Surinaams staatshoofd: onderwijs niet onderbreken

13

PARAMARIBO, 27 apr – Het middelbaar onderwijs mag onder geen beding onderbroken worden. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Het voornemen van lerarenvakbond BvL om protestacties te voeren, komt dan ook niet goed aan. De belangen zijn veel te zwaarwichtig.

Kennelijk wordt daar te lichtvaardig mee omgesprongen. “De leraren moeten er rekening mee houden dat ze bezig zijn met de kansen van jonge mensen”, zei Venetiaan in het STVS journaal. Vooral de schoolexamens kunnen te lijden krijgen. Een slechte voorbereiding is het laatste waar studenten aan durven denken. Toch is de kans levensgroot dat het ook gebeurt.

De BVL eist een behoorlijke beloning voor leerkrachten. Dat zou er niet in zitten met de nieuwe loonstructuur van de overheid. De speciale toelagen zijn er niet meer bij. Dat nu is een breekpunt in de besprekingen met de werkgever. Venetiaan ziet geen reden tot antagonisme. “Er is altijd ruimte tot praten over problemen. Als je van goede wil ebnt, gebruik je die ruimte ook.”

13 REACTIES

 1. leraren moeten er rekening mee houden dat ze bezig zijn met de kansen van jonge mensen”, zei Venetiaan in het STVS journaal
  ,, ja mooi ,als die mensen niet kunne eten en een normaal leven leiden, kunne ze ook geen goeie lessen geven aan onze jonge sranang mans.. dus pai deng sma ,,


  Maak melding

 2. Toen ik pas terug was in dit land waren het de leerkrachten, die zich bedienden van redelijk tot nieuwe vervoersmiddelen.

  Heden ten dage lopen deze uitermate strategische krachten als paria’s rond.

  Hebben leerkrachten dan ook geen recht om te mogen bestaan en voortbestaan?

  Ze verdienen slechts een fractie van datgene wat een redelijk opgeleide- tot analfabete assamblee-lid maandelijks naar huis meeneemt.


  Maak melding

 3. Er was toen wel sprake van antagonisme(srtrijd tussen 2 opvattingen. Front niet praten met Vallies want hij staat toch achter de opvatingen van DE NDP.De president ziet nu het licht in van,” praten met elkaar”.Eten en drinken hoeft niet.Geluuuuukig leer en zie ik hoe het in Holland in de politiek aan toe gaat.Vraagstuk, kamervragen naar aanleiding van knelpunten of verbeterwensen,beargumenteren waarom wel,waarom niet eens,dan nemen de grote partijen hun besluit of ze wel of niet blijven bij hun voorstel. Maar nee negeren,negeren en negeren totdat je nu als overheid in dit specifieke onderwijs probleem je doel voorbij bent gestreeft.De president heeft het over de jeugd. Is er plaats in zijn hart voor de jongeren die NDP/megablok aanhangen.Dus kong leg uit.


  Maak melding

 4. Weet Opa Ro echt wat hij zegt.
  “Surinaams staatshoofd: onderwijs niet onderbreken”>>>b.v gek bewijs>>>>> in het verleden was hij HEADMAN….stakingsbaas Nr.1.
  zodat men in hem kon gaan geloven om ooit Pres. te worden.

  Opa Ro, Opa Ro zelfs J.A.Pengel heeft het leven gelaten….Meneer de Pres weet wat u zegt.


  Maak melding

 5. Een interessante ontwikkeling bespeur ik hier, men ziet en leer over hoe het in holland aan toe gaat. praten om tot een oplossing te komen het zogenaamde poldermodel.de jeugd heeft goede voorbeelden nodig in suriname mensen me onbesproken gedrag integere mensen dat kan ik van meer als de helft van de politiek in suriname niet zeggen. Wilgo moet ophouden om over de ruggen van de jeugd en de toekomst van morgen zijn politieke strijd uit te willen vechten met deze regering.


  Maak melding

 6. Het onderwijs mag aan de ene kant niet onderbroken worden. Helaas hebben we te doen met ministers (de goede niet te na gesproken), die steeds de weg kiezen van confrontatie in plaats van overleg. En wanneer men zg. wordt uitgenodigd voor overleg, proberen deze ministers steeds weer tijdens dat “overleg” hun eigen ideeen door te drukken, omdat zij denken het recht aan hun zijde te hebben.


  Maak melding

 7. Komt ervan als je alleen met jezelf wil overleggen,je eigen haalbaarbeidsstudies doet, je eigen conclussie trekt, de ondernemingsraden onvoldoende erbij betrekt,de vakbonden waarvan de leider een ander politieke voorkeur heeft, praktisch uitsluit van overleg en daarmee naar de maatschappij een opperarrogante houding uitstralen.Boosheden moesten allang gecultiveerd zijn in het belang van de studenten,de toekomst.De jeugd mag eisen dat ze de haat van toen en nu niet willen erven.


  Maak melding

 8. @5,Du jij zegt dat NDP/MEGABLOK aanhangers dom zijn en nog veel meer.jij Du krijgt inplaats van verstand meer wijsheid.Eigenlijk moet de vakbond een externe Troubelshooter bureau aanstellen en dat door de overheid laten betalen.Wil je weten waarom:Er is zoveel persoonlijk kwaad en pijn van TOEN EN NU aanwezig tussen de mensen die moeten gaan praten, dat misschien elkaar vergiftigen gaat helpen dat de sterkste wint.MIJN voorkeur zou in dit geval uitgaan van,een mix van SURINAAMSE,NEDERLANDSE en AMERIKAANSE consultants.ALS je overnieuw wil beginnen, begin dan met onafhankelijke getuigen,want er is altijd een heen en weer getrek. je weet niet of de leugen waarheid is.Elk conflict NU oplossen met externe ai mang. het jokken mag wel wat minder worden.


  Maak melding

 9. @ nummer 9
  voel jij je aangesproken ??…
  je kan iedereen erbij halen maar als de intentie er niet is om tot een oplossing te komen heeft het geen zin .maar ik vind opvallend dat jij met het iedee komt voor een bemiddeling ben jij van jou geloof gevallen ??
  ik zal jou uitleggen waarom ik vind dat de aanhang van de megablok en de ndp dom zijn. hoe kan je na alles wat deze mensen land en volk aan hebben gedaan nog lid zijn van zo een partij vertel jij mij dat in jou bewoording. a.u.b. vertel mij over welke pijn je het hebt breek mij de bek niet open als je het over PIJN hebt, probeer mij met feiten tegen te spreken en niet met geruchten .


  Maak melding

 10. mini-ster pieresident,

  met lerarenstking hebben jullie een legale gekozen regering ten val gebracht bent je dat vergeten?

  je bedoelt zeker niet onderbreken van het onderwijs in het binnenland.

  ga aub terug naar je roots in het binnenland en sla een tijgervel om je lende en ren met een speer achter de wilde beesten.


  Maak melding

 11. Toen 1980,nu 29 jaar en 3 regeringen front later, is het nog steeds niet gelukt goede kinderopvang op te zetten.Het combineren van zorg en werk voor vele ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar is niet proffessioneel geregeld door de overheid, met alle sociaal-maatschappelijke gevolgen van dien. Het is de regering na 29 jaar en 3 regeringen front later, niet gelukt wat te doen aan de vele jeugdige ventertjes en venterinnetjes die op straat knippa, kranten etc (van het hoogerhuijsstraat) verkopen.Alle kinderen moeten naar school.Hoe staat het met de vroegtijdige schoolverlaters die op straat hosselen.Hoe staat het met de school/vakopleidingen voor deze jongeren/kinderen?Na 29 jaar en 3 regeringen front later, zijn scholen vooral in bepaalde buurten vergeten, wat betreft de cosmetica, het meubilair, de speelpleinen laatstaan de gebouwen, toiletten en water dat naar behoren uit de kraan hoort te stromen voor de hygiene en als de kinderen dorst hebben.Na 29 jaar en 3 regeringen front eten de mensen geen broodje brug, maar broodje front anders zouden zij niet staken. Het is niet gelukt een deugdelijk onderwijssysteem van 0 tot 18 jaar op poten te zetten, waarbij ook gedacht is aan de vroegtijdige schoolverlaters. Hoe gaan we deze groep opvangen? Hoe komt het dat de kinderen uitvallen uit het onderwijssysteem? Het is na 29 jaar en 3 regeringen front later, niet gelukt alle scholen van deugdelijk onderwijsmateriaal te voorzien ter stimulering van de ontwikkeling vsn kindere/studenten.Na 3 regeringen front kun je stellen dat er selectief en in sommige gevallen helemaal niet naar kinderen/studenten/leraren geluisterd is.Het is neit gelukt onderwijs in het binnenland te proffessionaliseren,laatstaan stadsleerkrachten te motiveren kinderen,let wel kindern te gaan onderwijzen in het binnenland. Onderkomen voor leerkrachten in het binnenland is in vele gevallen slecht te noemen.NDP inspireert(ideologie)het denkbeeld van geloven in eigen kracht en kunnen.Gezien de vlek in de geschiedenis bieden zij transparantie.Er is in de 29 jaar geen nieuwe beweging opgestaan om de NDP te elimineren. Er zijn wel vele pogingen gtracht, zonder succes.NDP motiveert,Hard werken,zodat je boven je eigen kunnen kan uitstijgen.Ondanks de NDP door front genegeerd is,hebben zij standgehouden en hu partij kunnen structureren en professionaliseren.Ondanks het niet notitie nemen van de NDP zijn zij samengebundeld tot NDP/MEGABLOK,hebben zij standgehouden en komen Nu duidelijk sterk uit de strijd.


  Maak melding

 12. @ nummer 12 bedankt voor jou domagogische gelul en retoriek .waarom zeg je niet dat het front die staatsgreep heeft gepleegd en dat het front onze geld waarden heeft laten devaluweren. al die verworvenheid die jij opnoemd waren wel voor 1980 in suriname en de man die jij adoreerd die moest zonodig een coup plegen omdat het niet goed met suriname ging. dat klein beetje hoop die de surinamer toen hadden dat het goed zou komen met ons land is in puin geschoten door die militairen en sterker nog na die mislukte revo staat suriname er slechter voor dan voor de jaren 80. toch probeer jij mij te vertellen dat dit alls wel nodig was, mijn vraag aan jou is voor welk doel. als je alles opteld en aftrek van de revo dan kan je niet tot een andere conclussie komen dan dat het voor 1980 niet zo slecht was in suriname het was zelf velen malen beter dan nu op alle gebied . dus conclussie de revo heeft ons land economisch sociaal moreel eingelijk op alles geen goede dienst bewezen . ik heb nog een belangrijke punt voor jou ga na hoeveel regeringen bouterse heeft versleten toen hij de macht had om tot niets te komen. dan vraag ik mij af waarom het hem nu gaat lukken om het land te ontwikkelen.maar toen hij de absolute macht had in suriname niet is gelukt om het land te ontwikkelen. gewoon LOGISCH denken mi boi . 1+1=2 nog steeds mss in ocer niet of bij de ndp .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.