Nederlandse minister van Defensie naar Suriname (update)

10

De minister van Defensie, Eimert van Middelkoop, brengt vandaag op Curaçao een werkbezoek aan eenheden van de Koninklijke Marine, Landmacht en Marechaussee. Van Middelkoop zal aan het eind van dit werkbezoek (morgen) doorreizen naar Suriname. Dat blijkt uit een persbericht dat verzonden is naar persbureau Nieuwsbank, meldt Kontabai.NL.

De minister zal zich op de Curaçaose marinebasis Parera door de commandant Zeemacht Caribisch Gebied, commandeur Peter Lenselink, laten informeren over de wijze waarop de taken op de Nederlandse Antillen en het omringende zeegebied, worden uitgeoefend. Daarnaast zal de minister een ontmoeting hebben met de Gouverneur en met de Minister-President van de Nederlandse Antillen.

Wat de Nederlandse minister van Defensie in Suriname gaat doen is nog niet duidelijk. Op de website van het ministerie is hier (nog) niets over te lezen.

UPDATE:
De redactie van Waterkant.Net nam contact op met het Nederlandse ministerie van Defensie. Een woordvoerder wist ons te vertellen dat minister Van Middelkoop morgen een bezoek brengt aan zijn Surinaamse collega, minister Ivan Fernald van Defensie. Op diens uitnodiging vinden er ook bilaterale gesprekken plaats. Woensdag is de Nederlandse minister één van de gasten tijdens de Onafhankelijkheidsviering in Suriname, waarvoor hij door de Surinaamse regering is uitgenodigd.

10 REACTIES

 1. Eco tocht!

  Van Middelkoop heeft van fraktievoorzitters die Suriname onlangs hebben bezocht vernomen dat het de moeite waard is om Bakaa Boto met een bezoek te vereren. Om van Marineschepen op de Antillen naar uitgeholde boomstammen in de binnenlanden van SME over te stappen is een must voor elke marinier.
  Veel plezier!


  Maak melding

 2. hhhahahhaahhahahha
  hebben we een minister van defensie ?
  hmmmm, na het snelle nederlaag in de tweede wereld oorlog, gezichtsverlies in sebrenica en bedroevende resultaten in Afghanistan wordt het tijd om het leger af te schaffen.
  Ze zetten zich zelf alleen voor gek.
  🙂
  Nederland is goed in handel: GHB,XTC, hasj,heiniken en andere derviaten zijn een beter middel omoorlog te voeren.
  Ik vraag mij net als alle Surinamers af waarom de Nederlanders het leger inzetten tegen surinamers die een beetje drugs smokkelen. Even googlen en we lezen dat een Nederlands marinefregat honderden kilo”s had gesmokkeld.
  weet niet , heb het gevoel dat surinamers nog steeds ernstig worden gediscrimineerd (en dat terwijl wij niet eens mokro”s zijn)

  peace brada
  Peace,


  Maak melding

 3. Nr.2 (Sunil),
  Ik beproef enige wrok bij u jegens de Nederlandse regering,in dit geval het Nederlands leger.
  Tweede wereldoorlog:
  Geen enkel klein land was tegen die reusachtige en toenmalige agressor Duitsland opgewassen.Het was een blitz-krieg.
  Dat wil zeggen een zeer plotselinge aanval.

  De blunder in Sebrenica was een issue op conto van een hoofdofficier (Luitenant-kolonel) en niet van het ministerie van defensie.

  Het Nederlands leger doet veel voor de locals in Afghanistan.(Peacekeeping projects)

  De Nederlandse regering hoeft zich niet verantwoordelijk te voelen voor de handel in drugs.Dit mogen de in Nederland wonende criminelen wel doen.

  Persoonlijk geloof ik niet dat de Surinamers over het algemeen worden gediscrimineerd.
  Als wij Surinamers onze common sense (gezond verstand)gebruiken,worden we oprecht geprezen
  vanwege onze prestaties.(lees eerste allochtone korpschef in Nederland,dhr Martin Sitalsing)
  (Lees kolonel afkomstig uit Suriname, dienend bij de Koniniklijke Marechaussee)
  Zie ook de cabaretier Jörgen Rayman,de sportverslaggever Umberto Tan en tal van profvoetballers.
  Maar ook de gewone Surinamer kan grote waardering oogsten in Nederland.En die waardering heb ik toendertijd in Nederland ondervonden.

  Maar natuurlijk zijn er ook Nederlandse individuen die discrimineren.Niet terecht natuurlijk maar soms wel logisch.Dit is nl gecreëerd door mijn eigen landgenoten die zich met criminele activiteiten bezig hielden/houden
  Maar hun opvattingen en gedragspatroon liet ik links liggen.Hoe moeilijk het soms ook was.Maar door mijn benemen liet ik zulke mensen nadenken.En meer dan vaak heeft dit tot positieve resultaten geleid.
  Je gewoon eerlijk,oprecht en verstandig naar buiten toe profileren,brada.

  En aub…laat de Mokro’s buiten deze issue.
  Anders gaat u appels met peren vergelijken.

  Ik respecteer uw mening nr.2

  Peace brada.


  Maak melding

 4. Een officieel bezoek van de Nederlandse minister van Defensie, Middelkoop aan Suriname is alleszins de moeite waard.Ten eeste: laat minister Middelkoop nou eens eindelijk eerlijk vertellen wat de bemoeienis was van de toenmalige kolonel Valk in zijn hoedanigheid van militair attache ten tijde van de militaire staatsgreep van Desi Bouterse.Ten tweede de militaire samenwerking tussen Nederland en Suriname. In dit verband kan de jungletraining genoemd worden van Nederlandse militairen in het Surinaamse binnenland. En ten derde ook het oorlogsverleden van beide landen moet onder de loupe worden genomen. Ik hoop dat de beide bewindslieden nu toch eindelijk over de erkenning zullen praten van Surinaamse militairen die mee hebben gevochten in de Tweede wereldoorlog en de Koreaanse oorlog. Dan heb ik het over de oudstrijders en nun nabestaanden die jarenlang smeken om financiele en sociale compensatie voor hun oorlogsinspanningen voor het voormalig Koninkrijk der Nederlanden.


  Maak melding

 5. Een officieel bezoek van minister Middelkoop is alleszins de moete waard.
  Ten eeste: laat minister Middelkoop nou eens eindelijk de waarheid vertellen over de bemoeienis van toenmalig kolonel Valk in zijn hoedanigheid van militair attache ten tijde van de staatsgreep van Desi Bouterse.
  Ten tweede: laat de minister ons verhelderen over de militaire samenwerking en met name de jungletrainingen van Nederlandse militairen in het Surinaamse binnenland.
  En ten derde: minister Middelkoop zal toch de jarenlange smeekbedes van de Surinaamse oudstrijders en ex-militairen en hun nabestaanden moeten beantwoorden voor financiele en sociale compensatie voor hun inspanningen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Koreaanse oorlog.


  Maak melding

 6. ze hebben liever chavez, of castro en maurice bishop op bezoek, mensen die hun klote leider komt vertellen hoe hij zijn eigen landgenoten moet afslachten en onderdrukken stelletje hypocrieten .


  Maak melding

 7. Nr.5 (Pedro),
  Mijn excuses.Maar wegens privacy-redenen zal ik geen namen prijsgeven van onbekende personen.Jorgen Rayman /Umberto Tan en Martin Sitalsing zijn BN-ers OF BS-ers.Dat vormt geen probleem.

  Ik ben wel met één punt met u eens nr.5(Pedro): De Nederlandse regering dient de ex mede(Surinaamse)-strijders in het zonnetje te zetten vanwege hun grote bijdrage in de 2e wereld en koreaanse oorlog.


  Maak melding

 8. Vraag hem wat NL zeurt over democraties gekozen President de balk in hun ogen zien ze niet Maxima mocht niet trouwen met Alexander haar vader is een oorlog misdadiger


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.