zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit NederlandMinister Hirsch Ballin in augustus naar Suriname

Minister Hirsch Ballin in augustus naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse minister van Justitie Hirsch Ballin bezoekt op 24 augustus a.s. Suriname, waarbij onder meer de 100% controles op de agenda zullen staan. Dat schrijft minister Verhagen van Buitenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer, inzake het verslag van zijn reis naar Suriname .

Tijdens het bezoek van Verhagen aan Suriname op 13 en 14 mei jl. werd ten aanzien van de 100% controles overeengekomen verder overleg te voeren waarbij de wederzijdse ministeries van Justitie respectievelijk Buitenlandse Zaken betrokken zullen zijn.

In de brief meldt Verhagen ook dat President Venetiaan onderschrijft dat de strijd tegen drugs en drugscriminaliteit door moet gaan. De lichamelijke en geestelijke integriteit van passagiers bij de 100% controles dient echter consequent in acht genomen te worden. Voorts sprak Venetiaan zijn zorg uit over het beeld dat vooral bepaalde bevolkingsgroepen doelgroepen in de controles lijken te zijn.

opening
Fernandes Express
BODO Party

27 REACTIES
 1. dit kan op deze manier niet verder,men moet naar andere alternatieven zoeken.zoals het persoonlijk gewicht van de passagiers in de tickets vermelden.

  bij vertrek op de luchthaven moet deze op de bascule staan om te kijken of zijn gewicht het zelfde is gebleven.als deze in gewicht is toegenomen doet er niet toe slikken of niet maar moet direct gecontroleerd worden


  Maak melding
 2. Als dit bezoek geen resultaten mocht opleveren, dan kan de Surinaamse regering zoals ook andere mensen al gezegd hebben het SLM toestel laten landen op b.v. Brussel of Dusseldorf enz, en zeker weten zal een Belgische luchtvaartmaatschappij best wel op Suriname willen vliegen, en dan zijn we ook eindelijk eens verlost van de peperdure KLM die de boel chanteert omdat de Surinamers met de rug tegen de muur staan.


  Maak melding
 3. Jo, het wordt tijd om net als Indonesie destijds alle betrekkingen met Nederland te verbreken. Ik denk dat ze daar economisch meer last van zullen hebben daar Suriname niets meer te verliezen heeft.
  Waarom mijn conclusie?
  Wel, ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat vanaf de stopzetting van de ontwikkelingshulp aan Suriname het Economisch slechter begon te gaan met Nederland.


  Maak melding
 4. “Voorts sprak Venetiaan zijn zorg uit over het beeld dat vooral bepaalde bevolkingsgroepen doelgroepen in de controles lijken te zijn.”

  belachlijk van baviono. moest dat nou perse? ik dacht dat het een totale surinaamse zaak was welke alle surinamers aanging. dat noem je een staatshoofd van een multiculturele land. alsof hindustanen/chinezen/javanen/indianen ook niet aan de 100% controle worden onderworpen. tot op hoog diplomatiek niveau gaat die man over rassen praten.


  Maak melding
 5. Voorts sprak Venetiaan zijn zorg uit over het beeld dat vooral bepaalde bevolkingsgroepen doelgroepen in de controles lijken te zijn.
  ——
  lees: Vene maakt zich druk omdat het vooral de negers zijn die gepakt worden met bolletjes in hun maag.
  Dit bewijst maar weer eens dat Vene niet een president is voor alle surinamers maar juist alleen voor de blaka’s. Als mensen van andere bevolkingsgroepen zouden worden gepakt met bolletjes in hun maag dan zou deze Vene zich daarover helemaal niet druk over maken, maar omdat de mensen die gepakt worden op hem lijken maakt hij er zo’n issue van.


  Maak melding
 6. @nummer 8 wat een ontsmakelijke opmerking van jou waar heb jij dat gelezen als je dit raciaal wil uitleggen heb ik wat voor jou je kan je nog herinneren dat er een grote partij drug is ondekt in portugal 300 kilo weet je wie dat waren en weet jij welke familie van die zelfde mensen in de ndp zit en welke grote brijf deze mensen bezitten in suriname een aantal zijn vrijgesproken en een familie van parmessar is tot 10 jaar veroordeeld drug heeft niets met ras temaken maar met geld hoe komt een bedrijf als yokohama aan zoveel geld breek mij de bek niet open hoor jagdish


  Maak melding
 7. @ nr 9 dombo-du:
  Welke mensen uit suriname worden het meest gepakt met bolletjes in hun maag op schiphol???
  Juist ja: ’t zijn de creolen en boslandcreolen en dat is een FEIT. Kijk maar bijv. naar al die culturele groepen die zijn opgepakt en veroordeeld (en dat is nog maar een klein voorbeeldje).

  Vene maakt zich druk over die 100% controles:
  “Voorts sprak Venetiaan zijn zorg uit over het beeld dat vooral BEPAALDE BEVOLKINGSGROEPEN doelgroepen in de controles lijken te zijn”.(Dit staat i.h. artikel zelf zie de laatste zin)

  Impliciet zegt Vene dus: mensen die op mij lijken zijn de doelgroepen van die 100% controles en worden gepakt met bolletjes in hun maag en daarover maak ik me druk.

  Vene is dus raciaal bezig en op te komen voor zijn eigen mensen i.p.v. alle Surinamers. Als alleen maar mensen van andere bevolkingsgroepen werden gecontroleerd zou hij NIETS zeggen en er geen issue van maken.

  Dus DOMBO-Du: voordat je je muil opentrekt en met koeterwaals komt leer eens begrijpend en logisch te lezen. Jouw voorbeeldfiguurtje vene is raciaal bezig en dit is het zoveelste bewijs daarvoor.


  Maak melding
 8. @ du: het is toch duidelijk dat het meestal negers zijn die gepakt worden met bolletjes in hun maag tijdens de 100 controlewerkzaamheden op schiphol? lees je de kranten niet? was het niet een (neger) “brassband” die laatst was aangehouden met bolletjes? trouwens, om het duidelijker voor je te maken, jouw afrikaanse stamhoofd heeft het over de 100 controle op schiphol. men praat niet over 300 kilo’s die in portugal is onderschept, of 100.000 kg in bananenboten, of 500000 kg in planes in het binnenland, nee! we praten over de 100% controle nu, maar nee, je bent zo dom dat je desparate wordt en een geval aanhaalt welke nix met de 100% controle te maken heeft.


  Maak melding
 9. @raj waarom ik dat als voorbeeld geeft is dat jij als de kippen bij bent om dit in raciale hoek te zetten ik weet niet welke ras er meer op schiphol gepakt worden daar gaat het mij niet om maar je moet hier niet de indruk wekken alsof het alleen maar zwarten in de drugs zitten want dan ben jij verkeerd bezig en nog wat jij noem mij dom want dat is hier tegenwoordig het woord die men gebruikt maar als jij zo slim ben moet jij ook weten dat iedere politieke partij in suriname raciale trekjes heeft om maar te zwijgen over racisme als vene ee racist is vraag ik mij af hoe sardjoe noemd kijk maar naar de bevolkings samensteling en naar politieke partij hun leden dan kan jij antwoord geven wie nou dom is nummer 11 mag ook antwoord geven op deze vraag . ik kijk niet naar ras ik kijk naar de mens onthoud dat goed mie boi racisme komt niet voor in mijn denken mensen die zo denken zijn ziek


  Maak melding
 10. “Voorts sprak Venetiaan zijn zorg uit over het beeld dat vooral bepaalde bevolkingsgroepen doelgroepen in de controles lijken te zijn.”

  Ja aan wie zal het daar aanliggen? De pakkans bij hindoestanen, Javanen, Chinezen, Inheemsen kun je ook wel verwaarlozen. De douane in Amsterdam is niet en nooit gek geweest en weten waar de vette buit op bepaalde welke bevolkingsgroep kunnen (ver)halen..

  Ik blijf erbij die 100% controle mag voorbij BLIJVEN!!! Ik heb er nooit last van!! Wellicht omdat ik altijd medewerking verleen aan de douanes in Nederland en in Suriname.
  Ik gedraag me voorbeeldig en zo hoort het ook!!


  Maak melding
 11. @ Du,
  Als je de reacties van raj en mijzelf eens goed naleest dan zal je zelf zien dat we helemaal niet beweren dat alleen de negers met de drugshandel bezig zijn. Wij stellen dat juist zij het meest gepakt worden op schiphol met BOLLETJES in hun maag.En dat is een FEIT (maar jij bent te stom om dat te kunnen inzien en te begrijpen).
  Dit hele artikel gaat over de 100% controle (op oa bolletjesslikkers) en dat Vene zich daarover druk maakt.
  Maar tja jij kan zelf niet eens begrijpelijk lezen dus ik ga me niet meer druk maken over jouw. Eens een DOMBO altijd een DOMBO.
  Ga je maar met Bouta bezig houden (als een gekraste grammofoonplaat)want dat is het enigste wat je kan doen.


  Maak melding
 12. @13: Maar als het raciale aspect in de berichtgeving zo irriterend overduidelijk uitsteekt, moet ik dan de struisvogel gaan lopen uithangen en doen alsof mijn neus bloed? In het verleden heeft die Baviaan bewezen een racist te zijn, en nu komt het maar al te duidelijk naar voren, en al helemaal in de functie van een staatshoofd die in principe alle rassen dient te vertegenwoordigen in de buitenlandse politiek. Dat hij met opmerkingen (let wel: op het hoogste diplomatieke niveau) komt als zouden de witte mannen zich focussen op een bepaald ras op schiphol, vind ik eerlijk gezegd wel een beetje ver gaan. Ik geef je nu een (haast onwaarschijnlijk) voorbeeld: Stel Balkenende komt naar Suriname en zegt aan Venetiaan dat hij zich zorgen maakt dat Nederlandse Turken gemakkelijk aan vergunningen komen dan de Autochtone Nederlander. Hoe klinkt dat? Je kunt dat niet maken als staatshoofd, vooral als staatshoofd van een land die verschillende rassen herbergt. Je dient je nationaal op te stellen, voor alle rassen, en vooral niet proberen op te komen voor een bepaald ras waar je toevallig bij hoort. Dat jij nu met verhalen komt aandansen als zouden de Hindustanen ook vertegenwoordigd zijn in de drugshandel, heeft helemaal niets met de kern van de zaak te maken. Ik zie dat als een domme poging van je om de fout van de Surinaamse president te helpen verbloemen.


  Maak melding
 13. @ raj,
  Maak je toch niet druk over Dombo-Du, hij zal wat je probeert uitteleggen toch nooit begrijpen. Daarvoor ontbreekt hij behoorlijk wat IQ puntjes. Die gast kan niet begrijpelijk lezen. Zoals ik al zei eens een DOMBO altijd een DOMBO.


  Maak melding
 14. @raj en jagdish ik ben blij voor jou dat jij en jou maatje die intelligentie in huis heb jongen tegenwoordig is het een de trend hier om iedereen dom te noemen jullie zijn de slimste jongens van de klas blij voor jullie mijn compliment want ik heb het gevoel dat er hier alleen maar hooggeschoolden zijn .


  Maak melding
 15. Wat ik mij al die tijd afvraag sinds het gedoe rond de 100% controle is waarom alleen surinamers hieraan worden blootgestelt?!
  Waarom controleren ze geen marrokkanen die hash smokkelen of turken die heroine smokkelen??!!
  Ze zijn gewoon te bang/laf om aan die gasten hun lijf te komen, want ze weten dat als ze een(1) moslim vrouw aanraken de pluris uitbreekt!!


  Maak melding
 16. De 100% controle is mijn inziens ingesteld om de surinaamse gemeenschap, die geldt als de meest aangepaste groep, te criminaliseren,te vernederenen en te treiteren!!!
  Ik kan mij niet voorstellen dat een grote drugsdealer 300 kg probeert te smokkelen door het laten slikken van bolletjes, want in dat geval zouden alle passagiers inclusief de bemanning bolletjes moeten slikken!!
  Als hij maar een gedeelte van de passagiers laat slikken duurt het voor hem te lang voor hij van zijn troep af is!!
  Aangezien er ook geen schaarste heerst van cocaine op de nederlandse markt, integendeel zelfs, is dat een indicatie dat het via andere kanalen vrijelijk binnenkomt: wat mij sterkt in de mening dat dit beleid is gericht om de surinamers te vernerdern!!!


  Maak melding
 17. @ nr 21 Dombo-Du,
  dat is nou precies een reactie van iemand die geen moer te zeggen heeft en die verbaal knock-out geslagen is.
  Troost je hoor dombo-du ze hebben speciale basisschool programma’s voor volwassenen. Mischien kan dombo-du daaraan deelnemen zodat hij eindelijk de kunst v.h. begrijpelijk lezen leert.


  Maak melding
 18. het probleem bij jullie is iedereen moet met jullie eens zijn zo niet dan ben je dom nou zal ik jou wat zeggen jagdis ik ben liever dom dan racist en in ben eerder dom dan dat ik het ooit opneem voor een dictator onthoud dat maar meneer slimpie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES