Nieuw toeristenvisum Suriname 3 jaar geldig

44

Ter facilitering van het reisverkeer naar Suriname is door de Surinaamse overheid besloten dat visumplichtige ‘vreemdelingen’ van Surinaamse origine met onmiddellijke ingang ook in aanmerking kunnen komen voor een toeristenvisum met een geldigheidsduur van 3 jaar (meerdere reizen). Dit visum kost 165 euro.

Het Consulaat van Suriname in Amsterdam heeft dit gisteren op haar website bekend gemaakt. Onder personen van Surinaamse orgine wordt verstaan: zij die zelf zijn geboren in Suriname, of waarvan één of beide ouders in Suriname is geboren. Autochtone Nederlanders zijn uitgesloten van dit speciale visum.

Volgens Radio Nederland Wereldomroep spreekt het Surinaams Inspraakorgaan (SIO) van een stap in de goede richting maar beschouwt het visum vooral als ‘gewoon een service’ van het consulaat aan Surinamers in Nederland.

44 REACTIES

 1. Schaf de visum af,
  neem de kinderen van suriname in de armen.
  pas dan praat je over kang kang sranagman.
  geef hun een visum voor het leven.

  Papo


  Maak melding

 2. Ai dus de Surinaamse overheid gaat ervanuit dat een aangevraagde visum gedurende 3 jaar kan worden gebruikt. Uitgaande van de huidige prijs €28 excl. administratiekosten van € 8 betekent dit dat je dus 2 keer per jaar (dus 6 keer totaal) naar Suriname kunt gaan om in ieder geval break even te spelen (165 : 28) geen rekeninghoudend met de administratiekosten. Het enige voordeel is dat je niet steeds naar Amsterdam hoeft om je visum op te halen.
  Jongoe Sranang tjar eng, nog meer geld trachten binnen te halen van de Surineds. Suriname waar ben je mee bezig?


  Maak melding

 3. die titel vreemdelingen is denigrerend wij zijn geen vreemdelingen maar nederlanders van surinaamse oorsprong.bovendien zijn wij een economisch erg belangerijk deel van suriname. wanneer gaan die surinaamse krabben nou eens een keertje ophouden met die krabben mentaliteit!
  die 3 jarige visum stelt voor mij geen moer voor, het is een lachertje ,de visumplicht moet voor die groep gewoon afgeschaft worden punt uit.


  Maak melding

 4. Waarom moet dit visum ineens zo duur kosten?
  Ik zie dit niet als service, maar meer als geldklopperij.
  Ik kan me niet voorstellen dat er meer tijd in gaat zitten om een visum voor 3 jaar te verstrekken, dan een visum voor 6 maanden.
  Er moeten dezelfde handelingen verricht worden.
  Men zou er beter aan doen om wat klantvriendelijker en echte service te verlenen.


  Maak melding

 5. De Nederlander van Surinaamse afkomst moet net als de chinees, de braziliaan, de israel-
  ier enz, in zijn geboorte land kunnen zonder daarvoor te moeten betalen. Waarom blijft men afwijken van de toeschijdingsovereenkomst


  Maak melding

 6. Stelletje oplichters. In feite is er niets veranderd, integendeel moeten we nu meer betalen voor een visum. Wie gaat er nou zo lang op vakantie??? Gewoon dit stomme gedoe afschaffen!!!! En waarom ook een onderscheid maken tussen blanke en zwarte Nederlanders??? We leven in een vrije wereld waar steeds vaker de grenzen worden verwijderd, maar alleen Suriname bouwt hogere en grotere muren om zich heen!!!!!


  Maak melding

 7. Dit is ordinaire geldklopperij. Gewoon een product verzinnen om mensen te pakken met het begrip vreemdelingen van Surinaamse origine.
  Wat een vreemde titel! Ik heb voor hetzelfde bedrag een PIO en dat betekent: Person of Indian Origin. Dat geeft me alle rechten op bezit en business in India als ware ik een Indier zelf. Ik reis veel en vindt het fantastisch allemaal, alleen in Su voel ik dat ik thuis ben. Ik vind het ontzettend wrang dat ik in veel 3e wereld landen met open armen wordt ontvangen en dat me eigen land me zo brandmerkt als vreemdeling.
  Wie heeft dit in Godsnaam verzonnen?


  Maak melding

 8. WIE denken deze beststuurders voorde gek te houden
  met de ze manier van visum versterking is niets veranderd wij blijven vreemdelingen ik weet dat ik een geboren serienummer ben maar door omstandigheden waar ik geen keus had nu probeert men het Surinaamse hart te verbannen een paradijs waar wij met een iederkunnen samenwonen
  twee paspoorten nu kijk maar in amerika hoe het gaat. laten wij het land nu gezamenlijk opbouwen
  dan elkaar te besrijden.
  opo kondere mang oeng opo


  Maak melding

 9. Ik vind dat iemand die in Suriname geboren is en woonachtig in Nederland is of elders op dit planeet, geen visum nodig heeft en moet betalen om in Suriname op vakantie te gaan. Het is toch belachelijk dat je Surinamer een visum moet gaan aanvragen om in je eigen geboorte land op vakantie te mogen gaan. En al dat visum kosten, wat wordt er nou mee gedaan. het is alleen maar zakken vullen. dit moet afgeschaft worden, zo stimuleer je veel Surinamers om te genieten van hun geboorte land.


  Maak melding

 10. Wat bedoelt de Surinaamse ambassade met de zin “ter facilitering van het reisverkeer naar Suriname”? De hoogte van het visumbedrag en de duur van het bezoek aan Suriname zijn niet de knelpunten van het reisverkeer naar Suriname. De echte knelpunten zijn de belachelijk hoge ticketprijzen Amsterdam-Paramaribo vice versa in vergelijking met andere bestemmingen met dezelfde afstand en vliegseizoenen vanuit Amsterdam en het monopolie van de KLM en de SLM op deze route.


  Maak melding

 11. Geweldig nieuws! Not!. Ter facilitering???? Nee, in het belang van de Geldklopperij noem ik dat!!! Waarom 165 euro? Als je het visum 3jr afzonderlijk aanvraagd = 109 euro. Schaf het visum af!


  Maak melding

 12. Waarom moeten autochtonen Nederlanders gediscrimineerd worden? Je zou verwachten dat iedereen met een Nederlands paspoort gelijk behandeld zou worden. Dit is een typisch voorbeeld van mensen die van twee walletjes willen eten. Ze willen enerzijds voor Surinamer aangezien worden en tegelijkertijd willen ze ook als Nederlander aangezien worden.

  Dit is een slechte ontwikkeling!!!


  Maak melding

 13. waardeloos; mensen trap er niet, koopt niet zo,n visum als je een tijdje in suriname wilt verblijven, dit is weer een verzinsels om de surneds om de tuin te leiden en de baviaan van front wil zo weer geld extra aan ons verdienen…


  Maak melding

 14. Maar waarom moet hét vijf keer dan normaal zo duur zijn.

  Dit betekend dat je jaarlijks minstens twee keer moet gaan naar surbo om gelijk te spelen met het huidig tarief van 35 euro per keer.

  Ik vind het gewoon een vorm van uitbuiting.

  Suris-neds zijn gewoon mensen uit suriname met een neds. paspoort,maar met hart en ziel surinamers die buiten de deur wonen werken leven.

  Sturen jaarlijks vele honderden euro’s aan genoeg doening aan vrienden,familie’s kennissen en pakketten.

  En vergeet niet ,,door die suri-neds bestaat dé s.l.m.nog..deze komt niet verder dan zanderij-schiphol en v.v.enkel en alleen met suris..alle andere berichten ten spijte.

  Kijk de bedoeling van een drie-jarig visa is goed nu de druk van de t.o.door hr. Jankie aangespannen erg groot wordt.

  Dit is gewoon tactiek van de staat om het helemaal toetegeven..

  Je wordt als volk van achteren en van voren genomen..


  Maak melding

 15. Ja, Ja, een stap in de goede richting, laat mij niet lachen. 165,00 euro voor 3 jaar, dus 55,00 euro per jaar.
  Kotsmisselijk wordt je van dit soort bepalingen. Geld vergooien als je binnen de 3 jaar maar een keer op vakantie gaat.

  Janny


  Maak melding

 16. Wat een stelletje dieven zeg , echt dit is echt te gek voor woorden.
  Daarom zal het nooi goed gaan met dit corrupte land.
  Ze kunnen niets eens rekenen.
  Als je iedere keer heen en weer reist naar su dan is het rendabel en voor drugssmokkelaars zal het geweldig zijn .
  A tang so


  Maak melding

 17. Zo meteen zijn er alleen visa’s te krijgen die 3 jaar geldig zijn. Visa’s die éénmalig worden gebruikt worden afgeschaft. Stelletje kloothommles je wordt letterlijk van achteren genomen echter zonder genot. En deze heren plegen te beleiden dat transparatie en eerlijkheid bij hen in het vaandel staat.


  Maak melding

 18. De visumplicht voor ex-surinamers is zowieso illegaal. Dit is meerdere keren in de krant en tv en zelfs in nl parlement geweest. Bij de onafhankelijkheid was afgesproken dat er geen visumplicht zou gelden voor surinamers die nl waren geworden.


  Maak melding

 19. Gisteren gaf Harry van Bommel via een Hind.radiozender uitleg over deze nieuwe vorm van visum voor Surinamers geboren in Suriname en voor degenen van wie tenminste 1 ouder geboren is in Suriname.

  Helaas heb ik het niet goed kunnen volgen (was aan de telefoon), dus hoop ik dat die uitzending wordt herhaald.

  In elk geval zitten er een paar haken en ogen aan deze nieuwe vorm van visum-aanvraag.

  Voor degenen die in Nederland zijn geboren en van wie tenminste 1 ouder in Suriname is geboren, komt er nog een probleem bij.
  Deze personen moeten kunnen aantonen dat die ouder in Suriname is geboren.
  In je paspoort staat alleen vermeld waar je zelf bent geboren, de geboorteplaats van je ouders worden niet in je paspoort vermeld.

  Om dat dus aan te tonen heb je een geboortuittreksel van je ouder(s) nodig en die kun je alleen via Suriname verkrijgen of via de Surinaamse ambassade.
  In dit geval heb je met nog meer onkosten te maken.

  Met deze nieuwe vorm kun je slechts een beperkt aantal weken in Suriname verblijven en je mag maar 1 keer verlengen met een maximum van 30 dagen.

  Suriname weet wel hoe ze Surinamers die in Nederland wonen, geld uit hun zakken kan kloppen.


  Maak melding

 20. eerst mag je niet meer rijden in suriname met een internationale rijbewijs of ned rijbewijs nu komen ze met 3 jarige visum voor surinaamse ned. stelletje hyena’s.


  Maak melding

 21. Ik krijg het gevoel…of wij juist:::::Surneds ::::UITGEBUIT::::: moeten worden….voor ons moet het toch OPEN-SKY zijn…DAAR…. GEBOREN….DUS DAAR… MOET MEN KUNNEN STAAN EN KOMEN WANNEER MEN MAAR WIL…OF NIET…ZEG HET MAAR.


  Maak melding

 22. op zo een manier kom ik veel duurder uit als in tien jaar een keer naar Suriname gaat. met die vorige regeling moest ik de helf maar betalen met de nieuwe regeling moet ik dubbel betalen.


  Maak melding

 23. Daar gaan we weer!
  Ben in de jaren 50 in Suriname geboren met een Nederlands paspoort. Was op onafhankelijkheidsdag 25/11/1975 woonachtig in Suriname en dus kreeg ik zonder eigen keus de Surinaamse Nationaliteit+paspoort. Na 1975 kwam ik naar Nederland en heb aan Koningin Beatrix in 1990 500 Nf betaald voor een Nederlands paspoort. Nu moet ik iedere keer een visum aanvragen als ik SME binnen wil. Een beter kind van Suriname is er niet!
  Maar Thailand kom ik zonder visum binnen, waarom mijn eigen SME niet?

  Grenzen, paspoorten, visa dat zijn allemaal zaken die in het leven zijn geroepen om rijk van arm gescheiden te houden. Afschaffen die hap!
  Europa is rijk geworden door Afrika uit te buiten en nog steeds. Maar de grenzen van Europa blijven gesloten voor arme Afrikaanse bootvluchtelingen die zonder visa bij honderden omkomen in de Middelandse zee.
  Afschaffen die handel! De wereld is van iedereen.

  Suriname moet haar kinderen met open armen ontvangen en proberen te profiteren van de welvaart die deze groep met zich mee brengt.

  Das


  Maak melding

 24. Ze zien me al jaren niet meer. Eerst die drugscontrole op Schiphol waarbij iedereen als een drugskoerier wordt behandeld totdat het tegendeel bewezen is. Suriname kan in dat geval ook niet kordaat en heldhaftig genoeg voor ons optreden. En nu dit typische geval van uitbuiterij. Nee, ik reis lekker de wereld af voor vakanties. Ik heb dan altijd het gevoel dat mijn geld beter is besteed. De route naar Suriname is voor mij alleen in gevallen dat het niet anders kan. Dit zal de komende jaren ook een trend worden onder een aanzienlijk deel van de Surinamers in Nederland. Een trend die door deze bepalingen hoogstwaarschijnlijk versneld gestalte zal krijgen.


  Maak melding

 25. visumplicht is niet door die baviaan ingevoerd maar door die indiaan ddbeest en trawanten haakmat en de rest pas maar op we krijgen misschien weer wisselplicht wij die uit nederland kwamen ken je de tijd nog moesten 1000 nederlandse guldens in suriname wisselen anders kon je niet terug keren naar nederland lena kwam met9 broers en zussen naar suriname voor de begravenis van haar moeder of vader weet je wat het ze gekost heeft 9000 verplicht wisselen en de rest van de begravenis ja ja denk hier goed overna
  Glenny


  Maak melding

 26. @ nummer 31
  nee het is allemaal de schuld van front.
  de bouterse aanhangers hebben last van hun geheugen, al dat geld wat wij moesten toen betalen verdween in de zakken van de militairen ze hadden buitenlandse valuta nodig.


  Maak melding

 27. het gaat niet om wie of wat laat het verleden voor wat het was ga verder, werk naar de een beter toekomst,of wil je blijven steken in de tijd.een beslissing die toen genomen was tijdens die millitaire[crisis] periode heeft dus wel tot de dag van vandaag niet het zuiver geweten en tien schone vingers van de nu reeds 12 jaren zittende tegenstanders juist doen handelen, en de tering naar de nering te zetten, integendeel ze profiteren er nog harder van.Begin bij je zelf schuld te bekennen en probeer niet je eigen tekorten goed te praten met de zwakheden van de ander.bereiken we geen moer mee.de visum plicht had reeds jaren weer afgeschaft moeten worden punt uit.een wet kan worden aangenomen als de omstandigheden het eisen ,tot dat de toekomst verbeterd. blijven uitmelken puur uit eigenbelang


  Maak melding

 28. over dit onderwerp hoeft er niet gediscusieerd te worden.

  Deze regering houd zich niet aan afspraken (regels).in de toescheidings overeenkomst zit reeds de oplossing.Heel duidelijk.het is gehakketak van de politieke machthebbers.

  Het volk wordt dom gehouden.
  Op de website van het Surinaams Consulaat A,dam staat er een lijst van landen waarvan de burgers zonder visum Suriname in mogen!!!

  Het paspoort maakt ons nog geen Hollander.
  Ik zie het meer zo,dat Suriname mij en gezin in de steek liet,toen we hulp nodig hadden.waren genoodzaakt het elders te zoeken.

  Met de nieuwe visum regel worden we nogmaals voor GEK gezet.Tevens hebben de meeste landen geen problemen met de dubbele nationaliteit.
  We worden voor de zoveelste keer door eigen volk uitgeleverd(uitgebuit)

  OPO KONDRE MANG OENG OPO!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 29. clair

  ………….Jammer maar ik moet het toch een keer zeggen.
  Suri’s werken elkaar het liefst tegen….Suri’s hebben geen kijk op bepaalde effecten van gedrag t.o.v elkaar.

  Dit hebben wij te danken aan onze eigen domheid.(politiek)

  Omdat wij steeds schurken aan de macht krijgen en verkopen zij met adviezen uit het buitenland de bevolking DOMHEID.

  Het zal een hele klus worden om de bevoking weer een helder en fris verstand, in denken en handelen te geven….IK ZIE HET SOMBER IN.


  Maak melding

 30. Leuk bedacht!Wie betaalt tegenwoordig nog voor een visum.
  ik kies ervoor om naar landen te gaan waar je geen visum nodig hebt.als SuriNed kun je met je nederlands paspoort tig landen reizen zonder visum aanvraag.
  reizen naar SU heeft de volgende problemen.
  1.naar amstelveen.(trein reis/benzine)
  2.betalen voor je visum.
  3.dure ticket
  4.kado voor de hele familie.
  5.de onvriendelijke MP op zanderij.
  6.een ieder wil geld van je.


  Maak melding

 31. Aan de verkrijging van dit visum zitten zoveel haken en ogen dat het voor slechts weinigen zin heeft dit aan te vragen.
  Als je paspoort ouder is dan 3 jaar heb je er al niets meer aan; je moet dan per se een nieuwe aanvragen. Welke gek doet dat?

  En wat het internationale rijbewijs betreft.
  Dit dien je samen met je normale NL rijbewijs bij je te hebben. Het internationale (een kartonnen vod) is GEEN vervanging van het NL rijbewijs maar slechts een aanvulling daarop.


  Maak melding

 32. heel suriname is corrupt dit weet een ieder.en niet te vergeten in nederland wordt gediscrimineert.iedereen vecht voor het eigenbelang en stoort zich helemaal niet aan het algemeen belang.

  om in aanmerking te komen voor een visum bij de nederlandse ambassade in suriname moet je echt kapitaal krachtig en geestelijk sterk zijn.
  de splitsing van deze twee volkeren wordt bewust veroorzaak door de ambassades/regering van beide landen.

  er lopen nog steeds blanke hollanders in suriname rond die grote lappen grond aan buitenlanders en surinamers te koop aanbieden.

  corruptie viert hoogtijd in suriname.begint bij de ministers en consorten en eindigt bij de heren van de vuilophaaldienst.in een woord gezegd.suriname is een corrupte land geworden.

  de sektes reizen als paddestoelen uit de grond.schoolkinderen worden ontvoerd,
  zwervers worden onthoofd zelf in boom toppen zijn deze niet veilig meer.

  nederland moet stoppen om de zwervers naar suriname te sturen.deze worden op zeer mysterieuze wijze aan hun einde gebracht.


  Maak melding

 33. Visa/verblijfsvergunningen zijn nodig in de wereld, anders wordt het 1 grote vrijgevochten boel en dan krijg je ontwrichting en anarchie in de leefgemeenschappen. Ik vind dat men blij moet zijn hiermee, het is alvast een stap in de goede richting, vooral als je Santokhi met Gilds vergelijkt, zie je gelijk een hemel en aarde verschil. Wat heeft Gilds uitgespookt in de vijf jaren tijdens zijn bewind? O.a. The Godfather van wijlen Sampie geweest (Ongewapende Zerfino is in zijn opdracht “ge-executeerd”), helpen witwassen van drugsgelden.. Denk door en je weet genoeg.


  Maak melding

 34. Hallo lezer’s

  Een meerjarig visum oke.
  Maar een hogere prijs dat
  gaat er bij mij niet in.
  Die prijs moet gewoon voor minimaal 50%
  dalen.
  grtn bakkende bakra


  Maak melding

 35. @33 dit verhaal moet je aan armand zunder vetellen met zijn onderzoek naar het wel en wee van de afrikanen 300jr geleden en voor wie nog een paspoort moet die vraagt t aan een land die je t wel geef dus je blijf met je nederlandse nationaliteit en die andere die je aanvraag want sommige landen doen niet moeilijk toch dan heb je ook een dubbele nationaliteit
  Glenny


  Maak melding

 36. nr.41 vergelijk geen appels en awara’s met elkaar.waar je ook ga je wordt altijd gekoppeld aan het land van herkomst, voor geboren surinamers en ex ingezetenen is dat suriname ,je laat je belangen achter met als doel, aan een stevige fundament te werken om dan terug te komen om het land verder te helpen opbouwen.maar wat zeggen de z.g elite van su. weg is weg men schrijft ons werkelijk af alsof wij geen deel meer uitmaken van het surinaamsevolk en dat vind ik toppunt van achterlijkheid .


  Maak melding

 37. @42 jij vergelijk walapa met pataka een van de geweldige odo van pinto en voor de rest weet jij aleen wat je bedoelt ik zeg nog een keer 400jr geleden onderzoek mag en het onderzoek van 27jr geleden december moorden zou niet mogen geef me een grote brik
  Glenny


  Maak melding

 38. Net lees ik visumvrij reizen voor India, Haiti, Caricom etc maar Surinamers tot de laatste cent uitmelken is de kunst. Geen wonder dat de SLM op sterven na dood is. Die 20 euro visum op aankomst was toch de makkelijkste manier maar we houden van om moeilijk te doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.