vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname krijgt volgend jaar zorghotel

Suriname krijgt volgend jaar zorghotel

-

Does Travel & Cadushi Tours

Suriname krijgt een zorghotel. Eind 2008 moet de moderne voorziening haar deuren in Paramaribo openen. Voor de zorg maakt Suriname gebruik van Nederlandse deskundigheid meldt bijzijn.nl. De verpleegkundigen die in het zorghotel gaan werken, volgen ook een opleiding bij het Surinaamse opleidingscentrum Covab.

Het zorghotel biedt plaats aan meer dan 60 patiënten. Een deel van hen is Surinamers die in Nederland hebben gewoond maar weer zijn teruggekeerd naar hun geboorteland.

Naast de woonunits komen er ook een traumacentrum, een polikliniek, een seniorenclub, een fitnesscenter en een speciale unit voor patiënten die herstellen na een ziekenhuisopname. Een van de woningen is bestemd voor dementerenden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

11 REACTIES
 1. ja mang is een goede stap voorwaats.dit bied een goed houvast voor surinamers in het algemeen dus ook voor aowers en gepensioneerden die eventueel ooit terug willen keren naar hun geboorteland suriname.


  Maak melding

 2. ik vindt het geweldig ik ben ook beriedt over een paar jaren mijn bijdrage te leveren ik ben momenteel werkzaam in een woonzorg organisatie en ben van plan over 4-5 jr terug te keren naar sur
  ik wil ben bijna klaar met de verpleegkundige opleiding en wil nog 1 specialisme erbij doen . okee heel veel succes


  Maak melding

 3. Goeie zaak voor de NederSuri’s, weinig tot geen nut voor de gewone Surinamers…

  Tijd om ook eens buiten Paramaribo het oogblik te werpen…
  Teveel bundeling in Paramaribo!!!


  Maak melding

 4. @NATIONALIS.

  Weer lekker negatief. Rome is ook niet in één dag gebouwd! En wat doe je zelf behalve kankeren?

  Het gaat er om wat het bijdraagd voor SU. Zelf al zou het alleen maar door SuriNeds gebruikt worden dan zijn er nog een helehoop voordelen voor de SU’s:
  – werkgelegenheid.
  – verpleegsters, etc. doen ervaring op met de eisen die in NL ( door de betalende zorgverzekeraar) aan zorg gesteld worden. Kortom het kennis en ervarings niveau in SU gaat omhoog.
  – de SuriNeds kunnen hun oudedag in de bekende omgeving slijten. (Mn bij dementerende is het vaak prettig als ze in de vertrouwde omgeving uit hun jeugd verblijven. Voorkomt dat ze met hun patta’s in de sneeuw lopen.)

  Kortom. Je zeikt.


  Maak melding

 5. Jo-ghu mi luku na torie a luku bun…ma ohmi-ni yu musu fu p-ai(duur noh).

  Da na wan bun bigi probleem: dang mi no mang lobie ing so.

  Ma tapu na foto mi di she wan lo koloniaal udu gebouw..mi e taigi yu, mi no e go drapi..eerlijk is eerlijk miki din man plei ding puku en dansie jara.
  ………ik voet nat tjal……


  Maak melding

 6. Dit onderwerp is al heel lang ter sprake geweest. Waarom niet je oude dag in je geboorteland doorbrengen, met dezelfde zorgkwaliteit voor minder geld. De zorgkosten (premies) in het westen reizen de pan uit. Ik vraag me af hoe lang dit zo doorgaat. Zorg moet voor iedereen toegankelijk zijn en niet alleen voor de rijken. Een grote stap in de goede richting…GA ZO DOOR


  Maak melding

 7. Is goed nieuws!

  Suriname kan beter aan zulke dingen denken dan hun tijd verliezen aan dingen waar ze uiteindelijk er toch niet beter van worden.

  Aan dit hebben de mensen in het land iets en zo moet het zijn. Het is een hele goede stap in de juiste richting en hopelijk zullen na deze er meer volgen.

  Het is voor iedereen goed dat zoiets er komt want het kan een ieder overkomen dat ie onverwachts er een beroep op zou moeten doen.


  Maak melding

 8. Geachte SU (reactie no. 10),

  Waarom stel je jezelf de vraag niet, of wij niet zelf instaat zijn, om een ‘Zorghotel’ voor mekaar te krijgen? En vraag je alvast maar af wat de ‘rekening’ achteraf zal zijn.
  In Europa zeggen ze: ‘voor niets gaat de zon op’.

  Het is allemaal politiek, allemaal politiek: Niemand die ons vraagt wat onze behoeften zijn, wat de behoeften van het volk zijn.

  Het Koninkrijk der Nederlanden behoort tot de 10 rijkste landen ter wereld, en zodra sommige rijke landen arme landen een ‘krabukrabu’ geven, lijkt het alsof sommigen onder ons, zich gauw ‘een kind te rijk’ voelen.

  Laat de rijke landen ons liever cadeaus geven, omtrent zaken die wij voorlopig nog niet zelf voor mekaar kunnen krijgen, dat zou heel veel schelen.

  Laat men ons een brug cadeau maken, voor ons bouwen over de Surinamerivier bij Domburg naar Nieuw-Amsterdam bijvoorbeeld. Of 30.000 volkswoningen aan het volk cadeau maken, verspreidt over alle districten in Suriname, opdat het woning probleem eens eindelijk opgelost kan worden.

  Laat men bijdragen aan het oplossen van het energie vraagstuk en het 75 jarig contract met Alcoa openbreken en de dam als cadeau volledig teruggeven aan de Republiek Suriname. of het bouwen van een professionele in- en uitvoerhaven aan de Suriname rivier.

  Denk groot!

  Maar een Zorghotel?

  En dat is wat wij eerder bedoelden toen wij stelden waarom de bevolking van de Republiek Suriname systematisch klein gehouden wordt;
  ‘een zak gebroken rijst en je hebt een grootdeel van die gemeenschap al tevreden gesteld’ en het nieuws gaat ook nog een keer als een lopend vuurtje door stad en distrct; “ze zijn goed voor ons nooooooo, omdat ze van ons houden toch, zie je wel”?

  Maar dat wat het volk daadwerkelijk nodig heeft om zichzelf te kunnen bedruipen, om zichzelf tot grote hoogten te brengen, zichzelf te ontwikkelen om minder afhankelijk te kunnen zijn, krijgt men niet.

  Vandaar dat vele Surinamers in de jaren tachtig, tijdens de Revolutie zo schijterig bang waren toen besloten werd dat er een brug over de Suriname rivier gebouwd zou worden. Vandaar dat ook de explotatie van onze olie rijkdommen (nu Staatsolie Suriname genaamd) niet van de grond kon komen.

  Een Zorghotel?

  Voor wie!!!!! voor de elite in Paramaribo of ook voor bewoners uit het binnenland van Suriname. Zeg het maar.

  Maar inderdaad, het zal het goed zijn voor “iedereen”, maar wie noem jij “iedereen”. Bedoel je ook gewone Surinamers of slechts de eliten met Euro’s en Dollars afkomstig uit Europa.

  Dit zogenaamd ‘Zorghotel’ is een dood gewoon ‘EERSTE KLASSE ELITE ZIEKENHUIS’ in hartje Paramaribo, speciaal voor in het bijzonder Nederlandse en Amerikaanse patienten, die tijdelijk of langdurig in het buitenland (Suriname) vertoeven, zoals studenten uit Holland die stage in Suriname lopen of onderzoekers (antropologen) uit Amerika die onze kruiden in het binnenland van Suriname onderzoeken enz. Want deze buitenlanders, moeten echt niets hebben van die zogenaamde ‘krankemikkige’ gezondheidszorg in de zogenaamde Derde- Wereldlanden als Suriname. Dit zorghotel zegt slechts veel over hoe men denkt over je gezondheidszorg.

  EEN ‘ZORGHOTEL’ BEHOORT NIET TOT DE ELEMENTAIRE BEHOEFTEN VAN EEN DERDE WERELDLAND ALS SURINAME. HET IS BEDOELD VOOR PATIENTEN DIE TIJDELIJK IN HET BUITENLAND VERTOEVEN!!!!!!

  DERDE WERELD LANDEN HEBBEN HUN EIGEN BEHOEFTEN, VANDAAR DAT JE KUNT STELLEN DAT DIT ‘HOTEL’ EEN ELITE ZAAK IS, DUS DRUK JE SNOR, TENZIJ OOK JIJ TOT DIE ELITE BEHOORT,

  in de hoop dat ook jij nu een stukje wijzer geworden bent.

  Ps. was niet persoonlijk bedoeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES