vrijdag, juni 21, 2024
HomeNieuws uit NederlandCommotie over vervroegd afbetalen SLM-tickets

Commotie over vervroegd afbetalen SLM-tickets

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM/HOOFDDORP – De SLM heeft de uiterste betaaltermijn voor gereserveerde paatsen vervroegd met zes weken, naar 18 weken (126 dagen) voor vertrek. Reisagentschappen zijn deze week hiervan op de hoogte gesteld door middel van een bulletin, die weer aan klanten als mededeling is doorgestuurd. Onder vakantiegangers die al hebben aanbetaald is hierover verontrusting en verontwaardiging ontstaan. Want voor velen was het afbetalen gebaseeerd op het oude termijn van 12 weken voor vertrek.

“Ik ben genoodzaakt onze reis te annuleren”, vertelt Bernice Nieuwendam, alleenstaande moeder die ook voor haar twee studerende dochters en een nicht heeft geboekt via een reisagent. “En ook al annuleer ik voor 7 maart dan nog moet ik het reisbureau adminstratiekosten betalen.” Ze ziet een vakantieplanning van vijf jaren in duigen vallen. “Mijn afbetalen is gebaseerd op mijn vakantiegeld en dat ontvang ik in mei en niet in maart.” Jerry Burleson heeft voor zeven personen geboekt. Ook voor hem komt deze mededeling als zeer onaangenaam. “Nu gaat het ons wel lukken om een oplossing te vinden, maar reken dat het voor velen niet het geval is.”

General manager Ewald Henshuijs van SLM-Nederland zegt tegenover Waterkant.Net dat de SLM genoodzaakt is de zogenoemde ‘ticket time limit’ aan te scherpen door “druk vanuit de markt”. De SLM kampt vaak met het probleem dat honderden reserveringen op het laatste moment worden geannuleerd. “Wat wij nu willen is de reserveringen tijdig hard krijgen”, motiveert Henshuijs de verscherping van het tijdslimiet. Als voorbeeld neemt hij een vlucht in juni, die met 500 plaatsen is ‘overgeboekt’. Henshuijs: “In Paramaribo wordt nu overwogen om een extra vlucht in te lassen. Maar mijn vraag is dan: op basis waarvan? Straks zitten we met maar een half volle kist.”

Henshuijs garandeert overigens dat wie reeds rechtstreeks heeft aanbetaald bij de SLM, niet gehouden is aan vervroegde betalingstermijn. “Maar de SLM heeft geen overeenkomst met passagiers die bij een reisagent boeken”, zegt hij. “Het zijn de agenten die voor deze passagiers met de SLM hierover onderhandelen, zodat wij ook voor hen de plaatsen openhouden.” Burleson die begrip heeft voor de overwegingen van de SLM, is toch niet geheel tevreden met deze uitleg. “Dit probleem is niet nieuw voor de SLM. Dan moet je net als de KLM dit een jaar en niet zo kort vantevoren aankondigen. Uiteindelijk blijven klanten de dupe.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. ja, ja en ze zijn een van de duurste, vergeleken met klm en martinair, in juni kost een ticket 890 euro en bij de klm 746 euro en bij martinair 633 euro en de mensen die geresveerd hebben nu dwingen eerder te betalen, zijn ze bang dat de mensen overstappen naar de concurent, verlaag de prijzen dan kunen de mensen tenminste contant betalen


  Maak melding
 2. Ai dit is weer een vorm van uitknijping van het volk. Maar sommigen kunnen het bedrag nog net voldoen met hun vakantiegeld. M.a.w. wordt hun zakgeld niet inbegrepen in de financiële planning. Mensen als je zo graag wilt gaan en de regels veranderen neem dan een lening want anders ben je je plaats kwijt.
  Trouwens, je kan nog steeds boeken in de maand juni (internet) hoe dat zo dat er een overboeking is van 500 plaatsen.


  Maak melding
 3. beste mensen
  ik ben al een paar maanden bezig met een beweging op te zetten tegen deze mensen
  ze zitten ons wreed te duperen en nogmaals als dieren te behandelen,maar ze vergeten dat wij degene zijn die zorgen dat ze in hun vette bolide kunnen rijden .dus mijn roep is naar jullie toe ik wil een beweging opzetten om dit te onderdrukken desnoods niet een maand lang te vliegen de hele natie tegelijk dan zal je zien hoe het, beweging in de markt zal brengen .een heel simpel voorbeeld datik heb was ,watik meemaakte ,bij mij om de hoek was een kapper .eerst gingen veel mensen bij hem om te knippen die man deed zijn prijzen omhoog zonder aankondiging, men ging niet meer daarnatoe.
  wat denk je dat er gebeurde hij moest sluiten want geen inkomen meer ,en de huur was te hoog geworden.en zo kan ik nog een aantal voorbeelden opsommen/benoemen.dus geinteresseerden kunnen mij mailen op het adres [email protected] gaan we bij me kaar komen om dit alles goed aan te pakken.
  ik dank u


  Maak melding
 4. Ergens geef ik SLM gelijk: unu mus fu tapu nanga na borgu gedoe.
  Als je niet hebt dan ga jij gewoon niet: you no abi ga iets anders doen.
  Borgu brengt jouw naar de afgrond…vroeg of laat you abi fu lagi yu srefi.

  Maar waarom zo abrupt, dat vind ik een honden streek.


  Maak melding
 5. Het is in en intriest dat nieuws uit, over en van suriname steeds gedomineerd wordt door de slm/klm. Terwijl elders in het land de surinaamse burger wordt verneukt door de hun zelf gekozen politici en zodanig dat armoede troef is in het land. Het wordt zo langzamerhand tijd dat we ons op belangrijkere onderwerpen moeten focussen


  Maak melding
 6. Ewald Henshuis heeft volkomen gelijk wat betreft druk vanuit de markt.Maar daar gaat het niet om die druk is de laatste jaren steeds het geval.
  En natuurlijk zijn er mensen veel mensen die annuleren.
  Kom dan in november 2007 al met je bulletin dan weten mensen die gaan boeken voor zomer 2008 waar ze aan toe zijn.
  En dat de mensen die geboekt hebben bij SLM wel gegarandeerde reis hebben dat is mooie reclame voor SLM.
  Trouwens er wordt toch ook een voorschot betaald aan de reisagent wat is dan het verschil SLM is daar toch ook van op de hoogte, ik begrijp dat nog niet helemaal want het lijkt me niet logisch dat het reisagentschap SLM daar niet van op de hoogte brengt maar vlgs de heer Ewald Henshuis, tenminste dat begrijp ik uit zijn verhaal, is dat dus niet het geval.
  Dat vind ik dus heel vreemd.
  Je hebt dus voordeel als je rechtstreeks bij SLM boekt.
  Al met al vindt ik dit heel erg jammer want ik heb een hele goede verstandhouding met mijn reisagentschap en ik proef uit het relaas van Ewald Henshuis dat er een miscommunicatie tussen hun is,want waar blijft dan het voorschot van die reisagentschap

  Voor de rest en dat mag ook gezegd worden vind ik de service in het vliegtuig uitstekend.

  Volgende keer op tijd komen met zo een xdcergelijk bulletin heren directie SLM.

  jerry

  jerry


  Maak melding
 7. Oh hemel…..jammer voor alle SurNed’s hiero.

  Hoera voor de “TOET”-fielen, volgens hen moeten we vooral NIET klagen!!! Want daar leven ze van (vrij vertaald: je eigen volk BELAZEREN!)

  🙂


  Maak melding
 8. Overboeking van honderden mensen die op het laatste moment niet gaan, die dus ten onrechte boeken, maar wel klagen dat het zo duur is. Al die mensen die actie willen of hun eigen vliegtuigmaatschappij willen opzetten: houden jullie daar ook rekening mee? Of denken jullie dat dit niet voorkomt als jullie ideale “maatschappij” is opgezet? De concurrenten zijn strenger dan SLM, maar dat zal bij jullie natuurlijk niet gebeuren. Jammer dat deze “ideale” maatschappij niet bestaat en alleen een droom is van mensen die nog nooit een onderneming hebben geleid.


  Maak melding
 9. Dit wordt nu te gek. Mensen, een jaar lang staken (bniet naar Suriname gaan) en dan zijn wij de baas en niet de vliegmaatschappijen. Het wordt nu eindelijk tijd dar wij ze een lesje leren. Ik ga dit jaar naar Indonesie.


  Maak melding
 10. velen kunnen zich nog herinneren,bij een plaatselijk reisbureau kon je toen ticket kopen op basis van fly now and pay later.die tijd was anders,dus men moest wat doen om dit aantrekkelijk voor de mensen te maken.velen kunnen nu het verschil op schiphol zien.de drukste balie op schiphol is dat van suriname.altijd druk met vertrekkende passagiers.
  om je klant te behouden moet de slm zeker wat doen.de slm kan gewoon een extra vlucht in lassen.want een vliegtuig is niet gemaakt om op de grond te blijven staan,maar in de lucht.de klanten hebben zeker niet om gevraagd maar de slm is met dit idee gekomen.en vervolgens gewoon fatsoenlijk blijven.dit siert het bedrijf


  Maak melding
 11. Goed zo SLM!

  Verandering roept altijd weerstand op.

  Na 6 maanden is men gewend hieraan en dan zeurt niemand meer hierover.

  De aangeboden overgangsregeling voor degene die rechtstreeks bij SLM geboekt hebben vind ik prima.

  Wie niet tevreden is gaat naar de “schijnbaar goedkopere” concurrent.

  Op naar professionalisering!


  Maak melding
 12. ik heb schijt aan de slm, maar surinamers moeten niet doen alsof ze het recht hebben om krediet te krijgen en de slm de plicht heeft om krediet te geven. Het moet niet te gek gaan worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES