Nieuwe gevallen Mexicaanse griep in Suriname

0

PARAMARIBO, 24 jun – Er zijn drie nieuwe gevallen van de Mexicaanse griep ontdekt. Dit meldt het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. Het betreft de leden van één gezin: man, vrouw en kind. Vermoedelijk zijn er nog meer mensen besmet.

Maar die melden zich niet aan. “Het gaat hier om mensen die zich hebben aangemeld en bij wie monsters zijn getrokken”, zegt BOG-topfunctionaris Wim Bakker. De monsters van zeker negentig personen zijn opgestuurd naar het Carec-laboratorium op Trinidad. De drie besmette gevallen kwamen voor in een groep van twintig waarvan de resultaten reeds bekend zijn.

Van de rest is nog niets bekend. Formeel zijn er veertien lokale gevallen bekend. Voor het BOG is het trekken van monsters de beste methode om zo snel mogelijk vat te krijgen op het verloop. “We krijgen inzicht in hoe erg het is en hoe snel de besmettingen lopen”, aldus Bakker. De meeste meldingen blijken te komen uit kringen rond de volleyballers die ziek terugkeerden uit Trinidad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.