dinsdag, april 30, 2024
HomeNieuws uit SurinameSimons over presidentschap: "Als partij en land dat vragen dan ga ik...

Simons over presidentschap: “Als partij en land dat vragen dan ga ik dat doen”

-

Does Travel - naar Suriname

NDP-topper tevens oud-parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zegt dat ze niet zit te wachten om door haar partij voorgedragen te worden als presidentskandidaat.

“Wat dat betreft ben ik koel en ik zit niet te wachten op een functie. Als de partij en het land dat vragen en als ik dat zie, dan ga ik dat doen. Maar de partij gaat zelf beslissen wie ze willen”, zei de politica in het programma Bakana Tori.

Binnen de NDP is er al enkele jaren een groep die Simons als staatshoofd van Suriname wil zien. Ook oud-parlementariër Rashied Doekhie zei in januari dat met de veroordeling en vlucht van Desi Bouterse het voor hem duidelijk is dat Simons de nieuwe leider van de paarse partij moet worden en ook nog de presidentskandidaat in 2025. Daar zou de oud-parlementsvoorzitter volgens hem ook op genoeg ondersteuning van de paarse achterban kunnen rekenen.

Simons, die ook een van de NDP-ondervoorzitters is, stelt dat het leuk is dat mensen hun mening hebben over dit onderwerp maar wijst deze personen daarom erop dat de paarse partij ook structuren heeft.

“Op een bepaald moment ergens dit jaar gaat de partij bij elkaar moeten komen en zeggen wat de politieke voorhoede wordt en welke persoon als presidentskandidaat naar voren wordt geschoven. Dat gaat de partij moeten doen”, stelt zij.

Op de vraag of zij het werk van een president aankan, stelt de oud-parlementsvoorzitter dat het belangrijk is dat zij een sterk team heeft dat samen met haar het besluit kan nemen dat het politiek anders moet. Belangrijk is dat de partij haar volledig ondersteunt, want, stelt zij, het is geen eenvoudige job.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

37 REACTIES
  1. Ik moet er niet aan denken. Ons mooie land kan dan haast niet dieper zinken, of het moet zijn dat zij Abrahams tot haar smerige vice-president benoemt.


    Maak melding
  2. NDP weg er mee…!!!
    Simons is één van de grootste verrader des vaderlands.

    Waarom zeg ze niets over moiwana,omdat haar grote lover er bij betrokken is.
    En volgens mij haar hele paarse club.


    Maak melding
  3. Kan je nog rijker worden . Jullie van de roof maar leeg partij ruimen olie en gas inkomsten. En de staatskas is weer gevuld.
    Niet aan denken dat het Surinaamse volk voor jullie kiest.


    Maak melding
  4. Ik dacht het niet de ndplee heeft het land naar de klote geholpen. Als jullie weer aan de macht komen, mag het volkslied ook aangepast worden. God zij met ons Suriname wordt dan God zij niet met Suriname. De ndp is ook een raciale partij gezien de uitspraken van Eugene racist puur van der Sang. En mevrouw Jennifer kilo’s.


    Maak melding
  5. Nooit meer NDP, ook niet als exponenten van deze partij overstappen of intregeren in andere partijen.
    Suriname is onder de huidige President weer langzaam op weg uit de chaos en ellende van 4 miljard Amerikaanse dollars schuld te kruipen.
    Nooit en nooit meer deze ellendige NDP bende….


    Maak melding
  6. Persoonlijk is mijn mening dat niemand van de ndp die nu bekende leden zijn mag meedoen aan de verkiezingen zowel passief als actief zolang de op de vlucht geslagen veroordeelde moordenaars dijksteel en bouterse zich hebben aangemeld en achter slot en grendel zitten.


    Maak melding
  7. Tante Sidonia wil ons bang maken. Niemand zal haar vragen om President te worden. De Surinaamse feeks heeft jarenlang op de stoel van parlementsvoorzitter zitten toekijken hoe ons geliefd land door haar soortgenoten naar de filistijnen is geholpen, leeg is geroofd, kapot is gemaakt. En dan heeft deze heks het over presidentschap. Van mij mag ze haar bezem pakken en zo ver als mogelijk wegvliegen erop.


    Maak melding
  8. De suri willen een vrouw als president!
    Een echte!
    Dus nope!

    Hebben jullie het artikel gelezen?
    Ze is één vd ondervoorzitters, huh.

    Doekhie wil haar als pres, tuurlijk want hij haat ambrahams.
    En wat vind de ex-vp adhin hiervan.
    Plus huisgenoot is ook in de race.
    Denk oostburg ook vanwege zijn verdiensten en natuurlijk de huidige vervanger abrahams.
    Zijn we er?
    Oooh ja, ik mis robg in het rijtje 🫢.

    Zoveel commotie om niets, want als ze winnen komt bawta gewoon terug, en hoefdraad en alle gevluchte volgelingen.
    Voelt zo, wel vertrouwd aan…

    Nou, we horen het wel.
    Ben benieuwd wat konizenzy echt denkt, sorry ik bedoel zijzelf.


    Maak melding
  9. @Mi Dati zitten toekijken? ik dacht t niet. Helemaal niet…actief verdedigd en waar nodig gestimuleerd en ook geprofiteerd zal je bedoelen.


    Maak melding
  10. Beter dat iemand die geen achterban heeft president wordt, woon ook in Suriname ze mogen mij vragen hoef geen salaris en geen onkosten vergoeding of wat dan ook geen buitenlandse snoepreisjes, belang van het gehele bevolking moet voorop staan,en niet de de familie en vriendenkring van de president


    Maak melding
  11. Belangrijk is dat de partij haar volledig ondersteunt, want, stelt zij, het is geen eenvoudige job.
    ==================
    Jullie doen wel alsof het voor deze regering een makkelijke job is toch. Je bent nog geen president en krabbelt nu al terug.


    Maak melding
  12. Iemand jaren lang een drugsdealer en moordenaar uit de wind houdt en dan president worden.
    tante Sidonia je bent een schijnheilige en een slecht mens.
    Denk dat ze ook vooraan in de kerk zit.


    Maak melding
  13. Nu hoor je niemand roepen om verjonging !
    Ook de PRO en die pindasambelboer hoor je niet.

    Hypocriet of niet !

    Of zijn de jongeren bij de NDP onkundig en labiel ?
    Blijkbaard dus wel !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  14. Hoe moeten wij de ambitie van deze dame adresseren en analyseren. Paar associaties die spontaan bij mij binnen vallen.
    Ho Van God los, op het paard getild, het is in haar bol gestegen. Ze heeft teveel van het geestverruimende spul geconsumeerd.
    Ok nu een paar relevante vragen.
    Is deze mevrouw een verbinder?
    Hoeveel sociaal- economische kennis bezit zij?
    Is ze bekend in de buitenwereld?
    Is zij in staat complexe vraagstukken te begrijpen?
    Is of heeft zij ooit eens de moorden van Moiwana en de Decembermoorden geadresseerd?
    Heeft zij tien schone vingers? Of heeft zij lange vingers of lange tenen.
    In welke mate dweept deze mevrouw met de December Moordenaars?
    Deze vragen beantwoorden is deze vraagstelling beantwoorden.
    God behoede Suriname. Laten we haar ambities tot flarden schieten. Anders wordt dit land nogmaals weer teruggeworpen in haar ontwikkeling. De armoede zal.nooit meer overwonnen worden, in het onderwijs zullen wij vele Meribas aan de slag gaan met allemaal hun gekochte diplomas, cocaïne zal meer dan algemeen geaccepteerd worden in de Surinaamse maatschappij, het wordt een struggle for life en de survival of te fittest, Suriname zal de evenknie worden van Haïti,.
    Suriname zal het land worden van de verloren generaties en een van de vele Zuid Amerikaanse bananen Republiek
    Laten wij allemaal via het collectieve gebed vragen aan de Hogere dat dit Suriname bespaard blijft. God zij met ons em met Suriname
    .


    Maak melding
  15. Wederom een open sollicitatie. Even terzijde, waar werkte deze Mevrouw toen Hawker op een brancard gefusilleerd werd?
    In Suriname is momenteel een verlangen dat mensen met een strafblad geen officiële functies bekleden, dit verlangen moeten wij doortrekken naar mensen die hun ogen sluiten voor de misdaden gepleegd door de leiders van de partij waartoe ze behoren. In het geval van Mevrouw S is het duidelijk dat de leider van de partij die haar dan moet vragen om het volk nog dieper de put in te duwen, nog meer rechtszaken kan verwachten. Wat dacht u van Moiwana?!


    Maak melding
  16. WAT? Deze ouwe tang? Ga maar lekker onder jouw steen liggen, Sid. (afkorting van sidonia). Alhoewel, je mag zeggen wat je wil van haar, maar ze is altijd op haar plaats. Ook toen haar dierbare zoon op parade lag.


    Maak melding
  17. O, ik word gevoed met nieuwe inzichten. Moorden zie begaan en worden voltrokken in haar volle bewustzijn en in haar gezichtsveld. Had zij toen de eed van Hippocrates lang aan het parkeren.
    Wetenschap hebben maar in alle toonaarden zwijgen. Zie de beloning van een passieve moordenaar door de NDP, de moord en moordenaarspartij met het voorzitterschap van het DNA.
    Mevrouw, wat ik ervaar is dat de mens een wezen is dat in de stront zit, maar die naar de hemel staart.


    Maak melding
  18. Dat noemen ze ” drei ai”. Bouta en dijksteel en boefdraad dokken als een geslagen hond en ndp wil weer regeermacht? Om wat te doen? Om weer te komen stelen en het land 2x4miljard usd weer lenen om het onder elkaar te verdelen? Want de bejaarden willen nog een laatste regeermacht en daarna zijn ze boven de 80jaar. Wat gaan ze dan nog met alle gestolen geld willen doen? Foei! Dat noem ik hebzucht!! Want wat ze gestolen hebben is toch genoeg? Deze figuren zijn duivels, heb geen goed woord voor hun en dat doen ze al reeds langer dan 40jaar.


    Maak melding
  19. Als NDP weer aan de macht komt, dan gaat Suriname helemaal naar de kloten!!!
    Nooit meer deze rovers aan de macht.
    4 miljard dollar schulden. Is het volk dat vergeten???
    Iemand die is veroordeeld voor moord en nog rondloopt met medeweten van deze lieden?


    Maak melding
  20. Mevrouw Simons is de geschikte kandidaat om Suriname uit de puinhopen van VHP/ABOP-PL en NPS te halen.Hoe je het draait of keert deze politieke partijen en hun leiders zijn maatjes te licht bevonden. Zij missen de competenties om het land te besturen. Mevrouw Simons is eerlijk en oprecht, ze straalt rust uit en zij heeft een luisterend oor.Zij is ook lid van het wetenschappelijk bureau van de NDP. In dit orgaan vinden diepgaande analyses over de problematiek waarmee Suriname na 2020 werd geconfronteerd.Zij zegt het zal niet makkelijk zijn om de schade te repareren die VHP, ABOP en NPS hebben veroorzaakt.


    Maak melding
  21. Ho ho. Wetenschappelijke raad van de NDP. Welke wetenschap wordt er wel door de NDP beoefend. Het land hebben ze naar de Filistijnen geholpen, het land met een giga schuld achtergelaten, de economie kapot gemaak, Suriname tot cocaïne doorvoer land gemaakt, alles van waarde weggedragen, alle assets van het land eigen gemaakt, normen en waarden kapot gemaakt, meer dan de helft van de jongeren aan Coke. Hoe moet ik al deze negatieve ontwikkelingen rijmen met een wetenschappelijke raad die de NDP zou hebben. Zou er enige wetenschappelijke raad zou zijn, dan zou men toch kennis van zaken dit land hebben bestuurd. Dan zou dit land toch niet zijn afgegleden in een sociaal- moreel en economische depressie??


    Maak melding
  22. RobG 30 maart 2024 Bij 23:40
    Mevrouw Simons is de geschikte kandidaat om Suriname uit de puinhopen van VHP/ABOP-PL en NPS te halen.Hoe je het draait of keert deze politieke partijen en hun leiders zijn maatjes te licht bevonden. Zij missen de competenties om het land te besturen. Mevrouw Simons is eerlijk en oprecht, ze straalt rust uit en zij heeft een luisterend oor.Zij is ook lid van het wetenschappelijk bureau van de NDP. In dit orgaan vinden diepgaande analyses over de problematiek waarmee Suriname na 2020 werd geconfronteerd.Zij zegt het zal niet makkelijk zijn om de schade te repareren die VHP, ABOP en NPS hebben veroorzaakt.

    ha ha die robje g , Mevrouw Simons is eerlijk en oprecht, ze straalt rust uit en zij heeft een luisterend oor.Zij is ook lid van het wetenschappelijk bureau van de NDP. robje g zij is net als jou een duivelaanbidder , en karma zal snel gaan handdelen , vooral omdat goede vrijdag net achter de rug is ,


    Maak melding
  23. ndp heeft laten zien het land niet te kunnen regeren
    tevens heeft de vhp dat ook laten zien
    dus hoe dom moet je zijn om deze 2 partijen de macht in suriname te geven?

    dus zowel de oranje als de paarse achterban zijn gewoon idioot
    stem je op ze? dan wel je mond houden over hun wanstallig beleid als je geen deel van de buit krijgt


    Maak melding
  24. Haar sterke team?…
    De kinderen en kleinkinderen van ‘Desi ‘Bokassa’ Bouterse…

    …as long as there’s blood on the pavement…every one of them will be happy to succeed…and carry on, on the graves of there fellow(country)man…!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES