maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameOppositie Suriname wil parlement naar huis sturen

Oppositie Suriname wil parlement naar huis sturen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 nov – De oppositie bekijkt mogelijkheden om het parlement vroegtijdig naar huis te sturen. Dit meldt de Ware Tijd. Er wordt niet langer gericht op het heensturen van de regering. Het ontbinden van het parlement zal moeten leiden tot de val van de regering. Voor de strategie moet voldoende rechtvaardigingsgrond te vinden zijn.

Het is hoog tijd om terug te gaan naar het electoraat en nieuwe verkiezingen uit te schrijven. “Het parlement controleert de regering. Maar wie controleert het parlement? We hebben al drie maanden niet vergaderd en de opdrachtgever moet er nu echt tussen komen”, zegt Jiwan Sital van A1. zijn voorstel wordt nu bestudeerd door de rest van de oppositie. Onder meer wordt een model overwogen, waarbij alle twee en twintig oppositieleden hun functie neerleggen.

Of dat voldoende zal zijn valt nog te bezien. “Al zou de hele oppositie bedanken, de andere zijde heeft dan nog steeds de meerderheid en je kan dan blijven regeren”, zegt politicoloog Hans Breeveld. Volgens Caprino Allendy, ondervoorzitter van het parlement, wordt de democratie niet bepaald een goede dienst bewezen. “In de democratie moet je coalitie en oppositie hebben en vergeet niet dat het volk je gekozen heeft voor vijf jaren.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
 1. nee mener allendy het volk heeft hun niet gekozen , NDP had toch meer stemmen toen is front met die andre crimineel en coke verkoper brunswijk in zee gegaan. want als brunswijk zijn party nu op stapt wat gebeurt er.Doei


  Maak melding
 2. “In de democratie moet je coalitie en oppositie hebben en vergeet niet dat het volk je gekozen heeft voor vijf jaren.”
  ………………………………………

  Voor vijf jaar !…..om land en volk te bestelen en te bedonderen.
  boi rot op ! nanga law.


  Maak melding
 3. Corruptie is een ernstige ziekte in deze wereld: dagelijks sterven wereldwijd duizenden mensen vanwege corruptie, die oorzaak is van tal van manipulatie, misleiding, dwaling en bedrog. Corruptie belet mensen om eerlijke kansen te krijgen. Corruptie leidt tot grootschalige diefstal en dompelt miljoenen mensen tot totale armoede zonder ooit in hun leven dat recht te krijgen om eens even een mens te zijn te proeven. Corruptie leidt tot het ontaarden van het menselijke wezen tot bijna een dier verworden. Zonder rechtvaardige en eerlijke kansen voor iedereen die binnen een land woont en deze niet krijgt, blijven alle ontwikkelingen, economische, politieke, sociale en maatschappelijke producties uit. Er is altijd verderf zolang het kwade niet tot de wortel is uitgeroeid.


  Maak melding
 4. Oppositie(lees minderheid) wil parlement naar huis sturen? Zo werkt het niet ,in de praktijk.De kiezers bepalen wie het land mg regeren,mits je coup gaat plegen heb je de meerderheid niet nodig.


  Maak melding
 5. ik begrijp niet waarom de democratie, de mooie, de beste wat er is voor een mens die krijgt de kans niet om te regeren. de verleiding is zo groot om voor het geld de schoonheid te ruilen. het is wel zielig.
  de mensen die de macht krijgen vechten voor het geld als gorillas die voor banaan vechten. het geld kan je toch niet mee nemen.
  een ding is zeker. wat de moraal betreft zal het hen niet goed gaan na hun dood.


  Maak melding
 6. Hoe zit het met het terugroeprecht?
  De bevolking moet erop staan dat dit recht tot z’n recht komt. Het front(rodgers) heeft met kunst en vliegwerk dit recht verder doorgedrukt toen het af wilde van opposanten binnen hun eigen gelederen.Iedereen die voor eerlijke ontwikkeling staat ziet het front als tegenstaander en moet als een kakkerlak(dood getrapt worden) worden behandeld.


  Maak melding
 7. patricia, al ga jij met je blote k_ont op straat, de coalitie zal aanblijven tot 2011, en schrijf op, daarna worden ze herkozen.

  that’s history, you can’t change the facts!

  😉


  Maak melding
 8. Henky Penky heeft al gezegd dat er in Jan 2008 verkiezinbgen worden uitgeschreven.

  Ik heb geen kontakten met Jiwan, maar ik ken hem zodanig , dat hij het nu genoeg vindt met de brandstof-perikelen en het uitknijpen van de landboeren…. met brandstof-subsidie.

  SBBS, de nieuwe bananen-plantage wordt verkocht aan 1 of ander buitenlandse industrieel, terwijl velen, boeren die 35-40 jaar gewerkt hadden voor en in Jarkabba, met 1 zoetekauw ontslagen zijn zonder pensioen-uitzichten.

  Pensioen van Bruynzeel is weggemaakt door de Direkteur van Bruynzeel.

  Een Pres die geen tijd heeft voor de jeugd om 1 petitie te ontvangen, deze boeriki op 2 poten, mag geen Presidenbt van Surinen blijven. Weg met deze man…. Op weg naar huis………naar grundhari waar het frisse groene gras op hem w8……..

  Vriendelijke Groeten,……….


  Maak melding
 9. A DE KABA wang dee sabakoe wang dee tjon tjon. piekie piekie plei koek is bijna op.front koek is op. NDP heeft de grootste stuk.tik joe ai dan loekoe zang o zha voor dec is alles gevallen.mag er weer een nieuwe koek gebakken worden.(STEMMEN DUS). laat ze naar huis gaan stelletjes zakken vullers.dit is SU.(tje potie)sjing torie.a volk e sriebie.5w peer lit a faja. mik a volk schijn 100w no.DAT NA MANG………………….


  Maak melding
 10. Meneer Alendy,

  u zegt het zelf. Het volk heeft je gekozen voor 5 jaar. Ja gekozen om te werken en niet nu al tot 4 maanden niet vergaderen en continu in het buitenland te zitten..
  En als alle 22 leden bedanken dan valt zeker het parlement en de regering want het is geen goed fatsoen en staatsrechtelijk kan dat niet om als coalitie alleen een parlement in stand te houden want dat controleert geen regering. Na jaren eindelijk en goede strategie los van het feit als het goed is om deze regering naar huis te sturen. Surinamers zijn initiatief en vindingrijk en voral uniek. Kijk maar geen Pakistaanse toestanden ondanks het december proces en de wantoestanden en verpaupering.

  Hein Taus


  Maak melding
 11. Je mag dan de grote partij zijn van het land, maar als geen meerderheid heb om te regeren dan is toch logisch dat je in de oppositie ben, dat is nou eenmaal de spelregel van de democratie.
  Of is het anders in Suriname?. Ik denk toch niet.
  En alzou Brunswijk een bandiet of whatever is,
  hij is gekozen door het volk, dus heeft ie ook recht van spreken.
  Nog een fijne dag.
  groeten


  Maak melding
 12. Ik vindt het zo ‘grappig’ dat mensen denken dat de NDP Suriname zal redden. Is iedereen pas na 2000 geboren ofzo? Zijn jullie allemaal vergeten hoe regering wijdenbosch (zat in de NDP samen met bouta als adviseur) het land helemaal bankroet gemaakt had? Als je het aan mij vraagt kies ik liever voor stabiliteit en langzame vooruitgang dan al die stomiteit dat de NDP had uitgevoerd!


  Maak melding
 13. Ten minste hebben Bouterse en Wijdenbos structuur gebracht in onze economie. Wat zou Suriname zijn zonder de bruggen die Bosje heeft gebouwd. Wat zou Suriname zijn als Bouta de staatsolie niet had opgericht, waar zou Suriname zijn als de mensen nog bij bosjes in de maagdenstraat en Saramaccastraat woonden in krotjes zonder hoop op een degelijke woning. De besteding van de middelen voor de arme surinamers was een doorn in het oog van een nieuwe groep uitbuiters, waarvan enkele vertegenwoordigers uit de totale bevolking zijn omgebracht.(terecht of onterecht kan mij niet schelen.
  Wat ik wel weet, is dat Bouterse de eerste twee jaren duidelijk de intensie heeft gehad Suriname op de kaart te zetten als een onafhankelijke en souvereine staat. De Europeanen hebben om hun economie op gang te krijgen culturen vernietigd en miljoenen mensen een hoop ellende bezord, Daarom kan ik
  niet meewerken de NDP met name D Bouterse te veroordelen.

  Jaming


  Maak melding
 14. Loekoe man;

  Hoe vaak hebben loekoe man’s niet verklaard dat ze je onzichtbaar kunnen maken voor de korte (politie) en langere (justitie) arm van recht en wet.
  Hoeveel boeien hebben ze niet gesleten aan die lichtgelovige don kaw’s. Hoeveel geld, sopie, en wasi’s hebben ze mensen niet afhandig gemaakt op diverse achtererven en buiten de stad plaatsen.

  Alle illusie’s ten spijt, de een na de andere viel door de mand, als het niet was voor roof, danwel voor moord en of bolletjes.
  Als je mij vraagt werden ze er eerder zichtbaarder door, dan onzichtbaar.

  Wat schetst mijn verbazing op dit forum, zoveel loekoe man’s erbij die zoveel dromen-zijn-bedrog voorzien;

  – dat de regering de rit niet zal uitzetten
  – dat baas no doe neks, neks no fout
  – dat weet ik veel wat nog meer

  Wordt wakker;

  een man die als vader er niet in is geslaagd om zijn zoon (zit in Sano Boma vast voor poederhandel) en dochter (werkt in het verguisde Holland bij nederlands trotste supermarkt Albert Heijn) de liefde voor sranan bij te brengen, kan nooit de verlichte leider van switie sranan worden.

  Het is opvallend dat iedereen schuld heeft aan de rechtszaak, waar hij zelf op politiek podium om heeft gevraagd, behalve de man (de politiek verantwoordelijke) zelf.

  Iedereen heeft het gedaan;
  – Holland
  – surinaamse coalitie
  – vene
  – santhokie
  – amerika
  – amnesty international
  – moiwana 86
  – org voor gerechtigheid en vrede
  – geef het beestje een naam

  Get a life, …..
  en fok ons landje niet langer op!!


  Maak melding
 15. @nummer 22 jij heb het heel duidelijk gezeg het enige wat de aanhang doet is de hele wereld de schuld geven dan moet je echt nou dom vind ik nog een goed woord ik heb er geen woorden voor hoe de voorstanders van bouterse denken lees alleen maar wat nummer21 beweerd is toch te gek voor woorden dat iemand zoiets hier kan beweren volgens mij zijn jullie niet goed op de hoogte van wat in suriname gebeurd tijdens de revo ik zal nog een mooi voorbeeld geven iedereen die met bouterse heeft zamen gewerk vroeg of laat gaat het fout ik zal een paar namen noemen chin a chen, horp,haakmat.,bosje telefoon coup weten jullie dat nog brunswijk was ook zijn lijfwacht. suriname heeft het slechste economie gekend ten tijden van de revo en staatsolie is het werk van eddie djarap geweest alles wat bouterse in zijn klauwen heeft gehad heeft hij verziekt,en ik durf hier te stellen dat de aanhang van bouterse bestaat uit drugs criminelen en ezels mensen zonder vaderlandse liefde ik noem dat soort mensen EGOWISTEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES