woensdag, mei 8, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVACO moet boek over corruptie in Suriname uit de handel halen vanwege...

VACO moet boek over corruptie in Suriname uit de handel halen vanwege coverfoto

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse boekhandel VACO, die het boek getiteld ‘Corruptie op het Hoogste Niveau. Zakendoen in Suriname‘ te koop aanbiedt, moet het boek uit de handel halen. Dat blijkt uit een deurwaardersexploot dat het bedrijf vandaag heeft ontvangen.

Op de cover van het boek, dat geschreven is door de Nederlandse ondernemer Gerard van den Bergh, staat ondermeer de foto van de Surinaamse President Santokhi met de tekst ‘Corruptie op het hoogste niveau’.

Het staatshoofd heeft via zijn advocaten in het deurwaardersexploot laten weten dat hij nooit toestemming heeft gegeven voor het gebruik van zijn foto. De gebruikte cover legt verder een verband tussen de huidige president en corruptie, hetgeen niet echt ter sprake komt in het boek.

Deze inbreuk levert ondermeer smaad en belediging op, handelingen die strafbaar zijn gesteld in het Surinaamse wetboek van strafrecht. Vandaar dat VACO gesommeerd wordt het boek uit de handel te halen.

In het onlangs gelanceerde boek zegt Van den Bergh het stilzwijgen over de schaduwzijden van zakendoen in Suriname te willen doorbreken. Hij blikt terug op 15 jaar ondernemen in het land en de hem overkomen corruptie op het hoogste niveau, een moordaanslag op zijn leven, doodslag en intimidatie.

Hoewel het dus gaat over de afgelopen 15 jaar gebruikt hij opmerkelijk genoeg een foto van de huidige Surinaamse president Santokhi. Op de cover staan verder ook minister Sewdien van LVV en ondernemer Vijay Kirpalani. Kirpalani deed eerder aangifte tegen Van den Bergh vanwege oplichting.

Van den Bergh zegt in een eerste reactie dat er al veel exemplaren in omloop zijn in Suriname. “Wij in Nederland blijven het boek verkopen”, aldus de ondernemer.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
  1. meneer van den bergh van de doksenclub weleer , begrijpelijk dat u een foto plaatst van sewdien en zeker van die kirpalani die hebben de doksenclub kapot gemaakt , dom dat u een foto van de huidige president santokhi plaatst , had een foto van die ex plesident bouterse in plaatst gezet , want die heeft de doksenlub ook altijd tegengewerkt


    Maak melding
  2. robje g , robg , akelige hinoestaan hater , robg jij zit in Nederland denk jij dat je daar veilig bent , ook daar zal justitie jou in de gaten houden , en nepper hier in Suriname ben je een ongewenst persoon , jij zal net als je baas ddb verder een eenzaam leven gaan lijden en niemand zal medelijden met jou dr. racist


    Maak melding
  3. Begrijp niet dat mensen die commentaar geven op dit forum in Nederland wonen . Ze lezen daar in nederland verkeerde informatie altijd negatief .
    Hoe triest is dit .


    Maak melding
  4. De cover zegt ons meer dan genoeg. Dit is precies de Surinaamse realiteit en zoals elk weldenkend wezen het beamen. Ergo, dit is zoals het buitenland Suriname momenteel kent en ziet. De Guyanese minister Jagdeo zei het ook all, “in Suriname zijn er onbetrouwbare corruptelingen aan het bewind” . Sinds Chan aan het bewind is, is corruptie, diefstal, nepotisme, roof de norm geworden in het landsbestuur. Niets doen ze goed, niets kunnen ze verklaren, ze nemen geen enkele verantwoordelijkheid. Neem nou de recente zaak van de menonieten, hebben ze grond aangevraagd of gehad. De regering liegt en bedriegt terwijl er overduidelijk bewijzen zijn. Het wordt wel leuk met die wat, de bewijzen tegen de vhp corruptelingen stapelen zich op en zeg je wat van, ben je een hindustaanhater, geen corruptelinghater maar hindustaanhater. Hij heeft blijkbaar in de spiegel gekeken en zag die creoolhater en dat dat iedereen hetzelfde is. Het haten laten we aan jullie soort over, lees de reactie maar terug op wtk en kom bij zinnen.


    Maak melding
  5. DIE VAN BERGH WIL EEN FERME TRAP TUSSEN ZIJN UITGEDROOGDE BALLEN.

    JE HEBT 20 JAAR GEWOON EN VERDIEND EN GEVRETEN IN SURINAME. JE BENT NIET GEWELDIG GESCHOOLD. DUS JE PLAN EN METHODE VAN OPZET IS JE NIET GELUKT DOOR GEBREK AAN KENNIS.

    NU VLUCHT JE NAAR HOLLAND IN EEN 3 X 3 KAMERTJE EN VERZIN JIJ EEN HOOP KAULO MARS.

    WEL WIJ KOMEN JE TOT IN KAMERTJE ARRESTEREN.

    JE SPOORT NIET IN JE WITTE KOP MET JOUW UITGELEEFDE KOELI MEID.

    GA AARDAPPEL NOU PLANTEN MET JE VROUW.

    IN SURINAME BEN JIJ NIE MEER WELKOM WITTE MAN. JE HEBT HETZELFDE BLOED ALS JOUW PLANTAGE VOORGANGERS. SURINAMERS DANSEN NIET MEER NAAR DE PIJPEN VAN PLANTAGE EIGENAREN.

    WIJ TRAPPEN ZE IN HUN ANUS OF KANUS OF HUN OUWE REET!!!!!!!!

    ALTIJD WILLEN JULLIE WITTE MANNEN HET VOORDEEL VAN DE TWIJFEL. POMP JE BALLEN OP EN KOM DIT UITVECHTEN IN SURINAME. NIET IN JE 3 X 3 HOKJE IN HOLLANDJE.


    Maak melding
  6. HET GING PRACHTIG MET DE DOKSEN EN EENDEN TOCH BERGH
    JE VERDIENDE VOLDOENDE TOCH BERGH

    MAAR JE OGEN WAREN TE GROOT BERGH

    JE WILDE MEER GELD ZIEN DOOR KIPPEN TE GAAN KWEKEN IPV EENDEN EN DOKSEN TOCH BERGH

    JE HEBT ZELF DINGEN VERKEERD INGESCHAT MENEER BERGH.

    ER IS OOK CURRUPTIE INDERDAAD. DAAR MOEST JE JE TEGEN HEBBEN INGEDEKT. SURINAME IS GEEN HOLLAND MAAR NOG STEEDS EEN ONTWIKKELINGSLAND MET 1000 MAZEN IN DE WET.

    MAAR DIT HEB JIJ ZELF GEZOCHT. DOOR FOUTE AFSPRAKEN EN DOM INZICHT.

    WAAROM HAAL JE ONZE PRESIDENT ERBIJ OP JE ZORO GO BOEKJE.

    GAAT HET ALLEMAAL GOED IN DIE RONDE KALEBAS KOP VAN JE.

    JE MAG VOORTAAN OP VAKANTIE NAAR GRIEKENLAND. NIET WELKOM IN SURINAME MET JE GROTE BEK.

    WIJ GAAN JOUW NU TRAPPEN IN JE UITGEDROOGDE BALLEN.

    BIED JOUW VERONTSCHULDIGINGEN AAN NETJES OOK AAN DE PRESIDENT VAN SURINAME CHANDRIKA PERSAD SANTOKHIE ZIJNE EXCELENTIE.


    Maak melding
  7. wel meneer je hebt hier in suriname gewoond. gevreteten en GELD VERDIEND. nu je in nederland bent schijt je op ons. ja suriname is corrupt. nederland ook. lees maar over bernard de opa van je koning. of kijk naar documentaires over hem.


    Maak melding
  8. De aanklacht moet tegen de uitgeverij. Geen idee of dit vaco uitgeverij is.
    Die heeft zonder toestemming de foto’s misbruikt. Aanklacht plus dwangsom voor elke dag vertraging.

    Hij kreeg geen vergunning kreeg voor eiren uit Nederland, ondanks de vele verloren rechtszaken.
    Dit in een periode waarbij kippenboeren verplicht alle hún vogelsoorten moesten ruimen vanwege de vogelgriepvirus.
    Wat was er gebeurt als hij de met vogelgriep besmette eieren wel had geïmporteerd. Hoeveel dooien zouden er dan zijn.

    Waarschijnlijk lust Guyana hem ook niet, want hij is met zijn staart tss de poten vertrokken.

    Wat een lul ben je, die problemen begonnen in 2008, staat op je cover.
    Niemand verkoopt je boek hier. Ze kijken wel uit. Wat een haat zeg!
    Asha, roep die opa v je tot orde.


    Maak melding
  9. “De gebruikte cover legt verder een verband tussen de huidige president en corruptie, hetgeen niet echt ter sprake komt in het boek.”
    ======================================

    Het verhaal heeft twee kanten en speelde zich af ruim voor de periode van de huidige president Santokhi. De meesten van ons kennen ongetwijfeld de problemen rond de doksen club.
    Als Gerard van den Bergh een neutrale cover zonder foto’s van personen had gebruikt, was er geen vuiltje aan de lucht geweest en hadden de mensen zelf kunnen beoordelen wat wel of niet op waarheid berust.


    Maak melding
  10. Namitaki 26 januari 2024 Bij 07:18
    “De regering liegt en bedriegt terwijl er overduidelijk bewijzen zijn. Het wordt wel leuk met die wat, de bewijzen tegen de vhp corruptelingen stapelen zich op….”
    =========================================

    Hahaha…je lult lekker op los hier met je ongenuanceerde beschuldigingen. Waar zijn de bewijzen dan waar je het over hebt en heb je deze ook onder de aandacht gebracht van het OM. Kan je die ook opsommen hier of heb je het ook van “horen zegge” van je mati’s bij die criminele partij?


    Maak melding
  11. Als ik een hindustanen gater ben, wie zijn die racisten die hun partijgenoten hier voor rovers en pingo uitmaken??
    Waarom is er op Ramadhin zn huis geschoten?? Zn eigen mensen hebben het toch gedaan??? Hij hft er zelf om gevraagd.
    We volgen de zaken


    Maak melding
  12. ‘MET BOUTERSE AAN DE MACHT IS DE CORRUPTIE GROTER DAN OOIT’
    wo 19 juli 2017 13:57

    Het is vandaag precies zeven jaar geleden dat de veelbesproken president Bouterse opnieuw aan de macht is gekomen in Suriname. In het land heerst nu een grote economische crisis en volgens NOS-correspondent Harmen Boerboom is de corruptie groter dan ooit.

    GRENZEN
    Harmen vertelde woensdagmorgen in Start dat de meningen verdeeld zijn over de president, omdat hij zowel goed als kwaad heeft gedaan. “Met name kort na zijn aantreden had hij heel veel goede plannen en hij heeft er een paar van uitgevoerd. Maar hij heeft het land ook in een diepe economische crisis gestort. En hij heeft de grenzen van de rechtstaat opgezocht.”

    Daarmee verwijst Harmen naar de verschillende pogingen van de president om niet veroordeeld te worden voor de zogenoemde Decembermoorden: de reeks van martelingen en executies van tegenstanders van Bouterse zijn militair regime.

    Video: President Desi Bouterse van #Suriname zei zaterdag dat het Openbaar Ministerie voorzichtig moet zijn. ‘Wie schreeuwt, die voelt.’ pic.twitter.com/BsB4YQxRa3

    — Pieter Van Maele (@pvmaele) July 10, 2017
    VALSE BELOFTES
    Toch zijn er mensen die de president waarderen: “Er wonen veel mensen in huizen die door hem zijn neergezet. Hij heeft een flink aantal sociale woningen laten bouwen, wel veel minder dan hij had beloofd.” Een ander goed idee van Bouterse was de opbouw van een naschoolse opvang.

    “Hij had een mooi systeem bedacht van kinderen die na school werden opgevangen en een maaltijd kregen. Maar dat kostte teveel geld en er kwam veel corruptie bij kijken. Dus dat plan heeft maar een paar maanden gedraaid.”

    VRIENDJESPOLITIEK
    Ook de belofte van een meer betrouwbare regering was volgens Harmen van korte duur. “Hij heeft zeven jaar geleden gezegd: ‘we gaan een kruistocht voeren tegen de corruptie en vriendjespolitiek’. Nou, dat is volledig mislukt, want de situatie op dit moment erger dan ooit tevoren.”

    TOEKOMST
    Ondanks alles sluit Harmen niet uit dat Bouterse in 2020 bij nieuwe verkiezingen wordt herkozen.

    “Bij de laatste peilingen in 2015 stond 84% van de Surinamers nog achter hem, een jaar later nog maar 17%, dat is denk ik het afgelopen jaar alleen maar minder geworden. Aan de andere kant zie je dat de oppositie weinig alternatieven te bieden heeft. Dus je moet niet raar opkijken als hij over drie jaar, als de economische crisis voorbij is, toch weer aan de macht komt.”

    JONG VS OUD
    Het zijn nu vooral de Surinaamse jongeren die protesteren tegen het beleid van Bouterse. Zij lijden het meeste onder de economische crisis en kunnen daardoor bijvoorbeeld moeilijk wegkomen uit hun ouderlijk huis.


    Maak melding
  13. Ik ben blij dat ik wederom gevlucht ben naar NL. Na een totaal mislukte remigratie. Gelukkig heb ik het overleeft. Ik wens jullie veel succes en veel geluk. Een land waar iedereen eerlijk en in harmonie naast elkaar samenleeft me mars.


    Maak melding
  14. @Leny
    Je zegt komen jullie hier wonen

    Zonder de SuriNed was Suriname vandaag de dag een HEL en een nog groter shit.
    Dankzij ons draait de staatskas nog.
    Onze pakketten, geldtransacties, onze vakanties etc. Etc.

    Jullie zijn stinkend jaloers op ons.


    Maak melding
  15. Waar waren de schrijvers en media in de 10 jaren bewind van bouta.
    Natuurlijk pikten ze ook een graantje mee van de diefstal. Hadden ze maar toen ook de vingers op de juiste plek neergezet.
    Nu ze het niet lukt om mee te snoepen gaan ze doen alsof ze de staat gaan beschermen.
    Stelletje Hufters!!!!!!


    Maak melding
  16. Ay Baja zelfs nu daar er overtuigend bewijs is geleverd gaan die zwakzinnigen in verdediging, links en rechts zwaaiend om hun heen. De drie gezichten op de cover zijn niet zomaar gekozen, men zou nooit 3 creolen daar kunnen zetten met zo’n titel “corruptie op het hoogste niveau”. Ieder weldenkend mens weet dat de vhp een corrupte criminele bende is. Dit is een feit die je onmogelijk kan verdedigen, tenzij je zwakzinnig bent zoals een Sabaku, Esmerald, wat en nog een paar debielen hier.


    Maak melding
  17. Het kritiek op Gerard van den Berg begrijp ik, hij had zijn onderneming tijdens het wanbewind van didibrie opgericht. In die periode was de corruptie torenhoog, iedereen was omkoopbaar. Niet alleen de import van eieren uit ned. tijdens de vogelgriep hebben hem de das omgedaan, maar ook kreeg hij geen export vergunning naar omringende landen omdat hij weigerde om het absurd hoge tsjoekoe te betalen. Kirpelani die in het bezit is van een dergelijke vergunning en vriendje van bouta was, dacht aan van den Berg te kunnen verdienen.
    Suriname staat internationaal bekend als een corrupt land, je ogen daarvoor sluiten en je handen in onschuld wassen staat gelijk als een ontkenning.


    Maak melding
  18. Van den Berg en Santokhi zijn beiden christenen, dus dit is een christelijke broedertwist. Misschien moet de Paus bemiddelen. In India verkopen ze burnol voor zulke gevallen.


    Maak melding
  19. Namitaki 26 januari 2024 Bij 16:06
    Ay Baja zelfs nu daar er overtuigend bewijs is geleverd gaan die zwakzinnigen in verdediging
    ======================================

    Begrijpend lezen is ook niet voor een ieder weggelegd. En al helemaal niet voor mensen die fo soso naar school zijn gegaan. Nergens in het boek staat dat Santokhi corrupt is. Alleen jou soort ziet in een cover van een boek een suggestie dat de President hierin betrokken zou zijn. Het tegendeel is waar. Vraag maar aan die voortvluchtige veroordeelde meervoudige moordenaar en drugsdealer hoe dat precies zit. Anderen zonder gedegen tegen argumenten uitmaken voor zwakzinnig geeft alleen maar aan wat voor een kakkerlak je bent.
    Zoals ik al eerder zei, je bent gewogen en te licht bevonden.


    Maak melding
  20. Ik snap dat van de foto, je kunt idd niet zomaar een foto van iemand plaatsen.

    De waarheid is hard om aan te horen…
    Zelf heb ik dat boek gelezen en ja, het is de keiharde realiteit.. gebeurd ook vaak met Surinamers die in het buitenland gestudeerd c.q. gewerkt hebben en weer iets voor hun land willen doen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES