zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurNederlandse filmregisseur gaat filmen in Suriname

Nederlandse filmregisseur gaat filmen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse Filmregisseur Eddy Terstall werkt aan een epos over de vrijheid om te laten zien hoe in verscheidene periodes van de geschiedenis de vrijheid is bevochten. De vrijheidsfilm gaat zich onder andere afspelen in de slaventijd. Terstall wil het slavenepos filmen in Suriname.

De opnames van het nog titelloze project zouden pas in 2008 moeten plaatsvinden. Voor de financiering verwacht de regisseur nog wel een jaar te kunnen uittrekken.

Terstall liet vorige week weten dat hij zich niet kandidaat stelt voor de Tweede Kamer. De PvdA had hem dat gevraagd. Hij liet Wouter Bos wel weten dat hij nog steeds bereid is om zich in te zetten voor de PvdA. Afgelopen week was hij ook al in Suriname met een aantal partijleden, onder meer om te praten over de campagne. De regisseur maakte eerder al tv-spotjes voor de arbeiderspartij.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Terstall wil het slavanepos filmen in Suriname.De vraag is wat wil je ermee bereiken en voor wie is die film bedoelt?

  Verberg je tijdens het filmen niets en laat je ook de onaangename dingen wat in het verleden gebeurd is ook zien.


  Maak melding
 2. Faradiba,

  ik deel j opmerking >> komt in voorgenoemde film duidelijk naar voren….dat nederland feitelijk het laatste land is dat….de slavernij heeft afgeschaft en er zou voor het totaalbeeld…de functie van onze broeders en zusters (marrons) belicht moeten worden…..>>>gouden eeuw zegt men…>> ik noem het didibri-eeuw….

  toch bn ik blij dat er enigzins een persoon ,uit ned nog wel die hier een film wil ovr maken >> en n keer niet over bouterse…..ik w8 geduldig af….en hopelijk dat ik de premiere weer in su kan gaan zien…..net als bolletjes blues…Blaai


  Maak melding
 3. weer een negatieve l ul meijer.

  niks is goed wat een ander doet.jullie weten het altijd veel beter maar zelf doen jullie geen ene moer!!!!!

  de mop van de regering venetiaan toneelstuk over de decembermoorden.en zo kan ik uren door gaan. jullie surinamers daar in nederland die altijd zo laag dunkend over su zijn zijn nog erger en gevaarlijker dan de hollanders.

  jullie blijven maar negatieviteit schijten over alles en nog wat wat er in su gebeurd.zijn jullie echt geinteresseerd in su en ons eige cultuur en verlenden?

  wees blij dat een ander de moeite neemt om iets te weer geven over ons geschiedenis.

  met een standbeeld over de slavernij in een hoek daar ergens weg gemoffeld in ’t oosterpark dat is zeker geweldig.

  er is een hoop over ons verleden dat wij niet weten.

  God zei dank dat dit soort mensen zoals film makers kustenaars schrijvers o a cijnthia mcloyd zich bezig met het verleden van ons suriname.hoe bitter het ook mag zijn.

  maarja,cultuur barbaar.verstand van dit alles heb je niet.met een bradtpitt of tom cruise zou je wereld compleet zijn.

  PS veel succes met het kijken naar he bold and the beautiful.


  Maak melding
 4. Ik ben het meer dan 100% eens met mijn voorganger.Toen ik het las was mijn eerste gedachte, weer voer voor die frustie negers die nog steeds massaal een prycholoog. psychiater nodig hebben om het te verwerken.
  Maar zelf iets doen en presteren”Ho maar” waar zitten ze als ze alles beter weten, waar zijn hun ideeen, maar alles wat nederlanders doen is voor hun Bullshit, wat doen ze dan hier. Meneer de film regisseur, ik hoop dat u prachtwerk afleverd, want als Steven Spielberg met zijn holocaust films naar de reacties moest kijken dan had hij geen werk.Voor dit soort lui zijn alleen films als 1+1=3 van belang. Ze weten niet beter


  Maak melding
 5. Een goed idee, maar wordt er nu eens eindelijk met de indianen gepraat over hoe ze het ervaren om altijd als laatste genoemd te worden ondanks dat ze de eerste bewoners van Suriname zijn.
  Zal deze regiseur niet alleen de krotten gaan filmen en Suriname wederom in een slecht beeld naar voren brengen.
  Wie gaat deze regiseur adviseren en erop toezien dat ons land ook eens goed wordt belicht.
  Een filmshot van de Nederlandse ambassade als armada schip om te tonen hoe goed Nederland het heeft in Suriname lijkt mij een goed idee om aan te geven dat Nederland niet voor niets in Suriname zit en zal blijven zitten.


  Maak melding
 6. Zeer jammer, wat bent u ‘heetgebakerd’mensen mogen toch vragen stellen en ik zie niets aan negativiteit in mijn vragen.

  Moet u echt uw GAL zo spuien of heeft u slecht geslapen vannacht. U heeft mij toch niet horen klagen dat het niet goed is een film over de slavernij te maken.
  Ik ben kritisch en blijf kritisch en u doet voorkomen alsof ik de ‘de zon voor Surinamers en hun land noooooooittttt zie schijnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES