Volgend jaar weer Ramlila theater opvoering

3

Op 18, 19 en 20 juli jl. vond in het Prinses Beatrixpark in Schiedam de drie-daagse openlucht theatervoorstelling Ramlila plaats. Ondanks het regenachtige weer werd deze bijzondere voorstelling bezocht door ongeveer 2.000 mensen, meldt de organisatie

Het verhaal van de Ramlila is afkomstig uit het mythologische epos de Ramayana (Werelderfgoed Unesco). Het verhaal van de ‘goeden’ (Goddelijke incarnatie) en de ‘slechten’ (demonen), waarbij uiteindelijk het goede het kwade zal overwinnen.

Op de tweede speeldag speelde zich een bijzonder natuureffect af. Op het moment dat de zus van de demonenkoning haar gemene spel begon, ontstond er ineens stortregen. Er ging toen als het ware een siddering door het publiek heen: “…….alsof God ermee speelt werd rondgefluisterd door vele aanwezigen.”

De organisatie kijkt tevreden terug op de Ramlila theater opvoering in de open lucht en overweegt ook volgend jaar wederom de Ramlila te programmeren.

3 REACTIES

  1. Mooie epos heb het jaren terug in z’n geheel meegemaakt en daarna wederom op de surinaamse Televisie gevolgd op m’n vakantie tijdje terug,zeer indrukwekkend kan het aan een ieder aanbevelen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.