dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMonument in Ermelo voor oud-Surinamesoldaten

Monument in Ermelo voor oud-Surinamesoldaten

-

Does Travel & Cadushi Tours

Er komt een monument voor militairen die namens Nederland in Suriname gelegerd zijn geweest. Met het gedenkteken willen de initiatiefnemers de herinnering levend houden aan de Troepenmacht in Suriname (TRIS). Dat schrijft Het Algemeen Dagblad. De onthulling van het monument is zaterdag 22 september op het terrein van de Generaal Spoorkazerne in Ermelo.

Het idee werd enkele jaren geleden geboren bij aannemer Ad van Wingerden (57) uit Zwijndrecht schrijft de krant. Hij wilde op de eerste plaats een gedenkteken voor de drie Nederlandse soldaten die 12 augustus 1970 omkwamen bij Lelydorp in Suriname toen ze met een Daftruck tegen een vrachtwagen met bauxiet botsten.

Het idee groeide uit van een monument voor dit tragisch overleden drietal tot een gedenkteken voor alle overleden kameraden en de nabestaanden. Hoeveel Hollandse soldaten in Suriname zijn omgekomen is niet bekend.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES