Magische planten uit Suriname populair

8

Magische planten uit Suriname worden veel gebruikt voor psychiatrische aandoeningen, maar ook als bescherming tegen kogels of messteken. Een aantal van die planten heeft werkelijk een geneeskrachtige werking, maar over de werkzame bestanddelen is weinig bekend.

Ook in Nederland worden tienduizenden kilo’s planten uit Suriname verkocht. Zowel in Suriname als in de Bijlmer worden dezelfde kruiden nog steeds gebruikt.

Remy van den Brand praat in Noorderlicht met biologe Tinde van Andel over Winti-planten en hun geneeskrachtige werking. Klik hier voor het item op Radio 1.

8 REACTIES

 1. Magische planten uit Suriname,

  Als deze planten inderdaad bescherming bieden tegen kogels en messteken zou het gebruik kunnen worden voor het Nederlands leger in Afghanistan. Ze worden dan hiermee beschermd tegen aanslagen en bermbommen. Maar allereerst dient een vrijwilliger getest te worden. Die zou met genoemde magische plant behandel moeten worden en vervolgens vastgebonden voor de loop van een kanon. Als na het afschieten van de kanonskogel desbetreffende persoon nog in leven is dan heeft genoemde plant zijn dienst bewezen.

  Ik heb gesproken.


  Maak melding

 2. oh vandaar dat ronnie brunswijk zo ver is gekomen zonder een schoolstoel verwarmd te hebben.

  Kogel vliegen langs hem heen zelfs op het voetbalveld krijgt hij geen tegendoelpunt en zelfs zijn pistool waarmee hij vaak zwaait op voetbalvelden is gemaakt van deze magische planten.


  Maak melding

 3. en nu wordt gespot met onze geneesachtige planten…….baja….kogelvrij????mesvrij???……en straks coruptievrij?..en al die shitt????……waar gaat het heen met onze lekkere suriname…….


  Maak melding

 4. Ik denk dat opgegeven moment al die sreka planten en geesten zich zelf tegen die persoon gaan keren.

  Joe no kan sreka joe srefie ,dan je tan doe ogri. joe wan boeng djie joe srefie wawan.

  Bruinswijk kan dat ook verwachten.

  Maar inderdaad planten extracten kunnen een weldaad zijn voor geest en ziel, daar is geen plaats voor gemaakte obia’s, jeje’s enz.

  Zuiverheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.