Surinaamse oud internationals in Nederland

5

Een groep oud Surinaamse voetbal internationals zal vanaf 15 september een maand lang in Nederland vertoeven voor het spelen van vriendschappelijke wedstrijden. Met als klap op de vuurpijl een confrontatie tegen de oud Surinaamse voetbal internationals die in Nederland wonen.

De officiële ontvangst van deze oud internationals is op 15 september van 18:30 tot 23:30 uur in het gebouw van Podium Kwakoe, Frissenstein 78, in Amsterdam Zuidoost. De daaropvolgende zondagen zijn demonstratiewedstrijden gepland tegen veteranen in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. De wedstrijden gaan gepaard met een overzichtstentoonstelling over Surinaamse voetballers tussen 1940 en 1980.

Het is de eerste keer dat een dergelijke reünie plaatsvindt met de meeste oud internationals bij elkaar. De meeste onder hen zijn 50+ plussers en een groot deel daarvan zijn de 60 al gepasseerd. Toch zijn de oud voetballers in Suriname wekelijks wel op een voetbalveld te vinden, al dan niet in competitieverband. De in Nederland wonende collega’s voetballen niet met zulk een regelmaat, maar spelen op Surinaamse voetbaltoernooien wel eens een demonstratie partij.

Het bezoek van de Surinaamse veteranen staat in het teken van de promotiecampagne van de oud internationals in Nederland, die zich hebben verenigd in ROVI, de Stichting Reünisten Oud Surinaamse Voetbal Internationals, die al sinds 1992 systematisch en gestructureerd poogt de geschiedenis en cultureel erfgoed van deze internationals levend en actueel te houden.

5 REACTIES

 1. ja mang dit is een goede zaak .
  kunnen er ook dvd’s beschikbaar komen van wedstrijden waarin deze oude internationals schitterden misschien? om aan onze jeugd als voorbeeld te tonen?

  walapa


  Maak melding

 2. Goed idee. nederlandse coaches gaan naar Saudie-Arabie en Rusland etc om te coachen. Hoeveel Russen en saudies spelen er in nederland of voor oranje?
  Omdat suriname geen geld heeft, gaan ze er niet naar toe, maar de beste spelers op wereldnivo komen toch uit suriname.
  Als Sr een goede coach en genoeg geld krijgt speelt suriname geheid ook op het WK.
  kan Vene niet door de vingers kijken als zijn frauderende ministers geld overmaken naar de voetballerij. vene is toch zo dol op door de vingers kijken.


  Maak melding

 3. Geachte redactie,
  Het zou leuk zijn als ook bekend werd gemaakt waar precies de wedstrijden worden gehouden, hoe laat en waar tickets gekocht kunnen worden.
  Ik heb wel zin om naar zo’n wedstrijd te gaan kijken om onze jongens aan het werk te zien.
  Ik ga elk jaar naar de Siriprofs kijken.
  Ik wens de mensen een hartelijk welkomst in Nederland.


  Maak melding

 4. Prettig te vernemen dat oud-internationals op bezoek komen in nederland.
  Het zou goed zijn dfat het programma van de activiteiten op de juiste wijze wordt bekendgemaakt zodat een ieder in de gelegenheid is deze mee te maken.


  Maak melding

 5. Geweldig dat de oud-internationals in het zonnetje gezet worden en ik wens ze het allerbeste toe. Wil echter opmerken dat het surinaams team -U23 in een voorronde om te kunnen meedoen aan de O.S. al in een vroeg stadium zijn uitgeschakeld. Wat doet in de 1ste plaats de regering? maar ook de oud-internationals? Is er niemand van de oud-int. die zich met de jeugd bezig houdt? zoja, hoe kan het dat het surinaams voetbal helemaal niks meer voorsteld?
  gr. Sabajo


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.