woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit NederlandGeen vergunning voor Keti Koti optocht R'dam

Geen vergunning voor Keti Koti optocht R’dam

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse gemeenschap gaat dinsdag 1 juli zo nodig illegaal de straat op om de afschaffing van de slavernij te herdenken.,,Dit pikken Surinamers niet!’’ zegt Stanley van Kallen van stichting Krioro Rutu. De betrokkenen bij het jaarlijkse feest Keti Koti zijn woest nu de gemeente geen vergunning verleent voor de optocht door Rotterdam, schrijft het Algemeen Dagblad.

Wat voor Nederlanders 4 en 5 mei is, is voor de Surinamers op 1 juli Keti Koti schrijft de krant. Volgens Stanley van Kallen werkt de gemeente echter op alle mogelijke manieren tegen.

Op het laatste moment worden nieuwe eisen gesteld, aldus Van Kallen. ,,We hebben aan bijna alles voldaan. Gisteren zeiden ze plots dat het een probleem was dat de ’s Gravendijkwal een kwartier zou worden afgezet. Terwijl als Turkije met voetbal wint de Coolsingel uren vast staat!’’

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Waar…. din man diezie nanga X aantal nazaten fu katibo… gaan jullie constant tegenwerken.

  Daarom een stevige 145 jaar protest…illegaal.
  Dat wil men en geen gesmeek.!!!!!!!
  Gewoon massaal op straat…geen feest….. come up man.


  Maak melding
 2. volgens mij slapen velen van jullie nog.men heeft nog steeds niet door dat de blanke hollanders bezig zijn met een grootschalige reorganisatie plan.dat de allochtonen in een hoek moet drijven.

  als men af wil zijn om allochtoon genoemd te worden dan moet men voortaan ook alleen maar de feestdagen van holland vieren.
  wie weigert dit te accepteren mag het dak op.


  Maak melding
 3. Ik heb het gezegd, ik zeg het u en ik zal het blijven zeggen: Nederland houdt meer van de Turken en Marokkanen en niet van de Surinamers. Alleen weigeren de Surinamers dat in te zien.


  Maak melding
 4. Krutu Oso,

  Tuurlijk willen ze niet dat 01-07-2008 gevierd wordt als slavenbevrijding. Zo snel mogelijk alles vergeten en niet proberen erover te praten zal de nederlanders helpen hun imago te verbeteren.

  Wat misschien een idee is, is geld verzamelen en een echte boek over de slavernij uitbrengen en deze gratis net zoals het JODENBOEK aan iedere Rotterdamer verstrekken.

  Ik vergeet 01-07-1863 niet en hopelijk derest van de samenleving ook niet


  Maak melding
 5. surinamers hebben in de loop der jaren hun eigen kansen ruischoots verspeeld. Keti-koti vier ik nooit in nederland, want dat vind ik tegenstrijdig. Ik woon in nederland en werk vrijwillig voor de witte maatschappij.


  Maak melding
 6. Jullie hebben er in Rotterdam een feesie van gemaakt. Als jullie er op een eerbiedige manier mee waren omgegaan, net als 4 mei of te wel 30 juni hadden jullie dat respect afgedwongen. Men ziet het nu als een carnavals evenement.
  Houdt het waardig en sacraal.
  1 juli is not a party. Het is overigens geen dag om trots op te zijn. Het is de dag waarop het Nederlad beliefde om mensen van hun ketenen te bevrijden.
  Is het soms bevochten???
  Nee, zo kwam het Nederland uit.
  1 juli is dus een ptata dag.

  Laten we met onze eigen dag komen en enkele jaren geleden reeds heb ik begrepen dat dat 30 juni is. Op deze dag is er trouwens toch reeds een landelijke bezinningsceremonie op het Surinameplein in Amsterdam.

  Dat is ook zo op 4 mei. Een centrale nationale dodenherdenking op de Dam. Waarom moet elk gehucht proberen zijn eigen feestje te organiseren.

  Zo komen we er ook niet.

  Alles is panja panja


  Maak melding
 7. Als de Surinaamseregering nog steeds hun slaaf is hoe wil men toestemming krijgen maspassie te vieren,

  wij worden op allerlei manieren verkocht,aan deze B……,ze gieten ons nog steeds met owru bongro,s die ze niet meer willen gebruiken,de regering lacht met de breed kant van hun smoel hoe blij ze zijn met de giften die mogen ontvangen, dan hoe dan afschaffingslavernij
  aketie no kottie.ik wil alle Surinamers oproepen om op straat te gaan 1 Juli,en ze bewijzen dat we geen slaaf van ze meer willen
  zijn.

  Bakra Basy A KE BA!!!!!!.


  Maak melding
 8. het is wel jammer dat velen surinamer dit probleem die is onstaan tussen de burgermeester en de organisatie gelijk in het zwart witte trekken dat doet de organisatie ook en ze trekken vergelijk die niet nodig zijn en alleen maar olie op het vuur gooien ik wil de organisatie vragen voldoe jij aan de de regels die gesteld worden en wat zijn de eisen die gesteld worden om zo optocht te houden en die vergelijking met voetbal van turkye vind ik persoonlijk nergens opslaan tegen woordig moet je bijna voor alle evenementen ordedienst hebben of mensen die voor de veiligheid zorgen dus stanga vertel wat het echte probleem is spietkong?????


  Maak melding
 9. Keti Koti bestaat niet echt. 80 procent van de creoolse vrouwen zijn door hun creoolse mannen in de steek gelaten. De meeste creolen praten over Keti Koti maar weten niet wat het betekent. Ja, je wilt vrij zijn en niet werken, alleen meer vrouwen hebben en veel kinderen maken en niet kunnen verzorgen en weg lopen. Hebt respect voor je vrouw en kinderen. Mooie Keti Koti!


  Maak melding
 10. che,
  volgens mij is je buik vol,go sribi boi
  dit is echt geen uitving van de surinamers.let maar goed op het gebeuren in nederland.dan zal je tot andere gedachten komen.

  altijd hebben jullie te ouwehoeren over de surinamers.net of deze de hoofdschuldige zijn van alles dat op de wereld plaats vindt


  Maak melding
 11. Che, eindelijk ben ik het me je eens. Maar het schijnt dat Suriname weer een kolonie van Nederland wordt, gezien de bemoeienissen van de SP en het CDA, wat dat betreft. Leuk he, daar in Nederland.


  Maak melding
 12. Hey ik merk dat er heel wat onzinnigheden op dit forum worden geplaats. Ik lees graag de reacties, maar het zou fijn zijn als men eerst nadacht voordat menging typen. Houd je aub aan het onderwerp en kom met iets vernieuwends.


  Maak melding
 13. Misschien willen ze juist daarom die 400 miljard euro, zodat ze gedurende een aantal jaren heel uitgebreid en uitbundig zowel in Suriname als in Nederland keti-koti kunnen vieren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES