Crisisteam moet hulp noodgebieden coördineren

15

PARAMARIBO, 8 mei – De regering heeft een crisisteam samengesteld voor door watersnood getroffen gebieden in Oost- en Zuid-Suriname. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Het team bestaat uit de ministers van Regionale Ontwikkeling, Financiën, Volksgezondheid, Justitie & Politie en Defensie. Bekeken wordt hoe zo effectief mogelijk kan worden ingegrepen.

“De ministers zijn in constant beraad”, zei Venetiaan in het parlement bij de herdenking van honderd en veertig jaar volksvertegenwoordiging. Ministers die deel uit maken van het team waren niet aanwezig. Ook het Surinaamse Rode Kruis, de Medische Zending en het Netwerk van NGO’s zullen hulp bieden. Ook de Nationale Coördinatiecommissie Rampenbestrijding is aan het werk gezet.

Een negatieve ontwikkeling is volgens Venetiaan een bommelding, die kort voor zijn toespraak bij het ministerie van Defensie is binnengekomen. De melding bleek achteraf loos alarm. Het werk van de commissie is enigszins gestagneerd. Toch zal onverkort worden gewerkt aan verlichting van de nood in Zuid- en Oost-Suriname. Honderden zijn door het water verdreven uit hun woningen.


15 REACTIES

 1. Alle Surinamers in Nederland worden hierbij opgeroepen hun ondersteuning te verlenen aan hulp voor onze landgenoten in Suriname.
  Neem initiatieven, laat zien dat je een echte sranan mang ben. Surinaamse Organisaties, Stichtingen, Surinaamse BN-ers
  Spang anoe kong na wan.
  voor info :
  Stichting Sober 010-4773966 (de heer Hooplot)
  Teeifuka 0651111299 ( de heer Lugard)
  Clientenbond Zoetermeer 079-8110000 (mevr. Haman)
  Sunclub 010-4777669 of 010-4373311 (de heer Verwey)
  Ondersteuning is welkom.


  Maak melding

 2. Dit is triest,de regen heeft natuurlijk niemand in de hand.
  Maar als de regering van Suriname de binnenlanden als een deel van Suriname had beschouwd en zoals overal een beetje in Suriname,de infrastructuur daar een beetje had geordend was het misschien niet zo erg geweest.


  Maak melding

 3. ik hoop dat er ,n inzamelingactie komt tengoede van de mensen daar in sur. die getroffen zijn, door de waterramp in sur. als ik al die beelden zie op de televisie, dan geeft het mij kippeveld, en heelveel verdriet. het is ook de plicht van elke sur. in ned. om zijn moederland te ondersteunen, doormiddel van geld,goederen. transport. logistiek, of wat dan ook. ook hoop ik steun van ned.voor de slachtoffers aldaar. sterkte


  Maak melding

 4. Ik hoop dat de geleerde intellectuele mensen die schreeuwen voor het volk op te komen er echts iets aan gaan doen.

  Als idiote leiders met de manco in hun hersens, het land opgebouwd hadden en geinvesteerd hadden in de toekomst, zou het veel makkelijker zijn om de nood van ons volk te velichten.

  Wat heeft de onafhankelijkheid gebracht??

  Ellende en nog eens ellende.

  En maar trots zijn op de onafhankelijkheid.

  En geloof me de baviaanse leider zal uit hoogmoed geen buitenlandse hulp vragen.

  Zouden de mensen buitenlandse hulp weigeren?

  Vraag het aan de moeder die haar kinderen heeft verloren.

  Surinamers in Ned. help waar het kan.


  Maak melding

 5. Nu de nood aan de man is, zijn de Nederlandse Surinamers goed om hulp te bieden. Waren het niet de Surinamers overzee die ons uitmaakte voor “Buitenlanders”. Laat duidelijk zijn dat ik het vreselijk vindt wat zich daar heeft afgespeeld. Allemaal te wijten aan een “nietsdoende” regering. Maar als er geld of hulp moet komen dan zijn wij Nederlandse Surinamers wel goed om de portemonee open te trekken.


  Maak melding

 6. Aan Stichting SOBER,

  Ik zou uw iniatief van harte willen ondersteunen, ware het niet zo dat Dhr.Hooplot mij sinds 1997, 5.000 schuldig is minius de rente.Bij deze sommeer ik Dhr.Hooplot, mij schadeloos te stellen, zolang hij dat niet zal ik elke publicatie van Stichting SOBER, aangrijpen om de aandacht te vestigen op het betalingsgedrag van Dhr.A. Hooplot, inzage in de getekende verklaring dat hij het genoemde bedrag heeft ontvangen is mogelijk.
  Anton, vergeet niet dat jouw broer de Griffier hiervan op de hoogte is en dat je de belofte in zijn bijzijn heb gemaakt mij terug te betalen.
  Jouw gedrag staat buiten Stichting SOBER, maar jouw naam werkt als een rodelap en ik weet nog meer over jouw dat weet je.
  JE HEBT NIMMER IETS GOEDS VOOR SURINAME GEDAAN, PUNT UIT, WEET JE NOG AL DIE BOEKEN 1996?


  Maak melding

 7. Geachte R.M.D. Leider, lezers

  Mijn Oproep was een oproep aan alle Surinamers om hulp te bieden aan Suriname.
  De contactpersonen vermeld in mijn oproep heb ik vermeld omdat zij ieder individueel reeds gestart waren met een aktie, en ze werken zelfstandig, maar het was en is de bedoeling om zoveel mogelijk elkander te ondersteunen en op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Ik adviseer mensen die geld willen storten dit te doen via de TV uitzending voor Suriname, via de bij hun bekende NGO’s of de bankrekening die ik heb doorgekregen van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling in Suriname bij de Hakrinbank : Watersnood


  Maak melding

 8. dit is verschrikkelijk mensen roepen,om hulp in het binnenland.En er wordt uitbundig gefeest,inverband met 140j. parlement.neen ze hebben voor NDP.gestempt…. dus ze kunnen dood gaan.Oom D.geweldig dat U ook hulp aanbied.een president reageert pas na 8 Uren. verschrikkelijk.

  AKUBA


  Maak melding

 9. Beste Mw.Haman,
  Zoals ik al aangaf, het gaat mij om die boef en niet derest tenzij ze ook opde hoogte zijn van zijn handel en wandel , want het is geen nieuws.
  Doch wil dat niet zeggen dat ik mijn geld na al die jaren heb ontvangen, kom niet voor hem op als je niet op de hoogte bent van het verleden.


  Maak melding

 10. ai bajaaaaaaa Diana spreek voor jezelf,niemand verplicht je tot iets.
  Jij bent zo 1 van:Ik kom uit blanda dus ben meer dan je landenoten in Suriname,wel me mar……..,dit geeft aan dat je een looser bent.
  In zo een situatie vraagt niemand om huh,was het niet die,en die,………….

  Dus houd je geld in je zakken.Er zijn genoeg ,het gros, Surinamers die hun beurs opentrekken,om onze landgenoten hulp te bieden.


  Maak melding

 11. Wat een arrogantie van die Baviaan Vene,wat valt er te bestuderen, Suriname zit in nood, hij moet gelijk hulp vragen, ze zijn niet in staat de behoeftens van de ramp te vervullen,edoch gaat ie eerst bestuderen hoe de VN kan helpen nou vraag ik je.Tja misschien hebben ze nog verborgen middelen who knows! Wat een onhelooflijke hersenloze gek is Vene.
  Als het niet om de getroffenen ging(kinderen vooral)zou ik bijna zeggen Go To Hell Vene,en tegen de VN,laat die baviaan barsten.


  Maak melding

 12. Suriname is een gezegent land.
  Maar als we niet oppassen gaan we ons lekker land verliezen.
  Als wij Surinamers niets eraan doen mogen we ons SWITIE SRANANG bey bey zeggen.
  We moeten niet op de regering wachten want ze zijn als spek en bonen daar.ze mogen afstappen.
  ik wil niet te veel zeggen het is alleen maar hoge bloed druk.(goud enz.)

  Kom op sranang mie kondre troe mi lobi joe jullie toch ook


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.