Lijn in draaideurgedrag Surinaamse politicus

20

PARAMARIBO, 14 feb – Er is mogelijk een diepere oorzaak voor het steeds terugkerende wangedrag van parlementariër Ronny Brunswijk. Minister Michel Felisie van Regionale Ontwikkeling, sluit die mogelijkheid niet uit. Hij heeft dit ook te kennen gegeven aan zijn politieke partner.

Onder meer is gesproken over het voetbalincident rond Brunswijks club Inter Moengotapoe. “Er zitten misschien dieper liggende oorzaken ten grondslag aan het gedrag van de heer Brunswijk. Het zou misschien een vorm kunnen zijn van posttraumatische stress”, zegt Felisie. Hij vindt het hoog tijd dat serieus gekeken wordt naar de uitwerking op de omgeving.

Ook als het een en ander buiten de politieke sfeer heeft plaatsgevonden, kan er niet zonder meer over heen worden gestapt. “Ik voetbal zelf ook, ik weet dat het uit de hand kan lopen, maar ik hoop dat mijn combinatiegenoot inziet dat er verandering moet komen”, aldus Felisie. Tot nog toe zijn de gevolgen voor Brunswijk beperkt tot het sportveld. Zijn club mag van de Surinaamse Voetbalbond voorlopig geen thuiswedstrijden spelen.


20 REACTIES

 1. Ik wil geen geestelijke gestoorde man als vertegenwoordiger in het parlement Klaar punt uit Moeten we nu uit medische optie’s medelijden hebben met deze man Echt niet hor!


  Maak melding

 2. Ze lijden allemaal draaideurgedrag.. moet je rodgers na elk incident van brunswijk onzin horen uitkraaien. Nooit heeft hij wat gezien en daarna levert hij kritiek op alles dat geen brunswijk heet.


  Maak melding

 3. verdere stappen tegen lonny kan men ook niet nemen , verdere stappen zouden de regering schade toe brengen. en tot val van het kabinet kunnen leiden.dus lonny heeft vrij brief om te doen in suriname wat hij wil .volgende stap is vene een klap verkopen op het kabinet.


  Maak melding

 4. En nu is Lonnie ziek…..hij heeft last van PTS….hij kan niet helpen baya. Ik vraag me af hé wanneer de mensen in Suriname zullen zoeken naar waarachtige representanten in het parlement. Als iemand ziek is en zich niet kan beheersen, dan moet hij naar een ziekenhuis waar ze raad weten met dit soort zaken. By the way is meneer Filisie dan ‘spugiater’ dat hij zo goed weet wat onze Lonnie mankeert dan?


  Maak melding

 5. Zooo…is Felisi opeens doctor geworden. tja..het is makkelijker om het wangedrag van die schoft op een gepretendeerde ‘ziekte’ af te schuiven dan om je verantwoordelijkheid te dragen om hem en schop onder zijn kont te geven!
  Lekker laf zoals het altijd toegaat binnen front.


  Maak melding

 6. Indien men zaken willen goed praten mbt. het gedrag van Brunswijk,die telkenmale over de streep is gegaan,dan moet de regering hierover maatregelen nemen.,als volksvertegen-woordiger kan je dit niet maken.Suriname wordt hierdoor telkenmale publiekelijk aan de schandpaal genageld.Als de minister het vermoeden heeft dat hij””geestelijk”mischien niet gezond is.,rest hem nog te laten behandelen dit conform de wet BOPZ(Byzondere Opneming Psychiatrische Ziekenhuizen) als bedoeld in artikel 5.Wat oa. inhoud dat hij een gevaar kan zijn voor oa. de algemene veiligheid van personen e/o goederen.Benieuwd wat er gaat volgen.


  Maak melding

 7. Die balla,moet in psychiatrische centrum opgenomen worden,daar zullen de anderen patienten goed beschermd ,moeten worden,daar zullen ze geen draaideur ondervinden maar een draai,om de nek
  Laat hem maar weerin het parlement gaan,en daar met z,n gonni de lucht in schieten,die filisie hij is ook een visie de psychiater die geniet overalles wat in lonnie zak zit.


  Maak melding

 8. “Er zitten misschien dieper liggende oorzaken ten grondslag aan het gedrag van de heer Brunswijk. Het zou misschien een vorm kunnen zijn van posttraumatische stress”, zegt Felisie

  Zijn rijkdom en vele vrouwen en kinderen heeft hij ook te danken aan de posttraumatische stress. Wat een poppenkast gedoe. Mooier kunnen zij het niet maken.


  Maak melding

 9. bando, ik ben het met je eens, ze gaan proberen alles te redden wat er te redden valt , met alle vervelende gevolgen van dien , LEUK VOORBEELD VOOR DE JEUGD, dit is de uitwerking van oorzaak en gevolg


  Maak melding

 10. Als Ronny volgens Felisie lijdt aan posttraumatische stress, dan moet Ronny afgezetworden als parlementslid want die man is dan hatstikke gek en gestoord. Hij moet worden opgenomen in een krankzinnigengesticht.


  Maak melding

 11. Het zou misschien een vorm kunnen zijn van posttraumatische stress”, zegt Felisie. Hij vindt het hoog tijd dat serieus gekeken wordt naar de uitwerking op de omgeving.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

  Filie zit grappen te maken:schokkende ervaringen heeft hij zelf veroorzaakt….dit komt ervan hij was asielzoeker maar voor een paar $(usd)is hij zijn eigen Suri.landgenoten gaan vermoorden.

  Daarom blijft die kunu voor hem.

  Maar daarvoor was hij reeds een behoorlijke schurk, domoor tevens knetter gekke.

  Unu luku bun nanga a law man disi…advies blijf uit de buurt.(hij is een tijdbom)

  Naar alle waarschijnlijkheid is Ter Beschikking van de Staat (TBS) beter voor hem.


  Maak melding

 12. wat een onzin verhaal moeten we ronny nu zielig vinden nee hoor ik vind dat deze man gewoon uit de regering moet want hij is jaren bezig me zijn wangedrag hij denk dat hij god is en wat de grooste probllem van ronny is dat hij niet geschoold is hij kan niet met argumenten eenn probleem oplossen hij doet dart altijd met geweld.


  Maak melding

 13. posttraumatisch stres haahahhahahah.
  Eerder zou ik zeggen dat de slachtoffers posttraumatische stress lijden van deze ongeschoolde parlementariër moordenaar verkrachter crimineel drugsbaron ronnie brunswijk.
  Deze psychopaat hoort in endegeest thuis en men moet hem een waterpistool geven om te spelen.


  Maak melding

 14. IK heb al eerder vast gesteld dat de hele parlement met zijn lijders totaal ongeschikt is .

  Behalve wat er nu geconstateerd wordt door soorgenoten die op elkaar lijken zijn ze allemaal gestoort en niet van deze tijd.

  Haal ze stuk voor stuk uit begin bij de v.zitter de 51 leden v.p. en de dorps hoofd

  Wat er nu moet gebeuren een totale nieuwe lijders met nieuw onbemette mensen.


  Maak melding

 15. Een anti sociale persoonlijkheidsstoornis lijkt mij manifest, en is multi causaal. Dat wil zeggen, dus bepaald. Deze stoornis is gezien Ronny’s handel en wandel reeds lang voor de binnenlandse oorlog al aanwezig.
  Oorzakelijke verbanden zijn terug te voeren naar o.a destructieve opvoedingspatronen of het niet hebben van goede rolvoorbeelden.

  Het is zeker, doch niet onwaarschijnlijk dat onder invloed van Stress-factoren deze persoon zal neigen tot roekeloos handelen of bij krenking, zelfs tot erger in staat is. Kortom onevenwichtigheid dat steeds vaker te berde zal worden gebracht. Het trieste is dat deze persoonlijkheid zich niet van enige zelfcorrectie bewust is,wat te wijten is aan de ontwikkeling van een gebrekkige geweten.


  Maak melding

 16. eindelijk kan ik mij terug vinden in du gedachten.

  ook moet er een straf opgelegd worden tegen lonnie.om een jaar lang verboden wordt om voetbal wedstrijden in stadion bij te wonen,of als coach/adviseur te functioneren


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.