Suriname op kruispunt van economische ontwikkeling

4

PARAMARIBO, 18 aug – Suriname bevindt zich op een kruispunt van zijn economische ontwikkeling. Dit zegt coalitieparlementariër Winston Jessurun. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden, alle risico’s ten spijt. Het is nu of nooit, de kansen die zich aandienen zijn niet voor eeuwig. Waar mogelijk moet afgerekend worden met achterhaalde tradities.

Die blijven de ontwikkeling stagneren. Zo lijdt het merendeel van de staatsbedrijven een kwijnend bestaan vanwege de patronagepolitiek, die ze decennialang in een wurggreep heeft gehouden. Deze bedrijven zitten tjokvol met ‘geregeld personeel’. “Deze bedrijven moeten we gezond gaan maken, ze verzelfstandigen en zo de kans geven om zich gezond te ontwikkelen”, zei Jessurun in het parlement.

De aanvang van de begrotingsbehandeling was een goede gelegenheid om de perspectieven uiteen te zetten. Het is voor Suriname belangrijk aan te geven waar het naar toe wil. Vitale spelers als overheid en bedrijfsleven zullen elkaar eens eindelijk moeten vinden. “Er is dialoog nodig voor versnelde ontwikkeling”, aldus Jessurun. Regionale ontwikkelingen, zoals de vorming van vrijhandelszones, moeten als kansen worden gezien.


4 REACTIES

 1. words, words, words.
  Als het puntje bij het paaltje komt, keurt dit coalitie lid toch elke foute, stomme, zinloze enz. handeling van de regering goed.
  Een goed voorbeeld van loeiend stemvee.
  Kent u nog meer van dit soort?
  Vast wel.


  Maak melding

 2. surinaamse regering heeft zoveel inkomsten uit energie bedrijf. water.iedereen betaald belasting, tegen woordig moet iedereen belasting betalen, ook als je arm ben.
  waar zijn het geld,want het regering bedeld toch. volgens mijn heeft venetiaan al het geld in zijn kont gestoken, of naar zwitser land gesluist, het kan niet anders,
  als dit niet zo is, vertel dan,je heb niks te vertellen. het wel zo,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.