Surinaams staatshoofd: nu zaaien, straks maaien

48

PARAMARIBO, 10 mei – “Er is een tijd van zaaien en een tijd van maaien.” Dit zegt president en Nieuw Front-leider Ronald Venetiaan. Op vijf en twintig mei zal het zaadje worden gelegd. Om dan de komende jaren de oogst binnen te halen. Suriname moet zich daar goed rekenschap van geven.

Eigenlijk is de keus makkelijker dan hij lijkt. De afgelopen vijf jaar is een behoorlijk vruchtbare bodem geschapen. “Wat wordt het, De zaden van stabiliteit en veiligheid met op termijn de oogst van voorspoed? Of de zaden van vernietiging en economische achteruitgang?”, zei Venetiaan tijdens een massameeting in Paramaribo. Kiezers dragen de toekomst dus op hun schouders.

VHP-leider Ramdien Sardjoe onderschreef de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. “De keus is dus tussen mensen zonder verantwoordelijkheidsgevoel voor bestuur en land. Hun mentaliteit is: laat het geld maar rollen.” Het is dus meer dan oud en nieuw. “Aan de andere kant zijn er leiders die de afgelopen decennia bewezen hebben land en volk te kunnen leiden naar grotere hoogten.”


48 REACTIES

 1. Front zaait te lang, maar het volk kan nooit oosten. Het is tijd voor verandering. Tijd voor de MEGACOMBINATIE.

  Stem megacobinatie op 25 mei 2010 voor echte verandering te goede voor suriname.


  Maak melding

 2. mijn voorouders,ouders plus ondergetekende hebben gezaaid.maar nog nooit hebben kunnen oogsten.dus wat je zegt is wat jij bent,om te zaaien om later te kunnen maaien,dat doen dwazen als jij.want onkruid zaai men niet en toch moet men het maaien.

  wat heb jij voor het district para gedaan,heb je daar gezaaid.wat heb je in het district brokopondo gezaaid,onteigenen van land en dit aan de huichelaar gegeven.je misbruikt/onderdrukt jou eigen soortgenoten.je bent niks anders dan een grote misleider en een idioot.


  Maak melding

 3. Vene, wie hou jij voor de gek, vanaf 1992 heb je alleen maar rotsooi gezaaid,daarna is
  het steeds een zooi geweest, en nu ga je zaadjes leggen, op 25 mei. boi, joe trangajesi. Kan je nou niet ophouden met onzin kraaien, je bent niet de jongste meer
  gwe now, mek trawang poes a kondre now.
  zaai niet, aw djoegoe djoegoe baka!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 4. een goed voorbeeld van zaaien en oogsten is I’m Gold. wij moeten meer zaaien voor meer I’m Gold en Chinese kolonisten.

  hartelijk dank Veniaan,

  namens I’m Gold


  Maak melding

 5. Heeft hij 10 jaar overgedaan om te zaaien.
  Dus u kunt begrijpen maaien komt nooit.

  Tien jaar wachten…. denkt die man dat ik een eindeloze hoop heb.

  10 jaar lopen niksen..is toch duidelijk meneer Vniksaan


  Maak melding

 6. er is zodanig gezaaid dat ik nu in ptata moet oogsten. gezaai in het onderwijs gezondheidszorg, moet ik nog door gaan met de velden. mensen denkie bung: megacombinatie is het ding. deng basi kir 15 maar front honderden zo niet duizenden zelfs baby’s, denk aan de zorg in de ziekenhuizen! wat is erger: sterven door een kogel of creperen in az zonder goede medicijnen en artzen, want je hebt geen familie die euros kunnen betalen????????????????


  Maak melding

 7. beste mijnheer Venne
  de tijd is nu echt aangebroken om JOU (ik zeg niet U omdat jij het niet verdient)om op te rotten en het land de gelegenheid geeft voor bestuurders met liefde voor hun land die het land niet verkopen en naar de afgrond leiden zoals jij het de laagtste 10 jaar hebt gedaan.Ga even na hoeveel bedrijven er gesloten zijn onder jou bewind van sinaasappel tot Bacoven waar zijn onze schepen gebleven?,heeft de SMS nog een behoorlijk vaartuig ? Een die om de zoveel tijd onze zg Postboot die vaart op halve kracht alle goud wordt voor een schijntje verkocht ,ons bos wordt door jan en alleman gekapt er is geen plan voor herplanting de wegen worden zg geasfalteerd maar daar blijft het bij want voor de afwatering word er niet over nagedacht en de chinezen weten het maar doen er niets aan omdat er dan een andere optie moet komen en zo kan ik nog door gaan.Venne genoeg is genoeg dus ga maar lekker weg en laat het land door mensen met liefde voor hun land de kar trekken .Jij weet ook ons hier een loer te draaien ,kijk maar naar het zg RIJBEVOEDHEIDS BEWIJS .
  150 srd per jr en kun jij na 3 jr je Sur rijbewijs krijgen ,maar als jij een Intenationaal rijbewijs hebt kosten 25 euro mag je wel rijden.Heb jij dat niet dan kun jij een boete krijgen van 750 srd dus wat doe jij dan ? haal een internationaal rijbewijs dan ben jij nan alle ellende af
  heb jij daar over nagedacht?
  En zo kan ik nog even doorgaan
  Dus mie matie go a wee doei,lossoe har a botto lieb a kondre djie den wang sa lobie SRANANG


  Maak melding

 8. Laat Opa Ronald Vniksaan niemand dom houden vooral de achterban van de NPS niet.
  Die man zit te lopen schreeuwen als een gek stabiel.
  Loopt te klagen over slecht beleid van anderen in het verleden.
  Maar wat hij niet ziet dat I’am Gold miljarden uit het land wegrooft..ziet hij het niet is hij blind of is hij gek…..wat
  I’am Gold op dit moment reeds weggedragen….MILJARDEN USD’s en nogmaals miljarden….toch ziet hij dat niet maar de enkele miljoenen van anderen ziet hij wel.

  Opa Vniksaan miljoenen ziet gij maar de miljarden niet.
  Duidelijk een idioot hij zit te klagen 10 srd kwijt te zijn…doet niks meer blijft dag in dag uit klagen over 10 srd…..had kunnen werken en over al de dagen dat hij niks deed omdat 10 srd kwijt is ….meer dan 100000 srd niet langs zijn neus voorbij ziet gaan….dan dan ben jij dom een rand debiel…Vniksaan…..Ga bij I’am Gold daar daar moet jij nu zijn en klagen….daar is meer dan stabiel…..STIJGING ongelimiteerd
  …Kom geen stank keellucht de ruimte in blazen als gek….Daar bij I’am is het op dit moment honderden procenten stabieler….DIN MAN E TIK TJA GWI….toch heb wij een idioot die niks en niks anders doet ons mee te nemen in zijn bejaarde verlangen een rustige dood te mogen sterven en Su ook in zijn de pijp uitgaan mee te nemen….verschrikkelijke Vniksaan.


  Maak melding

 9. Positief!!!

  Gelukkig hebben we de Waterkant, zodat de lezers in de gelegenheid worden gesteld notie te nemen van de verschillende meningen!

  Heren hierboven ik heb een andere mening en soms ken het verkeren dat je iets niet ziet of wil zien.

  Ik ben van mening dat Suri de afgelopen 5jr enorm is gegroeid. Petje af!! en vele Surineds zijn het met mij eens, uitzonderingen daargelaten.

  Na 5jr. terug te zijn geweest is het mij het volgende opgevallen:
  * verbetering van het wegennet
  * explosieve groei van huizen.
  * groei van het toerisme
  * veilig kunnen rijden in mijn eentje als vrouw
  * Ngo’s
  * veel stagiaires, meer kennis
  * meer vrouwen in topfuncties
  * meer studie mogelijkheden.
  * groei van ondernemers
  * groei remigratie Suri-neds
  * zelfs in het binnenland kunnen bellen.
  * goedkopere beltarieven en meer providers
  * meer televisie zenders.
  * groei van Internet (communicatie)
  * makkelijker pinnen, meer banken
  * Grote keuze uit Zd Amerikaanse, Europese, en U.S producten. (genoeg voedsel)
  * grote keuze uit fruit en groente (stabiel)

  Verder ben ik niet gegaan, zal wel meer zijn, maar ik was op vakantie dus…

  En niet te vergeten de “kleine veranderingen”, die onbelangrijk lijken, maar toch aangeven dat Suri verandert.
  * niet meer hoeven “sjouwen” met buitenlandse producten.
  * niet meer alles te hoeven betalen omdat je Suri-ned bent
  * vrienden die je overal mee nemen en betalen 🙂
  * de verbeterde service in de diverse hotels en restaurants.
  * niet of nauwelijks meer het dubbele te hoeven betalen omdat je Suri-ned bent.

  Suri is stabiel en zal verder groeien, want natuurlijk: het kan altijd nog beter!!!

  Soms is het goed om jezelf af te vragen, wat jezelf hebt gedaan om te groeien. Ben je meegegroeid? Of heb je stiekum zitten wachten op de Overheid?

  Kortom een positief geluid mag ook!


  Maak melding

 10. Typisch Vene, hij wil niet oogsten als hij gezaaid heeft zoals elk mens met een klein beetje verstand zou willen…
  Nee, meneer wil gewoon alles ‘maaien’ dus alles kapotmaken!! i.p.v. te oogsten!
  Hoe stom moet je niet zijn!


  Maak melding

 11. Heer Venetiaan,

  Nog heel even en ook de VHP verlaat NF. Het volk gelooft niet meer in jouw verhaaltjes. Dus bedenkt iets anders. Dit verhaal van jou is zo oud dat het weinig kans van slagen heeft. Wij willen niets maaien van het zaaien van het NF. Heer Venetiaan, geeft andere een kans en blijf op de achtergrond. U bent te slap.


  Maak melding

 12. wat heeft de politici en president gedaan om de massa moorden te mooiwana op te lossen.deze man moet nu daden stellen,want de tijd is kort.we hebben niets aan zaaien en maaien,straffen delen.ze beloven veel en doen weinig.landgenoten mijn stemadvies is,stem geen moer meer op deze demogoog.tegenwoordig mag je niemand meer geloven,allemaal zijn één potnat.ai vene je heb mij teleurgesteld.je gaat weg zonder die moordenaars te laten opsluiten.


  Maak melding

 13. Het verschil tussen de daden van de huidige combinatie en de daden van de misleidende, criminele-organisatie is;

  De wantoestanden van de criminele-organisatie zijn onmiddellijk zicht- en voelbaar.

  De criminelen beloven goudbergen maar verzuimen duidelijk te maken waar de financiering van hun plannen vandaan moet komen.

  De criminelen beloven binnen acht maanden van alles te realiseren, het enige dat na acht maanden gerealiseerd zal zijn, is een LEGE STAATSKAS. Let maar op! Het volk zal tegen die tijd zich weer afvragen waar zijn wij nu weer in terecht gekomen.

  Iedereen krijgt meer salaris (ambtenaren) en de inflatie is dan een feit.
  Let op de koers van de SRD, die neemt dan een duikvlucht.


  Maak melding

 14. het zijn net schapen ze volgen elkaar blindelings,laat ze met hun revo idealen en hun boodjeaapverhalen bouterse heeft haat en verderf gezaait daar zwijgen ze over.


  Maak melding

 15. Esmerald,

  Gelukkig zijn er mensen die hun ogen open houden en feiten op tafel kunnen leggen. Je hebt de juiste vooruitgangsfactoren opgesomd.

  Suriname is gegroeid, dat staat als een paal boven water. Sommige Surinamers willen niet meegroeien en zitten dan in een hoekje te klagen. Ik weet niet of we die mensen echte Surinamers kunnen noemen want ze hebben oog voor maar een ding: eigen voordeel!
  Eigenlijk zitten ze te wachten om vernietigend toe te slaan. W. Whome krijgt dan gelijk want de kracht van de SRD zal flink afnemen. Hopenlijk weten de stemmers op 25 mei dit ook.

  Suriname heeft niets aan beloftes over eigen goudbedrijf. Allemaal mooi bedacht maar als de winkels straks met lege schappen komen te staan dan kan je niets met al je mooie goud kopen. Men vergeet dat er een contract is getekend en beloofd binnen acht maanden een eigen bedrijf? Zoetmakers noem ik dat.

  Wat het Front moet doen is een paar doodgewone lange termijnplannen op papier zetten en die als speerpunten gebruiken.
  Meer verwacht ik niet van Front behalve dat ze corrupte lieden zoals Somo en moorddadige types als Ronny uit het bewind laten.


  Maak melding

 16. Het zijn niet de internationale opsporing gezochten veroordeelden figuren om de deur tot het machtscentrum te openen in Suriname, het is het volk van Suriname die de deur opent op 25 mei.
  De toekomst zal uitwijzen waar het volk voor staat en hoe de rechtstaat Suriname zal worden gerespecteerd.


  Maak melding

 17. ik ben het ermee eens dat we verder moeten gaan, met stabiliteit als basis. Belangrijk is mijn salaris bestaat uit duizenden nullen!We moeten nu kijken naar welke programma’s we in de toekomst productief gaan uitwerken, om te kunnen zaaien. Waarop gaan we ons nu richten?


  Maak melding

 18. De toekomstige Surinaamse regering zou een nieuwe winstbelasting kunnen introduceren van 40% voor de mijnbouwsector waarbij een aanpassing van de huidige Belastingheffingen gekeken zou moeten worden .
  De Australische regering heeft al een dergelijke winstbelasting van 40% voor de mijnbouwsector bekend gemaakt.

  Zie attach file

  http://www.itc-leiden.nl/portals/7/downloads/verdragen/NL/Suriname.pdf

  Hoofdstuk 3 Belastingheffing naar het inkomen hoofdstuk 9 artikel 6 en 7


  Maak melding

 19. Die man zit op staatsolie te teren en te vreten.
  Dan wil ik weten wat hij in 10 jaar gedaan heeft zodat de nakomelingen nog iets te vreten hebben….wel ik zie alleen buitenlanders en chinezen die op zitten te wachten om het verdiende loon graag af te grijpen.

  Vniksaan is blind denkt hij dat de bevolking niks ziet en als hij met zijn poeplucht verhalen komt dat men erin trap.

  Ik vergeet Vniksaan niet hij heeft Bosje incl IK incl de bevolking voor incompetent te bestempelen…bij de I’am Gold deal.
  En zie het resultaat anno 2010…..wie is aan het maaien…..niet de bevolking niet de regering.
  BUITENLANDERS dus u kunt zelf deze ezels als zeer zeer incompetent bestempelen.
  Gaat en verliest zeemijlen komt ons weer zeggen no hebzuchtig so…..deze man is dom.
  Laat eerst zijn domheid weg maaien hoor.


  Maak melding

 20. waarom zijn wij Surinamers zo negatief,en ja het zijn juist de mensen die niets doen en tocg het hoogste woordt hebben, ja er zijn zeker fouten gemaakt door dit kabinet maar dat heb je overal niet alleen in Suriname.de reacties van vooral reactie 10 spreekt mij aan goed de dingen opgesomd die zichtbaar en tastbaar zijn,wat heeft [regering Bosje Bouterse] en consorten gedaan 2 bruggen laten bouwen want dat is het enige dat zichtbaar en mensen vergeet niet erbij te vermelden dat het deze regering die ook daadwerkelijk voor deze bruggen betaald heeft,laat Bosje jou komen uitleggen hoe hij de bruggen gefinancieerd[de natuurlijke hulpbronnen van Suriname] als onderpand gebruikt,waar praten wij over en nog iets op deze forum zijn het stuk voor stuk donkere stadscreolen als ik die niets uitvreten en toch veel te zeuren hebben ga werken doe iets,denken jullie dat megacombinatie jou zak zal spekken nee nee, Venetiaan roept het volk op om te blijven werken en dat is tenminste een boodschap,Surinamers wordt wakker.


  Maak melding

 21. Export van Tropisch Hout.

  dit is allang gestopt.men mag niet zomaar aan de ziel van de amazone gaan tornen om te zorgen voor de export van tropische houtsoorten.je wil met jou hebzuchtigheid suriname leeg maaien.mijn vraag aan jou is,heb je de lagereschool afgemaakt.want klets zomaar wat.


  Maak melding

 22. Bre 71
  Ben het met je eens er zou na de verkiezingen een parlementaireonderzoek in het NA moeten komen naar de bouw en de financiering van de bruggen tijdens het kabinet van Wijdenbosch. Er waren daar de laatste tijd heel veel klachten over op het forum.


  Maak melding

 23. DU
  Ja de lagereschool heb ik afgemaakt, waar het mij omgaan dat de belastingen op hogere inkomen verhoogd wordt en dat er een winstbelasting van 40% geheven wordt op de
  mijnsector. Er zijn mensen op dit forum die opscheppen hoe veel ze verdiend hebben tijdens het kabinet van Venitiaan en nu wachten op slechtere tijden mocht het kabinet van NDP aantreden zodat zij weer hun slag kunnen slaan daar de economie weer achterover zal hollen en zij dus heel goedkoop grond kunnen aanschaffen om die dan weer te verkopen op het moment dat er een betere regering komt om zo hun zakken te kunnen vullen. Die multinationals op hun beurt zullen de Surinaamse Overheid weer Wurg Contracten sluiten daar deze verlegen zit om buitenlandse kapitaal. Ik vind dus dat deze multinationals een winstbelasting van 40% mogen afdragen daar ze in alle rust hun mijn activiteiten mochten voeren. De Australische regering heeft al een dergelijke winstbelasting en ik zie ze het land niet verlaten, doen ze dat toch geen enkele probleem we hoeven onze Natuurlijke Hulpbronnen niet ‘voor een appel en een ei’ weg te geven.


  Maak melding

 24. Wie nemen zij in de maling?? Laten zaaien om de burgers straks goed te naaien. Daar zijn zij proffessionals in!!! De oplichters!!!

  Mensen, jullie zijn gewaarschuwd!! en je telt nu voor twee!!! SME is al vol gezaaid door deze profiteurs. Let ook wel op wie je stemt!!!!!!

  Hier wordt niet gezaaid op of onder de grond maar naar de afgrond.

  Wiep-Ding


  Maak melding

 25. Compliment:

  Ray #27, Ik lees ook jouw reacties, en of ik het altijd met je eens ben laat ik in het midden.
  In ieder geval mijn complimenten voor de manier waarop je “aantijgingen en aanvallen” op een correcte wijze weet te pareren, gepaard gaande met goede beargumentatie. Ik kan het ook, maar heb soms geen zin om te correct te blijven. Ga zo voort.


  Maak melding

 26. @27
  Belastingsverhoging van een kikker kan je toch geen veren plukken.

  Venetiaan en Rusland mogen voor geen cent terug.Want deze zijn de twee zwakke schakel binnen de n.p.s.zijn twee handen op een buik.Ik beschouw deze heren nog steeds als leden van de p.n.r.van goeroe bruma.Is tijd dat Nederland een paar Deskundigen naar suriname stuurt om de leegkoppen te helpen.


  Maak melding

 27. Venetiaan heeft op de landbouwschool gezeten en zijn vrouw op de huishoudschool maar sinds ze getrouwd zijn hebben ze niet geleerd wat maaien is maar wel wat n……en is!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 28. PARAMARIBO, 10 mei – “Er is een tijd van zaaien en een tijd van maaien.” Dit zegt president en Nieuw Front-leider Ronald Venetiaan. Op vijf en twintig mei zal het zaadje worden gelegd

  http://www.youtube.com/watch?v=7y1J05GVyiw&feature=related

  Suriname mag de reikwijdte van zijn keuze niet onderschatten. Dit zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken
  “De keus is dus tussen mensen zonder verantwoordelijkheidsgevoel voor bestuur en land. Hun mentaliteit is: laat het geld maar rollen.” Het is dus meer dan oud en nieuw. “Aan de andere kant zijn er leiders die de afgelopen decennia bewezen hebben land en volk te kunnen leiden naar grotere hoogten.”

  Hopelijk maakt de Surinaamse bevolking de juiste keuze op 25 mei aanstaande bij de komende verkiezingen.


  Maak melding

 29. suriname was na zijn onafhankelijkheid goed op weg aller handen zaken goed op orde te krijgen je had vrije verkiezingen, vrije pers vrijheid van menings uiting goed onderwijs en ook een goede medische voorziening en niet te vergeten een goede democratisch systeem dit alles is binnen twee jaar tijd vernietigd door desi bouterse de wolf in schaaps kleren de zogenaamde democraat, ik praat niet van horen zeggen maar als iemand die het verschil van voor de jaren 80 en dat van nu heel goed ken. eingelijk moeten wij vene dankbaar zijn dat hij zijn nek heeft uit gestoken om suriname te redden anders was suriname aan anarchie en wetteloosheid, en bandeloosheid ten onder gegaan dat moeten velen van jullie realiseren. er is tijd geweest dat suriname per decreet werd bestuurd, de wet van de wapens en macht en drugs was toen geldig in suriname.het is best wel triest om te zien hoe mijn landgenoten zich zo makelijk laten inpakken door grootste anti democraat die suriname ooit heeft gekend namelijk desi bouterse deze man zijn CV is door en door slecht. de zelfde mensen die mijn land in groote ellende hebben gestort zitten nu op hun kans af te wachten om dit land de laatste trap te geven richting afgrond.de surinamers zijn vergeten wat voor verwoesting bouterse en zijn vrienden hebben achtergelaten, surinamers die op bouterse stemmen hebben geen yeye ze zijn net als een kip zonder kop.


  Maak melding

 30. #33
  dit zijn domme uitspraken van een gefrustreerde idioot.jou leed is niet mijn leed.je maakt steeds vergelijking met het verleden.wanneer ga je een keertje vooruit kijken.

  je mag van geluk spreken,en god dankbaar zijn,dat je nog leeft.van de schrik loop jij nog steeds op je tenen.

  we gaan een keertje toch dood,dus maak je geen zorg over de dag van morgen.plaats gewoon een bombel op je lichaam en ga bouterse pakken.

  Kill me is a wease, Another rasta Will take my place.


  Maak melding

 31. Leugenaar DU,Suriname was goed op weg na de onafhankelijkheid durf jij te stellen,jij liegbeest.
  Daarom heeft Nederland Bouterse toen opdracht gegeven om een coup te plegen he.Die dieven van de NPS/Aron kregen miljoenen ontwikkelingshulp,alles verdween ,de bevolking leefde in vreselijke armoede,Nederland,jouw slavendrijvers,werd het spuugzat,daarom werd die coup gepleegd,die andere dieven de zg 15 geelimineerden,wilden kostte wat kost weer tot de dievengilde behoren die gaven totaal niets om de arme bevolking,dus beraamden ze een tegencoup ,die de bodem werd ingeslagen.
  Zolang NPS en VHP in het machtcentrum zitten komt er totaal niets van Suriname terecht,ze zaaien zich een eind weg,maar maaien zullen alleen voor zich zelf en hun familie ,het gewone volk blijft arm.

  Venetiaan kan met zaaien,proberen het stemvolk op zijn NPSwijze te paaien,is waistingtime hallelujaaaaaaaaaa, deze stemmers zijn slimmer geworden en trappen niet meer in zijn beloftes zo vlak voor de verkiezingen.


  Maak melding

 32. Pure
  Als dat waar is wat je zegt, zal Nederland de slachtoffers en de nabestaanden van de 8 December moorden financieel moeten compenseren.


  Maak melding

 33. DU
  Zo Kaal zijn deze Kikkers (multinationals) ook weer niet die winstbelasting van 40% is dan ook bestemd voor hun zoals Suralco en IAM Gold.


  Maak melding

 34. @38
  we hebben het nog steeds over het saaien en maaien van vene en niet over mijnbouw en delfstof belastingen.eerst was dit tropisch hout.straks kom je terug met iets anders.kan jij je kop niet gebruiken.


  Maak melding

 35. @ pure ,
  ik word moe van dat domgelul van jou ,
  ik heb tot eind jaren 70 in suriname gewoond jij weet niet waar jij over praat pure ik praat niet over horen zeggen pure ik praat over wat ik met mijn eigen ogen heb gezien en ervaren.als de discussie wil voeren doe dat eerlijk en met feiten liegen heeft geen zin me boi.hoe kom jij aan de informatie dat nederland opdracht heeft gegeven vertel mij dat? als jou informatie klopt pure dan heeft de man die jij aanbid mijn volk verraden hij heeft hoog verraad gepleegd realiseer jij dat of roep jij alles wat in jou straatje past zonder erbij na te denken??? pure weet jij hoeveel ontwikkelings geld richting suriname is gegaan tot 8 december 1982, ik heb nog een mooi voorbeeld voor jou, bouterse zou zogenaamd de corruptie aanpakken inplaats daarvan gaat hij de geschiedenis in als de meest corrupte benden allertijden.pure als niets weet over suriname hou a.u.b jou mond .@ pinto luister no me boi heb jij die drijfstang nog kunnen plaatsten?? pinto je moet eerst de beer schieten dan pas zijn huid verkopen en niet anders om . @ ray hebben die medogenloos moordenaars die vandaag zogenaamd ziek zijn geen eigen verantwoordelijkheid. pure alias me taki, ga wat aan jou algemene ontwikkeling doen a.u.b


  Maak melding

 36. DU
  @ ray hebben die medogenloos moordenaars die vandaag zogenaamd ziek zijn geen eigen verantwoordelijkheid. pure alias me taki, ga wat aan jou algemene ontwikkeling doen a.u.b

  DU je zou ze het best zelf kunnen vragen want ik weet het niet.


  Maak melding

 37. Ik heb maling aan jou als jij boos wil worden,
  als het jou uitkomt ga jij 300 jaren terug om de massamoorden in het fort en te moi wana goed te praten , waneer ik 30 jaren terug ga om mijn volk te waarschuwen voor het gevaar dat bouterse heet dan mag dat niet in jou ogen de tijd van pers censuur is al lang voorbij me boi. brantimaka vertel mij wie is nou die idioot, iemand die terecht waarschuw voor het gevaar bouterse of mensen die een misdadiger als bouterse aabidden jij wil een heel land in ellende storten gebruik jou vestand brantimaka het heeft geen om jou kop in het zand te steken.


  Maak melding

 38. boos op wie?
  dan ben ik een nog grotere idioot dan jij. ik word niet makkelijk boos,in het bijzonder niet op dwazen als jij.je kan dit uit jou hoofd halen.


  Maak melding

 39. Nederland en vegoeding betalen?Welneen joh,zie maar de Surinaamse 2e oorlogsveteranen en heel veel Indoniers,ze krijgen geen cent.
  Was het niet de hoogste militair Valk die de coup leidde?Hij diende tot zijn pensioen in het Nederlanse leger,dus ja Nederland is mede verantwoordelijk.
  Liegbeest DU,jij liegt tot je barst,tijden geleden typte je hier dat je met de coup in Suriname woonde,een paar dagen geleden typte je dat je een paar maanden voor de coup naar Nederland verhuisde of vluchtte,nu ineens voor 1970 hahahahaha ,psycholoogisch gezien:Een leugenaar liegt zo erg dat hij zichzelf gaat geloven,nog effe en je typt dat je hier geboren bent.
  Nogmaals de coup in Suriname was echt niet zo dramatisch zoals jij er van wil maken,ik heb meer te doen met de door de VS en de meeste Europese landen gesteunde coups van Argentinie,Chili,Colombia enz.enz. dat waren pas coups met DUIZENDEN doden, nu nog vragen de Dwaze Moeders van Argentinie naar hun verlorenen,vermisten of gedode familie.
  En zolang je die nog ergere moordenaar Brunswijk(PokiGron) steunt,steunen ik en nog vele anderen Bouterse.

  Mijn algemene ontwikkeling reikt niet alleen naar jaren 80,DU achterlijk gebak,maar naar veel meer,kan men niet van jouw zeggen,jij bent vastgeroest in maar 1 ontwikkeling nl,1980 en “8 dec.”.
  Doe jij aub wat aan je spelling Nederlandse TAAL ,want die is echt belabberd.


  Maak melding

 40. DU,
  Het Surinaamse volk heeft geen waarschuwing nodig van een ordinaire steuntrekker. Zij hebben al zichtbaar hun mind opgemaakt en zullen radikaal afrekenen met jullie blinde haat!

  25 mei 2010, “A tan so!”


  Maak melding

 41. pinto,
  gezond verstand win altijd van domme emotie eigenwijsheid en onwetendheid.
  @ pure ik heb geen zin om met jou in discussie te gaan want jou argumenten slaan nergens je ben kortzichtig en dom dit mijn antwoord.
  dwazen zijn mensen die een moordenaar als hun voorbeeld zien dwazen zijn mensen die lukraak van alles roepen om de echte feiten waar het om gaat te bagatelliseren.
  wie massamoord onderdrukking verdwijning en de achteruitgang van zijn land wil propageren moet het zelf weten maar ik doe daar niet aan mee.


  Maak melding

 42. Reageer 1x inhoudelijk op anderen hun reaktie`s,DU,dom,dommer het DOMST.
  Ik voer geen discussies met je,stommerd ,ik geef mijn mening over bepaalde zaken,discussies voert men face to face.En zeker niet over maar 1 onderwerp dat doe je 1malig en dan komt er een ander onderwerp aan de beurt ,maar jij dommie hebt maar 1 onderwerp hahahahahha en dat gaat vervelen toch.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.