vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit NederlandBouterse held voor veel Surinaamse Nederlanders

Bouterse held voor veel Surinaamse Nederlanders

-

Does Travel - naar Suriname

Oud-legerleider Desi Bouterse is voor veel Surinaamse Nederlanders een held. Er zijn zelfs meer voorstanders van Bouterse dan tegenstanders onder Surinamers in Nederland, is de inschatting van presentator Glenn Codfried van het Amsterdamse station Mart Radio.

Codfried zegt dat in een uitgebreid artikel van dagblad De Pers. De populariteit van Bouterse is volgens de krant voor een groot deel te danken aan zijn impopulariteit onder Nederlanders. Bouterse, in Nederland bij verstek veroordeeld voor drugshandel, staat symbool voor verzet tegen de voormalige kolonisator.

‘En veel Surinamers hebben toch het gevoel dat ze in Nederland getolereerd worden in plaats van geaccepteerd’, zegt de presentator. ‘De sfeer jegens allochtonen is er de laatste jaren in Nederland niet beter op geworden. Dan is iemand die zich altijd tegen Nederland heeft gekeerd al snel een held.’

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

69 REACTIES
 1. Zozit dat Glen,wat hij ook mag zijn in andermans ogen,hij is een Held en blijft een Held. hij is dat kleine Jongetje die vanuit de schoolbanken, de plaats van JOPIE, PENGEL heeft kunnen veroveren.


  Maak melding
 2. zonde waterkant dat jullie zo’n stuk over de mening van de heer codfried zo slecht overnemen. Slecht stuk in de pers, soema na kill!! Jongoe meneer codfried klinkt meer als een gefrustreede sranamang die uit hebzucht toch maar hier blijft is om onder de hoede tezijn van de ex kolonisator…


  Maak melding
 3. Nederland is geen paradijs, maar ik weet niet waar de heer Godfried deze wijsheid vandaan heeft. Heeft hij dan met Maurice de Hond een peiling gedaan waaruit dat blijkt en De Pers, wat voor journalisten zijn dat dat ze ook die kritische vraag niet stellen. Alleen een peiling gedaan door een onderzoeksbureau kan een dergelijke uitspraak staven. Voor de rest heer Godfried speak for yourself.


  Maak melding
 4. meneer codfried deze suriname niet en ik zal nooit een voorstander van een moordenar zijn en drugs dealer laat dat duidelijk zijn.om terug te gaan naar de bouterse optreden van gisteren hij doet heel slim om intespelen op de gevoelens van de surinamer maar dan moet je echt dom zijn om hem niet door te hebben een paar dingens vallen mij op hij zeg dat ronald niet moet denken dat hij god en santokhi wil hem doden .deze mensen geven bouterse de kans om zijn onschuld te bewijsen voor het gerecht wat hij bij andere niet heeft gedaan dus meneer bouterse jij dacht dat jij god was of nog ben .ik hoor hem jaren roepen dat dat hij veel weet en de beerput open gaan nou doe dat maar voor de rechter daar moet jij jou gelijk halen als je die heb,hij haalt ook oude truk uit de doos denhaag heeft het weer gedaan en er komt een schip met mariniers bouterse jou dagen zijn getelt zie sadam, een ding valt mij ook op dat de woorden die bouterse gebruikt het zelfde zijn die sommig hier gebruiken de voorstanders bedoel ik, de gene die het hier had over mensen in kleine kamers met pc om de boel te beinvloeden nu begrijp jou .


  Maak melding
 5. HIJ IS EN BLIJFT DE GROTE HELD DIE SURINAME OOIT HEEFT GEKEND,in de tijd dat desi nog op school zat was toen aan het bewind in su adolf pengel en hij pengel heeft eens gezegt letterlijk “wang tjieng boi sdoeng na skoro bangie te ing o tik a maktie nowangsma o mang poer ing ” dat zijn niet mijn woorden maar van een president die wist wat hij zij en niet zomaar uitspraken deed dit kwam uit pengel z,n hart en ziel.


  Maak melding
 6. Laat Codfried vooral voor zichzelf lullen.Hij vergeet waarschijnlijk hoeveel mensen hier naar toe gevlucht zijn om Bouterse. Ik kan mij niet voorstellen dat de pers zo’n onderontwikkelde subsidiejager aan het woord kan laten namens de Surinaamse gemeenschap in Nederland. Glenn doe jezelf een genoegen en klets wat minder uit je nek.


  Maak melding
 7. Jawel.. Bouta.. u heeft gelijk…wat voor toekomst hadden de Suri’s ? Men kon voor ’75 als toekomst een ticket kopen richting Ned. dat was toekomst.

  Na ’75 is er ook niks veranderd… toekomst Holland…. na 32 jaar wil iedere Suri toekomst en welvaart in Su. zien…maar Front.. Front …ik weet niet wat dat ding is….maar het is een vloek neem het nu aan.


  Maak melding
 8. De Surinamers in Nederland die voorstanders zijn van Bouterse, kunnen dan terug naar Suriname. Waarom nog in Nederland blijven wonen, commentaar geven in Nederland, terwijl je een Nederlands paspoort hebt.
  Surinamers in Suriname (die niet zijn gevlucht) hebben het recht van spreken. Zij maken dagelijks de ontberingen mee in hun land. Ben je voorstander van Bouterse, ga terug.


  Maak melding
 9. Beste Glenn.

  Een ding moet weten er zullen altijd mensen zijn, vooral die negatieve Surinamers die jouw niets gunnen en wat je heb opgebouw in dit land.Ga zo door. Succes met alles wat je doet.Er zal toch altijd een groepje mensen zijn die als Krabo in wan Bari leven en denken. Krati Brada.
  Glenn


  Maak melding
 10. Wat lees ik: “Bouterse, in Nederland bij verstek veroordeeld voor drugshandel, staat symbool voor verzet tegen de voormalige kolonisator”. De persoon die zoveel op zijn geweten heeft. 8 december; Mooiwanna. Namen van mensen die verdwenen zijn hier gelaten. laten wij elkaar niet voor de gek houden. Ik kan mij voorstellen. Een bondgenoot belt 20 keer. Terwijl er 5 tegenstanders bellen. Ja dan is direct een meerderheid. Wat het is 100 tegen 5.
  Meneer Godfried. Sorry. Nog enkele dagen, dan moet jou HELD voor de Krijgraad verschijnen. Kan je hem meededelen: DAT HET VERSCHIJNEN VOOR DE KRIJGSRAAD VERPLICHT IS? Het is maar een tip.


  Maak melding
 11. De mensen zijn gevlucht voor Bouterse?Ok,toen Bouterse werd afgezet,waarom zijn ze dan hier gebleven?Neen de meesten kwamen onder het mom van politieke vluchtelingen naar het beloofde land
  (Nederland)ze waren net te laat voor 1975 of hadden geen geld om de reis te bekostigen.
  En juist die mensen hebben het over hoe o zoooo goed Venetiaan en zijn boevenbende het doen.

  Ja voor mij en mijn vrienden ,en dat zijn er heel veel,is Bouterse DE HELD.Hij is zo wat de enige die niet afhankelijk wil zijn van Nederland enkel alleen om die euries en hij wil ook niet dat ze zich bemoeien met Surinaamse binnelandse aangelegenheden.


  Maak melding
 12. hahahhahahaha, wij zijn hier geboren en getogen,voordat er gezegd wordt ga terug.
  DOMBO-DU wil liever dat Brunswijk de moordenaar,verkrachter,drugsbaron zijn held is,ai boi ding srodatie tik alle ding rotzooi sang joe bing serie nah wojo,daarom joe tege Bouta,maar Brunswijk joe eh hanga hahaahahahhaahah.
  Ai stuur Saya om me de les te lezen Dombo-DU die skijnheil.


  Maak melding
 13. Wat zijn wij toch een stel rare mensen! Het is inderdaad zo, dat onder de meeste surinamers De heer Bouterse een held is.En weet je wat, hij heeft dat niet zelf gecreeerd.neen, Nederland heeft hem zo groot gemaakt. Weet je nog: Altijd maar in het nieuws en altijd maar over de man praten. nou, dat is dan hun eigen schuld en wij gaan lekker daarin mee. Weet je wat ons probleem is: We zijn z.g. de slimste allochtonen in Nederland, maar we hebben geen MOER!!!! We kunnen niet tippen aan Marokkanen, Afrikanen en Turken. Niet eens aan Antillianen. Zoveel slimme surinamers, zoveel titels bij elkaar en een land met alleen maar boeven. Kijk maar naar Gilds, Balesar, Somohardjo, ga maar door. We hebben niets in te brengen in Nederland en dat terwijl wij goed nederlands praten en verstaan. wie zit er in de tweede kamer: Marokkanen en Turken. En dat noemen we surinamers slim? zelfs op de antillen staan ze op hun strepen tegen de nederlanders. wij kunnen dat nooit en weet je waarom niet: we verkopen onze ouders voor een stuiver! Ik schaam me om surinamer te zijn. geen ruggegraat, een corrupte president, een verdeeld land, een vice president die zonen heeft op de hoogte posten. Nou, wie is gek. en weet je wat Nederland geeft deze regering geen cent, omdat ze ook hun niet vertrouwen. ze willen Bouterse opsluiten en ons weer vertellen wat te doen. Vergeet niet dat Piet hein een grote zeerover was, maar alle bruggen zijn naar hem vernoemd! dat is een hollander. Nooit zijn eigen mensen afstoten. Maar een surinamer, bah wat een mensen heeft God gemaakt in dat land. vergeet dit nooit: geschoold zijn hoeft niet perse zo te zijn dat je een land kan ontwikkelen. zelfs de antilliaan heeft meer ballen dan wij. laten de agenten van nederland die marokkanen in west gaan opsporen die kleine brandjes stichten, dan zich bezighouden met zaken zoals het arresteren van Bouterse. Surinamer, bah wat een boeven!


  Maak melding
 14. Tenminste is iemand die wat in zijn mars heeft.Wat doen de huidige regering momenteel nu dan.Wat gebeurt niet allemaal daar in ons swietie sranag,de ene wordt rijker dmv corruptie de ander door roof.Dit was,is,en zal altijd ook blijven,dank zij jullie die blind alles toekijken.Waarom doen jullie iets dan,om desnoods 1% van die ellende daar schoon te vegen.
  Jammer dat hij een deel van deze criminelen alleen heeft neergeknalt.


  Maak melding
 15. Zijn wij Surinamers in Nl. intussen dan werkelijk zo gebrainwashed hier dat wij geen belangrijke figuur in ons eigen midden meer kunnen herkennen? Iemand die niet standaard voorover buigt en zich door de Nl. laat nemen ? Het gros van de surinamers is in de periode 1975-1978 naar Nl. gevlucht; gevlucht voor de onafhankelijkheid en niet voor Bouta. Srananmang projecteer niet jullie frustaties over het verloop van de surinaamse geschiedenis op één man, maar steek vooral eerst de hand in eigen boezem. lange afstand is het gemakkelijk lullen over Su. Voorts mag een ieder zelf uitmaken waar hij/zij blijft ongeacht zijn politieke voorkeur. Dus die bullshit van als je pro bent ga je teurg naar je land, is de doodste dooddoener die je kunt verzinnen Van de Veer.
  Surinamers zijn hier met een reden net zoals wij (althans ik zelf) met een reden terug ga naar Su.


  Maak melding
 16. john doe niet zo dom moris de hond vraagt toch ook niet heel ned wanneer hij een peiling doet. het gaat om de aan tal bellers dan moet je gewoon het nr mart draaien. dan laat je ook merken dat jij geen voorstander bent.


  Maak melding
 17. Bouta een held??? Mijn mars!!
  Ik ben geboren en opgegroeid in Suriname en heb de onafhankelijkheid,de coup en de 8 december moorden en binnenlandse oorlog meegemaakt.Het ergste was na 1980 toen het leger de macht overnam en een schrikbewind voerde over mijn land.Ja, het waren donkere jaren voor Suriname.Schaarste van alle producten van heb ik jou daar.Vrees om je kritiek te geven, of anders wordt je opgepakt.Bouta en vrienden hebben de staatskast geplunderd en zich verrijkt boven het volk.Belangerijke posten werden door vrienden van Bouta ingenomen, om een vriendenclub te vormen.Dus Bouta mijn held???mijn mars!!!


  Maak melding
 18. Tsja, een moordernaar als held? Sommige neonazi’s zien Adolf Hitler ook als held, dus het verbaast me niet.

  Overigens, al die mensen die zo pro-bouta zijn, kunnen jullie niet lekker opzouten uit NL en je ‘baas’ gaan helpen in Suriname? Mischien wint ie de verkiezingen dan kun je lekker met ‘m gaan wonen daar.

  Dan zijn we verlost van al die Surinaamse randdebielen die hun handje maar ophouden en hard werkende Surinamers een slechte naam geven.

  Te beginnen bij die subsidie spons van een radio Mart.


  Maak melding
 19. Alijd maar weer sommige Surinamers die de bakra`s naar de mond praten,opzouten naar je eigen land,handjes ophouden enz.enz. ben benieuwd hoeveel x hun hebben gehoord:opzouten naar je iegen land,juist dit soort allochtonen van Surinaamse afkomst staan gelijk op hun achterste benen als een bakra zo tegen hen zou praten.
  Iemand gaf reeds het voorbeeld over Marokkanen,Turken en Antillianen,juist getypt,die zullen NOOIT en dan ook NOOIT hun eigenvolk ras enz.terug steuren naar hun land no matter what.
  De Allochtonen van Surinaamse afkomst hebben en leven altijd maar met het idee dat ze gelijk zijn aan de bakra`s,de andere allochtonen hebben dat niet how comes vraag ik me af.

  Zie maar hoe de bakra`s de apartheid eren,door straten te noemen naar Kruger,Bhota enz.enz.waren die helden?Ja in de bakra hun ogen wel.
  En de zeerovers niet te vergeten die dood en verderf zaaiden,Piet Hein,Willem de Zwijger,Peter Stuyvesant,van Rietbeek,enz.,enz.
  Dus als Surinamers Bouta een held vinden mag het niet?Tjoerieeeeeeeee hoor.
  Bouterse is en blijft mijn HELD,zo ook Che Quevara,Fidel Castro,Morales,Chavez.


  Maak melding
 20. Surinamers randdebielen die hun handje maar ophouden.

  inafsabie

  dan zijn wij ook van jouw verlost,wil je samen opzouten met volksmoordenaar vene ??//!!!!

  Akuba


  Maak melding
 21. Het zij zo bouterse is en blijf een grote surinamer zij die in holland vertoeven om het zak geld van sociale dienst hebben een grote bek om dat ze van hun gotoemang mofo zijn ontsnap suriname is en blijf mijn geliefde land zij die de holanders hun rotzooi opruimen en denkende dat ze welkom zijn hebben een hersenschim van de veer jij mag blij zijn dat je een naam heb gekregen je bent in een veerboot als vondeling geleg gelukkig maar niet op een stoep anders de naam vanderstoep men wil dat niet horen dat mijn goeroe mijn ai opener mijn leider mijn wapen boeder de man die sabie sangna potiesma mensen toch loop niet met je hoof joe ede na vo denkie lobie joe kondre soso lobie gie srang een ieder zat gister wel te luisteren naar baas en als je het nog niet snap dang moro betre wang boerikie skopjoe wantie joe dong moro wang kow. glenn je weet het beter je heb je peiling gedaan tegenstanders moeten er zijn maar jammer in de minderheid en denken als een bountie
  groetjes Apoekoejesie basja ede mang AIVB


  Maak melding
 22. Mama lobi,

  Je zal straks zien waar zijn aanhangers zitten mocht hem iets overkomen.

  BOuterse is in persoon een surinamer en heeft gedurfd zijn nationaliteit te erkennen.

  Die landverraders die in Nederland zitten met zogenaamde boutasyndroom moeten een keer eerlijk naar hun zelf kijken en accepteren dat ze uit luiheid gevlucht zijn en niet uit angst, ja angst misschien om hard te werken.

  Achteraf doen jullie dat toch in Nederland


  Maak melding
 23. Kan mij vergissen, maar waarom zou ik Bouterse nu een held moeten vinden?. Bouterse is een gewoon een Surinamer die bekender is dan de rest om wat voor reden danook. Het enige wat van Bouterse kan worden gezegd is dat tydens zijn bewind het velen goed gegaan is. Het hoe en waardoor laten wij in het midden. Neen, een held is hij niet. Gewoon een simpele jongen die door schade en schande wijs is geworden. Opgeruimd moeten worden de aasgieren die nog steeds op de achtergrond uit beeld zijn gebleven. Al die lui die hier zoveel te roepen hebben zou ik zeggen, blijft U vooral roepen en misschien wordt U wel een keer gehoord aan de overkant van de oceaan.


  Maak melding
 24. het net spand.
  Gods molen draait langzaam maar zeker.

  Gij zult niet doden.

  Hij begint al over de dood te praten.

  waar was zijn gedachten toen hij anderen ging doden.
  Die hebben ook zitten smeken.

  Maar nee,
  Ze moesten afgemaakt worden zonder enige pardon.

  Zonder enige rechtspraak.
  Ze noemden het toen Rechter ten velde.

  En nu heeft hij zelf recht op de beste advocat en nog is hij bang.

  Rambocus zij.
  Je kan me doden, maar na mij zullen er zoveel Rambocussen geboren worden.

  Je kan ze niet allemaal doden.

  you can kill some people some times, but not all the people all the time.

  Barca


  Maak melding
 25. Als je hier in Nederland gaccepteerd wil worden door de blanke samenleveingn moet je niet als een allochtoon gedragen, want dat zijn wij niet. Je moet als jezelf als een gelijke zien. Dus ik denk dat al die Surineds die hier mislukt zijn in Nederland voor de heer Bouterse zijn. Als dat zo is wat doen zij dan hier in Nederland (voor de uitkering). Ik denk dat die mislukkelingen denken dat zij beter af zijn in Suriname. Dat moeten zij vooral doen.


  Maak melding
 26. Wwwwwwaaaiiiittttt, sang e happen, wie denk deze lummel te zijn om dit mee tegeven, jeetje mang dit klein misselijk mannetje spoort niet, wel brada zie je bouta killing desi als je gado, je anders gepiept hebben als een van de vijftien je vader was.
  dag codfried


  Maak melding
 27. Oordeel niet opdat gij niet veroordeeld wordt laat God zelf beslissen als Bouterse schuldig is degene die zonder fouten rond lopen ,werp dan de eerste steen op Bouterse.


  Maak melding
 28. Let op, jullie huigelaars.

  Een kat in het nou maakt raare sprongen.

  Als een schaap over de dam is volgen er meer.

  Dus, Gilds,Santokhi,Vene,en nog vele meer.


  Maak melding
 29. Voor het begrip held zijn er verschillende omschrijvingen:
  1. dapper strijder
  2. iemand die uitblinkt door moed
  3. (figuurlijk) iemand die bijzonder uitmunt
  4. hoofdpersoon

  Aan u de keus.


  Maak melding
 30. Ik kan mij niet vorstellen ,dat men een man als Bouterse als enige leider ziet .De meeste van zijn aanhangers die zo op de Sur. in Ned .schelden ,zijn de armoede van de jaren 80 en 90 vergeten. Maandelijks gingen er voor tonnen aan voedsel pakketten naar Sur. om geen honger dood te sterven .God had dit alles al voorzien en heeft de Exodus naar Ned. voorbestemd zodat Sur. kon overleven. Maar ja de meeste van jullie dronken nog uit de fles.En geschiedenis……
  dat is jullie onthouden. Vandaar de kortzichtigheid en domme reactie van de meesten. Ik kan het jullie ook niet kwalijk nemen .Een advies kijk verder dan Sur. Jullie zijn ook wereld burgers.


  Maak melding
 31. Wet van de natuur. De roofdieren overleven hn prooi.
  Gelukig is sinds kort niet langer de wet van de sterkste van toepassing maar start vrijdag de overgang naar de rechtstaat.

  Eerst 8 december, dan de rest: alle andere corruptelingen, opportunisten schrapers etc.


  Maak melding
 32. Baas toch zeker weten, als hij aan de macht was hadden wij zeker meer rijkdom dan deze bedel-bende aan de macht Front is een puinhoop waardelozen.

  Wie wil geen vooruitgang in zijn land, wie wil dat niet…jawel.. schurken bedriegers en liegers die willen eigen volk voor slavenhandel.Ik wil geen Basia oom Ro.met zijn NPS never…VHP met zijn Holland gezicht, wil ik ook niet geen enkel weg naar Katibo moeten wij hebben, maar dit zit huids dik in Front.


  Maak melding
 33. Bouta is inderdaad populair onder surinamers, maar helaas van degene die zwaar gefrustreert zijn en nooit wat hebben bereikt, de holle vaten have nuts, die nooit serieus genomen, hahaha surinamers vergeten heel snel, wat jammer!!


  Maak melding
 34. Ik weet niet wat dat ding is, maar die berm was spang no … En wat zo leuk op de tv te zien was, is de aanwezigheid van die totale bromkijari van Suriname. Opvallend veel Indianen en marron broeders en zusters. Jij nu.
  Du, du, du!


  Maak melding
 35. Bouterse heeft, Den Uil,Van Acht, Lubbers,Kok, Reagan Bush.sr Clinton, en Bush sr overleeft, dus wie is Vene en Santokhie?.
  Wel zij zijn degene die hem gaat opsluiten.
  Denk er over.
  Nog een fijn dag.


  Maak melding
 36. Het is makkelijk om in nederland te zitten en Bouterse als held te zien.
  Vraag maar aan de mensen die tijdens de militaire periode in Suriname woonden,
  Die zullen zeker een ander mening hebben.


  Maak melding
 37. Bouterse een held??? Niet voor mij. Ik heb de coup van hem meegemaakt en de hele periode. Een afschuwelijke tijd was dat….mensen bang en monddood, schaarste, intimidatie. Ja vele onschoolden, zoals hij, voelden zich machtig en onderdrukten de mensen. Zij die hem eren, mogen samen met hem opgesloten worden.
  Suriname kent de doodstraf… helaas sinds 1948 niet meer toegepast. Hij wilde de doodstraf niet afschaffen… van mij mag hij de doodstraf krijgen.
  Wat voor een volk zijn wij? Surinamers zijn geen volk: wij zijn verdeeld. En daar speelt ie handig op in.
  En de mafkees die hem een held noemt, die mag voor mij ook in LPI opgesloten worden. Want een moordenaar en een dictator is nooit een held.


  Maak melding
 38. Als deze voorstanders van bouta zo’n hekel hebben aan nederland en nederlanders, WAT DOEN Ze HIER, zijn het niet de zelfde mensen die gevlucht zijn voor de situatie in suriname, die mede veroorzaakt is door Bouta,en waarom geven zij hun lekker leven niet op om samen met bouta aan een beter suriname te werken. natuurlijk niet want ze zijn niet vergeten wat er in de periode bouta is gebeurd heturen in een rij staan voor 1 kilo suiker, noem maar op. dus aan deze Nederlanders (de zo geheten surinamse – Nederlanders) laat bouta en wat gebeurd in suriname, het in een binnenlandse aangelegenheid.


  Maak melding
 39. Ik begrijp heel goed dat vooral op de nederlanders gezeurd moet worden. Bouta kan niet anders, het is een rookgordijn dat die man optrekt. Praat veel over een ander, dan zien domme mensen je eigen rotzooi niet. Bouta houdt van om naar Nederland uit te halen, maar iedereen vergeet dat hij militair was onder Nederlands bewind. En dat gezeur over de koloniale tijd….. nou nou nou, dat is allang voorbij. Maar het is leuk om in een pot met stront te roeren, zodat men die beerput die hij heeft niet kan zien en ruiken.

  Daarnaast… Escobar heeft zogezegd ook vele goede dingen gedaan, maar dat doen moordenaars en dictators altijd. Zo krijgen ze de dommen en de armen op hun hand. Idi Amin deed dat ook. Hitler deed dat ook. Kortom voor mij hoort hij op dezelfde mesthoop als Escobar, Hitler, Idi Amin Dada, Bishop en ga zo maar door met dat soort types.

  Mensen kijk verder dan je neus lang is. Hij heeft het land niet opgebouwd, maar vernietigd en sinds zijn komst is er terreur, wetteloosheid, respect voor de medemens ver te zoeken, het is wild wild west geworden. We kunnen veel kletsen over Vene, maar Vene had wel de ondankbare taak om een failliet en geruineerd Suriname te leiden. Doen jullie dat maar na!! Ik zeg niet dat Vene alles goed doet, maar niemand wilde de puinhopen van Bouta overnemen en opruimen…. dus give the guy some credit please. En zij die het beter weten, wat let je om de plaats van Vene in te nemen?


  Maak melding
 40. nummer 53 de berm was spang. nou er waren welgeteld 700 mensen in ocer tijdens de dronken man praat van bouta. het had meer weg van een standup comedy act dan een politieke redevoering. Ik snap echt niet hoe men zo iemand serieus kan nemen. hij neemt zich zelf niet eens serieus. het was toch duidelijk dat die man dronke was. op dit soort momenten schaam je je om Surinamer te zijn.


  Maak melding
 41. Hoeveel van die aanhangers van de slachtoffers zijn op dag 1 van het proces naar Boxel getrokken. Ze hebben die nabestaanden daar alleen laten staan.Er zouden op zijn minst minimaal 1000 mensen langs die weg moeten staan met hun bordjes.
  Een hoop vermeende vrienden van die slachtoffers lopen hier en elders te blerren.Waar waren jullie op de eerste dag van het proces?

  Stelletje bangerikken zijn jullie.De hele dag hier bouterse bespreken.
  Hebben jullie niks en dan ook niks over die slachtoffers te vertellen?
  Ik begrijp dat dat moeilijk is ,sinds jullie die mensen niet gekend hebben.


  Maak melding
 42. Bouterse is wel tot nu toe de enige die “NEE” zegt als andere landen Suriname benaderen om voor een appel en een ei de boel over te nemen in het land. Hij is een man van het volk, waarom denk je dat zn partij de grootste is??

  Kijk naar de goudmijnen, bauxiet. bruynzeel enz.

  Hij komt tenminste op voor het land terwijl de anderen het juist in de uitverkoop zetten.
  Het jammer dat die niet een positie heeft waar die meer kan doen om die activiteiten te stoppen want ze er zijn landen die hem weg wil hebben zodat ze (weer) hun kop daar kunnen steken en op een snikie manier met de grondstoffen waarmee Suriname gezegend is ervandoor te gaan, of de opbrengsten daarvan.

  Ik persoonlijk vindt dat hij een goede leider zou zijn voor het land, we moeten trots zijn op iemand die zn land niet afkraakt en naar de filistijnen helpt maar er juist voor vecht. Hij denkt niet aan zn eigen, hij denkt aan heel Suriname.

  Waarom moet iemand onder zijn voor een ander die vroeger de dienst uitmaakte in je land?? Waarom worden van die mensen dat ze op ja zeggen?? Die tijd is voor bij durf voor je eigen op te komen en nee te zeggen, iedereen is gelijk!

  Surinamers zijn niet om Bouterse naar Nederland gevlucht maar om Aaron en Den Uyl, Nederland liet ze achter zonder de band langzamerhand af te bouwen.

  En wat dhr Codfried heeft gezegd is voor velen in Nederland wel waar, ze voelen zich nog steeds niet geaccepteerd na zoveel jaren in Nederland. Veel Surinamers in Nederland zijn eigenlijk nooit Surinamer geweest op papier. Suriname was van Nederland en gelijktijdig met de onafhankelijkheid zijn ze uit Suriname vertrokken naar Nederland, dus ze hebben altijd een Nederlands paspoort gehad, en dat zijn de mensen die momenteel ook benadeeld worden op hun AOW- pensioen. Dat is zo een simpele voorbeeld dat je gewoon in de maling bent genomen en nu je oud bent daardoor in de problemen raakt.

  Ik denk als Bouterse aan de macht was die daar zeker wel een probleem van had gemaakt want zoiets kunnen ze niet doen met die oudjes.

  Van mij mag die president worden!


  Maak melding
 43. Ik ken meneer Codfried niet en weet derhalve niet waarop hij zijn uitspraak baseert. Ik kan ook niet spreken voor alle Surinamers in Nederland…alleen voor mezelf:
  Ik ben faliekant TEGEN elke vorm van opressie en de heer Bouterse heeft vanaf 1982 laten zien dat hij niks anders wil voor Suriname dan het zijn eigen persoonlijk eigendom maken waar hij heer en meester is.
  Ik geef toe dat ten tijde van 25-02-1980 ook ik achter de machtsovername stond..
  Het ging niet goed met ons in Suriname. Ja..we werden behoorlijk uitgebuit (om maar weer eens een veel gebruikt woord uit die tijd aan te halen) door Nederland en het rommelde behoorlijk in de politiek. Bouterse en consorten hadden toen de mogelijkheid om ons land een behoorlijke draai ten goede te geven, maar het waren militairen en geen bestuurders van een land!! Maar ik dwaal af…
  Bouterse is mijn held NIET! Een moordenaar, een praatjesmaker en iemand die het niet nauw neemt met een mensenleven..


  Maak melding
 44. Toet (reactie nr 29),

  Ja mang jij heb gelijk, die witte mannen eren hun rovers door straten en gebouwen naar ze te noemen dan waarom mogen wij Bouterse niet een goede man vinden??

  En juist Castro, Chavez enz vind ik ook helden.


  Maak melding
 45. bouterse een held….. waarin? O ja, in onderstaande daden:

  1. vermoorden van 15 prominente landgenoten (officiele lezing op de vlucht neergemaaid)
  2. doodschieten van overtreders van de toen ingestelde avondklok
  3. Executie van een op een brancard gewonde Hawker
  4. Misterieuze door van landgenoot Humphrey Keerveld in Guyana
  5. Rechterhand Horb heeft zichzelf in een cel opgehangen aan het koortje/elastiekje van zijn onderbroek
  6. Politie-inspecteur Gooding, bezig aan een narcotica-onderzoek, doodgeschoten op straat aangetroffen
  7. Pahladsing doodgeschoten in het district Nickerie
  8. Slachting onder de Marrons in Moiwanna en Pokigron
  9. Oorlog in Oost-Suriname tussen Brunswijk en manschappen o.l.v. de NDP-demagoog
  10. Oppakken/intimideren van critici gedurende de jaren 80
  11. Het in brand steken van historische gebouwen in onze hoofdstad Paramaribo o.a. het ministerie van Economische Zaken (1773) en het voormalige statengebouw van Suriname aan de Gravenstraat. Ook de brandstichting ter hoogte van Naskip aan de Gravenstraat zijn acties van onze demagoog
  12. Het wijzigen van alle districtsgrenzen, nu Sipaliwini, waar regelmatig vliegtuigen zijn geland voor drugstransporten. In dit geval kan een leeghoofd als Brunswijk hierin zeker ook een rol hebben gespeeld
  13.Een belangrijke aanwijzing voor drugs zijn de aanhouding van e. boerenveen in Miami, de plotselinge aanwezigheid van Colombianen in Suriname en Cubanen
  14. Lege schappen in ALLE winkels en een zichtbaar gebrek aan gebouwen en wegen
  15. Een ongekende verloedering welke tot op de dag van vandaag onder de jongeren heerst

  Als deze demagoog een meerderheid achter zich weet, dan rest er niks anders dan dat hij bij de eerstkomende verkiezingen het bovenstaande nog eens dunnetjes over mag doen en wat nog meer……………………

  Enkele kenmerken waar ik voorstander van ben als het gaat om leiderschap of lid van DNA? Integriteit, nationaal gevoel, politiek inzicht, progressie. In het belang van land en volk opdat zij beter verdienen.

  PARTIJ VAN DE EENHEID


  Maak melding
 46. Bouterse is voor mij een held als hij de waarheid aan de nabestanden kan vertellen van de december moorden,en om vergeving vraagt.dan ligt het aan de des betreffende slachtoffers of ze dat absepteren.het zou mooi zijn als we met elkaar vrede kunnen sluiten en met frisse moed in de toekomst kunnen kijken.laat het verleden ons niet de baas spelen.de moord partijen waren een diepewond in onze samenleving en treurig.dus meneer Bouterse laat de wonden helen.het hoeft geen internationale probleem te zijn.want meneer zoregetha de vader van prinses Maxima is wel geabsepteerd als schoonvader en zijn wandaden.meneer Bouterse je maakt nog kans met je goede bedoelingen voor Suriname.tenslotte,L.doedel,A de kom,Boni,Baron enz.die zijn ook gemarteld,gedood zonder enige proses ten strijden van onze vrijheid.laat de geschiedenis zicht niet herhalen.tangboeng sranang sa opo meneer Godfried.mie nanga joe moest dweng voor een gezonde suriname, de groetjes mocco


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES