vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOnderzoek naar hoge vliegtarieven Suriname

Onderzoek naar hoge vliegtarieven Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Telegraaf meldt dat de Vereniging van Reizigers (VVR) en de SP de komende weken onderzoek doen naar de ticketprijzen op de vliegroute tussen Nederland en Suriname. Volgens de organisaties maken de KLM en de Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM “op een schandalige manier misbruik van hun machtspositie” op deze verbinding.

Met de uitkomsten van het onderzoek, dat woensdag is begonnen, hopen ze minister Camiel Eurlings (Verkeer) ertoe te bewegen te komen tot een tariefsverlaging. De VVR en de SP zeggen sterke aanwijzingen te hebben dat er “krankzinnige” prijsverschillen zijn op de route Amsterdam-Paramaribo. Ze krijgen al langere tijd klachten dat de ticketprijs varieert van 600 tot ruim 1000 euro voor dezelfde vlucht.

Volgens de VVR en de SP houdt de minister onvoldoende toezicht op de tarieven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

34 REACTIES
 1. en dat bepaalt minister Eurlings hélémaal zelf, er komt dus geen marktwerking aan te pas…..Dat de tarieven hoog zijn ontken ik niet, maar dat de politiek geen grip heeft op een zelfstandig operende multnational…hebben de SP en de mensen die verder actievoeren blijkbaar niet in de gaten. Tariefsverlaging kan slechts als de consument een andere keus maakt en de maatschappijen die nu naar Suriname vliegen links laat liggen. Elke andere actie of elk ander onderzoek is alleen maar publiciteit. En de mensen die nu mooi bij Tor liggen en een P’tin Meid proberen te scoren….moeten denk ik dat vooral eerst doen, en blijven doen en blijven doen….al het andere is volksverlakkerij.


  Maak melding
 2. Er is geen onderzoek nodig om te weten dat met name het Surinaamse volk wordt geflest.

  Voor minder dan de helft vlieg je van Amsterdam over Paramaribo naar Rio de Janeiro.


  Maak melding
 3. Tariefverlaging kan slechts als de consument een andere keusmaakt natalia
  welke andere keus joe sa waka nanga voetoe go na sranang eindelijk wordt er aandacht aanbesteed ik hoop dat er een goed resultaat uit komt


  Maak melding
 4. Natalia

  Wat voor keus moet de consument dan maken? Er is toch geen andere alternatief. Als je rechtstreek naar Su wilt vliegen is het met de KLM of de SLM. Heb je een voorstel voor de mensen die actie voeren, om de hoge ticketprijzen van KLM en SLM te tackelen?

  Het is beter je stem te laten horen dan helemaal niks doen. Goede zaak dat er mensen zijn die actie voeren tegen dit crimineelgedrag van deze 2 luchtvaartmaatschappijen. Go for it actievoerders, once you will succeed.

  Peace out.

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding
 5. Lezen jullie GOED aub:

  KLM en de SLM misbruiken hun monopolie!!

  Persoonlijk denk ik dat de SLM daar de oorzaak van is en KLM niet gaat concurreren door met lagere prijzen te komen omdat het niet hoeft.

  De SLM daarentegen heeft de hoge prijzen wel nodig, anders overleven ze het niet. Daarom wil de Surinaamse regering geen andere maatschappijen toelaten.


  Maak melding
 6. Ik ben het eens met no.4, het is alleen maar bla bla van SP. Ik heb voor een maand een rondreis gemaakt naar Indonesie (met KLM)en het jaar daarop naar Maleisie incl. hotel en eten (3x daags) voor hetzelfde bedrag wat ik zou betalen naar Su zonder verblijf en eten. Bedenk wel dat je naar Indonesie en Maleisie 13 tot 15 uur vlieg. Lieve mensen wordt wakker de nederlandse regering zal er nooit iets aan doen. Mijn advies is: vlieg via Miami naar Su. het scheelt enorm in de prijs.


  Maak melding
 7. Mensen,er is al eerder een rechtszaak geweest en daarbij kwamen de 2 maatschappijen als winnaar uit de bus.
  De SLM en niet de KLM is de oorzaak van de hoge prijzen.Ook toen ze samen met KLM op 50-50 basis vlogen.KLM heeft geen vrees voor concurentie van SLM.Ik denk dat deze zaak weer met een sisser afloopt en we vrolijk verder gaan met de bevolking uitmelken zoals de Ned. regering dat nu doet met de z.g. vliegtax.


  Maak melding
 8. Er mag geen enkele vliegtuig vanuit Europa vertrekken en direct landen op Zanderij.(rechtstreeks)
  Alleen Nederland mag dat !!!!!!!!!!!!Dus dat ding EU. is ook een bedonder boel voor buitenlanders.

  Dit is een overeenkomst van die schurken NPS en Nederland.

  Daarom waar jij ook zou willen instappen, landen in Su.(JAP)…mag niet…eerst rond zwerven dan landen…zo zit men de boel te bedonderen en Nederland doet even hard aan mee.

  Daarom SP niet doen als of gij dat niet weet.


  Maak melding
 9. Eindelijk wordt er aandacht besteed aan de hoge ticketprijzen naar su. Ik heb vorig jaar 1200euro betaald om mijn broer te gaan cremeren nadat ze eerst zeiden dat er geen plaats was en toen weer hadden ze wel plaats dat duur was enz.
  Het zijn de surinamers die ons oplichten hoor.Kijk maar op de markt.ze verkopen gewoon verrotte spullen zoals groente enz en zeggen dat het uit su komt terwijl het gewoon in ned wordt geteeld.


  Maak melding
 10. Er dient een mentaliteitsverandering onder Surinamers te geschieden. Elke Surinamer wilt rechtstreeks van Ams-Par vliegen en niet via omwegen zoals Miami. Dit is ons probleem en de vliegmaatschappijen SLM/KLM weten dat. Daarom altijd volle vluchten in de zomer en in december.Totdat de Surinamers een andere mentaliteit gaan vertonen en naar andere vakantiebestemming zoals Thailand/Indonesie/Turkye gaan vliegen. Wij vormen geen eenheid en zijn niet bereid offers te brengen in het streven naar het boycotten van deze vluchten naar Suriname omdat we daar familiebanden hebben. De vluchten zitten dus alrijd vol met EuroSurinamers die met familiebezoek gaan.
  Vanna


  Maak melding
 11. Een onderzoek hier,een onderzoek daar,men blijft maar in het oerwoud zoeken naar antwoorden terwijl die er ALLANG zijn!!Dit heeft allemaal geen zin!Want wat wordt daarmee op korte termijn opgelost??Eeen hoop bla bla maar uiteindelijk wordt er toch niets aan gedaan!Misschien over zo’n 500 jaren zullen de ze tarieven IETS gaan verlagen!Maar dan lig ik al 500 jaren in mn grafkist en hoeft het allemaal niet meer!


  Maak melding
 12. Er zijn wel degelijk alternatieven als je tenminste niet voor 5 of 6 weken maar korter wil gaan naar SME Bijv.via Miami duurt wat langer maar je moet het er voor over hebben.Indien je rechtsstreeks wil vliegen dan ben je afhankelijk van deze monopolisten.Er is nog een alternatief SME wat vaker links laten liggen en voor andere bestemmingen kiezen,zo zie je nog wat van de wereld en in het uiterste geval gewoon boycotten en niet emotioneel worden van”Maar Ik mis Suriname”.


  Maak melding
 13. @ Unulukubun: Tijdens de afgelopen regeeerperiode(s) is er gekozen voor een open sky policy. Iedereen mag op Zanderij vliegen. Hoe zou het toch komen dat Martinair vanaf september afhaakt? Hoe zou het toch komen dat maatschappijen als TUI en Arkefly (voorlopig) zijn afgehaakt? Waarom zijn er geen price fighters die het hiaat willen of kunnen opvullen? Omdat Suriname zich nadrukkelijk nog niet op de kaart heeft gezet, met dank aan SLM. Zij willen koste wat kost de prijzen hoog houden. En dit geldt niet alleen ten nadele van de Suri’s die (altijd) klagen dat de prijzen zo hoog zijn (en desondanks 2 x per jaar naar Su komen). Nee, dit geldt voor alle reizigers richting Suriname. Iedereen is de dupe. Enkel en alleen omdat er zoveel Suri’s in Nederland wonen hebben KLM/SLM nog enig bestaansrecht op deze lijn. Ware dat niet zo geweest, dat hadden we weer de roeiboot moeten nemen. Zo is het en niet anders. Daarom ga ik mee in de postings @ 8 en @ 13. Duurt iets langer, maar het heeft op termijn misschien effect. De mensen moeten zelf een keer een vuist durven maken. En de rol van de Nederlandse politiek in deze? Ach laat maar. Ik heb in de Tweede Kamer nog nooit een debat meegemaakt over de hoge intercontinentale vluchtprijzen. Dus dat zal ook deze keer wel weer een zeepbel blijken.


  Maak melding
 14. no 6 Sandra, hoe gaat dat via Maimi naar sur, Via welke reisburo en wat kost zoiets. Want ik zoek al geruime tijd een andere rouite naar Sur . rechtstreeks is veel te duur.gr


  Maak melding
 15. Amerika of suriname?

  amerika is ietsjes verder voor 200 euries
  suriname 800 euries.

  dit moeten we onderzoeken want er moet een comissie en blabla komen en deze nicht ik bedoel Eurlings heeft weer een dagtaak voor zichzelf geregeld.

  Ja dat is die zelfde vent die in nederland een weg 3 jaar lang onbenut niet opensteld voor het verkeer. hij reed er zelf elek dag langs maar vroeg zich niet af waarom deze weg niet werd gebruikt!

  en zo iemand gaat dan onderzoeken waarom de prijzen zo hoog zijn.

  ik zeg maar zo een enkele reis naar suriname voor deze nicht en boven de oceaan even naar beneden kijken mijnheer Eurlings dat is gioedkoper voorons en iedereen. want wat jij gaat doen doet de surinaamse en de nederlandes bevolking pijn!


  Maak melding
 16. no. 15 en no. 20. Informeer bij D-reizen kies voor een amerikaans luchtvaartmij. Delta Airlines, US airlines of elk ander vliegmaatschappij zeg maar dat je zo goedkoop mogelijk wil vliegen naar Su. Je bent hooguit langer onderweg. Twee jaar geleden gevlogen naar Orlando in Florida voor na 5 dagen, daarna via Puerto Rico voor 4 dagen naar Aruba en weer voor 5 dagen naar Miami om uiteindelijk terug te vliegen naar Amsterdam. Wilde aanvankelijk eerst naar Aruba, Orlando en vervolgens naar Miami maar omdat alleen KLM de monopolie heeft om rechtstreeks vanuit Nederland te vliegen op Aruba zou de ticket ons p.p. 1000 eur. duurder uitkomen. Het lijkt een beetje omslachtig maar het scheelde ons toch een hoop geld. Bij D-reizen wordt alles voor je uitgezocht, neem er rustig de tijd voor zodat ze alle mogelijkheden voor je kunnen uitzoeken. Zij kunnen wereldwijd in bestanden van elke reisorganisatie waar de gewone burger niet in kan komen. Volgens mij is er ook een verbinding met New York via Curacao. Succes


  Maak melding
 17. @ Unulukubun: Tijdens de afgelopen regeerperiode(s) is er gekozen voor een open sky policy. Iedereen mag op Zanderij vliegen. Hoe zou het toch komen dat Martinair vanaf september afhaakt?
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Slaap niet mi boi…wij hebben te doen met zeer zware liegers en bedriegers.(niet druk maken hoor ….Martin….. dochter… KLM)


  Maak melding
 18. meneer kritische Noot,
  u meot wel weten waar u over praat.
  Bij elk bedrijf krijgen de medewerkers korting maar bij de KLM wordt er wel belasting ingehouden van de winst die op de korting gemaakt wordt.Kunt u dat volgen??
  En IPBers bezetten nooit en te nimmer een stoel die een volbetaald passagier had kunnen gebruiken.De letters IPB betekent n.l. Indien Plaats Beschikbaar dus als dat er niet is wordt er ook niet gevlogen.
  Comprende?


  Maak melding
 19. Veel barbari maar geen oplossingen; hieronder de oplossing van hoge/wisselende vliegtarieven op suri.

  Alleen BWIA vliegen (Europa-Trinidad-Paramaribo) totdat KLM en SLM zwichten.

  KLM: aandelen KLM is voor een groot deel in handen van de Ned staat en koninghuis–schrijf dus massaal protestbrieven naar de NL staat en beatrix en geef aan dat zij immoreel bezig (neo-coloniaal) zijn dwz suri nog steeds aan het uitbuiten zijn. immers aandeelhouders hebben invloed op het beleid van een beursgenoteerde bedrijf en kunnen door veel protest het beleid van binnenuit zelf veranderen.KLM niet meer vliegen!

  SLM: niet meer vliegen voor zes maanden (failliet laten gaan) want de overhead van dit bedrijf is gigantisch en is gebaseerd op vriendjes die via de politieke partijen aan een baan zijn geholpen terwijl velen geen visie, geen capaciteiten etc hebben de functies en veelal overbodige functies zijn gecreeerd.
  — Oplossing: na faillisement een samenwerking met diverse buitenlandse mij’s opzetten waar surinaams personeel als crew en grondpersoneel meeparticipeert (geen eigen vliegtuig); dit creeert in eerste instantie meer werkgelegenheid in suri en als deelbemanning werkt men bij div. mij’s en doordat er meerdere mij’s mogen vliegen kan KLM niet anders dan prijzen verlagen en komt er op een gezonde manier concurrentie. In de toekomst kan suri haar eigen vliegtuig gaan leasen/kopen als er een gezonde infrasstructuur is ontstaan agv de concurrentie.

  Heb je goede ideeën mail mij: [email protected]

  Amar


  Maak melding
 20. Consumenten die andere keuzes maken, en via een andere route vliegen, mooi…dan ben je bezig met je eigen portemonnaie, al het andere is water onder de brug…en de SLM uitschelden, waarom schelden jullie de KLM niet uit? Of durven jullie niets te zeggen tegen de grote blanke baas? Martin vloog toch ook naar Suriname, en ze zijn onder druk van de marktwerking gestopt. Notabene, passagiers konden alleen terug als ze flink in de buidel tasten. Niemand heeft ze hier uitgescholden toch……SLM en de Surinaamse regering heeft tot twee maal toe mensen die in moeilijkheden kwamen omdat ze via Belgie of zo naar Su waren gereisd terug gevlogen…Aub laat je goed informeren en als je actie wilt voeren go ahead, maar doe dat goed geïnformeerd en met dignity.


  Maak melding
 21. Ook op de routes uit America en het Caraibisch gebied naar suriname heeft de SLM en de surinaamse regering restricties en bepalen ze de prijs. Van Houston naar Trinidad is $ 400-500 round trip (6 uren vliegen). Van Trinidad naar Suriname ($600) 1 uur vliegen.
  Ik heb van mijn vakantie genoten in het Carabisch gebied en het was heel goedkoop ook.
  Mensen er zijn over 100 landen waar je een leukere vakantie kan hebben voor minder geld.


  Maak melding
 22. Ja hoooooooorrrrrrrrrr daar gaaaaaaan we weer what the hell willen jullie nu weer gaan onderzoeken, gaat al jaren zooooooooo!!!
  Zolang SLM zijn 1000den personeel laat werken en blijft werken zullen wij altijd heel veel blijven betalen voor de tickets voor onder andere, de hele fam. buren vrienden van de slm personeel…!!!!
  Zijn jullie zo dom of doen jullie dom, of zijn jullie blond????
  Opo dompoe…… sakka sakka
  Begin eerst in surie….


  Maak melding
 23. Amsterdam-paramaribo v.v. is voorlopig een goedenroute.Er moet een derde party komen op deze vliegroute,dan zullen de klmslm anders gaan piepen.De Belgen hadden het geprobeerd,maar van korte duur.Nu zijn de Surineds aan de beurt! Het is jullie belang en niet klm/slmsbelang.Sp ook niet en Eurling praat misschien namens KLm.
  Heb ook rondreis gemaakt JAVA-Bali,afstand 2x Amst.-Parbo voor 3 weken incl eten en drinken hotels met airco plus zwembad..voor maar 1600 euries….


  Maak melding
 24. Kennelijk weten velen niet hoe er bij KlM maar veel meer bij SLM gesjoemeld wordt met de IPB regeling. Er komt meer dan eens voor dat voor de volle 100% betalende passagiers eruit worden geknikkerd dus niet mee kunnen en een IPB’er wel meekan. Bij upgraiding hebben de volle pond betalende passagiers recht op. Niet bij KLM en SLM. In de praktijk worden de IPBér geupgraid naar de zakenklasse en niet de volle 100% betalende passagiers. Bij SLM gaan er per vlucht circa 30 politici gratis mee. Er zou goed zijn als de VVR en de SP ook hiernaar een onderzoek zouden doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES