dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijUitgebreide Keti Koti viering Den Haag en A'dam

Uitgebreide Keti Koti viering Den Haag en A’dam

-

Does Travel - naar Suriname

Op 1 juli 2008 is het 145 jaar geleden dat de Nederlandse slavernij in Suriname en op de Antillen werd opgeschort. Onder de naam 145 Jaar Keti Koti Den Haag vindt een herdenking, bezinning en viering plaats. Het thema voor 145 Jaar Keti Koti Den Haag is: De kracht van Afro – Surinaamse & Caribische cultuur vanuit de gebroken keten. Vrijheid, Vrede, Tolerantie.

Ook in Amsterdam zijn er diverse activiteiten. Op 30 juni vindt voor de 15e keer de herdenking plaats van het slavernijverleden van de stad Amsterdam op het Surinameplein. Op 1 juli vindt de Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden plaats bij het Nationaal Monument Nederlands Slavernij-verleden in het Oosterpark. Daarnaast ook nog andere activiteiten zoals de uitzending van een documentaire en het Keti Koti festival in het Oosterpark.

UPDATE: De Keti Koti optocht in Rotterdam op 1 juli a.s. gaat gewoon door. De optocht begint om 12.00 uur. Het verzamelpunt is de Grote Visserijstraat, meldt de organisatie

Het volledige programma van de Keti Koti viering in Den Haag is hier te zien of op www.ketikotidenhaag.nl. Informatie over de viering in Amsterdam vind je op Amsterdam.nl.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. is de keti-koti alleen bedoeld voor een bepaald ras.of toegankelijk voor de verschillende groepen landgenoten in nederland.

  de tijd is aangebroken om gezamenlijk met ons allen de surinaamse geschiedenis te herdenken.alleen op deze manier zouden wij een natie kunnen vormen.
  srananman wi alamala na wan.
  of we zullen andere namen moeten creëren voor de verschillende herdenkingsdagen van onze geschiedenis.


  Maak melding
 2. Ok iedere Surinamer die het wil vieren hang die dag je Suri vlag uit, hier in Den haag hangt er ééntje minimaal uit op deze dag, ja wel…..ja zeker ….bij mij….dit wordt de 3e jaar achterelkaar dat ik m ga uithangen, de buurkinderen weten inmiddels hoezo en waarom en vooral waar ligt Su en wat is de geschiedenis mbt de slavernij !

  Dus hang je Suri Vlag op 1 juli uit,
  en laat tot BAM hangen he !


  Maak melding
 3. De slavernij , {leed ,ellende en pijn van een medemens herdenken ,die honderden jaren door een andere “medemens” , zonder hart en ziel is verricht , alleen maar , om geld en rijkdom}, ja , je leest het goed , herdenken , en dit moeten wij elke jaar herdenken . nooit vergeten . En Keti- Koti {helemaal vrij zijn van die zelfde leed ellende en pijn , die een “medemens” zonder hart en ziel , een andere medemens alleen maar voor geld en hebzucht aanricht} vrij , vrij , vrij en nogmaals ,vrij en dit moet massal met z’n allen gevierd worden . Veel sterkte , en succes mensen .


  Maak melding
 4. Vorig jaar heb ik me aan mijn buren geergerd.
  Ze hebdden de radio gewoon luid aan staan op 30 juni om 20.00. Dat er nog mensen zijn die geen respect hebben voor de minuut stilte op 30 juni. Stel dat dit zou zijn gebeurd op 4 mei. Dan was de pleuris toch uitgebroken?


  Maak melding
 5. A’dam – Rotterdan – Den Haag en nationale viering, wat een versnippering. Nu passen surinaamse creolen zelf een soort verdeel en heers toe. Dadelijk zullen de roddels over nyan moni van de verschillende subsidie kranen de kop opsteken.

  Waarom vragen zoveel surinamers in Nederland de blanken om de herdenking te betalen. Waarom leggen surinamers niet zelf het geld bij elkaar. Het is te vergelijken met Nederlanders die zouden vinden dat Duitsland maar de dodeherdenking op 4 mei zou moeten bekostigen.


  Maak melding
 6. als men ook geld moet vragen voor hun optredens op zo een dag als deze dan kunnen wij de tent maar sluiten.het zijn de principeloze surinamers die deze valse streken uithalen.wie gaat in dit geval aan zijn vijand geld vragen om te feesten.

  het geval dat door marianne is aangehaald is duidelijk te merken dat we hier te doen hebben met een stelletje oplichters.ik weet dat er kosten gemaakt moeten worden

  maar dan zou kwakoe/zazo dit moeten bekostigen.en niet de nederlandse belastingsbetalers.nederland moet gewoon stoppen om steeds de goeie sint uit te hangen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES