Nederlandse experts naar Suriname

2

Nederland stuurt zeven experts naar Suriname die kunnen helpen bij de overstromingen. Het team vertrekt vandaag (zaterdag) en blijft in ieder geval twee weken in Suriname. Minister van Ardenne voor Ontwikkelingssamenwerking heeft dit bekendgemaakt. Van Ardenne riep Nederlanders op om zelf geen pakketten met hulpgoederen naar Suriname te sturen. Volgens haar is er vooral behoefte aan geld.

De afgelopen dagen zijn er veel acties gestart om hulpgoederen in te zamelen voor Surinamers die door het hoge water hun huis hebben moeten verlaten. Eerder deze week stelde het kabinet al een miljoen euro beschikbaar voor noodhulp. Zondag is er op televisie een geldinzamelingsactie voor Suriname. Het programma begint om 20.30 uur op Nederland 2. Ook een VN-team van zes personen is op weg naar Suriname om te onderzoeken hoe de situatie is in de afgelegen gebieden.


2 REACTIES

  1. De Nederlanders moeten dijken bouwen bij al de rivieren in Suriname en de stuwdam grote afvoerpijpen inbouwen zodat het overtollige water kan wegstromen.

    Groetjes van Jack uit Middelburg, Nederland


    Maak melding

  2. Neen Jack. Goed bedoeld maar zo gaat het niet.
    De nederlanders moeten de surinamers WIJZEN hoe ze dijken moeten bouwen zodat de surinamers dit voortaan ZELF KUNNEN doen


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.