Moordproces tegen ex-legertop Suriname geduldtest

22

PARAMARIBO, 14 jul – Het proces rond de Decembermoorden stelt het geduld van nabestaanden en de rest van de samenleving danig op de proef. Volgens auditeur-militair Roy Elgin is er nog meer tijd nodig dan aanvankelijk uitgetrokken voor het getuigenverhoor. Waarschijnlijk moeten enkelen uit Nederland overkomen.

Dat kan als de krijgsraad instemt. Volgens Elgin zijn de verklaringen van de getuigen van belang voor de verdere vervolging. Naar verwachting zijn de getuigen in oktober beschikbaar. Dat betekent dat de zaak in elk geval niet afgerond is voor het gerechtelijk reces in september. Het Openbaar Ministerie wil onder meer de voormalige onderofficier Sam Monsels horen.

Monsels zal getuigen in de zaak tegen de verdachte oud-militair Arthy Gorré. Volgens twee getuigen was Gorré in het Fort Zeelandia op 8 december 1982. Hij was toen leider van de Echo Compagnie. De zaak tegen oud-legerleider Bouterse is eerder uitgesteld om een getuige uit Nederland te horen. De zaak is terugverwezen naar de rechter-commissaris.

22 REACTIES

 1. De jongeren vinden het erg dat de tegenslagen ’82 en 86 die het treuren waard zijn al 27 jaar zonder conclussie is.Naar alle schijn hebben wij ook de 28 jaar ’82 bereikt.Dus we gaan naar de 28 jarige treur periode.


  Maak melding

 2. De jongeren vinden het erg dat de overheid in Suriname niet heeft kunnen inschatten hoe groot de omvang en de natuur van het dec 82 onder de bevolking is ,omdat er geen conclussie is.

  De jongeren zien dit probleem nu als een voorloper voor de veranderingen.

  De jongeren vragen zich keer op keer af waarom de overheid iedereen inclussief meneer Bouterse laat rondlopen en het publiekelijk feit,dat de president alleen maar haatenergieslvo’s heeft als het gaat om het informeren van de bevolking over dit vastzittend dec ’82 proces.

  De jongeren willen geen Suriname als een bacove winkel.Ze willen geen maatschappij waar er geen conclussies bijna nergens op volgt en wordt getrokken en waar met willekeur beleid wordt gemaakt.

  De jongeren kunnen zelf hun indrukken verifiëren en wachten niet meer op die mensen die maar roepen .
  En als meneer Bouterse een verandering bijzichzelf heeft bewerkstelligd in die 27 jaar geestelijke castijding hoe zou men hem dan omschrijven.


  Maak melding

 3. Wanneer stopt men met deze 1+1=3 show ? monsel was sport instructeur en had niets te maken met 8dec . zal de soldaat die wacht dienst had bij de poort van fort zeelandia ook moeten komen op draven als getuige? of kan men de papieren niet meer vinden welke companie wacht dienst had op die dag. Elgin veel succes of misschien was jij toevallig offier van dienst op die dag


  Maak melding

 4. Het suppletoir deel van het Surinaamse volk wacht ook geduldig op de minutieuse berechting van verdachten, waaronder exponenten van deze zelfde nabestaanden, die als vergelding voor deze gevallenen hier, dood en verderf van 79 jonge militairen en honderden burgers teweeg hebben gebracht!

  Gelijke monniken, gelijke kappen.

  Ook deze rekening zal vroeg of laat door de geschiedenis worden gepresenteerd!


  Maak melding

 5. Ik vind dit voor de nabestaanden heel lastig. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de staande en de zittende magistratuur in Suriname bewust de zaak op de lange baan schuiven. Op deze manier hopen zij dat na de verkiezingen van 2010 de NDP de macht overneemt en het proces defenitief stopzet.


  Maak melding

 6. dit soort figuren die deze misdaden plegen tegen de mensheid moeten zwaar worden gestraft zodat anderen kunnen zien dat wat je ook doet hoe machtig je ook ben er is een tijd van komen en een tijd van gaan, zie vandaag hoe vredig en onschuldig charles taylor overkomt iedereen liegt voor ze een waren vredesstigter die geen vlieg kwaad doet deze mensen zijn geboren leugenaar ze liegen alsof het gedrukt staat en als hun macht gebroken is dan zijn ze net een natte krant een tandenlose tijger deze man taylor kan je vergelijken met bouterse ze hebben bijde de zelfde misdaden gepleegd tegen hun eigen mensen de één nog wreder dan de anderen maar ze krijgen wel een eerlijk prcoces dat wat deze twee BEESTEN hun slachtoffers wel hebben onthouden, daar heb ik als democraat wel problemen mee maar ik kies toch voor deze oplossing een eerlijke proces en dat deze BEESTEN de straf krijgen wat ze verdiennen.


  Maak melding

 7. Zonde van de tijd van de tijd om Sammy monsels op te roepen. Je kan niemand dwingen te getuigen. Dus ook Sammy Monsels niet. Als die man naar su komt en hij geeft aan zich niets meer te heugen, wat dan?


  Maak melding

 8. Niets nieuws onder de zon. Wij weten het al langer dat het wederom een “POLITIEKE ISSUE WORDT VAN DE N.P.S EN VOORNAMELIJK DE V.H.P VAN SANTOKHI” die beweert veel te kunnen maar in werkelijkheid “GEEN MOER” kan.
  En tot een veroordeling “ZAL ER NIMMER” van komen want daar hebben “DE HUICHELAARS” Venetiaan en Lachmon er voor gezogd.


  Maak melding

 9. Geachte redactie,

  In uw artikel wordt op subtiele wijze ten onrechte de indruk gewekt, alsof de ‘langdurige getuigen verhoren’ de oorzaak van zijn, dat het zogenoemd ‘December Proces’, wederom uitgesteld moet worden. Terwijl het opgelegd ‘oplossingsmodel’ de grote boosdoener is in deze kwestie. Een methode welke de zogenoemde Onafhankelijke Surinaamse Rechterlijke Macht i.s.m. de Surinaamse Uitvoerende Macht, via het buitenland heeft opgelegd gekregen. “Want die ‘neger’ mòet hoe dan ook gelyncht worden”.

  Een illustratie van de huidige politiek situatie in vele democratische Ontwikkelingslanden, die door democratische Ontwikkelde landen in feite in mekaar ‘gefrutseld’ wordt en in sommige situaties zelfs verprutst wordt. Neem het woelige Afrikaansland Zimbabwe als voorbeeld, waarbij de gekozen president Robert Mugabe door Westerse “druk”, niet lang terug opgescheept kwam te zitten met een Niet-gekozen premier. Terwijl in Venezuela President Hugo Chaves eerder het zelfde lot werd beschoren, maar die liet het echter niet bij zitten. In 1980 deed zich het zelfde voor in de Republiek Suriname, waarbij de gekozen Premier Henk Arron het veld moest ruimen met mede werking van de toenmalige Nederlandse regering, vanwege Premier Arron’s armoede beleid. In Honduras vandaag 2009, moest de gekozen president Roberto Micheletti jongslede het land zelfs ontvluchten.

  Maar welke Westerse landen achter deze scenario’s schuilgaan als gevolg van het ondemocratisch wisselen van de democratisch gekozen zittende macht, waarbij een sleutelrol voor de media macht hierin wordt weggelegd, daar wordt haast geen woord over gerept. En haast al deze regeringen van deze betrokken Westerse landen, spelen zich vervolgens voor de domme, zoals dat bij het zogenoemd ‘December Proces’ in Suriname duidelijk het geval is.

  En dat is de wijze hoe reeds vele decennia lang de “Parlementaire Democratie” in vele Ontwikkelingslanden, door invloedrijke Westerse ‘democratische’ landen gepromoot wordt. Waarbij deze zogenoemde derde wereldlanden met hun bevolking als kiezers, tijdens verkiezingen zelfs dusdanig vanuit het Westen gedreigd worden – zowel vòòr als na verkiezingen – als toch mocht blijken dat de uitkomst van die zogenaamde vrije democratische verkiezingen in die landen, het Westen NIET bevallen.

  Een vorm van ‘minachting van het kiezersvolk’, welk een houding zijn oorsprong vindt vanuit de onderdrukkings-theorieën ten tijde de slavernij. Welk gebeuren intussen bekend staat als De Afrikaanse Holocaust. En het zelfde spoor is derhalve te volgen m.b.t. de wijze hoe het illegaal ‘vernegerd’ naakt beeld van Anton de Kom in Amsterdam Zuidoost tot stand gekomen is.

  Niet anders als wat men meer dan vier eeuwen lang met de Afrikanen en de Afrikanen in de Diapora (AADers) beoogde. En nog steeds kunnen of willen sommigen die houding NIET nalaten, ondanks dat de Afrikaanse Holocaust is uitgeroepen tot de ‘Ergste Mensenrechtenschending’ ooit gepleegd jegens de mensheid. Minachting ten top. “En het volk heeft gekozen”, wordt er op de achterste rij cynisch geroepen, opdat de dossiers voortijdig gesloten kunnen worden en het volk tenslotte machteloos toekijkend kan overgaan tot de orde van de dag.

  Westerse landen hebben te vaak en te lang er een gewoonte van gemaakt, om zelf te willen bepalen welke regeringen, partijen en/of presidenten of symbolen, zelfs welke instituten in zowel eigen land als in Ontwikkelingslanden, hun voorkeur genieten, en welke dus wel en niet in stand mogen worden gehouden. Desnoods met fraude en/of geweld. Waarbij zij vervolgens alles in het werk stellen om “institutioneel” de gemeenschap HUN KEUZE op te leggen, onder scenario’s van diverse dreigementen waaronder; het isoleren van het in hun ogen politiek onvriendelijk land, het kiezersvolk aldaar in grote armoede storten d.m.v. een destabiliserende politieke scenario, de geldkraan (ontwikkelingshulpgelden) radicaal dicht draaien, belangrijke economische aders onklaar maken d.m.v. georganiseerde stakingen, het creëren van burgeroorlogen, zelfs het aanzetten tot overzeese moordpartijen op o.a. volksleiders, om tenslotte een spoor van vernieling achter te laten.

  In de Verenigde Staten van Amerika zijn volksleiders en zelfs de eigen democratisch gekozen presidenten of presidentskandidaten, gewoon doodgeschoten. Want zou het gerechtvaardigd zijn, om in HUN ogen onvriendelijke “regimes” met alle mogelijke middelen ‘de nek om te draaien’.

  En hoe vaak hebben ontwikkelingslanden wereldwijd hierover niet geklaagd, hoe tegenstrijdig en hypocriet vele van deze Westerse landen niet zijn, sommigen onder het mom van “vriendschapsrelaties”. Maar deze schijnen helaas (nog) naar niemand te willen luisteren. Omdat het economisch belang van deze rijke Westerse landen, veel meer prioriteit geniet dan het belang van de Parlementaire Democratie elders. En als de populaire Amerikaanse artiest Michael Jackson toepasselijk zingt; “that they don’t realy care about us”, dan worden sommigen nog boos ook.

  En op dit stuk, zou de huidige Amerikaanse President Barack Obama zowel nu als in de toekomst, het best moeilijk mee kunnen krijgen, om af te rekenen met een fenomeen, welke intussen in de Westerse politieke cultuur ingebed is geworden. Hervormingen op dit stuk zouden hemzelf zijn leven kunnen kosten.

  Vandaar dat wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya nog steeds van mening zijn, dat dit zogenoemd ‘December Proces’, niet slechts een ‘genoegdoening’ is voor een deel van de nabestaanden. Die in 1980 het slachtoffer zijn geworden van verraad jegens de eigen bevolking vanwege de Surinaamse Revolutie o.l.v. Desire Delano Bouterse. Maar dat dit ‘December Proces’ een vorm van ‘revanchisme’ is, welke georganiseerd wordt door sommige Westerse landen en hun politieke netwerken in Suriname. Dit vanwege het in 1980 mislukken van hun draaiboek, om d.m.v. een staatsgreep de enorme natuurlijke rijkdommen van het Onafhankelijk land Suriname veilig te stellen. Het pakte echter anders uit.

  En daar hebben deze landen, mede vanwege een vals superioriteitsgevoel, na zovele jaren waarschijnlijk nog steeds enorm veel moeite mee, om hun wangedrag na te laten.


  Maak melding

 10. Ik kan de mensen begrijpen maar als je mij nu zou vragen om naar een “moordzaak” van 25 jaar geleden zou ik er nooit aan beginnen. Verloren tijd ,we kunnen onze kostbare tijd en geld nu beter besteden aan de prioriteiten van de wereld van NU. Ze hadden in 1987 toen de democratie teruggekeerd was door tedoen van de “held” Brunswijk direct werking van moeten maken.En niet nu komen zeuren over een oude zaak terwijl er nu belangrijkere zaken zijn.
  De nabestaanden moeten een keer beseffen dat de mensen die toen onschadelijk zijn gemaakt geen heiligen waren maar mensen die de toenmalige wettige regeringsleiders willen liqiuderen.En let wel : de doodstraf komt voor in onze wetboek van strafrecht dus die is toegepast .
  Alleen heeft men het vanaf het begin “fout”gedaan men had die 15 mensen gewoon officieel moeten veroordelen tot de dood dan was vandaag de dag deze poespas niet nodig.Het was immers een militair regime.
  Kijk maar wat ik met Saddam Hoesein gedaan heb tot in zijn land al moest ik 5000 onschuldige mensen vermoorden


  Maak melding

 11. @ de jongeren .
  jij vergeet een aantal belangrijke dingens om te zeggen , vertel wie van suriname een bacoven winkel heeft gemaakt of weet jij niet wat dat woord inhoud , vertel ook aan de lezers en aan de jeugd dat bouterse met al zijn macht heeft geprobeerd om deze mega zaak te verhinderen of tegen te houden jij bent niet eerlijk dat neem ik jou kwalijk ik heb jou vaker een aantal vragen gesteld maar jij geeft nooit een antwoord dat zeg mij genoeg je ben de zoveelste dwaas hier op dit forum die niets toevoegen aan de discussie. lees reaktie 2, 3 en 5 het is heel duidelijk dat deze figuren niet weten waarover ze praten kritiek om wille van de kritiek inhoudelijk zijn ze net als hun baas hij staat op de podium te bléren maar hij komt nooit met een progamma hoe hij suriname vooruit gaat brengen enige wat deze man kan is comedie spelen.wat voor conclusiie trek jij uit bouterse zijn verleden wat voor colclussie trek jij over militaire schrik bewind die bouterse in suriname heeft gevoerd , welke conclussie trek jij uit een periode de bekend staat als rechtenloosheid anargie wettenloosheid. weet jij wat haat is mensen vermoorden die een adere mening hebben mensen die opkomen voor de democratie zwangere vrouwen en kinderen afslachten alsof het om beesten gaat dat is haat.deze regering laat zien dat zijn die haat niet hebben en geven iedereen de kans om zijn kant van de zaak te vertellen zodat de rechters let op de rechters kunnen beoordelen wie stafbare feiten hebben gepleegd en wat voor straf deze moordenaars van onze landgenoten krijgen zo gaat dat en niet anders . wat bouterse heeft gedaan is de mensen eerst vermoorden en dan een domme list verzinnen dat het om een tegen coup zou gaan en op de vlucht neergeschoten .vertel de lezers wat bouterse heeft geleerd uit het verleden hij is omringd door de zelfde mensen van toen de zelfde adviseurs mensen die bloed aan hun klauwen hebben hij bedreigd nog steeds journalisten vertel mij wat bouterse heeft geleerd hoe hij suriname tot ontwikkeling gaat brengen en hoe hij de problemem die hij zelf voor heeft gecreérd gaat oplossen en a.u.b zijn partijprogamma.


  Maak melding

 12. DE BERECHTING VAN BOUTERSE.
  ik wil hier mijn zienswijze neereleggen over hoe wij dienen om te gaan met de meest zwarte bladzijde in onze geschiedenis.
  met respect voor alle nabestaanden.
  over recht wil ik niet spreken.de defenitie in su over wat recht is en wat krom is moet nog gemaakt worden.
  aan een ieder wil ik vragen mij te bombarderen, mocht ik onzin uit kramen en ik zal uw wijsheid zeer op prijs stellen.
  let wel bombarderen en niet uitschelden daar ga ik niet op in.
  deze dag dient een heldere plaats te krijgen in onze geschiedenis.
  om op een goede manier verder te kunnen met elkander.
  iedereen weet dat nederland betrokken was bij de coup, dat staat als een paal boven water.
  bouterse rept er met geen woord over.
  bouterse en consorten kregen tot nov. 82 hun salaris vanuit nederland.
  onder aanvoering van kolonel valk.
  we weten nu al dat de staat nederland zich zal distantieren van de daden van kolonel valk.
  8 en 9 december kunnen we niet los maken van het context waarin het zich heeft voorgedaan.
  dat zou naar de hand zetten van de realiteit betekenen.
  het land was in een gevecht naar zelfstandigheid en daarin zijn surinamers tegen over elkaar komen te staan.
  hier ontkomt geen enkele revolutie aan.
  oud tegen jong.
  elk die in hun eigen gelijk geloofden. niemand die de ander kon overtuigen.

  het tegen over elkaar komen te staan wil ik met een voorbeeld duidelijk maken.
  als er een protectionistische decreet werd afgekondigd pareerde het buitenlands kapitaal dat met een tegenmaatregel.
  er was een decreet geslagen dat de buitenlandse bedrijven hun winsten niet meer mochten uit voeren maar herinvesteren in suriname.
  de reactie van de buitenlandse bedrijven waren dat er geen loonsverhogingen gehonoreerd werden, omdat de moeder maatschappij geen winsten uit suriname zag.
  wat, vakbonds strijd met zich meebracht.
  ik wil u terug voeren naar die dagen.
  stakingen waren aan de orde van de dag alle bonden waren actief ,de hele maatschappij was in rep en roer,
  paramaribo was even zonder electriciteit, plunderingen, de chaos was compleet.
  oud geloofde in de democratische principes en geloofde niet dat de dood op de loer lag.
  omdat niemand de ander kon overtuigen heeft de macht hen onderworpen.
  hele volkeren werden op dezelfde manier onderworpen om het gezag te doen weder keren.
  de zwarte dag uit onze geschiedenis is een voortvloeisel van deze karchtmeting tussen oud tegen jong.
  de emoties liepen hoog op er werd op de man af gespeeld, de chaos nog meer voeding gevend.

  de decreten werden niet door bouterse geslagen, hij was er wel verantwoordelijk voor, de maatschappelijke en economische chaos als gevolg, daar moest bouterse wel een oplossing in brengen.
  het heeft geresulteert in een ware bloedbad.
  toen bleek dat economische sancties bouterse niet op de knie kregen zaten ze te popelen op een anti revolutionair.

  brunswijck diende zich aan.
  iedereen weet dat hij zonder steun zo’n al omvattende chaos niet voor elkaar zou kunnen krijgen.
  ook hij zwijgt over de hulp vanuit nederland.
  dit is het recept om alle revoluties in the end op de knie te krijgen.

  wel nu als wij dit weten, hoe gaan wij ermee om?
  hier moet een helder standpunt ingenomen worden.
  een standpunt waar niet de emotie een leidende rol speelt maar de rede.

  we moeten niet alleen bouterse vergeven maar ook nederland.
  we moeten nederland haar verleden vergeven en zelf de verantwoordelijkheid nemen voor wat er op het moment staat te gebeuren.

  aan bouterse wil ik vragen zijn fouten nogmaals overduidlijk toe te geven.
  een hartgrondige verontschuldiging aan alle nabestaanden zou niet mis staan.
  een stap terug te doen in de politiek, dit omdat ndp heel veel kwaliteiten heeft om te regeren maar dat ze niet aan bod kunnen komen door de tegenstand tegen bouterse.
  en iets groots opzetten voor het volk van suriname uit eigen zak natuurlijk.

  aan alle intellectuelen die bouterse destijds geadviseerd hebben.
  beken, dat uw intelectuele adviezen destijds, hebben geleid tot de chaos waar we in terecht waren gekomen.
  neem uw verantwoordelijkheid.

  aan de nabestaanden,
  u leeft elke dag met deze wond voor u is het leed nog niet geleden.
  aan u wil ik des ondanks, na 27 jaar vragen te vergeven, als u in staat bent ertoe, dit proces is geen rechtvaardig proces.de echte verantwoordelijken blijven buiten schot.
  het kan nog eeuwig duren en de kosten zijn niet te overzien. in vergeving zult u meer rust vinden.

  aan het volk van suriname,
  dit proces neemt onze aandacht weg van de werkelijke economische problemen die om aktie roepen.
  de ene corrupte leider wordt wel veroordeeld de andere gaat er vandoor met het zwijgen van een ieder die de rechtstaat gestalte moet geven.
  9 miljoen is zoek bij sail en men vervangt de directeur, het volk betaald het door in armoede te baden.dit gaat al 50 jaar zo.
  het debacel bij sail heeft niet alleen corruptie naar boven gebracht maar ook dat we aan vereninging bedrogen worden.
  de hele raad van commisarissen weet nergens van.
  de verkiezingen zijn op komst ook daar wordt niet over gerept.
  volk van suriname laat ons geen zand in de ogen strooien, ondertussen worden er zakken gevuld.
  de een wordt rijk en de massa arm.
  precies hier zien we hoe wij armoede oogsten van de rijkdommen van mamma sranan.
  te midden van deze armoede wanen onze leiders zich in de hemel en nemen het woord democratie in de mond.

  aan onze geschiedenis kunnen wij niets veranderen maar ons heden en toekomst daar kunnen we wel wat aan doen.

  vooraanstaanse surinamers dienen in deze hun zienswijze te poneren om een goede plaats te helpen geven van deze zwarte bladzijde in onze geschiedenis.
  de kerk en andere maatschappelijke instellingen binnen en buiten de politiek.haakmat heeft het zijne al gedaan.
  in vergiffenis schuilt er grotere kracht dan revance,

  ik heb ook moeten vergeven, ik weet wat vergeven doet met een mens.
  eer ik kon vergeven heeft haat en revance mijn leven beheerst.
  en ik weet dat u dit ook weet. het heeft meer rust in mijn leven gebracht en ik kan weer genieten van het leven.
  zo is mijn mening.
  bombardeer mij met rede en toon uw grootsheid.
  als u mijn zienswijze kunt delen ben ik er zeker van dat u uw inzicht en wijsheid aan deze visie kunt geven dat het iets beters wordt.
  samen weten we meer dan een.
   
  odi bra en sa’s


  Maak melding

 13. @14 het is handig om deze boodschap door alle kinderen,de jongeren in Suriname te laten lezen.

  Dit is een goede inspanning,dat helemaal uitgewerkt kan worden. vanwege vergunningen etc.
  Het kan helpen dat de komende verkiezingcampagnes geen scheldpartijen worden, maar geestelijk gevoede oplossingsgerichte-beleidscampagnes

  Het is een grote hulp,jou ingang.
  Het gevoel van de wereld moet overnieuw beginnen en begin bij jezelf, krijgen de jongeren na jou stuk te hebben gelezen.


  Maak melding

 14. @ 12 Du
  Die bacovewinkel is kort na de afschaving van de slavernij gestart.

  De mulatinnen tijd.

  Een indruk van een bacovewinkel, vanuit de perceptie van de jongeren.
  een lekker ruikende 3 bij 4 hokje,hangende trossen bacove aan een haakje aan het plafond,veel teer,dus plakplak.

  Met zo een warmte is het bacove product onderhevig aan een snelle rottingsproces.
  het gevolg overschot aan bedorven bacoven,vanwege weinig consumtie,geen inkomsten,veeel vliegen,kan bij niet opruimen enorme glijpartijen veroorzaken,uitglijdende moesje of opa of weggooien.
  De natuur maakt weer nieuwe bacove ef moesje of opa no treffen maatregelen,dan zal die ruimte spoedig weer als slaapkamer voor het jongste kind dienen dat inmiddels al met man en kind ook prive nodig heeft, dat doordat moesje en opa no bing wanie of dat de no bing abi sma of money foe jepie ding nanga bewaarkennis.

  Du, nu weten de jongeren ook dat het geen toen ontsproten is een ordinaire machtstrijd is geworden en dat voor de rechter geen vrienden staan ,maar mensen,vyanden die koste wat het kost, er alles tot eindeloos er aan doen om hun gelijk te halen.
  In Nederland is de maatschappij toch niet verdeeld, economisch,maatschappelijk lamgelegd door de zaak Holleeder?
  Kijk in het buitenland zoveel mega noem maar op zaken,doe je zaken op hoog niveau,laat het volk voorzover volksbelang het verloop weten.

  Het enige wat de jongeren inzien, is dat zij niet meer op volwassenen in script kunnen wachten,die zoals het er naaruitziet vastgeroest zijn in een materie dat versteend dreigd te raken.


  Maak melding

 15. @ de jongeren ik weet het al is genoeg praat met de mensen die gevoelig zijn voor jou retoriek ik leef nu wat er na de slavernij is gebeurd is ver van mijn bed.jou verwijzing naar de holleeder zaak laat zien dat jij van de hoed en de rand niets weet jij lul alles wat los en vast is bijelkaar om gelijk te krijgen maar ik prik door jou onzin heen wat bouterse en holleeder gemeen hebben is dat zei twee ordinaire schurken en moordenaars zijn die andere hun vuile werk laten opknappen.


  Maak melding

 16. @De jongeren

  Domme inzending. Jij houdt je uitsluitend bezig met het verdedigen van die politieke onbenul Dus feitelijk ben jij lam gelegd.

  Als je je eigen advies nu eens opvolgde en ging werken ipv het OCER te bezoeken en hier het forum te vervuilen. 😆


  Maak melding

 17. Smoes: “omdat er in de 80-ger jaren in Suriname veel niet ‘gestructureerd’ was, kan deze zoop nog lang duren voordat het als een kaars uitdooft en niemand er verder naar taalt.

  Voorspelling: äls er nu, nu in deze tijd weer zoiets plaatsvindt (de kans daartoe is weer net zo groot als toen) dan krijgen we na 30 jaar weer zo’n zoop.

  SURINAME zal het nooit leren en/of afleren……… Waar maken we ons druk over..


  Maak melding

 18. ghandi weet je wie een nazi jager is en zie je wat er in zuidamerika gebeurtook als ze ouder zijn dan 80 jaar worden ze vervolgt en berecht de moordenaars van het zuid amerikaans volk dus vrees niet die moordenaars van suriname zullen proberen de zaak definitief te stoppen maar het zal niemand lukken er zal altijd weer iemand opduiken die om berechting zal vragen een die niet zal rusten totdat er recht is gesproken ook internationaal kan je het ze moeilijk maken net als de nazijagers ze zitten achter alle kampbeulen aan dus no span
  Glenny


  Maak melding

 19. ze hebben een nieuwe tover woord gevonden de jongeren, het leuke van is dat die pinto met iedereen mee lift het maakt niet uit hoe dom de reaktie zijn als het maar in het voordeel is van zijn hol baasje bouterse, of het oplichter uit nederland is van happeren maakt ze niets uit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.