Negatief reisadvies binnenland Suriname lastig

8

PARAMARIBO, 17 aug – Het Nederlandse negatieve reisadvies voor het Surinaamse binnenland bezorgt touroperators kopzorgen. Dit zegt directeur Armand Bhagwandas van tourbedrijf Mets. De gevolgen zijn duidelijk merkbaar geweest dit jaar. Er is, anders dan in de afgelopen jaren, zwaar verlies geleden in het hoogseizoen.

Politieke actie is dan ook dringend nodig. Het reisadvies zou ingetrokken moeten worden. Maar ook de verklaring van het binnenland tot rampgebied moet teruggedraaid worden. “De regen is al voorbij, de zaken zijn aan het normaliseren, dus zien we geen reden om het nog langer te beschouwen als rampgebied”, zegt Bhagwandas tegenover de Ware Tijd. Er is al actie ondernomen.

President Venetiaan is per brief verzocht om de verklaring in te trekken. Voorlopig wordt maar gerekend op de lokale toerist. Die zal wat balans moeten brengen in de boeken. Ruimte voor speciale aanbiedingen is er nauwelijks. “Er is voor ingezetenen geen actie op vakantiebestemmingen”, aldus Bhagwandas. Het geld is dringend nodig om de verliezen enigszins te compenseren.


8 REACTIES

 1. Goed hoor, nu voelen ook de binnenlandse touroperators van het beleid van de regering.

  straks door het duure reis van ams – parbo gaat ook de regering het voelen. vele surinamer denken nu anders, een week naar zwitserland, oosterwijk, india, noem maar op.

  niet meer naar suriname, no surinam,

  groetjes,

  ook een surinamer.


  Maak melding

 2. Bhagwandas heeft volkomen gelijk. De regen is voorbij (en daarbij ’n natuurlijk verschijnsel dan (in mindere) mate jaarlijks terug komt.) De tourist gaat juist voor deze regen en binnenland…water, forest en cultuur. De touroperators gaan echt niet naar ’n overstroomd gebied. De tourist is juist welkom, zeker nu de natuur heeft toegeslagen en de slag gewonnen is tegen de regen. De tourist wil juist weg van dat geregelde leventje in bv Nederland… Zo’n georganiseerde tocht naar ’t binnenland is juist wat de tourist wil. Hij zal de tijd van z’n leven hebben. Er gaat niets boven de natuur…..van Suriname….


  Maak melding

 3. Negatief reisadvies of niet. . degenen die denken /hopen professioneel toerisme te bedrijven in SME moeten zich heel goed verdiepen in het product dat zij leveren qua/kostprijs/marge.Indien de kostprijs voor ECO Suriname werkelijk zo hoog is dat men geen andere prijzen kan vragen dan de huidge (misschien streven naar meer regelmaat en grotere groepen), dan moet men hun doelstelling maar bijstellen,want men moet niet denken dat Suriname voor de gevraagde prijs iets unieks biedt.

  Ook in andere gebieden in de wereld(veel makkelijker toegangkelijker dan SME) biedt men ECO toerisme tegen een veel vriendelijker prijs dan 3- 4 dagen Palumeu voor $ 400 – $ 500. Los van de tickten om SME te bereiken.
  Zal een gezin met twee kids effe $ 1.600 – $ 2.000 neertellen om 4 dagen naar Palumeu of elders i/h binnenland te gaan? Misschien een enkeling, maar een echt succesverhaal wordt het op deze wijze NOOIT. Dus toeroperators verbreedt uw horizon en bedenk iets aantrekkelijkers qua prijs /gebodene.

  Voolopig is men beter af in Thailand of Puerto Rico en krijgt men daar meer waar voor het geld en daar kijkende meeste toeristen toch wel naar. Niet een ieder is een fanatieke(beter gesitueerde) BIRD watcher.

  Voer om over na te denken voord e SME touroperators (samenwerking) of gewoon verder blijven slapen en “tjaw tjap toerisme” blijven bedrijven totdat ondernerms van buiten het eens overnemen.


  Maak melding

 4. Weer negatieve geluiden ,ja uit Nederland zal het wel zijn.
  Wij zijn voor 5 dagen naar Galibie geweest voor €240 logiés en ontbijt,we hebben de tijd van ons leven gehad,wat een verademing,prachtige natuur en vriendelijkheid van de indianen.
  Altijd maar aanhalen hoe het o zo goed gaat in andere landen,Observer ik zou zeggen mijdt Suriname en houd je negatievisme voor je.De Surinamers hebben meer aan die blanke Nederlanders,ze promoten Suriname much better dan jou soort Observer,ik kan het weten 8 Nederlanders uit mijn regio zijn naar Suriname geweest ,geen enkele negatieviteit hoorde ik en anderen van de tennisclub uit hun mond,nav hun foto`s krijgen anderen kriebels om Suriname te bezoeken,zo zie je maar weer,van je familie(Surineds)moet je het hebben oeffffffff.

  Ik vind Suriname een prachtig land,heel veel te beleven,de mensen zijn heel aardig en gast vrij,in november gaan we weer voor 4 weken daar heen,en gaan zeker het binnenland wederom met een bezoek vereren ,maakt niet uit wat het kost after all,moeten de touroperators ook brood op de plank brengen.Ze werken ook niet voor de kat zijn k.. .


  Maak melding

 5. Tora moet toch wel een heel simpele kijk op zaken hebben als ik zijn/haar reactie lees. Het feit dat enkel blanke Nederlanders,die veelal eenmalig zulke bestemmingen bezoeken, de euro’s kunnen/willen neertellen geeft nog niet aan dat het Surinaams product goed betaalbaar is voor de meeste voornamelijk Surinaamse bezoekers van het land.

  Dat iemand enthousiast wordt na een bezoek aan het binnenland van Suriname is niet vreemd. Het binneland is mij zeker zeer goed bekend een uitermate mooi.

  Het gaat om de betaalbaarheid van een product voor de doorsnee Surinameganger(ster) en dat bestaat grotendeels uit mensen uit Nederland van Surinaamse komaf. Zelfs de aldaar wonende Surinamer kan zijn/haar eigen binneland nauwelijks bezoeken vanwege de prijzen. Het zijn grotendeels ook meer blanke Nederlanders die zulke tripjes maken,dus lijkt het mij bij dit beleid ook enkel een zaak van toerisme op klien achall bedrijven.

  Als dat de bedoeling is dan geen enkel probleem, maar ik verneem telkens weer van de ambitieuze toeristische plannen van Suriname die maar niet van de grond blijken te komen.
  Over de vriendelijkheid en gastvrijheid van Surname geen onvertogen woord uiteraard. Ik vind dus niet dat Observer weer zo’n negatieve Surined is, maar wel iemand die wenst aan te geven waar men over moet nadenken indien men een grotere stroom toeristen zou willen trekken voor het ECO toerisme in Suriname.

  Bakra.(Een blanke Nederlander die goed uit de voeten kanin het Surinaams)


  Maak melding

 6. Kijk eens aan.Tora behoort waarschijnlijk tot de horde blaka bakra’s die waarswchijnlijk al heeeeel lang in Ned. woont, het leuk vindt om zo nu en dan in SME te vertoeven, zelf goed gesitueerd zit, en met zijn/haar tennisvriendjes praat over de avonturen in het leuke/mooie tropische Suriname. Tora vindt het kennelijk leuk om er van tijd tot tijd naartoe te gaan, maar zal er waarschijnlijk nooit meer wonen.

  Dat het voor anderen en vooral de meeste Surinamers een onbetaalbare onderneming blijkt om hun eigen land te verkennen, zal Tora kennelijk een worst wezen.Jammer voor hen toch Tora? Ja, ja, zo zoetjes aan hebben meer blanke Nederlanders het echte binneland van SME gezien dan surinamers zelf als het zo blijft.
  Tora , ga maar lekker weer naar SME a/h eind van het jaar en neem flink wat tennisvrienden mee want verder wordt het wel gewaardeerd dat zij wat brood op de plank brengen voor de mensen daar.

  Dat wordt zeker niet uit het oog verloren, maar begrijp wel waar het precies om ging. Ik zag niet meteen iets negatiefs in Observer’s stuk.


  Maak melding

 7. Tssssss, toen jullie in Suriname woonden gaven jullie ook geen ene f… om het binnenland,sedert jullie hier zijn gekomen en over Suriname praten ,is het altijd negatief,net alsof Suriname op jullie inbreng zit te wachten,dan heb ik het over hen die hier hun gal komen spugen,hoe het allemaal beter kan,maar te rug gaan naar je land HO MAAR.Het luizeleventje wat jullie hier hebben zullen jullie nooit opgeven,want werken is niet jullie sterkste kant.Het kleine precentage werkende en goede Surinamers die het GOED voor hebben met hun land,daar gelaten.Dus spugen julle je gal maar uit,geen haan in Suriname die er naar kraait.

  Ik weet waarover ik praat,ben zelf een Ingie,die tot haar 18e op Bigistong heeft gewoond,ik heb nog nooit stedelingen op vakantie zien komen in mijn geboorte dorp.Wat duur,jullie willen alles voor een habbekrats hebben,de tickets zijn duur en nu een trip naar het binnenland,ga maar naar Thailand en Portoico or whereever,maar daar hebben jullie van horen zien en praten,op de Nederlandse TV zeker.
  Het Programma(reis)LINKK had laatst een prachtige documentaire over het Binnenland,ik vraag me af hoeveel van jullie daar notie van hebben genomen,want dan zou je opgemerkt hebben dat Sjouke flink bezig was ons prachtige binnenland te promoten.Als het van jullie afhing om Suriname bij je bakra vrienden te promoten gossie zou er niets van ons binnenland terecht komen.

  Bedankt Tora,jij hebt tenminste hart voor je land,laat ze maar kletsen de waarheid is hard om te lezen,ik hoop dat je Bigistong ook een keertje aan doet met je vrienden.Hunnie hier scheppen maar op over hun euro`s in Suriname ,maar om 1 cent te besteden om eindelijk het binnenland te bezoeken so so cree,dat gunnen ze de Tour-operators geen eens.
  Ze gaan “zogenaamd” liever naar andere landen brrrrrrr.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.