Bijlmerramp voor veertiende maal herdacht

2

Ruim honderd mensen hebben woensdagavond de vliegramp met de El Al-Boeing in de Amsterdamse Bijlmermeer herdacht. Het toestel stortte precies veertien jaar geleden neer op de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg. Bij de ramp op 4 oktober 1992 kwamen 43 mensen om het leven.

Nabestaanden en andere betrokkenen kwamen rond 17.45 uur bijeen bij het Groeiend Monument in de Bijlmer, ook wel ‘de boom die alles zag’. Na enkele toespraken, zang, voordrachten en bazuinkoormuziek namen zij om 18.35 uur een minuut stilte in acht.

Vervolgens legden onder anderen nabestaanden, wethouder Lodewijk Asscher (financiën) namens de gemeente Amsterdam en vertegenwoordigers van Israël, de Nederlandse Antillen, Aruba, Suriname en Ghana kransen, bloemen en kaarsen bij de boom. Namens de regering voerde minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat kort het woord. Het thema van de 14e herdenking was ‘Samen omzien en vooruit kijken’.

Zoals elk jaar was er tijdens de herdenkingsplechtigheid tussen zes en zeven uur geen vliegverkeer lager dan 2000 meter boven de Bijlmermeer toegestaan.


2 REACTIES

  1. Deze ramp raakt in de vegetelheid en alleen door etniesch denken en doen.
    Was het Wassenaar of Den.Haag, dan werd het in je strot geduwd.
    Blijf slapen kondre mangs en zogenaamde Suri programmamakers, journalisten of zo u , u zich zelf wild noemen.(politici types als Leeuwin.Leerdam en noem maar op) zolang ze maar uit zijn op een positie, ik daag ze uit om mij tegen te spreken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.