zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijInzamelingsactie 'Doekoe voor Suriname'

Inzamelingsactie ‘Doekoe voor Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

Zondagavond 14 mei a.s. wordt op Nederland 2 de inzamelingsactie ‘DOEKOE VOOR SURINAME’ uitgezonden, in samenwerking met alle publieke omroepen. Deze grootschalige televisieactie is bedoeld om geld in te zamelen voor de noodhulp en wederopbouw van de door water getroffen gebieden in Suriname. Doekoe (geld) kan gestort worden op giro 797 van de samenwerkende hulporganisaties (SHO), t.n.v. DOEKOE VOOR SURINAME.

Door extreme regenval zijn vele dorpen in Suriname overstroomd. De situatie in het grootste district van Suriname, Sipaliwini, blijkt ernstiger te zijn dan werd gedacht. Meer dan 25.000 mensen zijn dakloos en.veel bewoners moesten naar hoger gelegen gebieden vluchten. De complete infrastructuur van scholen en ziekenhuizen in het gebied is verwoest. De natuurlijke habitat van mens en dier in dat gebied is door het water weggevaagd.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van Suriname dat een natuurramp van deze omvang Suriname treft.Om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de door watersnood getroffen gebieden in Suriname, bestaat sinds afgelopen maandag de organisatie DOEKOE VOOR SURINAME. Deze organisatie wil geld in zamelen door middel van een televisieactie. Doekoe (geld) kan gestort worden op giro 797 van de samenwerkende hulporganisaties (SHO), t.n.v. DOEKOE VOOR SURINAME.

Het initiatief Doekoe voor Suriname is van een groep bekende Nederlanders van Surinaamse afkomst waaronder Jörgen Raymann, Prem Radhakishun, Glenn Codfried, Ivette Forster, Guilly Koster, Iwan Leeuwin, en Vincent Soekra.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES