Suriname onthaalt spelers Jong Oranje

36

Enkele spelers van Jong Oranje waaronder Waterman, Donk en Drenthe reisden voor vakantie af naar Suriname. Daar werden ze door vele trotse Surinamers opgewacht en konden zij rekenen op een warm onthaal. Bij aankomt op de luchthaven werd weer kort stil gestaan bij het ‘vlag incident’ van afgelopen weekend meldt RTL Nieuws.

Ook oud-rebellenleider en tegenwoordig parlementariër Ronnie Brunswijk, was aanwezig en had een Surinaamse vlag meegenomen voor de jongens. Brunswijk zei op het vliegveld van Suriname het ’tof’ te vinden dat de jongens ‘de guts’ hadden om na het winnen van de titel met de Surinaamse vlag te zwaaien.

Een korte reportage hierover is te zien op de site van RTL Nieuws.


36 REACTIES

 1. RTL nieuws;hopelijk zien jullie de humor van ’t vlag vertoon wel in.’Joods christelijk nederlands publiek,’laat de heer jullie leidsman zijn’.

  “tuut tuut tuut de groeten van Ruud”.


  Maak melding

 2. Waar was de president van het land, maar oke er was tenminste iemand van de regering, hopelijk is dit het begin van dubbele paspoorten.
  Op weg naar het WK Suriname!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Wij ons gek lopen discussiëren over de surinaamsevlag en bij aankomst in Suriname niet eens een delegatie van de regering. Een regelrechte belediging aan het adres van de jongens dat een crimineel als Brunswijk hun moet verwelkomen. Belachelijk gewoon.


  Maak melding

 4. Waarom niet mi boy’s altijd welkom!
  Maar vergeet een ding niet!
  In Holland moet je presteren, dus vuistregel hoe het een goede sportman betaamd.

  Unu luku ding boi bun gi mi.
  Vooral omdat zij nu in een glazen huis zitten…..Vtje in het bijzonder U.
  Baas als Vje niks doet, dan is het voor u de taak.


  Maak melding

 5. Oud jungle commando leider Ronny Brunswijk heeft geen verstand.Laat deze jongens de surinaamse nationaliteit aanvragen en voor moengo tapoe gaan spelen.Ze zijn toch kampioen geworden van Suriname.Deze jongens moeten op passen misschien worden ze niet meer geselecteerd om voor oranje te spelen.
  Zizou,thuram Henry,Rijkaard, Gullit, Christie,Ben johnson,allemaal wereld beroemd.Ook nakomelingen van allochtonen. Deze sporters hebben nooit gezwaaid met de vlag van het land waar hun ouders vandaan komen.Ze hebben altijd gezwaaid met de vlag van het land voor wie zij uitkwamen, hun geboorte land. Wie weet nou niet dat zizou Algerijnse achtergrond heeft. Heeft hij ooit gezwaaid met Algerijnse vlag.
  Ronny Brunswijk loop naar de pomp.Jongens oeng no go moksie nanga Brunwijk.Straks wanneer suriname van trinidad win gaat Brunwijk zwaaien met de Ghanese vlag en wanneer men hem vraagt waarom hij dat gedaan heeft dan gaat hij zeggen dat hij en de andere marrons voetballers die uitkomen voor Suriname zich niet gewaardeerd voelen in suriname.Hij gaat straks zijn land verloochenen. Als hij deze jongens bemoedigd voor hun daad dan is hij ook instaat omdat te doen.

  Kakkalaka


  Maak melding

 6. Kakkalaka wat heb je hier te zoeken? Trouwens ik kan me vergissen maar ik zie altijd Ajacieden zwaaien met een Israelische vlag, zelf als het geen Israelieten zijn. Het water van die spijkers is weer erg laag.

  Overigens hebben ze in Suriname hws veel meer problemen aan hun hoofd en speelt de kwestie Jong Oranje niet zo.


  Maak melding

 7. Niet vergeten:

  Deze crimineel, moordenaar, redi-musu drugsbaron, bankrover, verkrachter, voetbalvandaal, etc, etc.

  werd gemaakt en gesteund door Nederland omdat hij tegen nationalist DDB was, die een doorn in het oog was van Blanda-kondre


  Maak melding

 8. En ja hoor ,daar stond ie voorzitter , hooligan van moengo tapoe om Drenthe een Su. vlag aan te bieden met de woorden :deze mak je hebben.. Trouwens ,ik vraag me af als t anderen ook is op gevallen de gelijkenis tussen Drenthe en brunswijk? t Zou zomaar kunnen dat hij de vader van deze jongeman is, hij heeft er tenlotte 100 kinderen rondlopen. Maakt me verder ook niet uit want vrienden kan men uitkiezen, familie niet , maar hij bekommerde zich zo om drenthe , mede door datgene wat hij zei en z,n arm om diens schouder.


  Maak melding

 9. Fantastisch!!!

  maar nmr 6 heeft gelijk, waardeloze regering!!!
  weer teveel door de knieen voor nederland…geen durf daar, wat een slapjanussen…


  Maak melding

 10. Jammer, dat een een drugsdealer, bankrover, exrebellenleider, deze profvoetballers moet verwelkomen. Het is triest triest en nogmaals triest. Weer een diepte punt voor Suriname. De nederlandse pers(RTL4) was er weer als de kippe bij om deze surineds belachelijk te maken met Lonny BLunswijk. De patient Suriname is ziek. De vastgelegde diagnose vertelt mij dat verschillende kankergezwellen in de boezem van Suriname aktief zijn. 2 van deze kankerzwellen(DDB en RB ) hebben zich genesteld in het hart van Suriname, de nationale assemblee. Suriname kan genezen worden als deze 2 virussen onmiddelijk in quarantaine geplaatst worden en t.c.t. voorgoed verwijderd worden. Maar ik blijf trots op deze surinaamse voetballers van jong orange. Ze geven mij een gevoel van zelfrespect, integerheid en het gevoel een echte sranangmang te zijn. Het gevoel van Surinamer zijn zal niemand ons kunnen afnemen. Ik ben ontzettend trots op de surinaamse voetballers van Jong Oranje, maar jongens, blijf met beide benen op de grond staan.


  Maak melding

 11. Luku fa sranan man don….a sanie na voetbal…maar daar een kalaka….unu tikie flitspuit. (kier ing)blijf vooral op deze domoor spuiten.


  Maak melding

 12. Ik denk dat Ronnie uit zijn hart heeft gesproken, om deze jongens welkom te heten. Natuurlijk beseffen zij zelf ook wel dat zij bij het officiele gedeelte van de huldiging misschien beter de Surinaamse vlag achterwege hadden kunnen laten, maar goed het zijn jonge jongens en het was een spontane reactie. Laten we het gewoon positief inzien en ook dat in ieder geval iemand hen op deze wijze welkom komt heten.

  Wat betreft Ronnie, zijn Nederlands is misschien niet perfect maar hij spreekt Aukaans, Surinaams, Portugees, Engels en nog heel veel andere talen, dus waarom altijd dit gezeur over zijn taalgebruik. Je ziet aan zijn manier van praten dat hij niet in het Nederlands denkt maar als het ware een vertaling maakt terwijl hij spreekt, dit in tegenstelling tot Surinamers die in de stad zijn opgegroeid.


  Maak melding

 13. Brunswijk heeft tenminste de moeite genomen om deze jongens te verwelkomen in Su!!! Dat is te waarderen!! Tenslotte was er niemand anders van de regering aanwezig!! En als er iemand verstand heeft van sport en voetbal dan is het Brunswijk!!! En niet die bobos die
  in het parlement zitten!!


  Maak melding

 14. Laat Brunswijck met rust Suri’s.
  Het is voor de Boy’s Brasa dee…..Dus alla torie di na baka djarie.
  Morgen weer: vooral Vtje krijgt dit op zijn bord.


  Maak melding

 15. Ik ben het ook niet eens met Betsy boeps no 14, dat ze vergelijking maakt tussen Ronny en Drenthe. Ronny is niet zijn vader.Het maakt ook niet uit of hij goed of minder goed nederlands praat omdat nederlands niet zijn moeder taal is.

  Ronny brunswijk heeft zich de afgelopen jaren misdragen waardoor veel mensen een hekel aan hem hebben.Één ding is zeker “Ronny heeft ervoor gezorgd dat Bouterse zijn beleid veranderde toen hij nog aan de macht was”. Ronny “de surinaamse boslandcreool en vrijheidstrijder”zal de geschiedenis ingaan als een held. Niemand durfde het op te nemen tegen Bouterse, Ronny wel.
  Ik, Kakkalaka, heb ook geen fraaie dingen over hem geschreven, maar die man is hoe dan ook een Surinaamse held.

  Bradda Kakkalaka


  Maak melding

 16. Wij ons gek lopen discussiëren over de surinaamsevlag en bij aankomst in Suriname niet eens een delegatie van de regering. Een regelrechte belediging aan het adres van de jongens dat een crimineel als Brunswijk hun moet verwelkomen. Belachelijk gewoon.

  serious

  Ik weet niet of je het weet?? Maar Brunswijk maakt deel uit van de huidige regering!!! Sterker nog dankzij Brunswijk heeft de huidige front regering een meerderheid weten te behalen!!! Anders was de Ndp aan de macht nu!!!!!!!!!


  Maak melding

 17. nr. 22..Ik weet niet hoe kakkalaka aan zijn domme gedachten komt.
  En verder gaat het heel bovenstaande bericht over heel iets anders dan jouw reacie..dus houd je bij de les kakkalaka…jij weet als geen ander flit-spuit erop…ju sabie. no du dong.


  Maak melding

 18. Ohlala
  Brunswijk,heeft geen respekt,pas geleden is ie geschorst door de Surinaamse voetbalbond wegen wangedrag en daarvoor wegens dat pistoolincident.Die man heeft lak aan alles,waarom zo nadrukkelijk die jongens op het vliegveld verwelkomen?Zo heeft ie laten zien dat hij alles mag en kan.

  Idd,mij is de gelijkenis met Drenthe ook opgevallen,maar tja dat kunnen wij Drenthe niet aanrekenen,je zal gezegdend zijn met zo een “familielid”.
  Een delegatie van de Surinaamse regering zou gepast zijn,maarrrrrrr hahahahahha ze zijn bang van Nederland toch,bang om op het matje geroepen te worden door die Basja`s.

  Maar goed,bij deze wens ik de jongens een prettige vakantie toe in hun geliefd Suriname,ze hebben dat verdiend na hun inspanningen op het ek.


  Maak melding

 19. Wat voor held is brunswijk van de WC ? als jou kakkalakka,

  Brunswijk kan alleen op Zanderij betreden niet in een vliegtuig lastaan naar het buitenland,je bent vergeten kakkalakkka,dat hij gezocht wordt door Interpol,als hij durft is hij zo opgepakt,Als Bouterse aan de macht komt is het voorgoed en altijd met hem afgelopen ik wordt kotsmisselijk als ik zijn kop alleen maar ziet

  Akuba.


  Maak melding

 20. De tjoekoe boy’s waren bang om de jongens te verwelkomen….i.v.b. Vlag incident…daarom: ding mang go kiebrie anders basja sa go kotie din gogo gi ding.


  Maak melding

 21. Kom op met die dubbele paspoorten dan kunnen ze voor Suriname schitteren op elke grote toernooi op de wereld.

  Het zullen (weer) de Surinaamse jongens die het Nederlands Elftal over een tijdje weer naar de top zal helpen.

  Die jongens kunnen door middel van sport heel de wereld kennis laten maken met Suriname.

  Ook scoren ze een eigen goal, het zijn en blijven Surinamers, alleen jammer dat als ze op het veld staan de Wilhelmus voor ze gezongen worden ipv onze eigen Opo Kondré.


  Maak melding

 22. Gewoon blijven doorgaan, dan komt eindelijk de erkenning eens voor deze mensen; surinamers en antillianen horen er ook bij. net als elk ander volk. maar als nederland zich alleen maar op de voorgrond blijt zetten komt er nooit een verandering.


  Maak melding

 23. Ronnie *
  Dankzij Ronnie 1986 !!
  Dankzij Ronnie – Berechting 1982 NU !!

  U kunt zeggen wat u wil –
  Ronnie kan geen nederlands praten !
  Ronnie dit – Ronnie dat ;
  Maar wij allen die de wijk naar Nl gekozen hebben , moeten zich schamen .

  Ronnie is gebleven ,
  hoe dan ook een Surinamer in hart en nieren .

  En als wij ons boven hem voelen ,
  kijk in de spiegel , en vraag je tenminste af :
  Wat doe ik hier , wie ben ik , en waar hoor ik thuis .

  Iedereen schijnt het beter te weten
  Iedereen heeft wel een antwoord klaar .

  Bekijk het van de positieve kant –
  Surinamers ; Een NATIE een FRONT

  Opbouwen en niet afbreken


  Maak melding

 24. Nr 34. Pepper er zijn onderdelen in jouw bovenkamer los.

  Die domoor heeft geld aangenomen om als asielzoeker uit Ned…eigen Suri.burgers in Su te doden..
  Die man is een huurmoordenaar.
  Als hij wat centjes krijgt ga jij ook er aan Pepper.

  Een van die dagen smijt hij nog een handgranaat in het Parlements gebouw, als jij niet wist die vent is knetter GEK !

  Vtje neemt al te vaak risico’s zo had hij ook een gek in zijn huis en die heeft zijn huis toen tot de grond afgebrand.


  Maak melding

 25. Beste Akuba,

  Ook Bouterse wordt gezocht door interpol. Denk jij dat bouterse nog aan de macht komt?.Toen Bouterse aan de macht was heeft hij niks kunnen doen tegen Ronnie denk jij dat het hem toch gaat lukken om Ronnie klein te krijgen?, vergeet het maar.

  Akuba als jij vandaag dood gaat is men jou over een jaar vergeten. Als Ronnie vandaag dood gaat praat men over 1000 jaar nog steeds over hem omdat hij geschiedenis geschreven heeft net als zijn voorouders, Bonie, kodjoe, Jolicoeur, kwakoe, Baron, Boston bent en noem maar op.Hunnamen leven voort.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.