Surinaams staatshoofd laatste strohalm bejaarde

5

PARAMARIBO, 4 okt – President Venetiaan wordt de laatste hoop voor de te oud bevonden Michel Sjak Shie als kandidaat-ambassadeur voor Indonesië. Volgens parlementsvoorzitter en leider van Pertajah Luhur, Paul Somohardjo, is alle hoop op Venetiaan gevestigd. De 66-jarige Sjak Shie verdient zonder meer een kans, ook al is hij afgewezen door de coalitietop.

Tot die top behoort ook NPS-leider Ronald Venetiaan. Besloten is geen kandidaten toe te laten die ouder zijn dan zestig jaar. Sjak Shie lijkt te belangrijk voor Pertjajah Luhur om zonder meer te buigen voor een toevallig besluit. Het wordt zwaar lobbyen. “Wij gaan dit bespreekbaar maken en zullen hierover praten met onze partners en de president”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd.

Er mag beslist niet worden gedacht dat PL onvoldoende kandidaten heeft. “Als hij och uitvalt, hebben we wel anderen, maar het gaat om zijn kwaliteiten. China is een belangrijk land en met de ontwikkelingsvisie van Sjak Shie, kunnen we de ontwikkeling van Suriname goed aanpakken”, aldus Somohardjo. Sjak Shie is bloemenexporteur en heeft een stadsontwikkelingsplan bedacht voor de oude suikerplantage Mariënburg.


5 REACTIES

 1. Waarom al dit gelul? Van Venetiaan staat toch bekend dat hij met alles eens is als hij maar kan blijven zitten. Hij heeft toch niet door dat hij door zijn gedrag de etnische verschillen steeds aanscherpt.


  Maak melding

 2. Beste redactie,

  helaas hebben jullie de naam van dhr. Somohardjo niet goed opgeschreven.

  Ik hoop dat ik het wel goed heb gedaan.

  Met de vriendelijke groeten,

  Een trouwe lezer.


  Maak melding

 3. Het is te gek voor woorden dat iemand van 66 jaar nog voorgedragen moet worden voor een functie.Die Venetiaan vernietigd suriname, verkoopt suriname en zet suriname aan de schandpaal,kijk ook maar naar de gene die ambasadeurs worden en suriname moeten vertegenwoordigen. De meest ongeschoolde krachten worden hiervoor ingezet en zij die gestudeerd hebben ,hebben het nakijken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.