Surinaams gezin niet dol op HIV-besmet pleegkind

4

PARAMARIBO, 24 jun – Het doorsnee Surinaams gezin is niet geneigd HIV-besmette kinderen op te vangen, zelfs niet voor een korte periode. Dit stelt de Stichting Pleeggezinnen Centrale Suriname. Een kleine wervingscampagne heeft niets opgeleverd.

Er heeft zich niet één gezin gemeld. “Het is jammer dat wij geen enkele aanmelding hebben gehad op onze oproep voor pleeggezinnen, die bereid zijn met HIV geïnfecteerde kinderen op te vangen”, zegt directeur Rinia Rotgans tegenover Dagblad Suriname. Het gaat nochtans om kinderen zonder familie, die bovendien niet permanent kunnen worden ondergebracht in een tehuis.

De stichting wil daarom troost bieden, wat ontspanning en warmte van het gezinsleven tijdens de weekends. Rotgans wijt het gebrek aan belangstelling aan de taboesfeer rond HIV. Werk dus voor overheid en particulieren die bewustmaking rond HIV tot hun werkveld rekenen. De stichting heeft doorgaans al veel moeite met het plaatsen van kinderen. Geïnteresseerde gezinnen geven de voorkeur aan baby’s.

4 REACTIES

 1. Wij moeten als samenleving voor adekwaad onderkomen zorgdragen.

  Induviduele gezinnen hebben nowerdays al de grootste moeite om zichzelf te bedruipen laatstaan het begeleiden van kinderen, die de grootste zorg nodig hebben. Ook die kinderen hebben recht op kompetentvolle begeleiding.


  Maak melding

 2. Weer een verschrikkelijk voorbeeld van een overheid, dat haar taken in het veld niet goed heeft uitgevoerd.
  Zonder redelijk doel hebben de slechtste van de slechtste beleidsmakers, nl het nw front, weer het kind in zijn welzijn geschaadt.

  Als er nu niemand is die deze kinderen in huis wil hebben ,dan zijn er straks geen professionele beroepsopvoeders en verzorgers meer voor deze kinderen.
  Ze mogen dan niet meer naar peuterspeelzalen etc etc etc.
  Weer een vloek om straks te verbreken,omdat deze overheid front omwille van 1 man DDB en na 27 jaar onderzoek dec 82 en nog geen conclusie, kinderen in Suriname geboren heeft laten worden zonder droom en wat nu blijkt deze Surinaamse kinderen als ze enigzins oud zullen worden,zullen sterven zonder iets bereikt te hebben.

  niet eens speelgoed! erg, he, van deze kindermonsters van frontbeleidsmakers.
  Niet te vergeten die electoraten van ons in Holland,die de Nederlandse beleidsmakers bewust de andere kant hebben laten opkijken,alleen om hun wraakbehoefte rond dec 82 rond te krijgen.

  Weer het Surinaams kind GOED NIEUWS ONTNOMEN,door grote mannen en vrouwen die niet zagen of zien wat er vlak onder hun neus afspeeld.

  De rechten van het kind moet deze overheid maar op internet gaan opzoeken.

  Als ik die kinderen van Suriname zou zijn, zou ik op basis van de afgesproken wereld rechten van het kind, deze misleidende rancuneuse mensen regering front naar huis sturen.


  Maak melding

 3. Beste jongeren,

  Ik stoor mij mateloos aan het feit dat bij iedere reactie op een berichtgeving de regering een veeg uit de pan krijgt. Waar blijft onze verantwoording. Op een bericht waarbij niemand een kind wil die met HIV besmet is, wordt de regering weer bepist. Is dat wel eerlijk?. Pleeggezinnen centrale is een instantie die ervoor zorg dat kinderen die gaan “thuis” hebben er een vinden. Dat mensen liever niet een kind adopteren met H.I.V heeft met andere diepliggende oorzaken te maken en dat betekent dat er voor elk van ons als bevolking werk is.We moeten:
  1. Ons goed laten informeren over de hoe en wat van H.I.V
  2. We moeten nu eindelijk ervoor zorgen geen onbeschermd sex te hebben, of ons te houden aan een partner. Is die partner niet te vertrouwen dan moeten we onze verantwoording kennen door en of te stoppen met die relatie of paal en perk te stellen condoom. Als we nou eens een keertje de hand in eigen boezem steken, zal het aantal kinderen met H.I.V tot een minimum beperkt worden. STOP MET STEEDS SCHELDEN OP DE OVERHEID EN NEEM EIGEN VERANTWOORDING. WANT GELOOF ME WELKE REGERING OOK AAN DE MACHT KOMT, ALS ONS ATTITUDE NIET VERANDERD GAAN WE GEEN MILIMETER VOORUIT KOMEN.

  Daphne


  Maak melding

 4. geachte mevr watson.d.ik kan me zo”n beetje de angst van de samen leving begrijpen die mensen zijn niet zo goed geinformeerd omtr de ziekte hiv.als men alleen hiv hoort is men al bang .men is zelf zo bang in sme voor ziektes dat men zelf bang is het woord kanker uit te spreken .( men zegt altijd die hft K of die hft die takroe zieki )en sommige mensen hebben zelf de moeite om het hoofd boven water houden ,en om nog voor een ziek kind te zorgen die heel veel aan dacht nodig heeft is veel .de overheid zou ik zeggen kan toch zo”n huis laten bouwen en prof personeel aan schaffen om voor zulke kids te zorgen .en dan kan b.v. voor de wekends naar een gezin worden gevraagt die b.v. zo”n kind in de wekens bij zich wil en maandag terug brengt .dat zou beter zijn denk ik dan kan men zo wennen aan zo”n kind en zo dat kind dan volledig tot zich op nemen.en mevr watson hiv ,word niet alleen door sex of meerdere partners hebben verspreid het kan ook door bloed tranfusi zelf als je naar de tand arts ga moet je voor zichtig zijn wand als die zijn matiaal niet goed steriliseerd heb je ook een probleem ik ken zo”n dame kimberly.b.die was nog maar 16 jr die ging naar de tandarts die zijn matriaal niet goed had gesteriliseerd en bingo dat kind werd ziek met het noodlotig geval zij ging dood ( want men had in de jaren 80 nog geen aids remmers) en ook nog een paar andere klanten van die dokter ,die kon het niet aan en pleegde zelfmoord ,net wat u zei laat men de mensen goed laten informeren omtr die ziekte dan zal men niet zo bang zijn voor die kids ,ik zit zelf in de verzorging ik ben na mijn werk 2 dagen per week budy voor zo iemand ik begelei hen doe iets leuk met hen dat vinden ze zelfs heel goed ik moet me ook aan mijn werk houden op emotioneel vlak ,maar toch als zo iemand sterf heb je er soms moeite mee ,maar ik heb er vrede mee omdat ik voor zo iemand kon zijn en hen gelukkig maken ze vragen me zelfs soms als ze dood zijn als ik ze dan toch nog wil mooi maken voor de laatste toch dan leg ik ze ook af en net wat ik zei ik heb er dan vrede mee laten ze in sme ook wat diep over gaan nadenken dan zal het ook lukken veel sterkte in sme en als ze een stichting mochten openen voor de kids kunnen we hier in europa onder ons land genoten ook wat aan bij dragen in de vorm van geld op een rekening dat zal het dan aan genaam maken voor iemand die toch voor de kids wil zorgen zo zien ze ze zijn niet alleen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.