Suriprofs halen geld op na overstromingen Suriname

11

De wedstrijd zondag van de Suriprofs in het Olympisch Stadion zal mede in het teken staan van de overstromingen in het Boven-Surinamegebied en het Boven-Marowijnegebied. Dat zei Stanley Menzo, Voorzitter Stichting Suriprofs, tijdens een persconferentie maandag in de Olympic Experience in het Olympisch Stadion Amsterdam. “We geven daarom alle ruimte aan het Rode Kruis en het Zeister Zendingsgenootschap om te collecteren tijdens de wedstrijd.” De voorverkoop is in de Olympic Experience.

“Als de Suriprofs spelen”, opende Humberto Tan de persconferentie, is het altijd mooi weer. Maar er is ook altijd iets aan de hand in Suriname. Dit jaar dus de overstromingen. Speciaal daarom gaan we ook geld ophalen hiervoor.” Menzo voegde daaraan toe dat naast de collectes hoogstwaarschijnlijk ook vanuit de Suriprofs nog geld vrij komt. “Alles wat we meer ophalen dat boven de verwachting uitgaat, is hiervoor bestemd.” De twee hoofddoelen waarvoor de Suriprofs spelen, zijn het 10 Minuten Jeugd Journaal en Sport Bond Commewijne.

De coaches maakten tevens hun selectie bekend. Dean Gorré, die samen met Winston Bogarde en Aron Winter coach is van de Suriprofs, noemde wat namen: “Ryan Babel, Urby Emanuelson, Romeo Castelen en hoogstwaarschijnlijk Edgar Davids.” Tegenstander zondag is een Talenten Team van spelers uit de Eerste Divisie.

Na de wedstrijd zondag vertrekken de Suriprofs naar Curacao voor een toernooi. Tussen 18 en 26 mei spelen ze daar, ook onder leiding van het drietal Gorré, Bogarde en Winter. Voor deze wedstrijden werden maandag de shirts vertoond van de Suriprofs – zowel het uit- als thuistenue. Humberto Tan, ook modekoning: “Zondag was ik ook in het Olympisch Stadion en daar zag ik al wat mensen in deze nieuwe shirts rondlopen. Jullie zijn een week te vroeg, zei ik nog. Maar het is wel goed om te zien dat de shirts doordringen tot de straatmode.”


11 REACTIES

 1. mijn mede leven aan getroffene en hun naasten , met het natuur ramp en wens suriprof heel veel sucses met hun voor genomen inzammeling aktie en heet hun welkom op curacao , ok tot zien


  Maak melding

 2. Goed iniatief van Stanley en laat het hier niet alleen bij blijven. Onze rijke voetballers kunnen gezamenlijk een flinke duit geven,zeker als het om kinderen gaat,die suri,s toekomst vertegenwoordigen. Wees GUL jongens.Bravo


  Maak melding

 3. Ik zal zeker doneren,Stanley Menzo kennende zal hij er op toezien dat het geld goed terecht komt.\
  Dank je wel Stanley en alle andere voetballers,die zondag voor de ramp voetballen.
  En wat betreft onze rijke voetballers:Dit is jullie kans wat te doen voor Suriname.


  Maak melding

 4. Suriname heeft saamhorigheid nodig…Meki un span anu gji unu sranan. Kerken,verenigingen,Stichtingen en gebundelde particuliere initiatieven moeten de wereld tonen dat Surinamers,waar ook ter wereld, mee voelen met de slachtoffers daar.

  GOD zij met ons Suriname…


  Maak melding

 5. Omdat de hoofddoelen niets te maken hebben met het leed van de mensen in de getroffen gebieden, zal ik door blijven informeren waar men iets organiseert met als hoofddoel: de mensen in de getroffen gebieden helpen.

  Perotie


  Maak melding

 6. Goed zo Stanley Menzo en de jongens/organisatie van Suriprofs.Ik had niet anders verwacht dan dat jullie iets zouden doen voor Suriname ivm deze ramp.

  Voor die rijke Surinaamse voetballers is dit een goed moment om iets te doen voor Suriname,jullie thuis en daarmee gelijk jullie naam zuiveren bij bepaalde mensen die jullie als filmsterren beschouwen enz.Laat zien dat jullie jullie hart op de juiste plek hebben en doe iets!

  Begin een inzamelingsactie voor kleding,geld,voedsel,vervoer enz in het land waar jullie bv in voetballen.Veil t-shirts ofzo,jullie krijgen het makkelijker voor elkaar dan normale burgers.

  Verdubbel met zn allen bv het bedrag van de Suriprofs of bekostigt het vervoer van ingezamelde middelen.

  Ik noem maar wat op misschien is het wel onzin maar waar ik op doel is we zijn hier in Nederland met veel Surinamers van allerlei culturen en afstammelingen maar wat we niet moet vergeten is dat we Surinamers zijn en blijven.

  Roep bv elke Surinamer in Nederland op om 1 euro te geven als we hier met 300.000 Surinamers wonen is dat 300.000 euro.

  Ik krijg het helaas niet voor elkaar anders was ik zelf wel iets begonnen.


  Maak melding

 7. Het is heel triest wat met onze surinaamse binnenlandse bewoners is overkomen.Daarom moeten wij SURINAMERS hier in nederland alles bij elkaar schrappen om deze mensen uit het diepe dal te halen.Ik ben zelf actief bezig het nodige te doen samen met anderen.

  MAX BOSTON.


  Maak melding

 8. Ik als ex-surinamer vindt het heel erg wat er daar gebeurt. Maar ja plotseling worden wij in het buitenland Surinamers genoemd. Maar het wordt haast onmogelijk gemaakt ons geboortland te bezoeken vanwege de visum restricties. Doe dat van de hand en dan zullen we wel wat doneren.


  Maak melding

 9. Natuurlijk moeten deze mensen worden geholpen. Elk initiatief dat hiertoe strekt moet worden verwelkomd.

  Het is echter jammer dat een ramp als deze de saamhorigheid die mijns inziens inherent is aan de Surinamers in Nederland, als het gaat om Suriname, nodig is om dit naar boven te halen.

  Want laten we wel wezen, het feit dat bijkans 70% van de mensen in armoede leeft is een ramp op zich. We weten het, maar beseffen het niet, althans weinigen tonen besef hierover. Zovelen hebben slecht onderdak, maar mondjesmaat wordt hier wat aangedaan. Terwijl de oplossing zo simpel is, zonder dat het ons hier in Nederland per saldo maar 1 euro hoeft te kosten. Misschien dat deze ramp ook de aandacht weet te trekken van de de armoede waarin deze mensen verkeren. In die ziin zou ook ik zeggen: elk nadeel heeft zijn voordeel


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.