zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieJustitie Suriname hecht aan profiel cokeslikker

Justitie Suriname hecht aan profiel cokeslikker

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 jun – Het profiel van een bolletjesslikker blijft een belangrijk instrument bij het opsporen van deze groep van smokkelaars. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het profiel heeft zijn nut bewezen. Op de Johan Adolf Pengel luchthaven is menige volgepropte smokkelaar in de kraag gevat. En het gaat maar door.

Op elke vlucht weer worden slikkers gelicht uit de passagiersaanwas. Weliswaar komt steeds modernere apparatuur beschikbaar. Maar niets gaat boven de persoonlijke waarneming. “Het profiel zal gehandhaafd blijven”, zegt Santokhi. Het maakt dan niet uit welke groep passagiers de zetbazen weer uitkiezen. Nu lijken de culturele groepen die Nederland veel bezoeken in.

De arrestaties van groepen en individuele artiesten op de Nederlandse luchthaven Schiphol, doen vermoeden dat er een switch zit aan te komen. Vroeg of laat zal een andere groep koeriers worden aangesproken. Niet zo lang geleden waren het vooral bejaarde reizigers die werden gevat met bolletjes coke in hun maag. Justitie tracht zo alert mogelijk te blijven. “Maar ook de samenleving moet meehelpen”, aldus Santokhi.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Is het echt zo ingewikkeld om die zetbazen aan te pakken? Dit is toch het paard achter de wagen spannen?

  De vernietiging van de mensheid zet zich maar voort!


  Maak melding
 2. Santhokie,

  De zoveelste broodje aap van jou als het om media aandacht gaat.

  Waar blijven je optreden als echte minister:
  Orde en handhaving. Anno 2008 en je grote haringmaatjes bezit Suriname nog steeds geen code veiligheid. Dag in dag uit worden mensen doodgereden, maar kennelijk is dit niet van belang omdat de haringvrienden van je dit project niet steunen.

  Denk ook een keer aan je volk in plaats van aan jezelf.


  Maak melding
 3. De minister van J&P moet gewoon erkennen dat zijn beleid mbt het bestrijden van drugs geen kant op gaat. Het komt telkens voor dat met groot machtsvertoon een paar “grammetjes” in beslag worden genomen en de kleine “visjes” worden gearresteerd, en dan staan de media de volgende dag bol van de “mooie” verhalen.Van de “grote” die hier achter zitten hoor je niets en komt ook niet in beeld.Het wordt dan hoog tijd dat het “roer” om moet.


  Maak melding
 4. Advies aan Santokhi en Punwasi:
  Straffen voor drugskoeriers aanpassen.
  1.De doodstraf invoeren.
  2.Met naam en toenaam in de media.
  3.Met foto en/of film in de media.
  4.Super hoge boetes eisen en het liefst in euros.
  5.Verplichten naam opdrachtgever te noemen anders wordt de straf gewoon verdubbeld.
  6.Intrekken paspoort voor lange tijd.
  7.Veroordeelden verbannen naar eiland in het stuwmeer.
  8.Medewerkers luchthaven zanderij beter screnen.
  Heren doen jullie wat!!!!
  Suriname wordt te schande gezet door een stelletje idioten!!!


  Maak melding
 5. Krepie.
  Je hebt een waslijst aan maatregelen opgesomd. Ik kan mij in heel wat daarvan vinden, maar in de nummer 1(doodstraf) zeker niet. Doodstraf is niet meer van deze tijd.
  Ik kan me jouw frustratie wel voorstellen, dat Sur. steeds weer door een stel debielen te schande wordt gezet. Ook ik heb dat, maar door de doodstraf (wat er ook niet zal komen)in te voeren los je het niet op. Wie zullen de doodstraf krijgen? De grote bazen? O nee, vergeet het maar, dat worden de kleine koeriers dus blijft het probleem gewoon bestaan want ze zullen altijd weer andere stommerikken vinden om het karweitje op te knappen.


  Maak melding
 6. Ach krepie ga jij dat opstellen,je ziet het zo makkelijk.hij Santokie en punwasie moeten hun Drugskornuiten opruimen,dan zijn we af van kruimeldieven,zo kan je een doel bereiken.


  Maak melding
 7. Advies aan Santokhi en Punwasi:
  Straffen voor drugskoeriers aanpassen.
  1.De doodstraf invoeren.-De doodstraf is niet van toegevoegde waarde. het heeft geen enkel effect op de criminaliteit.Als dat het geval was dan waren de gevangenissen van de VS leeg.
  2.Met naam en toenaam in de media.-en wat dan als de persoon vals beschuldigd is ?We weten allemaal hoe het zit met de efficientie van de surinaamse rechtspraak en de kwliteit hiervan. En ook dit heeft geen toegevoegde waarde.Kijk maar naar Thailand. Daar doen ze dit al maar helpt het?

  3.Met foto en/of film in de media.-zie voorgaande

  4.Super hoge boetes eisen en het liefst in euros.-Tioegevoegde waarde = 0

  5.Verplichten naam opdrachtgever te noemen anders wordt de straf gewoon verdubbeld.-Dit moet je overlaten aan de PG en recherge. Die kunnen desbetreffende verdachte onder druk zetten. Echter als dit niet gebeurt binnen de opgestelde richtlijnen dan blijft het dweilen met een open kraan.

  6.Intrekken paspoort voor lange tijd.-Waarom ?Je kan net zo makkelijk aan een paspoort komen als aan een portie nasi in Suriname.

  7.Veroordeelden verbannen naar eiland in het stuwmeer.-toegevoegde waarde = 0 \

  8.Medewerkers luchthaven zanderij beter screnen.-he he 7 ounten en eiundelijk iets zinnigs.


  Maak melding
 8. Oja, wat is dan t profiel van een cokeslikker? Hoe ziet die er dan uit? Lange oren schlemielig voorkomen ,of net en strak in t pak?Of die mevrouw met nephaar tot aan de kont of de allenstaande moeder die geen cent te makken heeft en ineens op Zanderij klaar staat met twee jonge kinderen om af te reizen naar Ned? Of is t de persoon met rastacoupe die zich nonchalant gedraagt met veel praatjes ? Of zou t die keurig getroude mevrouw zijn met gelakte nagels en een uur in de wind ruikend naar parfum? Of is t toch iemand uit een bepaalde bevolkingsgroep of die seniore man of vrouw die nauwelijks beseft waar t over gaat?
  Kom nou zeg , laat me niet lachen, als t niet om zo iets ernstigs gaat. Op Schiphol , zijn tegenwoordig alle reizigers die vanuit Su. komen, ook hollanders potentiele slikkers , als we de nieuwsberichten lezen en horen. t Staat immers niet van iemands voorhoofd te lezen , wat dus maakt dat er niet van uit een bepaald profiel van een coke slikker gedacht kan worden. Er moet anders te werk gegaan worden , en dan zien de bron te traceren en zonder aanziens des peroons handelen . Zolang dat niet toegepast wordt, is t water naar zee dragen of dweilen met de kraan open.Er kan een vermoeden bestaan van iemand die omhangen is met goud of een decadente levenstijl op nahoudt , zonder dat hij aantoonbaar inkomen heeft . Maar om op te kunnen treden moet t bewezen kunnen , worden . Want ook een sociaal geslaagd persoon, met een legale business kan een drugsbaron zijn. Dit haal ik aan omdat t alsof dit gebeuren niet ernstig genoeg is , dit soort reacties de samenleving in geslingerd worden , iets waar ik me mateloos aan stoor. Meneer Santhoki, er is werk aan de winkel , ga aan de slag , zonder dit draaien om de hete brij.


  Maak melding
 9. ik denk dat we eerder de gebruiker moeten aanpakken. Die is even crimineel als de produdent en transporteur.
  Zolang er een vraag is zal coke zijn weg vinden naar de consument.


  Maak melding
 10. Raj 72

  De militaire politie valt onder Defentie en niet onder Justitie. Dus die twee ministers van beide departementen dhr Santokhi & dhr Ivan moeten keiharde afspraken maken hoe dit bolletjes probleem aan te pakken. Zowel Defentie als bij Justitie moet men schoonschip maken, want daar is die broeinest van corrupte ambtenaren. Om dit cocaïne probleem uit te kunnen roeien moet men beginnen bij de bron. Suriname heeft toch een inlichtingdienst die heren moeten gaan infiltreren in beide departementen, dan heeft men kans op sucses om dit probleem te kunnen aanpakken. Het moet bij de wortels worden aangepakt.

  Een Marechaussee.

  Kolibrie


  Maak melding
 11. wel,wat kan ik hierop zeggen.laat die slikkers maar komen hoor.want als die gasten geen bolletjes meer gaan slikken,ja dan komen ze helaas wel aan het eten van het vliegtuig.nee hoor laat ze maar komen dat betekent meer porties voor mij.


  Maak melding
 12. In Suriname is het niet moelijk om aan een ander paspoort te komen als je geld hebt.Wat er moet gebeuren is dat ze bij de Nederlandse ambassade op de zwarte lijst moeten zodat ze geen visum kunnen aanvragen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES