vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname mist sociale zekerheden in ontwikkeling

Suriname mist sociale zekerheden in ontwikkeling

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 nov – Suriname ontbeert meer dan wat ook sociale zekerheden bij het verder uitbouwen van de eigen ontwikkeling. Dit zegt de politicoloog en universiteitsdocent Hans Breeveld. In de afgelopen decennia is er nauwelijks of geen sprake geweest van een sociaal beleid. Meer dan ooit is er behoefte aan sociale zekerheden, wat vooral te merken is aan de mineurstemming onder de bevolking.

Waar politici hoog van de toren blazen over economische verworvenheden, wordt alom gewezen op materiële tekorten. “Het is juist het gemis aan sociale zekerheden dat bij de on afhankelijkheidsviering ter discussie moet worden gesteld”, zegt Breeveld tegenover de Ware Tijd. Zekerheden als recht op grond, goede huisvesting, onderwijs, gezondheidszorg verdienen minstens evenveel aandacht als de klassieke zekerheden. Er is dus sprake van een wanverhouding.

Toch wijst niets op een verandering in de gewenste richting. Met name de oudere politieke partijen zitten verstrengeld in etnisch politiekvoering. Dit heeft ernstige gevolgen voor het formuleren en uitvoeren van effectiever beleid. “Gelukkig is dat bij het bedrijfsleven al lang niet meer het geval en worden keuzes gemaakt op basis van deskundigheid”, aldus Breeveld. Het is dan duimen dat de politiek vroeg genoeg wijzer wordt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Met boeven,schurken, liegers, bedriegers,bullebakken(oom R. pus tongo kon na doro)waarschijnlijk zag hij lekkertjes van meisjes) no man dan hoef jij over niks meer te praten dan Democratische Dictatuur…primeur anno 2007.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES