Drugsraad Suriname: voorzichtig met brassbands

6

PARAMARIBO, 26 jun – Ouders moeten voorzichtigheid betrachten bij het deelnemen van hun kroost aan brassbands. Dit stelt de Nationale Anti Drugsraad, Nar. Meer dan ooit is het nodig op te letten in welke kringen kinderen zich begeven en ophouden. De onschuld van sociale actoren is al lang niet vanzelfsprekend meer.

Ook als culturele organisaties beloven te helpen bij de opvoeding, is de ouder nog altijd hoofdverantwoordelijke. Dat lijkt niet altijd even goed door te dringen. De recente aanhoudingen van drugstransporterende artiesten hebben dit nog eens bevestigd. “Wees goed geïnformeerd over de vereniging, brassband, culturele groep waarin onze kinderen deelnemen”, stelt de Nar.

Geadviseerd wordt goed na te gaan hoe zulke organisaties financieel in elkaar steken. “Hierdoor kan eventuele infiltratie worden voorkomen van drugsdealers in de sociale activiteiten van onze kinderen”, aldus de Nar. Gevreesd wordt dat de uiteindelijke prijs te hoog zal zijn voor de samenleving. Suriname krijgt een slechte naam en de jeugd wordt ten koste van zichzelf misbruikt.


6 REACTIES

 1. “Ook als culturele organisaties beloven te helpen bij de opvoeding”
  De toneelgroep die is aangehouden is ook een culturele organisatie.Wie houdt nou wie voor de gek!!


  Maak melding

 2. In vele gevallen weten sommige ouders wat hun kinderen uitvoeren. Want ze genieten ook van het geld. Ze worden dan op een voetstuk geplaatst.Ze kopen percelen en bouwen grote witte huizen, terwijl ze nooit voor een baas werken.


  Maak melding

 3. Ouders kunnen Gods onmogelijk ogen op straat hebben voor hun kinderen,praten helpt bij sommige kinderen bij sommige niet,begeef jezelf de straat op,dan kun jezelf beoordelen wat je op de hoeken van de straten ziet, geen kinderen die zich als schoolgaande gedragen,maarzich als volwassen gedragen.en makkelijk de prooi van anderen worden, de gevolgen zijn zodanig dat je schoolgaande in auto,s ziet stappen waar zij die tijd op school moesten zijn,zal je kind maar wezen, waar ouders denken dat hun kinderen op school zitten,en later te horen krijgt dat je kind in het vliegtuig met een volle maag zit naar het buitenland het is gewoon Gro-skyn ,soms zijn ouders zelf van op de hoogte ,waarmee hun kinderen bezig zijn ja om die doeku,s he! ….vul maaraan.wat heeft deze ouder aan zijn kind te bieden.of je hoort hun wat zeggen,my e barring ano wan jere Leeeeee….Laying God Beware my.


  Maak melding

 4. Ik vind de uitspraak van de Anti Drugs Raad een beetje kort door de bocht. Als ouders hun kinderen al niet kunnen vertrouwen en kinderen hun ouders niet, waar gaan we dan heen? Kinderen hebben recht op ontspanning, op welk gebied dan ook. Zijn in dit verband voetbalclubs te vertrouwen, of de handwerkclub, of welke andere sociaal-culturele instelling? Ik leg een groot deel van de schuld op de schouders van de (on)verantwoordelijke ouders, die hun kinderen te snel aan hun lot overlaten en geen enkele conrole uitoefenen op het wel en wee van hun kind. Zolang ze maar van de straat zijn en onder de hoede van zogenaamde begeleiders, dan is het al goed. Kopzorg minder.


  Maak melding

 5. Vroeger gingen de leerlingen na sluiting van de school gelijk naar huis.
  Tegenwoordig niet meer. Ze gaan eerst nog ergens wat eten en drinken. Ik vraag me af, hoe komen deze kinderen aan het geld, terwijl de ouders maar moeilijk de eindjes aan elkaar kunnen knopen?

  Op zondagavond in de Maretraite Mall, zag ik meisjes van ongeveer 15/16 jaar, gekleed in de meest sexy-kleding nog heel laat rondhangen met jongemannen, die ouder zijn dan zijzelf. Jongemannen, rondrijdend in de duurste auto’s.
  Deze kinderen moeten wel maandag naar school.
  Waar zijn de ouders in deze? Voelen zij zich niet verantwoordelijk over hun kinderen?
  Het zal me niet verbazen dat deze jonge kinderen en met name de jongemannen te maken hebben met drugs.
  In Nederland zie ik dit ook gebeuren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.