Aandacht voor Surinamers bij Dodenherdenking

10

De Vereniging Ons Suriname en de Vereniging van ex-KNSM-ers ‘De Kroonvaarders’, nodigen u uit om op maandag 4 mei deel te nemen aan de Dodenherdenking. Deze zal plaatsvinden in Loods 6, Kompaszaal aan de KNSMlaan 311 te Amsterdam.

De twee verenigingen organiseren sedert 1992 de Dodenherdenking. Op het scheepvaartmonument staan veel namen van Surinaamse zeelieden, die op koopvaardijschepen in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Zij verdienen ons bijzonder eerbetoon en bijzondere aandacht.

De herdenking start om 15:00u en duurt een uur.

10 REACTIES

 1. He he eindelijk,but a little to late.

  Ik zou een ieder afraden daaraan deel te nemen,de herdenkingen geschieden reeds meer dan 60jaar.
  Nu pas worden de Surinamers daarvoor uitgenodigd?
  En what about de herdenkingen van de Indie-gangers ook daar worden de Surinamers miskend.
  Stoppen jullie deze oproep maar in je ………..
  En toch zal je enkele Surinaamse slijmballen horen roepen met veel kwijl uit hun snuit,wat leukkkk.

  Nogmaals deze oproep raakt kant nog wal,hier kan men duidelijk uithalen dat Surinamers als 3e rangburgers worden gezien.


  Maak melding

 2. liever te laat dan nooit .
  wij surinamers herdenken ook onze mensen die voor democratie en vrijheid opkwamen zelf dat mag niet in de ogen van sommigen, ik vind dat een barbaarse houding.


  Maak melding

 3. @ nummer 3 .
  dat klopt ben ik met jou eens .
  hun reaktie laat zien dat deze mensen geen repect hebben kleinzielig zijn kortzichtig en emotioneel dom en achterlijk, en vol rancune zitten. men kan uit zijn reaktie halen dat hij een zielig mannetje is.


  Maak melding

 4. whawhawha DU,ik een zielige?whawhawhaawat je zegt ben je zelf,en dat noemt zich democraat?
  Jij vindt het allemaal best om in een verdomd hoekje te zitten,jouw soort zal nooit opkomen voor zijn recht alles wat de bakra zegt buig je voor.Je bent het eens met no3.waar ben je het mee eens ,tja laat maar als je het maar eens kan zijn whawhawhawhaa.

  Het Zij Zo,Surinamers zijn nooit geeerd tijdens de herdenkingen en nu komen ze daarmee,ze doen maar,figuren als DU zijn lang blij dat de slavenmeester effe over hun bolletje aait.


  Maak melding

 5. @ nummer 5
  Verbeter de wereld maar begin bij jou zelf .heb jij die surinamers geéerd. hier laat men zien dat zij de mensen die hun leven hebben gegeven voor vrijheid niet vergeten zijn .op 8dec herdenken wij ook onze doden, mensen die hun leven hebben gegeven voor de vrijhedenen democratie die wij nu in suriname hebben .denk maar daar over na als je dat kan .


  Maak melding

 6. De vrijheden en democratie???Duivel??Je bedoelt die snoeppot,want je boeventuig steelt en rooft nog steeds.Ik herdenk geen doden van december is mijn verworven recht,omdat de omgebrachten niets goeds in de zin hadden met het gewone volk ze dachten aan hun eigen zakken, als het enigszins gelukt was zou je meer doden moeten herdenken.Voor de zoveelste keer het waren zij of hun klaro.
  Ik herdenk wel mijn opa`s broers die hun leven hebben gegeven voor een zinloze oorlog van de kolonisten ,Nederland ,in Indonesie.
  Ga jij verder met je geslijm hielelikker-DU die bakra`s zien je toch als 3e rangsburgers NO MATTER WHAT YOU DO.


  Maak melding

 7. je kan de man uit de goot halen maar de goot kan je niet uit de man halen . je kan van nick veranderen maar je valt door de mand door jou dom gelul. bouterse had wel goede gedachten tog hij heeft jou laten zien hoe hij een land van al zijn verworvenheden kan beroven. je ben echt laat maar hoor, verworven rechten zijn democratie, stemrecht stakingsrecht het recht om te leven dat zijn rechten die vastgelegd zijn in onze grondwet, moet jij mij vertellen wie een loopje met als deze rechten van de surinamers heeft genomen??.. ik heb een advies voor jou gefrustreede hersen het maakt niet uit hoe mensen jou zien het belangrijkste is hoe jij jou zelf ziet en hoe je zelf in het leven staat en heel belangrijk normen en waarden. als ik jou gedachtengang volgd is iedere witte man mij iets verschuldig mensen die zo denken zijn schytsofreen. jij zeg precies hoe je ben een nietsnut een derde rangs burger .


  Maak melding

 8. @daddie ook jij bent net als Pinto een gefrusteerde eend(doksie) nog maals zoals je je voelt ben je en spreek je, word volwassen en ga vooruit zadel de jeugd niet op met jou frustraties geef ze een eerlijke kans op het ontwikkelen van een eigen mening.


  Maak melding

 9. Whawhawhaawhaaaa dank je wel bakaramang en DUivel,jullie laten je ware ik NU DUIDELIJK blijken.
  DUivel als je,je eigen reaktie`s leest kom je echt tot de ontdekking dat JIJ DE DERDERANGS BURGER bent,je zeikt wederom over recht en democratie nogmaals je hebt geen ene benul wat het inhoudt,nietsnut???????Heb je het over jezelf????????Maar dat wisten we wel DUivel.Whawhawhaaaa DUivel mijn hersenen werken OPTIMAAL in tegenstelling tot jouw hersenen die elk artikel aangrijpen om jouw FRUSTRATIES af te reageren over iets die ver in het verleden ligt,de achtergebleven Surinamers hebben het reeds lang verwerkt en HEM vergeven.Maar no spang in 2010 ie sah sjie soema gwe en soema tang.
  Zie maar hoe je weer over Bouterse begint je heresenen gaan echt niet verder.
  Bakaramang whawhawhawhaaaa,de jeugd behoeft geen les van mij om hun eigen te ontwikkelen ook zo een koeterwals van een wannabe reageerder je lijkt DUivel wel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.