donderdag, april 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname op kruispunt van economische ontwikkeling

Suriname op kruispunt van economische ontwikkeling

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 aug – Suriname bevindt zich op een kruispunt van zijn economische ontwikkeling. Dit zegt coalitieparlementariĆ«r Winston Jessurun. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden, alle risicoā€™s ten spijt. Het is nu of nooit, de kansen die zich aandienen zijn niet voor eeuwig. Waar mogelijk moet afgerekend worden met achterhaalde tradities.

Die blijven de ontwikkeling stagneren. Zo lijdt het merendeel van de staatsbedrijven een kwijnend bestaan vanwege de patronagepolitiek, die ze decennialang in een wurggreep heeft gehouden. Deze bedrijven zitten tjokvol met ā€˜geregeld personeelā€™. ā€œDeze bedrijven moeten we gezond gaan maken, ze verzelfstandigen en zo de kans geven om zich gezond te ontwikkelenā€, zei Jessurun in het parlement.

De aanvang van de begrotingsbehandeling was een goede gelegenheid om de perspectieven uiteen te zetten. Het is voor Suriname belangrijk aan te geven waar het naar toe wil. Vitale spelers als overheid en bedrijfsleven zullen elkaar eens eindelijk moeten vinden. ā€œEr is dialoog nodig voor versnelde ontwikkelingā€, aldus Jessurun. Regionale ontwikkelingen, zoals de vorming van vrijhandelszones, moeten als kansen worden gezien.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. words, words, words.
    Als het puntje bij het paaltje komt, keurt dit coalitie lid toch elke foute, stomme, zinloze enz. handeling van de regering goed.
    Een goed voorbeeld van loeiend stemvee.
    Kent u nog meer van dit soort?
    Vast wel.


    Maak melding
  2. surinaamse regering heeft zoveel inkomsten uit energie bedrijf. water.iedereen betaald belasting, tegen woordig moet iedereen belasting betalen, ook als je arm ben.
    waar zijn het geld,want het regering bedeld toch. volgens mijn heeft venetiaan al het geld in zijn kont gestoken, of naar zwitser land gesluist, het kan niet anders,
    als dit niet zo is, vertel dan,je heb niks te vertellen. het wel zo,


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES