw,

  Kassav heb ik nooit live gezien hun muziek ken ik wel en WAUW dat is echt muziek.Automatisch ga je bewegen en schudden met je hele lichaam.hun muzek is zo relax rustgevend ze zijn allemaal toppy ,hun zang hun move,hun ritme neeen Kassav is the band


  Maak melding

 16. Ik zou graag de kaartjes willen winnen voor mijn partner. Hij kan de hele dag door Kassav draaien. Waar ik af en toe een beetje gek van word. Zelfs onze dochter zingt hun liedjes mee. We zijn een x naar een concert van ze geweest in de Melkweg. Ik kende ze toen nog niet zo goed maar ging wel uit mijn dak.

  Ik deze manier zou ik hem willen verrassen.


  Maak melding

 17. Al ruim dertig jaar op cd geluisterd te moeten hebben naar Kassav is nooit enough !!!! Alleen live on stage is waar ik nog niet ben geweest. Ik zie dan ook uit naar de eerste ontmoeting en krijgt deze formatie mijn switi begroeting.

  Hiep hiep hiep hiep

  Al.


  Maak melding

 18. Kassav is music for all the Suriname Lovers!! Yeah!
  A Surinamese open air/street party is nothing without great tunes.
  Denk maar aan de Oud-en Nieuwjaarsfeesten van Dolfijn, Oase, De Pier & Het Vat. Niet te vergeten de vroegere feesten van Studiname voor Suri-studenten in Holland. Goshhh… Unforgettable times met Kassav muziek!!
  I have to be there… one way or the other!
  😉


  Maak melding

 19. alloe…
  deesch oproep ish warschoewing!!! wei ish sijjn vannne kassav-quida ish andure tak vannu al quida wij is hebt gehoooort ish optreet in amshterurdammm. wijj ish doet oproept wij is doet anslach alsch wij niet krijgt gratisch kartje. sjulli hebt teid tot 3 sjunni 2010. wij ish niet hebt gratisch kart vooru deescher teid iekke is hekke deshe waturkante site.

  allahhhh akb… uhhhhh
  KASSAV AKHBARRRRRRRRRRRR!!!!!

  tot sjiensh

  ossi.


  Maak melding

 20. Op 16 juli 1979 wachtte ik voor mijn huis in Rotterdam mijn vader op. Ik was toen 8 en had hem nog nooit gezien. Althans niet meer sinds mijn moeder op de dag dat ik twee werd Fransguana verliet en naar Nederland vertrok. In een beige jurkje met palmbomen-print, dat hij me eens had gestuurd en strikken in mijn twee vlechten stond ik te trillen op mijn benen toen hij de auto uitstapte. Dat was dus de man die me eens in de maand belde en me cadeautjes stuurde en de man die ik overigens nooit verstond. En dat waren dus mijn broers en zussen. Bij de deur tilde hij me op en kuste me zoals een koningsvader zijn prinsessendochter kust. De rest van zijn verblijf van twee weken was ik in alle staten. Ik zong voor hem, voerde toneelstukjes op, brabbelde er op los in een taal die hij niet verstond en volgde hem stiekem overal. Klapper op de vuurpijl was mijn dansvoorstelling. Mijn vader stuurde me namelijk naast Franse strips, jurkjes en oorbellen ook platen van Kassav en Zoukmachine. De platen gingen op de pick-up en ik danste er op los tot ik duizelig werd. “Kijk Pap, dit ben ik nou, je dochter.” Er is een foto waarbij mijn vader opstaat en me vergezelt in de dans.
  Inmiddels is mijn vader in november 1995 overleden. Vlak nadat ik de studie rechten was begonnen wat hem grenzeloos trots op mij had moeten maken. Een paar jaar geleden vroeg mijn moeder me wanneer ik nu eindelijk eens mijn kinderspullen kwam halen die ze al enorm lang bewaarde. Uit een rechthoekige doos kwamen de platen van Papa. Zouk-Machine en Kassav. Ik kom heel graag ter ere van mijn vader er weer op los dansen tijdens het concert in de melkweg.


  Maak melding

 21. alloe???

  war isch die outslach?? vandag isch sefe sjunie iek heb noch nieks gehord!! iekke boosch iekke niet lang mer wachtu iek moet mij geduld soeke isch op!! iekke moet hekke nou dese wepsite fanne affe sondag iek ga doen alsch iekke nieks hor mer van sjullie!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.