Ruim 25.000 personen getroffen door watersnood

15

PARAMARIBO, 9 mei – Er zijn ruim 25.000 personen getroffen door de watersnood in Oost- en Zuid-Suriname. Dit meldt de voorzitter van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbestrijding, luitenant-kolonel Jerry Slijngaard. Hoewel nog niet wordt gesproken van een ramp, wordt met alles rekening gehouden. Er ligt al een evacuatie- en bevoorradingsplan klaar.

Als nodig, zullen de mensen verplaatst worden naar nabijgelegen gebieden en voorzien worden van rantsoenen. “We zijn nog niet op het punt beland, dat we tot evacuatie moeten overgaan”, zegt Slijngaard. Via Operatie Falawatra zullen wel de ergste noden het eerst worden aangepakt, zoals voedsel- en drinkwatertekorten. Leger en politie zijn in beweging gebracht om de orde te handhaven.

“Het is nu zaak dat verwarring en chaos voorkomen worden. Wij houden rekening met alles, wrijvingen als het te lang duurt, maar ook met gespuis”, zegt minister Felisi van Regionale Ontwikkeling. Hij leidt het ministerieel crisisteam, dat hulp moet coördineren. Particulieren zijn opgeroepen een bijdrage te doen. Volgens de Meteodienst zal het de komende dagen nog blijven regenen.


15 REACTIES

 1. Inderdaad blijft het regenen. Hulp is dringend gewenst. 25.000 daklozen voor een klein land asl Suriname is niet mals. Dat is bijna 8% van de bevolking. Zonder hulp van het buitenland denk ik niet dat we het gaan redden en als het zo door blijft regenen staat Paramaribo ook blank. God zegen ons volk


  Maak melding

 2. ik vind het heel erg wat er in Suriname gebeurd, ik wil ook iets doen voor de mensen hebben jullie een rekening nummer waar er geld gestordkan worden?
  hopelijk wel ik verwacht antwoord


  Maak melding

 3. Ja,ja ik hoop dat de regering van Suriname haar best doet om de mensen van het binnenland te helpen. Surinaamse regering doe je best, helpt jouw mensen.


  Maak melding

 4. Dit is ons land we moeten elkaar helpen
  maakt niet uit waar je op dit moment zit
  met zijn allen moeten we helpen, dat niet
  niet een catastrofe wordt, zoals in new orleon. Deze mensen moeten z.s.m. geredt worden, voor dat er meer doden vallen en ziektes uitbreken, Ik hoop dat de regering in Suriname een goede noodplan heeft.
  God be with all these people and save them.
  Mel


  Maak melding

 5. Laten we niet naar verleden kijken, maar vooruit kijken. In de tegenwoordigheid leven. Hoe gaan we concrete hulp bieden? Laten we gezamelijk een bankrekeningnummer open en dat door een notaris laten beheren en gewoon geld overmaken. We kunnen toch zoiets als een camping laten aanleggen met bad ,wc en tenten voor de mensen kopen. En dat in de buurt van Parmaribo.

  Laten we niet wachten op de nederlandse regering, maar gewoon zelf initiatieven nemen.

  Carla


  Maak melding

 6. Wie had nou gedacht dat suriname zo een ramp zou aantreffen 🙁 nou ik denk niemand!!

  Ik hoop dat de regering echt moeite doet en alles uit de kast haalt om de gedupeerde daklosse mensen tehelpen.

  dat is mijn wens…

  Met vriendelijke groet,

  kries


  Maak melding

 7. God zegen al de mensen in de getroffen gebieden.
  Weet dat de Here Jezus jullie zal helpen uit de situatie waarin jullie nu zitten.
  Wij hier in Nederland zijn jullie niet vergeten.

  Gado Blesi Joe!!!

  A Prayer


  Maak melding

 8. Het is heel erg dat er zo’n ramp is gebeurd in onze Suriname, dit had zeker niemand verwacht.Ik leef met alle getroffene mee,Moge God hun heel veel moed kracht geven.

  Met hartelijk groet, ook namens mijn gezin.


  Maak melding

 9. Bruggen worden gebouw om oevers met elkaar te verbinden.
  Mensen zijn als eilanden ogenschijnlijk geïsoleerd, maar onlosmakelijk verbonden met elkaar
  Wij, geboren Surinamers, waar wij ook op deez aardbol ons mogen bevinden, MOETEN een brug slaan naar ons geboorteland, om een helpende hand te bieden in deze watersnood ramp dat zich aldaar voltrekt.

  Deze ramp heeft zijn hoogtepunt nog niet bereikt en dat maakt het zo angst aanjagend.

  Het water moet ergens heen, en wat zal dat voor gevolgen hebben in Paramaribo?

  Zijn de stuwdammen tegen deze grote waterdruk bestand?

  WAT STAAT ONS NOG TE WACHTEN??????

  Mikel


  Maak melding

 10. hoi mijn surinaamse mensen moge god ons zegenen o ik weet niet door schrik wat ik moet zeggen maar mijn broeders en zusters sterkte ik wil wel helpen met 2de handse kleding en ik bid voor jullie


  Maak melding

 11. jepi de vanowdoe.,

  he jammer,, door schrik en verdriet kan ik niet veel zeggen,. maar sterkte waar ik kan helpen wil ik wel helpen met 2de handse kleren . enz, moge god ons zegenen en ik zal ook sterk in gebed gaan.


  Maak melding

 12. Het Leger bewijst nu dat ze daar waar nodig zijn zullen optreden, hopelijk zal het Leger nu dan de benodigde uitrusting krijgen om de manschappen een volwaardig gevoel te geven.
  HET LEGER IS HET AANGEWEZEN INSTRUMENT EN INSTITUUT OM RAMPENBESTRIJDING TE VOLBRENGEN WAAR OOK TER WERELD.


  Maak melding

 13. Het doet pijn om deze
  ( spaarzame, maar veelzeggende ) beelden op het journaal te zien. Ik ben een paar jaar geleden in de betreffende gebieden geweest en dat heeft een diepe indruk op mij gemaakt.
  Ik ben bang voor de gevolgen hiervan op ecologisch gebied , ziekten die kunnen uitbreken, maar het ergste nog: alle persoonlijke trauma’s voor al die mensen die uit hun leefomgeving verdreven worden ….


  Maak melding

 14. GoD zEgEnE OnS LaNd En Alle mEnSen die ZiJn aAngetRoffen !!!!! HopElIjK KrIjGeN dE MEnSeN alLe HuLp eN ZoRg DiE Zij noDiG He
  BBeN ! We GaAn UiT VoOr hEt bEsTe!

  LiEfS AnGeLa .PeACe!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.