dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Surinamers moeten Decembermoorden neutraliseren'

‘Surinamers moeten Decembermoorden neutraliseren’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 nov – De Surinaamse president Ronald Venetiaan heeft gisteren, tijdens een toespraak op de viering van de 32e verjaardag van de onafhankelijkheid van Suriname, gerefereerd aan het proces over de Decembermoorden. De president vindt het een taak voor de inwoners van Suriname de schaduw die de Decembermoorden nog steeds over het land werpt, te neutraliseren.

Venetiaan nam zondag het defilé af ter ere van de verjaardag van de onafhankelijkheid. Daarbij was veel beveiligingspersoneel op de been meldt De Telegraaf. Aan het defilé deden ook Nederlandse militairen mee. Het ging om mariniers en militairen van de mobiele brigade.

De president wilde na afloop van zijn toespraak niet verder ingaan op het aanstaande proces. Volgens ingewijden wil hij er geen politieke zaak van maken, schrijft de krant.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Je kunt er geen politieke zaak van maken, het is een politieke aangelegenheid als blijkt dat figuren met minimaal dezelfde strafbare feiten op hun namen, gejast en gedast vrijuit gaan.


  Maak melding
 2. Volgens ingewijden wil hij er geen politieke zaak van maken, schrijft de krant…

  Deze baloog wil natuurlijk nu de slimme chinees spelen. HIj heeft er persoonlijk voor gezorgd dat het altijd een politieke zaak is geweest door er altijd mee als knuppel richting verkiezingen te gebruiken.


  Maak melding
 3. venetiaan je hebt ka/stront in je hoofd noh?
  Nooit neutraliseren deze zwarte bladzij in onze historie.
  Elk jaar dit feit gedenken is een nationale zaak is een must voor heel suriname.
  Laten we aub geen afrikaanse waarden en normen in suriname prefereren venetiaan.


  Maak melding
 4. Deze domcof heeft er al van af zijn vorige zittings periode al een politiekke zooitje van gemaak ik hoop voor suriname dat het ooit wel weer eens goed zal gaan voor land en volk van suriname zonder deze domcof en zijn corupte bende LAND VERADERS


  Maak melding
 5. als vene ka in zijn hoofd wat heeft bosje en bouterse in hun kop dan en koetie erbij. juist die mensen die ons land hebben beroofd van hun kader hun democratie hun normen en waarde daar hoor ik jullie niet over aleen vene dit en vene dat het surinaamse volk wil beter hebben maar niet slechter als nu ze willen niet terug naar heel donkere dagen in kerst terwijl bouterse en zijn kliek zaten te snuiven en dure whisky zuipen en het volk moest in de rij staan voor alles en nog wat we mogen die onschuldigen die op 8december zijn afgeslacht nooit vergeten .


  Maak melding
 6. Nog geen twee weken terug heeft deze zelfde Venetiaan met zijn groene pet op allerlei koeterwaals uitgesproken over het proces en de bevolking gewaarschuwd voor allerlei scenario’s. Hiermee heeft hij zelf deze kwestie in een politieke sfeer gebracht. Nu vraagt hij de bevolking die neutraliteit op te brengen. Ik ben benieuwd wat zijn reactie zal zijn na de vergadering op de berm. De houding van Venetiaan doet mij echt denken aan die van de Afrikaanse leiders die schaamteloos hun volk onderdrukken en naar de wereld toe allerlei mooie verhalen hebben.


  Maak melding
 7. @glenn ijzer vanmorgen heb ik heel wat koeterwaals gehoord en gelezen van de grote leider was het niet de zelfde bouterse die in zijn vorige meetings zij hoe dom het surinaamse volk is en nu smeek hij ze om hulp want hij weet dat het uur u nader hoe dom moet je zijn om vene te beschuldigen dat hij niet moet denken dat hij god is .bouterse heeft tog zelf de beslissing genomen over leven of dood van zijn tegenstanders deze regering geeft hem nog de kans om voor de hele wereld zijn onschuld te bewijsen wat verdomd moeilijk zal zijn voor bouterse en over onderdrukking gesproken wie heeft het surinaamse volk jaren lang onderdrukt meneer kan jij me dat zeggen .


  Maak melding
 8. Jij bent begonnen dan you tap ing you srefie, anders binnenkort Frambo fu NPS sa bari ondro katibo.
  En dati you kan zi a frambo baka J.A.Pengel nooit moro liti.(no wan faja) omdat you faja uit Vnoshine.


  Maak melding
 9. Deze minister president venetiaan is een matennaaier.
  Hij meet met 2 maten bij aantreden als mini-ster president had hij de mond vol dat de moordenaars berecht zullen worden tijdens zijn bewind. Nu puntje bij paaltje komt begint hij heel anders te piepen dit fenomeen zie je ook bij afrikaanse leiders.
  Deze man heeft het land naar de verdoemenis geholpen, hij verkoopt het land voor een appel en een ei. Wanneer rot deze gruw oerlelijke president niet eens een keer op naar zijn geboortgrond het binnenland.
  Hij heeft miljoenen gepompt in het binnenland om zijn soortgenoten aldaar te civiliseren. Het is verloren geld daar het genetisch bewezen is dat bepaalde mensen niet opbouwende eigenschappen bezitten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES