Wethouder biedt hulp bij plek voor Hindoe tempel

13

Het voorstel van de werkgroep Mandirs in Den Haag, om mandirs te bouwen in de stad, is deze week met open armen door de Haagse wethouder Marnix Norder ontvangen. Norder reageert daarmee op de vraag van een aantal Hindoestaanse organisaties om te helpen zoeken naar een plek voor zo’n mandir meldt het Algemeen Dagblad.

Norder toont zich volgens de krant bereid de plannen van de Hindoestaanse organisaties te bekijken. “Ze moeten hun bouwtekeningen meenemen en euro’s. Want wij betalen niets als gemeente, dat is een logisch gevolg van scheiding van kerk en staat’ aldus de wethouder van wonen.

Rajesh Ramnewash, voorzitter van de werkgroep, reageerde verheugd op dit nieuws. Hij gaf vorige week aan dat de gemeente Den Haag met grond over de brug moet komen zodat de Hindoestaanse gemeenschap mandirs kan bouwen.

13 REACTIES

 1. Ligt het aan mij of heb ik terecht het gevoel dat dit wel heel erg gemakkelijk gaat, vergeleken met het feit dat het gemis van de mandirs al heel lang aan de orde is binnen de Hindoestaanse gemeenschap. Heeft iemand uit die gemeenschap gewoon veels te laat de stoute schoenen aangetrokken, of speelt de gemeente “mooi weer”. In ieder geval zit er plotseling schot in. Gefeliciteerd.


  Maak melding

 2. ’t kan de hindoes geen haar schelen. hoe zou jij het vinden als je naar een kerk moet gaan in een ruimte dat vroeger een oude autogarage was en krakkemikkig is omgebouwd tot een kerk? ernaast heb je nog steeds die garage. en wil je je auto naar behorenparkeren? homaar. goedzo ik hoop dat die mandir komt. ik weet zeker dat de hindoes veel voordeel eraan zullen hebben (bv huwelijken die je goedkoop kan houden in zo’n mandir).


  Maak melding

 3. hallo lieve mensen,
  is dit een manier van “intergreren”???….
  nee dus,…
  hou er rekening mee dat er nog “ontelbare
  nog te intergreren “kapers” op de loer zitten !!!!
  wientie.


  Maak melding

 4. Nu even wachten of de heren met de Eurie’s komen.

  Zij dachten de hindoestanen als stemvee te gebruikrn, maar hadden niet verwacht dat de gemeente zo neutraal er tegen over staat.

  Wat hebben de hindoestanen in gemeente Den Haag:
  – Milan (later gekaapt door ons eigen mensen)
  – Hindoestaanse filmfestival
  – Immigratie-monument (identiteit, erkenning)
  – Beeld van Mahatma Gandhi
  – Grootse Phagua viering (gesubsidieerd).
  – Idul Vitre – Diner in Atrium (Stadhuis)
  – Divali – Diner in Atrium (Stadhuis)
  – Vaker worden Surinaamse maatschappelijke initiatieven door gemeente Den Haag (financieel) ondersteund.
  voorbeelden: Sponsoring van de reparatie van het Lalarookh gebouw in Suriname – Presentatie Surinaams Nederlandse woordenboek in Den Haag – Laatst de gehele organisatie en sponsoring van het project (hulpverlening aan gehandicapte ouderen in Suriname) van Gerda Havertong.
  Enz.

  Alle bovenstaande verdiensten zijn van onze, zeer gewaardeerde Hindoestaanse Staatsburger RABIN BALDEWSINGH.

  Alleen hoop ik niet dat dit een politieke stunt (grond voor mandir) van de heer Rajesh Ramnewash, kandidaad gemeente raadslid (15e plaats)is geweest. Maar dit zal binnenkort duidelijk worden.

  Want nu krijgen ze grond, alleen moeten ze met de middelen over de brug komen.


  Maak melding

 5. Meneer/mevrouw tulsidas…zo te zien bent u 1 van de gasten van de bovengenoemde besloten activiteiten.
  Het merendeel van de hind gemeenschap kan dat niet permiteren! een Mandir is hun enige toevlugt! Word wakker mang..kijk om je heen..ga een keer op de hoek van de markt staan en zie hoe vele broeders en zusters erbij lopen.


  Maak melding

 6. Een Mandir moet er komen en dit heeft niets met integratie te maken.
  Integreren en het belijden van eigen godsdienst heeft niets metelkaar te maken, dus mensen a.u.b. hou je hersenen bij je.
  Het is de gewoonste zaak van de wereld of de bakra’s dat nu accepteren of niet.


  Maak melding

 7. het geld dat ze gaan investeren om een mandier of meerdere te bouwen kunnen ze misschien aan de mensen investeren die in sociale problemen zijn GOD zit niet in eenmadier maar in je zelf.laten ze met die geld de armen helpen.is wel goeie zaak maar er zijn genoeg mandiers in den haag in sommige mandier is zelfs soms geen vlieg te bekennen tijdens een dienst en er moeten meer mandiers komen?


  Maak melding

 8. ik ga vaker naar mandier en ik weet sommige pandiets hebben een hekel aan mij als ik vraag waar gaat al die geld naartoe wat mensen offeren dan hebben ze geen antwoordt het is een money making bussiness pandiets rijden in de grootste auto en dure auoto’s maar die mensen die naar mandier gaan nemen openbaar vervoer pandiets hebben villa’s en grote appartementen in india en in suriname zolas pandiet tewarie van sewa dhaam en pandiet poettoe ze strijken met die geld van mensen wie denk dat ze problemen hebben waarom komen niet al die mandiers organisatie niet eens bijelkaar en bouwen 1 groot mandier want ze hebben toch geld.betaald een pandiet belasting of hoe zit dat?wie is de initiatief ondernemer die wil dat er meer mandier in den haag moet komen zeker ook een tewarie die zelf een zuiplap was in suriname of kartaram die drugs dealen want in de meeste moertie’s uit india zijn gevuld met drugs meer madiers betekent meer beelden dus meer drugs SIMPEL


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.