Win kaarten voor ‘Familyman’ van Jörgen Raymann

38

Op maandag 5 en dinsdag 6 april staat de populaire Surinaamse cabaretier Jörgen Raymann met zijn voorstelling ‘Familyman’ in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Op 6 april worden er ook opnames gemaakt voor zijn nieuwe DVD. Waterkant.Net mag 10 kaarten weggeven voor de voorstelling op dinsdag 6 april. Lees hieronder hoe jij een kaartje kunt winnen voor deze unieke ervaring.

Het enige wat je in dit leven niet kan kiezen, is familie. Dat weet Jörgen Raymann als geen ander. Vandaar dat zijn voorstelling ‘Familyman’ begint op het moment dat een familiefeest net is afgelopen. Tussen lege flessen en andere rommel die de gasten hebben achtergelaten schetst hij een hilarisch beeld van waar familiebanden niet allemaal toe kunnen leiden. De analyses zijn scherp en de grapdichtheid is hoog. Wie nodig je op je feestje uit? Wat doe je met lastige ooms en tantes? Hoe ervaart een kind zo’n feest en waarom is het voor pubers anders? De voorstelling geeft behalve antwoord op dit soort vragen ook een indringende kijk in zijn eigen leven. ‘Familyman’ is anderhalf uur Jörgen Raymann op zijn best. Uiteraard bijgestaan door zijn vaste band, want een Surinamer zonder muziek is als familie zonder ruzie: onmogelijk.

RaymannDoe mee aan onze prijsvraag en maak kans op twee gratis kaartjes voor de veel besproken nieuwe show van deze Surinaamse cabaretier. Deelname is simpel: laat een reactie hieronder achter waarin je aangeeft waarom jij graag naar deze show zou willen gaan. De vijf leukste en/of creatieve formuleringen worden door ons beloond. Niemand minder dan Jörgen Raymann zelf zal deze inzendingen selecteren.

Reageren kan tot en met vrijdag 2 april 2010. Deelnemers moeten ouder dan 18 jaar en woonachtig in Nederland zijn. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. Medewerkers van Waterkant.Net zijn uitgesloten van deelname.

Je ziet hier een korte impressie van deze, wellicht herkenbare, hilarische theatervoorstelling. Klik hier voor de speellijst.


38 REACTIES

 1. Familyman of wel Famiermang,

  Het maakt niet uit hoe je het uitspreekt, het gaat erom dat alles in deze show klopt.
  De manier waarop de “hoofdpersoon” in de huiden van de verschillende personage´s kruipt, is van het begin tot aan het eind buitengewoon goed..
  Het is een stuk dat een ieder gezien moet hebben, jong, oud, alloch- of autochtoon.
  Ik vind dat deze uitvoering “Internationaal” moet worden gemaakt, vanwege de overeenkomstigheden, herkenbaarheid en humor die erin voorkomen.

  De DVD wordt zeker een Best Seller……….


  Maak melding

 2. omdat mijn vriend en ik eigenlijk al 10 jaar niet meer samen iets leuks hebben gedaan, (druk leven, kinderen… we gaan dus wel leuke dingen doen maar altijd overdags met de kinderen erbij en dus kindvriendelijke dingen zoals de speeltuin,kinderboerderij, pretpark, bioscoop -kinderfilm- dierentuin. maar nooit iets met zijn tweetjes. )zou ik er graag met hem heen gaan.
  en natuurlijk vinden wij Jörgen Raymann een hele goede cabaretiër ….


  Maak melding

 3. Graag win ik twee kaartjes voor Carre, omdat ik drie jaar geleden met een suri collega naar haar familie met al zijn feesten in Suriname ben geweest en deze ervaring misschien evenaarbaar is.


  Maak melding

 4. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

  Bij deze show verwacht ik, net zoals bij alle andere shows, in 1 avond genoeg te lachen voor de rest van de week.

  Alhoewel ik ook heb begrepen dat er een moment voor tranen is, ben benieuwd.


  Maak melding

 5. Met Jurgen is het altijd lachen, er is ook altijd een educatieve boodschap in verweven .
  Ondanks zijn soms niet zo” nette ” woorden ,wat toch weer een stuk surinaams is geniet ik.


  Maak melding

 6. Waarom ik graag naar Jurgen zou willen?
  Omdat het voor mij weer eens goed zou zijn flink te lachen na alle narigheid die ik moest en moet doorstaan door een lelijke drievoudige enkelbreuk in december wegens een val door de gladheid.


  Maak melding

 7. jorgen raymann is the best ik zit elke week weer vlo spanning te wachten voor de tv
  het is gewoon wwn SUPER vent met een geweldige humeur ,en dat hebben we nodig in deze tijd een beetje onspanning op de tv,ik heb niet het geld om naar een show tegaan,ik geniet dus dubbel voor de buis


  Maak melding

 8. Als geboren Javaanse in een rasechte Javaanse/Surinaams gezin loop ik bij het beleven van deze show veel kans om te worden geconfronteerd met de voor mij zo bekende “familieband”. Over de familie en zeker je ouders wil je immers niets alleen dan positieve dingen horen. Maar het is met Jorgen Rayman absoluut de moeite waard om die confrontatie aan te gaan. Want een show met hem is gegarandeerd een gezellige avond met veel humor.


  Maak melding

 9. Als Sranan man kun je zo een show niet missen.Alhoewel we in nederland wonen is dit toch Sranan tori. Dus Jorgen opsturen die kaarten en samen genieten met de rest in Carre.Groetjes en tot de opname dag .L en M .


  Maak melding

 10. Familie is heel belangrijk, heb ik zelf tijdens mijn ziekte ervaren, en ben heel erg benieuwd hoe Jurgen dat gaat neerzetten.
  heb nooit de kans gehad om zn shows te bezoeken, mr ik doe mn best deze wel te bezoeken, lijkt me geweldig met of zonder winnende kaartjes;) is alleen met gewonnen kaartjes heeft het iets meer glans, toch?


  Maak melding

 11. Tussen humor door een boodschap voor het leven om over na te denken, ik bewonder Jörgen enorm om zijn vindingrijkheid wat ons altijd doet lachen tijdens zijn Rayman is laat programma.Er schuilt altijd een waarheid in van een ~rebel~ en ja eindelijk
  iets waar het in dit leven op aankomt: de familie, want zonder familieband zijn wij surinamers geen Surinamers zeg ik, een goede titel,ik wil heel graag er naar toe,hoop op een kaartje.Rayman,ook proficiat met je diversiteitsschap, S.Kanglie


  Maak melding

 12. Waarom zou ik graag die 2 kaartjes willen winnen?
  Om twee redenen:

  1. Ik wil die kaartjes niet voor mijzelf, maar voor mijn
  vader. 1 Oktober 2009 is mijn moeder overleden. Aangezien mijn vader
  wel een verzetje kan gebruiken, verdient hij mijns inziens deze kaartjes.

  2. Doordat ik in de gelukkige omstandigheid ben, dat ik in mijn
  groep 3 (ben basisschoolleerkracht in Suriname) het nichtje van
  meneer Raymann heb zitten, weet ik hoe belangrijk de familieband
  in die familie is. Sinds de dood van mijn moeder en het feit dat
  ik zo ver van Nederland verwijderd ben, is deze familieband een
  inspiratie voor mij.

  Gr. Peter van der Stoep


  Maak melding

 13. Na een periode met veel familieproblemen (ziekte, ruzie) wil ik graag weer een beetje genieten. Een show over de leuke en minder leuke kanten van de relaties met de belangrijkste mensen in je leven, je familie lijkt mij daar een goede mogelijkheid voor.

  De teaser op YouTube heeft me al geweldig aan het lachen gemaakt en ik verwacht van de rest van de show nog meer! Ik heb tot nu toe alle shows live gezien en zou erg genieten van gratis kaartjes voor deze show 🙂


  Maak melding

 14. Hallo Jörgen de kabinet is gevallen met hun mooie praatjes en grapjes.Maar een show van Jörgen Raymann blijven alle nederlanders lachen en nog steeds niet gevallen.Daarom zeg ik met Jörgen Raymann absoluut de moeite waard.Ik wil heel graag er naar toe,hoop op een 2 kaartje.

  A.Sultan


  Maak melding

 15. Ik wil maar al te graag naar de “Familyman”, want met Jörgen Raymann is het gegarandeerd lachen, gieren, brullen. Na zijn show heb ik zóvéél energie dat ik er een aantal dagen weer tegen aan kan. Ik bewonder zijn manier waarop hij de dingen uit het dagelijkse leven zo hilarisch weergeeft.


  Maak melding

 16. Waarom ik naar Jurgen Raayman zou gaan is dat ik een hele grote fan bent van Jurgen ,hebt al zijn dvd en mijn Kids zijn gek op hem is altijd lachen met hem, we zij gek op Jurgen Raayman . Hij is echt een familie man.

  GROETJES VAN SHARITA


  Maak melding

 17. Hai Jurgen,

  Wat is een Familie hmhm, mijn familie heb ik vanaf me 20ste niet meer,ze leven allemaal nog wel door veel gezegd en gehoor hebben de meeste(zusters,broers,moeder) zich teruggetrokken en leven hun eigen leven(moeder,broers,zusters,nicht,achternichtjes enz teveel om op te noemen))ik ben nu een vrouw van 45 jaar met 2 schoolgaande pubers,mijn kids kennen driekwart van de familie(van moederskant, hun oma dus) niet eens raaar maar waar,snik snik.het is voor mij heel zwaar geweest in die 25 jaren om geen echte familie te hebben vooral met de feestdagen en verjaardagen van mijn kids,mijn kids zijn me alles en daarom krijgen ze van mij de beste scholing wat het woord FAMILIE is en betekent in hun leven,afijn misschien als ik UW show zie ga ik beseffen dat er toch nog echte families bestaan die elkaar door dik en dun blijven steunen ongeacht in welke situaties ze leven en tijdens UW show zal ik zeker zonder twijfel huilen en lachen en heel misschien plassen in me broek van plezier,dat het fijn is om FAMILIE TE HEBBEN EN ECHTE FAMILIE DIE BESTAAN NOG.

  GROETJS VAN GENCI Gills

  En Jurgen nog iets…… YOUR THE BEST MAN TO DO THIS SHOW


  Maak melding

 18. Lijkt mij een ontzettend leuke en herkenbare show en erg leuk om zoiets mee te maken. Ik ga nooit naar shows i.v.m. drie kleine kinderen en ben een enorme fan van Rayman en tante Es.

  Groetjes Mary


  Maak melding

 19. Omdat Jorgen Rayman gewoon hartstikke leuk is en mijn leukste collega op het werk een Surinaamse is die Jorgen ook heel leuk en grappig vind en ik zou haar hier heel graag mee naartoe nemen als verrassing!


  Maak melding

 20. Pssssssssst, hallo jij daar!
  So, luister goed noh: ik heb me al helemaal voorbereid op de theatershow, verlof opgenomen, vervoer geregeld en heb zelfs speciaal een geweldige stel laten maken. Hmmm, je moet me erin zien schijnen baja.
  Jongoe, wacht even hoor…. mi jee ik ben het belangrijkste helemaal vergeten: de kaartjes aanschaffen! Ai baja maar ik heb nu geen geld meer hoor, dus dan krijg ik ze graag cadeau 🙂 Odi odi


  Maak melding

 21. Ben een halfbloed Surinamer, die humor nodig heeft gehad om in de jaren 60 toen we terug gingen naar Nederland de vooroordelen en rare gewoonten te gaan begrijpen. Rayman doet mij denken aan de humor die er nodig is om bruggen te slaan tussen mensen die elkaar vreemd vinden maar wel via humor bij elkaar komen.Humor door jezelf en de situaties waarin je raakt een plaats te geven en om te lachen,Top.


  Maak melding

 22. Wij willen graag naar 1 van de voorstellingen van Rayman,want wij kunnen nooit aan kaarten komen of kopen ,altijd te laat of volgeboekt,jullie kunnen ons heel blij maken,zie Rayman allen op Dvd,want ik heb alle serie van hem,en we zijn heel erg trots op de Surinamer,tante Ess


  Maak melding

 23. In Suriname worden we “Owroe Sma” genoemd en in Nederland “Senioren”; baja, deftiggggggg!
  Any how, we zitten niet graag achter de Geraniums. En zo’n show willen we echt niet missen, want mijnheer Raymann’s humor is altijd actueel, educatief en divers. We worden er zo vrolijk van. En het is een goede gymnastiek voor onze lachspieren. Maar….. familie kijven, familie blijven!


  Maak melding

 24. Voor mij is een dagje carre helemaal top en uitgaan.
  raayman is voor mij de man van mijn geestelijke ontspanning
  dus een kaartje winnen ja mijn dag zou dan niet meer stuk kunnen


  Maak melding

 25. omdat mijn vader op die dag jarig is, (5april) de laatste keer dat hij in su was, was zijn moeder overleden, dat is nu bijna 3 jaar geleden en mist su ontzettend, aangezien hij 55 word, en ik vind dat het eigenlijk gevierd moet worden met alle fam vanuit su, zoals elke surinaamse verjaardag eruit ziet, kan ik su naar hem brengen, in Carre, samen met Jorgen !

  Liefs, Shamiera.


  Maak melding

 26. De reden dat ik graag naar Familyman van jurgen Rayman zou willen is gewoon weg de kick als je uitgekozen wordt uit alle deelnemers. Dat moet wel iets heel bijzonder zijn. Dat betekent dat je bent opgevallen uit zo,n grote familie van surinaamse nederlanders.

  Gods Zegen
  Mirien


  Maak melding

 27. Ik vind dat ik die kaarten verdien omdat ik een fervent theaterganger ben. Ik heb al shows van Roue (verveer), Najib(Amhali), Jetty (Mathurin) en nog veel meer meegemaakt en om de vergelijking compleet te maken, vind ik, mag een show van Jürgen niet ontbreken. Voor mijn verdere algemene ontwikkeling vind ik dit zelfs een vereiste (ahum….) 😀
  Komt nog bij dat ik een vriendin heb die een complete cultuurbarbaar is. Voor haar zou deze show een begin kunnen zijn om ook eens te proeven van iets anders dan de geijkte soulparty!


  Maak melding

 28. Wordt zo vaak “verweten” een familywife te zijn, het is zo lekker als je weet wat dat gevoel is, ik hoop dat ik in aanmerking kom voor de kaartjes dan kan ik mijn partner laten zien wie of wat een familyman is,
  a no so meneer Rayman!!


  Maak melding

 29. Mijn zus op Curacao heeft famiri man gezien, ze vond het geweldige stuk van Jurgen. Vooral het gedeelte van zijn zus, maar dat wilde zij niet verder vertellen, haar stem en gezicht veranderde toen zij het vertelde.
  En daarom wil ik het zo graag zien, ja samen met mijn vrouw. ik wil beleven wat mijn zus ervaren heeft.
  dus ik ga ervoor, en wil de kaartjes winnen gezellig in Carré
  Thanks Jurgen ik heb al een aantal producties van jouw mogen zien, en stuk voor stuk geweldig. Je hebt aan Europa getoond dat wij uit de Caribbean ook goed zijn op het gebied van cultuur, toneel, dans, one man show caberet, enz ga zo door. But we put the spice into it, and that makes it great.
  Keep on doing the good work Jurgen.

  Lucien


  Maak melding

 30. beste meneer rayman het zou mij goed doen om
  uw nieuwe voorstelling bij te wonen.het is namelijk zo dat ik mijn familie niet ken.en
  zou messchien wat kunnen opsteken van andere
  familie”s.b.v.dank.


  Maak melding

 31. Ik verdien die kaarten omdat ik eigenlijk in mei mijn lieve tantes in Suriname zou bezoeken en dat helaas niet doorgaat. Misschien lijkt het door deze show toch of ik even bij ze in de buurt ben!

  Zou echt super zijn!

  Greetzz..
  Shari


  Maak melding

 32. Goedenavond meneer Raymann,
  In ’t Hollands of Swahili,
  bent u scherper dan een kaaiman,
  zelfs in shows over familie.

  Ik heb zelf alleen een neef,
  en dat is een valse nicht.
  Dus zolang als ik maar leef,
  mijd ik zijn zure gezicht.

  En een tante maar die woont,
  ergens in de diepe wouden,
  waar alleen zout water stroomt,
  en ze bidsprinkhanen houden.

  Dus feitelijk ben ik een wees,
  of alleen voor dit gedicht.
  Hopelijk als je dit leest,
  verschijnt een glimlach op je gezicht.

  Ik wil graag een keertje komen,
  naar het Koninklijk Carré,
  Dus gelieve niet te schromen,
  en geef mij die kaartjes mee!


  Maak melding

 33. Vroeger en dan heb ik het over de jaren 1960-70 hadden mijn broertje en ik vaak de ervaringen die Jörgen beschrijft. De famiri bij elkaar in een van hun huizen, lawaai, eten, drinken, kaarten en muziek en niet te vergeten, ruzietjes om soms belangrijke en vaak onbenullige dingen. Ik mis ze, want die generatie is er niet meer en vaak moeten mijn broertje en ik het samen dunnetjes overdoen, maar dan gelukkig zonder de ruzietjes.


  Maak melding

 34. 7 redenen waarom IK naar Jorgen Raymann´s nieuwste voorstelling ´Familyman´ zou moeten gaan:

  1. Jorgen Raymann is gewoon een goede cabaratier. Ik kan heel erg om hem lachen (en hij selecteert de inzendingen dus ik dacht het is wel handig om zijn naam te noemen).

  2. Ik wil lachen. Tegenwoordig is er weinig om over te lachen. Lachen werkt antidepresief. Niet dat ik depressief ben, maar ik wil het ook niet worden ;).

  3. Ik wil lachen om grappen met inhoud. (Het is geen ramp als je een beetje na moet denken voor een grap, draagt bij aan de ontwikkeling, weet alleen niet welke ontwikkeling)

  4. Ik ben een student en als onze studiefinanciering echt wordt afgeschaft dan kan ik wel een meevaller gebruiken. (Nog bedankt, Plasterk)

  5. Ik ben een Nederlander, weliswaar een allochtone Nederlander, maar ook een Nederlander. Waar staan wij bekend om: we zijn gierig. Ik wil gewoon een show zien zonder te betalen. Eerlijk, wie niet?

  6. Ik ben een Hindoestaan. Hindoestanen en Familie. Twee worden die samen zoveel zeggen, maar tegelijkertijd ook weer niet. Het is net als honing en een bij. Ik weet alleen niet wie wat is.

  7. Omdat 7 mijn geluksgetal is, laat ik het bij 7 redenen. De 7de reden is omdat ik 7 redenen nodig heb.


  Maak melding

 35. Creatief met kurk!

  Wat zijn die Surineds creatief zeg, wow!!
  Leuke reacties hierboven.
  Ik hoef geen kaartjes hoor, want zoals het een echte fan betaamd heb ik familyman, vorig jr. al gezien.
  Bovendien is dinsdag een werkdag, beetje moeilijk.
  En de laatste keer zaten we voorin, en dan ben je pisang, je weet wel.
  Maarrrrrr, een tweede keer is ook leuk :), want de voorstelling was soooo leukkkk…


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.