zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurVan den Bergh gaat cover in Nederland niet wijzigen; komt met 2e...

Van den Bergh gaat cover in Nederland niet wijzigen; komt met 2e druk

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse ondernemer Gerard van den Bergh gaat de cover van zijn veelbesproken boek ‘Corruptie op het hoogste niveau – Zaken doen in Suriname’ niet wijzigen, tenzij hij daartoe verplicht wordt door de rechter in Nederland. Dat zegt hij dit weekend tegen het Nederlandse blad Quote Net.

Van den Bergh en de uitgever van het boek kregen afgelopen week in Nederland een brief van advocaat Aroon Gonesh, die namens de Surinaamse president Santokhi stelde dat de foto van het staatshoofd niet gebruikt mag worden op de cover van het boek.

Hij werd door de advocaat gesommeerd om per direct iedere verhandeling van het boek met het portret van Santokhi te staken en gestaakt te houden. Omdat hij dat niet wil doen is daar volgende week een kort geding over, aldus de ondernemer tegen het medium.

Hij wilde niet ingaan op een vraag over hoeveel boeken hij al in Nederland heeft verkocht. Tegen Waterkant.Net zei hij vorige week hierover: “Het is als een bom ingeslagen en de verkoop in Nederland is buiten proportioneel.” Tegen Quote zegt hij: “De aantallen wil ik onder mij houden, maar we willen nu een tweede druk gaan doen.”

Afgelopen week liet de Surinaamse krant Times of Suriname weten dat Van den Bergh onder curatele zou zijn gesteld. In een uittreksel van het curatele- en bewindregister is hierover te lezen:

…De kantonrechter te Rotterdam heeft op 17-01-2023 …. vanaf 18-01-2023 tot 18-01-2028 een bewind ingesteld over de (toekomstige) goederen van Gerardus Josephus van den Bergh geboren op 03-11-1959 te Rotterdam (Nederland) wegens verkwisting of het hebben van problematische schulden en daarbij bepaald dat inschrijving in het daartoe bestemde register dient plaats te vinden…..

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
  1. Dat wordt niet mals voor het gezicht van Suriname. Als hij inderdaad is opgezocht door 6 man in zn privé met wapens om geliquideerd te worden dan zou hij als witte man ook kunnen zeggen.. wat denken deze zwarte behaarde koelies wel niet van hun zelf? Zijn ze vergeten wie echt de baas is?? Ff een poepie laten ruiken en laten zien dat Nederlanders niet met zich laten sollen! En nu krijg je de poppen aan het dansen. Don’t mess with white people if you don’t have an army! Een beetje geld hebben stijgt naar Surinamers hun hoofd niet wetende dat ze tot in hun land opgehaald kunnen worden als die witte man dat wil.


    gemodereerd
  2. Overal kan je het verkopen waar Sur zijn.
    Maak ook engelse druk voor caraibisch gebied.
    Via dozen nr Su sturen en online.
    Over de inhoud praat men niet, omdat ht de waarheid is


    Maak melding
  3. @debby Het is jou waarheid, je baas die lafbek heeft ook niet geschoten 🙂 🙂
    deze man is een notoire oplichter, veel mensen en de belastingdienst opgelicht in NL; staat onder curatele (weet je eigenlijk wel wat dat betekent?); in Su is zijn plan mislukt en gebruikt jullie ezels om zijn geldkar voort te trekken 🙂 🙂 opo yu ai !!


    gemodereerd
  4. Gerechtelijke uitspraken worden in Nederland geanonimiseerd gepubliceerd, vanwege het recht op privacy.
    Zie rechtbank.nl

    De informatie v times is twijfelachtig.


    Maak melding
  5. Ik mis dit uit het interview met quote:

    Meneer Van den Bergh, president Santokhi had maar weinig met uw pluimveehouderij van doen, ondertussen beschuldigt u hem van corruptie. Doet u dat om publiciteit te genereren?

    ‘Het boek beschrijft mijn ervaringen in Suriname en ik heb gezocht naar een voorpagina die aanslaat. Maar we hebben niemand in het boek niemand beschuldigd van corruptie. Dat staat er ook niet in.’

    No commend!


    Maak melding
  6. Wat mij opvalt, deze buitenlander koopt 24 ha grond in 2019, en niemand die hierover valt. Het boeide geen hond want het was tijdens de “transparante” regeringsperiode v bouta.
    Toen werden alle beslissingen ingeslikt als warme bolletjes.
    Vergunning tjek
    Lappen grond tjek

    Nú duikelen ze over elkaar heen om verhaal te halen over de mennonieten voor enkele luttele hectares.

    Tsja!


    Maak melding
  7. @debby Het is jou waarheid, je baas die lafbek heeft ook niet geschoten 🙂 🙂
    deze man is een notoire oplichter, veel mensen en de belastingdienst opgelicht in NL; staat onder curatele (weet je eigenlijk wel wat dat betekent?; in NL “a man no mek no wang monie(5jr !!) ” a man e djote yu nomo nomo ); in Su is zijn plan mislukt en gebruikt jullie ezels om zijn “geldkar” te vullen en voort te trekken 🙂 🙂 opo yu ai !!

    Registerkaart
    Registerkaartnummer: BM43781/4602

    Datum publicatie: 18-01-2023
    Betreft: Bewind
    Datum inschrijving: 17-01-2023
    Einddatum: 18-01-2028

    Geregistreerde
    Voornamen: Gerardus Josephus
    Voorvoegsel(s): van den
    Achternaam: Bergh
    Geboren: 03-11-1959 te Rotterdam
    Bewindvoerder(s)
    Voornamen:
    Achternaam: A. Robbemont h.o.d.n. Capar
    Woon- of verblijfadres:
    Waaldijk 20A
    4184 EK, Opijnen


    gemodereerd
  8. De Bouterse-aanhangers roepen om het hardst maar hebben wel boter op hun hoofd. In 2011 lieten de Bouterse-regering het geschiedenisboek “Wij en Ons Verleden” uit de roulatie nemen en vier hoofdstukken herschrijven, die beschreven dat zestien personen in 1982 in opdracht van Bouterse werden opgepakt en vijftien werden vermoord. De directeur op het ministerie, Robert Soentiek, werd om het boek ontslagen. Terwijl we nu van de rechters weten dat de inhoud ervan 100% waar is.


    gemodereerd
  9. De Nederlandse ondernemer Gerard van den Bergh gaat de cover van zijn veelbesproken boek ‘Corruptie op het hoogste niveau – Zaken doen in Suriname’ niet wijzigen, tenzij hij daartoe verplicht wordt door de rechter in Nederland.
    ================================

    De cover is bewust gekozen om boeken te verkopen. Van den Bergh mag z’n God danken dat hij het nog na kan vertellen na het vorige bewind van de veroordeelde voortvluchtige massamoordenaar.
    Ik kan je op een briefje geven dat als Chan een rechtszaak van maakt in Nederland dat op z’n minst de cover verboden zal worden door een Nederlandse rechter. En als ik Santokhi was zou ik hem op persoonlijke titel voor vele miljoenen euro’s aanklagen wegens schending van het portretrecht. Immers het boek staat vol van aannames en insinuaties en nergens in het boek staat een link van beschuldigingen naar Santokhi en al helemaal niet dat van den Bergh iets kan bewijzen.
    Ik snap ook de euforie niet van de NDP ratten over dit boek. Het grootste deel heeft zich afgespeeld tijdens de misstanden en corruptie van het criminele bewind van de veroordeelde voortvluchtige massamoordenaar en drugsdealer.
    Ik vind overigens ook niet dat het boek in z’n geheel verboden moet worden. Het geeft inzichten in corruptieve handelingen die al dan niet op waarheden berusten.
    Santokhi moet afdwingen dat er een andere cover komt.


    Maak melding
  10. Esmerald 4 februari 2024 Bij 11:46
    Wat mij opvalt, deze buitenlander koopt 24 ha grond in 2019, en niemand die hierover valt.
    ============================================

    Dus dat!


    Maak melding
  11. Abraham Lincoln tegen verslaggever Francis B. Carpenter:

    ,,…als ik alle aanvallen op mij moest lezen, laat staan weerleggen, dan kwam ik aan niets anders meer toe. Ik doe wat ik denk dat het allerbeste is; ik doe wat ik kan; en ik blijf dat tot het laatste toe doen. Als uiteindelijk blijkt dat ik gelijk heb gehad, doet alles wat er tegen me gezegd is er niet toe. Als ik ongelijk blijk te hebben, dan maakt het niet uit of tien engelen zweren, dat ik het bij het goede eind heb gehad.

    Francis B. Carpenter, ‘Six month with Lincoln in the White House.’


    Maak melding
  12. Die witmang wil niet aangeven hoeveel boeken in ptata zijn verkocht……de Nederlandse belastingdienst wil dat heel graag weten en de witmang is onder curatele gesteld. Dus trek maar uw conclusie wat voor verbitterde persoon, die man is. Al zijn inkomsten worden verbeurd verklaard. Dus wil hij doekoe maken met de foto van de huidige president en al die dommerikken trappen erin.stelletje sensatiezoekers. Domme boutisten, die de surinaamse samenleving nog steeds raciaal verdeeld willen houden. Gebruik je gekregen verstand en ren niet klakkeloos achter een witmang boek, stelletje redi moesoes.


    Maak melding
  13. ,,…Ik kijk trouwens niet constant naar de beraadslagingen in de assemblee. Daarvoor ontbreekt de tijd en het zou mij ook acuut depressief maken. Want zoveel geblèr en vooral gelieg van de regering, doen mijn bloeddruk onherroepelijk tot recordhoogten stijgen. Maar als ik iets mis dan krijg ik het altijd wel doorgestuurd of het wordt mij – soms door parlementariërs zelf – ingefluisterd.

    Ik kan mij goed voorstellen dat als je mennoniet bent, je bloeddruk momenteel ongezonde waarden bereikt. Ze hebben aangegeven dat ze de vleugels willen uitslaan naar Suriname, maar ondervinden vanaf het begin al de nodige weerstand vanuit de samenleving. Door hun wereldwijde trackrecord en het totale gebrek aan openheid van waarmee zij bezig zijn en wat ze willen doen, hebben ze dat voor een groot deel aan zichzelf te danken.

    Maar in de afgelopen week blijken ook de intriges van glashard liegende politici de geloofsgroep te gaan opbreken. Want terwijl de regering, met Chan en Albert – zijn secondant koning van Alles – hoog bij laag beweerden dat zij geen percelen van de staat zullen krijgen, vlogen de grondaanvragen en bereidverklaringen de afgelopen tijd het volk om de oren.

    Ronnie en zijn minister Dinotha struikelden over elkaar om alles te ontkennen, ook al lijken er heel veel bewijzen voor het dubbelspel te liggen. En Ruud, de‘zaakwaarnemer’ van de gelovigen, blijkt ook niet zo oprecht te zijn als gedacht. Want hij jokte erop los dat er nog geen grond was aangevraagd, maar heeft moeten toegeven dat via allerlei schimmige stichtingen al verzoeken liggen voor zo’n dikke ZEVENTIGDUIZEND (70.000) hectare grond. Waar de mennonieten waarschijnlijk flinkveel geld voor moeten neertellen als ze dat over willen nemen…”

    Bron: De SNIJD / Armand Snijders – de Ware Tijd, 30 jan. 2024


    gemodereerd
  14. Ik zeg niet dat er geen corruptie voorkomt in Suriname, maar ik zit niet op een bakra uit Nederland, een land dat ook stikt van de corruptie, te wachten om mij dat te komen vertellen in Suriname. Nederlanders zijn niet corrupt zeg je? What about prins Bernhardt met zijn Lockheed affaire, what about The Voice of Holland, what about de Toeslagen Affaire, what about Ballast Nedam? (moet ik doorgaan?).


    Maak melding
  15. De beste man heeft geen kans gekregen om het succes die hij in korte tijd heeft behaald met zijn handel, verder uit te breiden. Dat is het hele verhaal. En het mag verteld worden. Het geldt niet alleen voor die witmang, maar ook voor de diaspora, de Surinamers uit Nederland die denken terug te gaan en te ondernemen. Het word je simpelweg niet gegund. Dat is het ondernemersklimaat in Suriname. De grote spelers laten niemand toe en maken je snel kapot. Dus al die Surinamers uit Nederland die hier reageren, ik zou zeggen… GA… GA HET PROBEREN.. Jullie pretenderen alles zo geweldig te weten. GO .. GO LUKU SA O PSA NANGA YU..


    Maak melding
  16. @Konsensi 4 februari 2024 Bij 19:24

    Beste Konsensi,
    Afgezien van uw ‘gezonde verstand-redenatie’. zijn de aangekaarte dingen als: ‘Lockheed-affaire’, ‘Voice of Holland’, ‘Toeslagen-affaire’ en nog meer van die onzinvoorbeelden (die benoemd kunnen worden, omdat ze aan het licht zijn gebracht) is de heer Van den Bergh niet zomaar een Nederlander die op het vliegtuig is gestapt om de Surinamers de les te lezen, maar is iemand die onrecht is aangedaan. Waar we ons vervolgens mee bezig zouden moeten houden, zijn de ‘witteboorden-criminelen’, die o.a. minister en vice-president zijn in de regering van president Santokhi.

    Ik sluit me verder aan bij wat u aan het eind van uw betoog schrijft, van mensen die pretenderen alles te weten, maar als het hele verhaal naar buiten komt, dan ben ik benieuwd naar hun reactie! We moeten verder blij zijn dat er dingen aangekaart worden, die het daglicht niet kunnen verdragen, anders zijn we niets anders dan een ‘bananenrepubliek!’

    Tan bun


    Maak melding
  17. Van den Bergh is gewoon een ordinaire oplichter die nu eens een keer goed moet worden aangepakt.
    Het schijnt dat hij ook in andere landen de boel heeft belazerd.

    Van den Bergh kiest zorgvuldig zijn slachtoffers die vaak in onderontwikkelde / achtergestelde gebieden liggen en met corruptie gevoelige regeringen.
    Gerold Sewcharan, Gonesh e.a. zouden naar het verleden van van den Bergh moeten kijken om zijn ware aard te kunnen achterhalen.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  18. De zelfverrijker santohki is te kijk gezet en ontmaskerd. Zijn vrouw, familie en vrienden zijn van hetzelfde laken en pak. En deze de schaamteloze boevenbende wil nog een bepaalde een regeertermijn om de boel goed leeg te roven.
    Mensen van de brug springen of je door dit tuig leeg te laten zuigen is geen optie. Laat je niet verblinden door mooie (dode) beloften, voedselpakketten, of vage ambtenaren jobs.
    Stem met je verstand en een blik op goede hoopvolle toekomst.


    gemodereerd
  19. Niet vergeten, hij is op 14 februari 2023 met ene A Badal door O.M in Suriname in het openbaar gedagvaard maar is niet verschenen.

    hij is dus een voortvluchtig.


    Maak melding
  20. piek , jij dementeert en de toekomst zal jij niet beleven want jij vergist jou , jij bedoelde toch die bouterse met zijn familie en vriends en de ndp is toch een boevenbende en moordbende
    piek even een opfrisser jij bent [ robje g-debby-pony]


    Maak melding
  21. Beste Toussaint,

    Ik denk dat u Henkes zijn relaas koppelt aan mijn schrijven. En ik ben het volledig met u eens, dat ook deze regering merendeels bestaat uit “witte boord criminelen”.. profiteurs..! @Wat zal hier wel weer over vallen, maar de feiten liegen er niet om. Van den Bergh beschrijft en openbaart de realiteit die een ieder die uit Nederland komt en denkt het wel even te gaan maken in Suriname. Seedorf heeft het bijvoorbeeld geprobeerd, en is van een koude kermis terug gekomen. Velen zijn van den Bergh voorgegaan! Surinamers en met name de mensen die de touwtjes in handen hebben, houden de ontwikkeling van het land tegen…! Dat is waar wij met zijn allen wat aan moeten doen.. de “Diaspora en de rest van de inwoners van het land, die verlangen naar een beter Suriname…..! Zo kan het niet verder..


    Maak melding
  22. @Konsensi 5 februari 2024 Bij 09:22
    “Ik denk dat u Henkes zijn relaas koppelt aan mijn schrijven…”

    Konsensi,
    De koppeling was niet voor u bedoeld, maar was meer om aan te geven hoe sommige mensen, de ene misstap aanhalen om de andere mee te vergoeilijken.

    Tan bun


    Maak melding
  23. Dhr. van den Bergh hoort de Interpol in te schakelen voor de gene die de levensverzekering op zijn naam heeft geopend zonder dat hij het wist. En de moordaanslag die ze op hem wilde plegen.


    Maak melding
  24. Wordt Bouterse door van de Berg met het kleed der liefde omgeven?
    Waarom mijn vraag?
    Va den Berg gaat in 2008 naar Suriname en begint dat een doksenfarm.
    Bouterse is in de periode 2010 tot 2020 president van Suriname geweest en onder zijn bewind was Kirpalani de grote man bij de Centrale bank van Suriname.
    Santoki is vanaf 2020 President van Suriname. Nu weet ik dat Santokhi misschien bij machte is om Van den Berg in die korte periode erger te pesten dan Bouterse in 10 jaar.
    Toch wordt Bouterse in zijn boek niet met de grond gelijk gemaakt ondanks de rol van Kirpalani onder periode Bouterse. Ik vermoed dat van den Berg door Bouterse werd gefaciliteerd en dat deze faciliteiten hem zijn ontnomen door Santhoki. Dat heeft hem boos gemakt. In zijn boek is hij dus niet duidelijk geweest waarom hij (afgezien van het duurder worden van doksenvkees door devaluatie) Bouterse niet aanvalt. Ja hem zelfs ontziet.
    Dit doet inbreuk op de objectiviteit van zijn boek. De vraag Waarom Santhoki en geen Bouterse blijft onbeantwoord.


    Maak melding
  25. “…In zijn boek is hij dus niet duidelijk geweest waarom hij (afgezien van het duurder worden van doksenvkees door devaluatie) Bouterse niet aanvalt. Ja hem zelfs ontziet. Dit doet inbreuk op de objectiviteit van zijn boek. De vraag Waarom Santhoki en geen Bouterse blijft onbeantwoord.”

    Het zou te maken kunnen hebben, dat Bouterse sowieso al veroordeeld is en dat het onder zijn dictatoriale bewind, corruptie ‘de normaalste zaak van de wereld’ was. Voor iedereen trouwens, die een bedrijf wilde opzetten. Er was niet of nauwelijks een andere keus.

    Santokhi echter, heeft als ‘crimefighter’ beloofd de corruptie aan te pakken. Alleen zijn probleem is dat hij aardig wat ‘corrupte slangen om zijn boezem gekoesterd heeft’, die de ondergang van de heer Van den Berg mogelijk gemaakt hebben. Deze ‘corrupte slangen’, hangen nu als een ‘zwaard van Damocles boven zijn hoofd.’

    Tan bun


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES